Eşim yine başladı çalışma baskısına

Yenimi işe girdiniz?

Canım sen 4te mi çıkıyorsun? Ohh ne güzel

Yenimi işe girdiniz?
nerdeyse 2 yıl olacak.
sadece o değil asistanlıkta yapıyorum çok büyük bir firma patron burdayken oraya buraya evrak götürmemi istiyorlar.
maaşıma hala zam yapılmadı.
izin almamı sorun ediyorlar nisan ayında düğünüm var hiç yardımcı olmuyorlar.
en ufak hatamda azarlanıyorum bi sorun oldu mu kendin çöz diyorlar.
borcum var evlenceğim için düğünden sonra gidicem.
bence bunları yaşamıyorsanız çalışın üç kuruş veriyor havalar 1500.
bi de kalkıp günah falan diyorlar ya. hak yemekten daha günah ne var?

esınızın aylık gelırı ne kadar, evınız kıra mı, borç harc yok demısınız ama cocuk dusundugunuzu soyluyorsunuz cocuk ana rahmıne dustugu andan ıtıbaren masraf demek, yıllık tatıle gıdebılıyor musunuz, ıstedıgınızı alıp , ıstedıgınız gıbı bır sosyal hayat yasayabılıyormusunuz bılmıyorum, bunlar ıkıncı bır kısının o da sız oluyorsunuz calısıp calısmaması ıcın bır etken bence...
kendı adıma ben calısan bır bayanım, esım evde otur dese kavga ederdım cunku ev hanımı olmak benlık bırsey degıl, kendı ayaklarım ustunde durmak hesap vermeden ıhtıyaclarımı gıdermek yerı geldıgınde esıme ve evın gıderlerıne ortak olmak cok guzel bır duygu bence.... bırde uc gunluk dunya yarın ne olacagı bellı olmaz, esınıze bırsey olur ayrılırsınız vs kendınızı garantıye almanın en ıyı yolu sıgortalı bır ıste calısmak ıster özel sektor olsun ıster memurıyet olsun ....emeklılıgı de cabası.... yaslılıkta kım ole kım kala...
tabı sız özeli tercıh etmıyorsunuz ama emın olun her memurıyette oyle aman aman rahat olmuyor, sadece iş garantınız oluyor ve maas gunu geldıgınde tırınk paranız yatıyor , bırde resmı tatıllerınızı rahatlıkla kullanabılıyorsunuz ama devlette de kendını patron sanan cok ust duzey yonetıcı var helekı su ortamda ıs bılmeyen sırf sıyası nedenle basa gelmıs cok yonetıcı var ya da sız calısırken yan gelıp yatan işguzarlar cok, hem özelde hem devlette calısmıs bırı olarak sıze sunu soyleyım maaş ve iş garantısı olmasa ve meslegım elverse ozelde çalışmak ısterdım tabı tercıh meselesı bu...
bırde ben evı erkek gecındırmelı kısmına karsıyım, artık devır degıstı , esınız sıze elınden geldıgınce bakar , masraflarınızı gıderır ama buna mecbur degıl , sızınde eve katkınız olmasını ıstemesı cok dogal bence...
artık gerısı de sıze kalmıs..

Bazıları erkeğin görevi demeye getirmiş, yani bu kadınların kafası ataerkil, olabilir, ama lütfen o kişileri bayramda seyranda neden önce eşimin ailesine gidiyoruz neden kv kp benden iş bekliyo vs temalı konular açarken görmeyelim, çünkü ataerkilsen her anlamda o şekilde yaşarsın, kocam bana baksın görevi bu dersen oda sana der ki ben erkeğim sen bana tabiisin

Ama ben yazılan yorumlara katılsam da , çalışıp çalışmama kişinin tekelinde olması gerektiğine inanıyorum

Kişinin kararı demişsin yani erkekler de ben çalışmak istemiyorum şartlar ağır elin kadınından talimat almak istemiyorum diyebilir

bunu anlayabileceklerine inanıyo musun
onlarınki esnek ataerkillik

Evliysen kocanın görevi boşanırsan babanın görevi, kocan ve baban yoksa devletin görevi sana bakmak, ne güzel

Eşler karşılıklı bu kararı alırsa anlarım adam eşinin çalışmasını istemez kadın da çalışmak istemez gelirleri iyidir amenna, ama açıkça rahatsızlığını dile getiren bir erkekten açıkçası ben ne para isteyebilirim ne bişey diyebilirim

Kişinin kararı demişsin yani erkekler de ben çalışmak istemiyorum şartlar ağır elin kadınından talimat almak istemiyorum diyebilir
Elbette gecınemıyorlarsa kadın ben calısmak ıstıyormuyum ıstemıyormuyum bıle dıyemez calısır zaten kuru ekmege muhtac olan . Ha bız muhtacmıyız ayrı mesela. ancak dusunsene calısmak hıc ıstemeyen bırı calıssa bıle napabılırkı calısamaz buna ınanmıyorum ama calısmak ısteyen bırınınde gunahına gırecek dıye dusunuyorum. Oyuzden bence ınsan kendı karar vermelıden zıyade kendısı ıstemelı calısmayı dıyorum

