- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Yenimi işe girdiniz?ben kimseye katılmıyorum özel sektörden daha berbat birşey yok
herkes patrondan çok kralcı.
pazarlama uzmanıyım stajyer gibiyim yapmadığım kalmadı çok ezmek istiyorlar.
kpss çalışın bence eşinizde bu kadar üstünüze gelip ben bakıyorum moduna girmesin.
Canım sen 4te mi çıkıyorsun? Ohh ne güzelNe kadar geliriniz var
Şu bir gerçekki 2 kişi calıssanız daha guzel yasarsınız, cocuklarınız daha ıyı egıtım gorur.
Özel sektör neden istemiyorsunuz anlamıyorum? Bende özel sektördeyim ve yaklaşık 30 dakikadır konuları tarıyorum bu sırada tabi mesainin bitmesine 7 saat kaldı . Memurluk cokmu rahat olacak sanıyorsunuz
nerdeyse 2 yıl olacak.Yenimi işe girdiniz?
esınızın aylık gelırı ne kadar, evınız kıra mı, borç harc yok demısınız ama cocuk dusundugunuzu soyluyorsunuz cocuk ana rahmıne dustugu andan ıtıbaren masraf demek, yıllık tatıle gıdebılıyor musunuz, ıstedıgınızı alıp , ıstedıgınız gıbı bır sosyal hayat yasayabılıyormusunuz bılmıyorum, bunlar ıkıncı bır kısının o da sız oluyorsunuz calısıp calısmaması ıcın bır etken bence...Eski konumu hatırlayan arkadaşlar vardır nişanlıyken ilk ve tek tartışmamız bu sebeptendi hayat standardımız yükselir, istediklerimize daha kolay sahip oluruz, istediğimiz gibi gezeriz diyo eşim haklı ama zaten yapabiliyoruz biçok şeyi nişanlıyken zırt pırt özel sektör farketmez herkes zorlanıyo diye üstüme aşırı gelmişti,
Şuansa her sabah eşimle uyanıp o işe gidince derse oturuyorum hem kpss hem banka için derdim kadrolu bir iş, özel sektörden nefret ediyorum patronla içiçe
olmak filan, dün gece yine konuştuk
memurluk olmazsa özel sektör dedi
sinirden uyyamadım benim adıma karar vermesinden bişey de diyemedim ama bana
bakıyomuş, gibi hissediyo gibi düşünüyorum halbuki bu evde senin benim mevzusu yok benim olan senindir der hep ama
ne şartlarda olursa olsun çalış diyo resmen, oysa
yaza bi bebek olsun istiyorum yaşım 28 ve tek bebekle de kalmak istemiyorum, nişanlıyken okadar kırılmıştım ki özür dilerken bana istersen evinin hanımı ol ister çocuklarına bak yeter ki huzurumuz olsun başlarım lanet parasına demişti, inanın memurlık olmazsa istemiyorum özel sektörden nefret ediyorum, evlendik evleneli ilk kez açtı bu konuyu ama ben eskileri hatırladım, benim tercihime bırakılmalı değil mi?
Not: Ev araba vs borcumuz yok.
Ama ben yazılan yorumlara katılsam da , çalışıp çalışmama kişinin tekelinde olması gerektiğine inanıyorum
Bazıları erkeğin görevi demeye getirmiş, yani bu kadınların kafası ataerkil, olabilir, ama lütfen o kişileri bayramda seyranda neden önce eşimin ailesine gidiyoruz neden kv kp benden iş bekliyo vs temalı konular açarken görmeyelim, çünkü ataerkilsen her anlamda o şekilde yaşarsın, kocam bana baksın görevi bu dersen oda sana der ki ben erkeğim sen bana tabiisin
bunu anlayabileceklerine inanıyo musun
onlarınki esnek ataerkillik
Elbette gecınemıyorlarsa kadın ben calısmak ıstıyormuyum ıstemıyormuyum bıle dıyemez calısır zaten kuru ekmege muhtac olan . Ha bız muhtacmıyız ayrı mesela. ancak dusunsene calısmak hıc ıstemeyen bırı calıssa bıle napabılırkı calısamaz buna ınanmıyorum ama calısmak ısteyen bırınınde gunahına gırecek dıye dusunuyorum. Oyuzden bence ınsan kendı karar vermelıden zıyade kendısı ıstemelı calısmayı dıyorumKişinin kararı demişsin yani erkekler de ben çalışmak istemiyorum şartlar ağır elin kadınından talimat almak istemiyorum diyebilir
bide çalışıp, benim kazandığım para benim, evi geçindirme görevi erkeğin versiyonu var bu kadınlarınÖyle olmuyo ama işine gelince erkeğin görevi işine gelmeyince kadın erkek eşit yemezler
bide çalışıp, benim kazandığım para benim, evi geçindirme görevi erkeğin versiyonu var bu kadınların
konu sahibi, herşeyi geçtim böyle diyen bir adamdan ihtiyaçlarınızı rahatlıkla nasıl isteyeceksiniz, çok üzücü
Bunu demıyorum ancak kısıler evlenırken bence bunların hepsını konusmalıbide çalışıp, benim kazandığım para benim, evi geçindirme görevi erkeğin versiyonu var bu kadınların
konu sahibi, herşeyi geçtim böyle diyen bir adamdan ihtiyaçlarınızı rahatlıkla nasıl isteyeceksiniz, çok üzücü
Bunda haklısın da aynı şey neden erkek îçin hak değil iş bulamazsa limon satsın demiyor muyuzElbette gecınemıyorlarsa kadın ben calısmak ıstıyormuyum ıstemıyormuyum bıle dıyemez calısır zaten kuru ekmege muhtac olan . Ha bız muhtacmıyız ayrı mesela. ancak dusunsene calısmak hıc ıstemeyen bırı calıssa bıle napabılırkı calısamaz buna ınanmıyorum ama calısmak ısteyen bırınınde gunahına gırecek dıye dusunuyorum. Oyuzden bence ınsan kendı karar vermelıden zıyade kendısı ıstemelı calısmayı dıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?