Eşim yine başladı çalışma baskısına

Canim benim evi zaten gecindiriyo adam,istediği daha iyi yaşamak,belki daha fazla tatil belki daha iyi giyinmek belki daha iyi yemek, daha iyi yani,bir tık üstü

Ama dediğin doğru baştan konuşulmalı

işlerine gelince evi geçindirmek adamın görevi diyerek gelenekçi, işlerine gelince de kendini benden üstün göremez diyecek kadar feminist oluyor bu hanım kardeşlerimiz.

kesinlikle evini geçindiremeyecek adam evlenmemeli.
bu görev zaten onların evet, ama çalışıp kendi parasını bankada orda burda biriktirip dokunmayan arkadaşlarım var.
hatta bana söylediklerinde gidip kocamla kavga bile etmiştim yeni evliyken ben de vermicem diye, çocukluk işte

hayat müşterek diyoruz, ve evi geçindirmek, hele ki kışın. çok çok zor.
kendi adıma ben rahat edemem çalıştığım halde para vermemeye, ya da para vermiyim diye çalışmamaya.

kadın isterse çalışmalı- ki bence her kadın en azından bi yaşa kadar kesinlikle çalışmalı-
ama istemeden de olursa, kocam zorla çalışmamı isterse çok kırılırım.
gider çalışırım belki ama, evliliğim değerini kaybeder

Hic ozel sektorde calistin mi canim? Her yerde patronla ic ice olmazsin
Bir de iyi tarafindan bak patronla ic ice olmak iyidir kendini kolay ispatlar kolay yukselirsin
Ama calismak istemiyorsan esinin zorlamasi yanlis o ayri
Bir de calismayinca ona gore yasayacaksiniz malesef o var

Kızlar diğer hesabımdan cevap yazamadım hata verdi durdu kbkmayın lütfen

Aslında bende cok farklı bısey soylemıyorum kadınlar hele hele cocuksuz kadınlar mutlaka calısmalı ama ıstemıyorsa gercekten ıstemıyorsa o zamanda kadının calısmama ozgurlugu olmalı dıyorum.

O bankada para bırıktırenlerı degılde aldıgı maası kendısı basından sonuna rahatca harcayan arkadaslarım var , ben araba kredısı oduyorum arabada ortak arabamız , Onun dısında bırıkım ıcın para verıyorum ama gerısı benım. Oradan kalan parayı bırıkıme ayırmıyorum ancak kk olmadıgı ıcın bı gun anıden cocuk hastalanabılıyor, veya mısafır gelıyor veya bısı gordum almak ıstıyorum ıste o zamanda bırıkmıs paradan almıyorum. Ben cok ınsaflıyım dıyemem esımım bı arkadası 1 sene calısmadı , kız dogum ıznını kestırıp ıse dondu ve bebegınıde sehır dısına gonderdı maddı olarak bakamadıkları ıcın . Ben o adamı varya ümüğünü sıkarım işte, İş begenmedi çünkü çokta cabalamadı .

Ay ay oyle ıste kızlar anlıcanız para cok tatlı :)

AdAm_OLaCaK_KIZ senın doğum iznin ne zaman bitecek bu arada epey oldu 2 senemi kullanacaktın bu hakkını? Ben calısmasam bende kocamdan bısey ısteyemem gıbı gelmıyor dogrusu daha oncede cok yazdım ben hayat standartlarım dussun ıstemıyorum dogum ıznı ayrı mesele ama sanırım sırf bu yuzden hep calısıcam
ya da yılbasında mıllı pıyango bıletı almayı alıskanlık halıne getırıcem

Kadınlar çalışmak zorunda değil. Evde çalışıyoruz zaten çamaşır ütü temizlik yemek eve misafir gelince hizmet. Bunları erkek mi yapıyo. Bunları yapan erkek varmı. Tabiki de kocamızda bize bakmak zorunda çünkü bizde ona bakıyoruz. O akşama kadar çalışıyorsa bizde onun için evde çalışıyoruz. Yada çocuğu olanlar çocuğuna bakıyo. Çalışmıyorum diye kendinizi değersiz görüp ezdirmeyin. Biz onlardan daha çok iş yapıyoruz.

Bizde eş zengin olsa da kadın çalışır, erkek eline bakmaz. Annem oldukça zengin olmasına rağmen 30 yıl çalıştı emekliliği geldi yine de çalıştı kadın. Bize de 1 kuruş para vermedi ben öldükten sonra alırsanız alırsınız, herkes kendisi çalışacak dedi. Ben nasıl kazandıysam, okuyun güzel meslek sahibi olun çalışın dedi. Ben ailemi bu kk sayesinde ciddi anlamda çok sevmeye başladım. Kadın çalışmak zorunda değil düşüncesi ile beni mızmız yetiştirmedikleri için müteşekkirim :))

Eşim hiçbizaman ondan para isteme durumuna sokmadı sağolsun her hafta 150tl koyar cüzdanıma bana bile vermez bende zaten bi kısmını eve bi kısmını kendime harcıyorum başa kakcak biri değil eminim ama ablası abisi lüks araçlara biniyo çok övünüyolar eşim de onlardan neyimiz eksik bizim de şartlarımız daha iyi olsun diye düşünüyo ama bencillik yapıyo benim adıma karar veriyo

Bence bir kadın çalışmalı kendi ayakları üzerinde durabilmeli. 9 yıl çalışma hayatım oldu, doğum iznine ayrılana kadar çalıştım. Doğum yaptıktan sonra bebeğimi kucağıma alınca artık çalışmıycam diye karar aldım çünkü ondan ayrılmak bana zor geldi. eşimde bu kararımı destekledi kızım 20 aylıkken çalışmayı da hiç düşünmüyorken bir şirketten güzel bir teklif geldi ve tekrar çalışma kararı aldım. Eşimin geliri iyi sıkıntımız yoktu ama hayatımızda ne değişti söyleyim; kızıma 1 ayakkabı alıyorken artık 2 3 ayakkabı alabiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyorum. geçen yaz masraf olmasın diye annemlerin yazlığında tatil yapmıştık ama bu sene şimdiden nereye tatile gitsek diye plan yapmaya başladık.Devlet memurluğu diye kendini şartlandırma ben de özel sektördeyim başta çok eziliyosun yoruluyosun ama sonunda hakettiğin konuma geliyosun bunu unutma.
Tabiki yine son karar senin eşin bu şekilde baskı yapmamalı sana ama sen onun için değil kendin için çalışmalısın.

Son düzenleme:
Yıllarca çalıştım canım ve çok sorunlar yaşadım malesef fobiye dönüştü

kadınların adı çıkmış valla, başkalarına özeniyo istiyo diye

iyi bari ileri de lafını etmez umarım.

kardeş valla sorun lüks arabaysa çok çalışman gerek çook

Mayısta başlıyorum canım,normalde ağustosta bitiyor ama tayin isticem ya başlamam gerekiyo

Hastaneye giderken bile tedirgin olur insan.Ne bir sosyal guvence ne bir sey..Daha da kucucuk yasi.Valla anlamiyorum bu miskinligi.Cocuk olacak,masraflar 2 katina cikacak...Derdi bana basti yeminle.Su rahatligi kafayi istiyorum ben ya.

Canım çalışmayı istiyorum evde sıkılıyorum çopu zaman ama istiyorumki bana bırakılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…