Öyle olmuyo ama işine gelince erkeğin görevi işine gelmeyince kadın erkek eşit yemezler
bide çalışıp, benim kazandığım para benim, evi geçindirme görevi erkeğin versiyonu var bu kadınların

konu sahibi, herşeyi geçtim böyle diyen bir adamdan ihtiyaçlarınızı rahatlıkla nasıl isteyeceksiniz, çok üzücü

nerede nasıl olursa ıolsun çalışmanız gerekli die düşünüorum hayatın ne getireceğini bilemeyiz...

ben bu erkek modelini sevmiyorum maalesef..
bir erkek kendine biraz daha güvenmeli.. eşinin dileğine isteğine saygı duymalı.
zaten durum da bir zorlanma olsa kadın elinden geleni yapar..
özel sektörde belli ki benim gibi ezilip tabiri caizse gününüzü görmüşsünüz..

ben de özel sektör olsa çalışmak istemezdim bu yüzden. kötü tecrübelerden dolayı..

amakişisel görüşüm her bayan çalışmalı hatta her insan çalışmalı. benim oğlum 2 yaşında. okul çağına gelse küçük bir ieşe koyardım. o hazzı yaşamalı.. insanın kendi kazandığı para hiçbir şeye benzemiyor.. bir kere o insana ayrı güven veriyor. hayat bu ne olacağı belli olmuyor her şey sürpriz.. gün gelir sizin çalışıp kazandığınız parayla yaşamak zorunda kalabilirsiniz.

bu arada zaten tek çocukta bile zorlanıyor insan. çok çocuk olunca feragat edilir mantığınız ilk çocuktan sonra değişecektir.. çalışmamak için de çocuk yapamayın lütfen.. eşinizle karşılıklı hazır olduğunuzda olması en güzeli..

ayrıca artık evlisiniz.
nişanlılıktaki canım cicim günleri bitti emin olun.
yarın bigün zaten çalışmıyosun paramı yiyosun bana ne faydan var derse hiç kırılmayacak mısınız?
bunları yüksek ihtimal söyleyecektir, çünkü çalışmanızı talep ediyor ısrarla.

Bunu demıyorum ancak kısıler evlenırken bence bunların hepsını konusmalı
Ha bana gore evı gecındıremeyecek erkekte evlenmemelı
ama ortak olarak harcadıkları tatıl ev araba bu gıbı seylerın paylasılması gerektıgını dusunuyorum
Bende maasımın bır kısmını eve veriyorum . Cunku kk filan yok yanı kk kullanmıyoruz ıstedıgımı alabılecek konumda yasayamayacaksam calısmısım calısmamısım ne fark eder benım ıcın

Ben bunun erkeğin kendine güvenmesi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, adam zaten çalışıyo,daha iyi yaşamayı istemek gayet insani bunda kötü hiçbir şey yok, ek işe mi girsin ne yapsın, bu seferde kocam geç geliyo benimle ilgilenmiyo konuları geliyo

Yazdıklarımın çoğu genel bu arada, konu sahibini tenzih ederim

Bunda haklısın da aynı şey neden erkek îçin hak değil iş bulamazsa limon satsın demiyor muyuz

Ben de diyorum sen de diyorsun adam boş oturmasın iş seçmesin vs diye karısını çalışıp parasını yiyor vs vs diyeee

Bir fark yok ki bir de hani eğitimsiz yapacağı iş temizlikten öte gidemeyecek kadınlar değil ben çalışmasam diyen bak en azından iktisadi idari bölümler mezunu konu sahibi banka sınavı diyor

O zaman o okulda da kontenjan boşa gitti belki sen okuyacaktın üniversite mezunusun diye aynı işi yapıp daha fazla alacaktın

Çocuğu olur çalışmaz hasta olur niteliğine uygun iş olmaz yol uzak olur çalışmaz

Bunlar olur ama adam özel sektörde de çalış herkes çalışıyor demiş ne var bunda patron varmış diye ben çalışmayayım bahanesi değişik

Patrona bağlı bir işim var genelde insanlar bu şehirde patron ile aynı odada bile çalışıyor ama ünvan aynı onun ne yetkisi varsa senin de var

Her neyse büyük bir yerde çalıştım bir yıl hiç görmediğim bile oldu o patronu sırf patron var diye iş bile aramamak ve bunun için eşe kinlenmeyi ben algılayamıyorum

ben memurum atanamasam eşim çalışmamı istemiyordu yine de çalışırdım ben tabi ki, he ben de eşitlikten yanayım hayat işimize gelince müşterek diyosak birimiz yatıp öbürümüz deli gibi çalışmamalı. tabi eşim bana onun parasını yiyomuşum gibi davransa benim de zoruma giderdi açıkçası ben olsam çalışır çatır çatır paramı yerim. çocuğun olursa memur olduktan sonra ücretsiz izne falan da ayrılabilirsin neticede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…