- 25 Mart 2012
- 681
- 1.639
- 113
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Eşiniz sizinle daha iyi bir yaşamı paylaşmak için çalışmanızı isteyince bunun neresi sizin paranıza minnet etmek oluyor?bende bababm gibi bi eşim olsun parama minnet etmesin istiyorum.
Başınıza bir şey gelseydi babaniza soyleyemeyeceginiz anneniz nasıl yardımci olabilirdi ?evet o da şans meselesi.benim annem ev kadını babam işçi maaşıyla ev yaptı hepimizi okuttu tatillere götürdü güzel bi hayat sürdük.babam anneme hiç çalış demedi ki teyzemler evde çocukta baktı elişide yaptı sattı.babam anneme sende yap demedi hiç.o yüzdendir bende bababm gibi bi eşim olsun parama minnet etmesin istiyorum.
akşam sofrada bir çeşit yemek değilde iki çeşit ve mezelerin olması gibi mi?
ama eşinizin sizden böyle bir beklentisi yok ki? eşiniz çalışın diyor. sizde dimdik durun kısa ve net istemiyorum diyebilin. şimdi kalkmış evin temizliğiymiş kahvaltıymış vs vs bahane etmeyin.. çalışan kişilerin evini b*k götürmüyor yani.. onlarda aç kalmıyor..
ah ah çevremden bir örnek vereyim ister misiniz?
adam kadına izin vermiyor çalışmasına, işte bir sürü sebep sayıyor. hatta maddi olarak da çok iyi durumda olmamalarına rağmen.
evlilikte baya bir yılı deviriyorlar.
adam o zamana kadar hep erkeklerin çalıştığı yerlerde çalışıyor.
sonra iş değiştiriyor, ve ofis hayatına geçiş yapıyor.
Çalıştığı yerde kadınlar var, ve akıllı kendini kabul ettirmiş kadınlar.
Adam ne yapıyor dersiniz, kendi karısını aşağılıyor, bak elalem nasıl çalışıyor, ne güzel hem kendini geliştirmiş, hem eve yardım ediyor, vs vs...
Ben bu kadına çok üzüldüm ya duyunca. E be adam sen yıllarca namus vs diyerek çalıştırmadın ya kadını. Ama kadın da direnebilirdi bir yandan da...
Eşimin benden farklı bekkentileri oluyo hepsini açamıcaö burda ama kapıda karşılanmak, sabah kahvaltı hazırlanması, evin tertemiz olması vs şeyler genel bğtün kadınların yerine getirmesi gereken şeyler emin olun kadın elini çekse evinden o eve bakılmaz biliyosunuz zaten bunları
ben çalışmayacağım demiyorum ki.atanamadığım için özelde çalışıyorum.diplomayı evde oturmak için almadım.ama kocam kalkıp kamu olmasada özelde çalışacaksın demek parama minnet etmesi değilmidirEşiniz sizinle daha iyi bir yaşamı paylaşmak için çalışmanızı isteyince bunun neresi sizin paranıza minnet etmek oluyor?
Hadi kendi yaşamınızı çok önemsemiyorsunuz diyelim. Çocuklarınızın daha iyi standartlara sahip olması sizin de çalışmanıza bağlı. Nasıl bu kadar olaydan sorumsuz hisseder bir kadın kendini?
Çocuklarınızın daha iyi eğitim alması, daha güzel kıyafetler giymesi, daha çok yer gezmesi sizin de çalışmanızla mümkün olacaksa neden çalışmayasınız? Bunların hepsini erkeğin üstüne atmak da nesi? Veya erkek bunu düşünmeyen bir kadına böyle bir öneriyle gelince "kocam parama minnet ediyor" ne demek?
Nasıl bir çifte standart bu inanılır gibi değilsiniz.
Bu adama yuhhh derim başka da bir şey demem
Biliyorum girişte yazdığını ben de, fakat yine de bu sözün doğruluğuna inanıyorum ...Almanların o sözü"auschwitz" kampının girişine yazdığı günden beri alerjim var o lafa,yani orada yazığını bildiğimden beri.
Orası öyle. Ama tüylerim diken diken oluyor bu sözü duyunca.Biliyorum girişte yazdığını ben de, fakat yine de bu sözün doğruluğuna inanıyorum ...
Çalışırken özgürdüm ben...
ah diyemedim içimde kaldı... (eş tarafından yakın akraba)
Almanların o sözü"auschwitz" kampının girişine yazdığı günden beri alerjim var o lafa,yani orada yazığını bildiğimden beri.
babam Allaha şükür kimseye muhtaç etmedi bizi dağ gibi arkamızda durdu hep.ben şuan çalışıyorum evin ihtiyaçlarını görüyorum asgari ücretle yapabildiğimce herkes çeyiz yap niye veriyon eve diyor ama ben babam beni okuttu onun sayesinde ekmek yiyorum diyorum ve vereceğimde kimseyi bağlamaz benim paramın hesabı.biz babama annem kadar yakınız halen daha her sıkıntımıza koşar şükür.rabbim uzun ömürler versin annemede maaş ve sigorta bırakacak.haa zamanımız şartları tabikide böyle değil.ben çalışmaya karşı değilim.yanlış anlaşılan nokta bu.babamda konu sahibinin eşinin aksine özelde çalışma çık sıkı çalış kendi alanında çalış diyor ama benim giderlerim fazla olduğu için çalışmak istiyorumBaşınıza bir şey gelseydi babaniza soyleyemeyeceginiz anneniz nasıl yardımci olabilirdi ?
Çoğumuz annemizden daha kolay para isteriz babadan istemek zordur
Hiç demediniz mi keşke annemde olsaydı para babanız verse bile
Siz işte güçlü bir anne olun
Esinizle bosanirsaniz esinize bir sey olursa cocugunuz babanizdan degil sizden istesin bir şeyler
Babaniza bir şey olsa ne yapacaktiniz?
Teyzeniz kendi ayakları üstünde duruyor
Anneniz ne yapacaktı ?
akşam sofrada bir çeşit yemek değilde iki çeşit ve mezelerin olması gibi mi?
ama eşinizin sizden böyle bir beklentisi yok ki? eşiniz çalışın diyor. sizde dimdik durun kısa ve net istemiyorum diyebilin. şimdi kalkmış evin temizliğiymiş kahvaltıymış vs vs bahane etmeyin.. çalışan kişilerin evini b*k götürmüyor yani.. onlarda aç kalmıyor..
Zaten sizin yaşamınız için yorum yapmadım. Konuyla ilgili yorumunuza cevap bu.ben çalışmayacağım demiyorum ki.atanamadığım için özelde çalışıyorum.diplomayı evde oturmak için almadım.ama kocam kalkıp kamu olmasada özelde çalışacaksın demek parama minnet etmesi değilmidir
sırf yorum yapmak için yorum yapmışsın.ben çalışan kadınlar dine karşımı çıkıyor diyorum.ne kadar saçmalamışsın.defne han bişeyler yazıyor ben bişeyler yazıyorum.kadın mantıklı açıklayıcı yorumlar yazıyor.şu yazdığına bi bak mantıklımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?