Eşim yine başladı çalışma baskısına

bende bababm gibi bi eşim olsun parama minnet etmesin istiyorum.
Eşiniz sizinle daha iyi bir yaşamı paylaşmak için çalışmanızı isteyince bunun neresi sizin paranıza minnet etmek oluyor?
Hadi kendi yaşamınızı çok önemsemiyorsunuz diyelim. Çocuklarınızın daha iyi standartlara sahip olması sizin de çalışmanıza bağlı. Nasıl bu kadar olaydan sorumsuz hisseder bir kadın kendini?
Çocuklarınızın daha iyi eğitim alması, daha güzel kıyafetler giymesi, daha çok yer gezmesi sizin de çalışmanızla mümkün olacaksa neden çalışmayasınız? Bunların hepsini erkeğin üstüne atmak da nesi? Veya erkek bunu düşünmeyen bir kadına böyle bir öneriyle gelince "kocam parama minnet ediyor" ne demek?
Nasıl bir çifte standart bu inanılır gibi değilsiniz.

Başınıza bir şey gelseydi babaniza soyleyemeyeceginiz anneniz nasıl yardımci olabilirdi ?
Çoğumuz annemizden daha kolay para isteriz babadan istemek zordur
Hiç demediniz mi keşke annemde olsaydı para babanız verse bile

Siz işte güçlü bir anne olun
Esinizle bosanirsaniz esinize bir sey olursa cocugunuz babanizdan degil sizden istesin bir şeyler

Babaniza bir şey olsa ne yapacaktiniz?
Teyzeniz kendi ayakları üstünde duruyor
Anneniz ne yapacaktı ?

Çalışıyorum, evde 2 çocuk biri 15 aylık diğeri 7 yaşında. Her akşam çorbam-ana yemeğim-zeytinyağlı-pilav-salatam var. Günlük koltuklarım beyaz, halım düz beyaz hatta evimdeki tüm halılarım beyaz. Yatak odam beyaz, yardımcı kadın almıyorum. Çok şükür herşeye de yetişiyorum. Eşimede, çocuklarıma da,kendime de. Hatta eşim fazlaca titizdir, bazen koltukların altı tozlanmış mı diye kontrol ederken yakalıyorum, ama yardım eder. Bir banyo temizler benden güzel :) Bahane aramaya gerek yok, isteyen yapar bu kadar.

Bu adama yuhhh derim başka da bir şey demem

çalışan kadın çalışmayan kadın tartışması var yine. Bazı sebepler nedeniyle ücretsiz izindeyim. Eşim benim hep çalıştığımi gördü. bende uzun süredir çalışıyorum zaten (liseden beri boş durmadim) kendi seçimindi. Eşimin maddi konuda nasıl olduğunu bilmediğim için para birktirdim. onunda haberi var tabi. ama şükür ki maddi konuda sıkıntı yapmadı. ama ev bana göre değil. sıkıcı.

siz evde sıkılmadan nasıl duruyorsunuz...

valla ben elimi çektim ev daha temiz oldu, sağolsun bir yardımcımız var.

ben ama çalışmak istemeyen çalışmasın diyenlerdenim.
hatta kadın-erkek aynı koşul geçerli.

bizim evde durumlar nedir, örnek vereyim. kültürel olarak bizde (ikimizde aynı memleketliyiz eşimle) evi geçindirmek erkeğin görevidir. işte eşini çocuklarını geçindirecek dışarıya muhtaç etmeyecek, eyvallah, ikimizde öyle düşünüyoruz. ama konforlu yaşam istiyorsak elbette ben de çalışayım. yoksa adam ne yapacak, ek iş mi yapsın ne yapsın.

seni anlıyorum ben. evimiz arabamız var, maaş da yetiyor diyorsun. bu koşullar da bana yetiyor diyorsun. ilerisi için kaygım yok diyorsun.

arkadaşların ne olur ne olmaz yorumları kesinlikle üzerinde çok düşünülmesi gereken yorumlar. hatta buraya inanmıyorsan çevrendeki insanları takibe al. Özellikle çalışmayan belli yaş üzeri kadınları izle, onlarla konuş, bak bakalım memnunlar mı.

bak benim annem, kadınların çalışmasının pek hoş görülmediği köyümüzde yıllarca zor şartlarda çalıştı, erkeklerle aynı ortamda çalıştığı için kınandığı bile oldu. şimdi ama kendisinden hep övgüyle bahsedilir, kızları okuttu ne güzel derler arkasından. sonra babamla annemin bir mevzusu olmuştu, ciddi bir kavga, annem dik durdu, durabildi. hem de 3 çocuğu olmasına rağmen, babam geri adım atmak zorunda kaldı. sebebi annemin ekonomik özgürlüğü olması değildi, sebebi annemin kendini, babamı ve dünyayı daha iyi tanımış olmasıydı. kendinden ben diye bahsedebilmesiydi. bazen ev hanımı oldu, bazen de çalışan kadın ama hiç bir zaman babama bağımlı olmadı.

ben çalışmayacağım demiyorum ki.atanamadığım için özelde çalışıyorum.diplomayı evde oturmak için almadım.ama kocam kalkıp kamu olmasada özelde çalışacaksın demek parama minnet etmesi değilmidir

esnek ataerkillik diye bişey okudum ilk sayfalarda çok hoşuma gitti
hakketen durum bu
hem sene olmuş 2016, kadınlarımız artık tulumbadan su çekmiyor, 10 çocuk yapmıyor, ev işlerini makinelerle yapıyor, üstelik genel olarak sadece erkeğin maaşıyla ucu ucuna geçiniliyor
ama hem de eve erkek baksın, neden çünkü erkeklik görevi. hatırlıyorum siz mutfak masasını kız evine aldırdılar diye atar yapıyordunuz, zira o da erkeğin görev tanımı içinde zaar. yalnız o eskiden kadın evde oturur erkeğin görevi, evi o geçindirir, düğünü erkek yapar zamanlarında çok başka vakıalar da vardı onları napacaz? oy vereceğiniz partiyi eşiniz mi seçiyor? size başlık saydı mı mesela? evde tüm kararları eşiniz mi alıyor? kayınvalide 2 gün yatılı gelecek olsa, gelin konuşmaz, toruna benim adım verilecek vs. dese, kayınbabanız otur demeden oturamıyor olsanız kıyamet kopar değil mi? neden çünkü sene 2016, bunlar geçmişte kaldı. Ne güzel ya, işimize gelen geçmişte kalsın, gelmeyen ama erkeklik görevi. şahane.
adam neden çalış diye ısrar ediyor. e çünkü 28 yaşındasınız. kusura bkmayın ama benim 28 yaşında emeklilik primimin yarısı dolmuştu...bu zamana kadar hiç çalışmadıysanız adam tabi ki bu kadın rahata alışırsa hiç çalışmaz diye düşünüyor olabilir zira sizde o potansiyel var. daha şimdiden, içine girmeden özel sektöre ettiğiniz laflara bakılırsa. vallahi sizi tebrik ediyorum, çok gözü açıksınız.
ha bu arada özel sektör çalışanı da kahvaltı yapıyor ben sucuklu yumurtamı yedim, işime sonra başladım. tembelliklerinize başka bahane bulun...

Biliyorum girişte yazdığını ben de, fakat yine de bu sözün doğruluğuna inanıyorum ...
Çalışırken özgürdüm ben...
Orası öyle. Ama tüylerim diken diken oluyor bu sözü duyunca.

Herkesin kendi aklı ve karar verme yetisi var. İsteyen çalışır istemeyen çalışmaz. Bak çalışmak böyle güzel, bak çalışmamak böyle rahat diyerek bu işin sonu gelmez. Umarım konu sahibi kpss iyi geçerde bu dertten kurtulursunuz. Ama daha rahat yaşamak gezmek tozmak demiş ya eşiniz. Bunlar 2000 tl ile zor onuda bilin

Almanların o sözü"auschwitz" kampının girişine yazdığı günden beri alerjim var o lafa,yani orada yazığını bildiğimden beri.

Güzel bir deyiş, ruh hastası Naziler tarafından kullanıldığından beri Almanlar da insanlar da nefret ediyor ama, bence çok güzel bir deyiş.

Marksist bir yayımda bu sözle ilgili bir yazı vardı. Naziler bu sözle Yahudileri öldüresiye çalıştırmayı dünyaya yutturmaya çalıştılar diye. Patronlar için çalışmak insanı özgürleştirmez beyaz yakalı köleler yapar ama, sınıfın için çalışmak özgürleştirir yazıyordu Marksist gözle.
Burda tabi ki çalışan sınıf/patronlar ayrımındaki çalışan sınıf bahsedilen sınıf ama ben de bunu kadınlar olarak da düşündüm. Biz de sınıfımızı özgürleştirmek için çalışmalıyız. Çalışmak, topluma katılmak Türk kadınını özgürleştirecek diye düşünüyorum.

babam Allaha şükür kimseye muhtaç etmedi bizi dağ gibi arkamızda durdu hep.ben şuan çalışıyorum evin ihtiyaçlarını görüyorum asgari ücretle yapabildiğimce herkes çeyiz yap niye veriyon eve diyor ama ben babam beni okuttu onun sayesinde ekmek yiyorum diyorum ve vereceğimde kimseyi bağlamaz benim paramın hesabı.biz babama annem kadar yakınız halen daha her sıkıntımıza koşar şükür.rabbim uzun ömürler versin annemede maaş ve sigorta bırakacak.haa zamanımız şartları tabikide böyle değil.ben çalışmaya karşı değilim.yanlış anlaşılan nokta bu.babamda konu sahibinin eşinin aksine özelde çalışma çık sıkı çalış kendi alanında çalış diyor ama benim giderlerim fazla olduğu için çalışmak istiyorum

Benim evi götürüyor valla kocamda yapmasa belediye dayanacak kapıya

Şaka bir tarafa 12 yildir çalışıyorum her kadın çalışmalı
Kendi istiyorsa tabiii

Zaten sizin yaşamınız için yorum yapmadım. Konuyla ilgili yorumunuza cevap bu.
Tabi ki minnet etmek değildir. Devlete atanamazsan özelde de olsa çalış diyor, milyonlarca insanın yaptığı gibi. Çok mu absürd bir şey?
Yapmayı düşündükleri çocuk için çalışması lazım konu sahibinin. 2000₺ nedir yani bu devirde? Napsın adam gece taksiye mi çıksın eşi evde oturuyorken?

Sana yazmışsın demedim,yazdığın o anlama da gelir biri de çıkar bunu bunu de o kıvama neden gelsin konu dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…