- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Bunu demıyorum ancak kısıler evlenırken bence bunların hepsını konusmalı
Ha bana gore evı gecındıremeyecek erkekte evlenmemelı
ama ortak olarak harcadıkları tatıl ev araba bu gıbı seylerın paylasılması gerektıgını dusunuyorum
Bende maasımın bır kısmını eve veriyorum . Cunku kk filan yok yanı kk kullanmıyoruz ıstedıgımı alabılecek konumda yasayamayacaksam calısmısım calısmamısım ne fark eder benım ıcın
işlerine gelince evi geçindirmek adamın görevi diyerek gelenekçi, işlerine gelince de kendini benden üstün göremez diyecek kadar feminist oluyor bu hanım kardeşlerimiz.bide çalışıp, benim kazandığım para benim, evi geçindirme görevi erkeğin versiyonu var bu kadınların
konu sahibi, herşeyi geçtim böyle diyen bir adamdan ihtiyaçlarınızı rahatlıkla nasıl isteyeceksiniz, çok üzücü
kesinlikle evini geçindiremeyecek adam evlenmemeli.Bunu demıyorum ancak kısıler evlenırken bence bunların hepsını konusmalı
Ha bana gore evı gecındıremeyecek erkekte evlenmemelı
ama ortak olarak harcadıkları tatıl ev araba bu gıbı seylerın paylasılması gerektıgını dusunuyorum
Bende maasımın bır kısmını eve veriyorum . Cunku kk filan yok yanı kk kullanmıyoruz ıstedıgımı alabılecek konumda yasayamayacaksam calısmısım calısmamısım ne fark eder benım ıcın
Aslında bende cok farklı bısey soylemıyorum kadınlar hele hele cocuksuz kadınlar mutlaka calısmalı ama ıstemıyorsa gercekten ıstemıyorsa o zamanda kadının calısmama ozgurlugu olmalı dıyorum.kesinlikle evini geçindiremeyecek adam evlenmemeli.
bu görev zaten onların evet, ama çalışıp kendi parasını bankada orda burda biriktirip dokunmayan arkadaşlarım var.
hatta bana söylediklerinde gidip kocamla kavga bile etmiştim yeni evliyken ben de vermicem diye, çocukluk işte
hayat müşterek diyoruz, ve evi geçindirmek, hele ki kışın. çok çok zor.
kendi adıma ben rahat edemem çalıştığım halde para vermemeye, ya da para vermiyim diye çalışmamaya.
kadın isterse çalışmalı- ki bence her kadın en azından bi yaşa kadar kesinlikle çalışmalı-
ama istemeden de olursa, kocam zorla çalışmamı isterse çok kırılırım.
gider çalışırım belki ama, evliliğim değerini kaybeder
Eşim hiçbizaman ondan para isteme durumuna sokmadı sağolsun her hafta 150tl koyar cüzdanıma bana bile vermez bende zaten bi kısmını eve bi kısmını kendime harcıyorum başa kakcak biri değil eminim ama ablası abisi lüks araçlara biniyo çok övünüyolar eşim de onlardan neyimiz eksik bizim de şartlarımız daha iyi olsun diye düşünüyo ama bencillik yapıyo benim adıma karar veriyobide çalışıp, benim kazandığım para benim, evi geçindirme görevi erkeğin versiyonu var bu kadınların
konu sahibi, herşeyi geçtim böyle diyen bir adamdan ihtiyaçlarınızı rahatlıkla nasıl isteyeceksiniz, çok üzücü
Bence bir kadın çalışmalı kendi ayakları üzerinde durabilmeli. 9 yıl çalışma hayatım oldu, doğum iznine ayrılana kadar çalıştım. Doğum yaptıktan sonra bebeğimi kucağıma alınca artık çalışmıycam diye karar aldım çünkü ondan ayrılmak bana zor geldi. eşimde bu kararımı destekledi kızım 20 aylıkken çalışmayı da hiç düşünmüyorken bir şirketten güzel bir teklif geldi ve tekrar çalışma kararı aldım. Eşimin geliri iyi sıkıntımız yoktu ama hayatımızda ne değişti söyleyim; kızıma 1 ayakkabı alıyorken artık 2 3 ayakkabı alabiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyorum. geçen yaz masraf olmasın diye annemlerin yazlığında tatil yapmıştık ama bu sene şimdiden nereye tatile gitsek diye plan yapmaya başladık.Devlet memurluğu diye kendini şartlandırma ben de özel sektördeyim başta çok eziliyosun yoruluyosun ama sonunda hakettiğin konuma geliyosun bunu unutma.Eski konumu hatırlayan arkadaşlar vardır nişanlıyken ilk ve tek tartışmamız bu sebeptendi hayat standardımız yükselir, istediklerimize daha kolay sahip oluruz, istediğimiz gibi gezeriz diyo eşim haklı ama zaten yapabiliyoruz biçok şeyi nişanlıyken zırt pırt özel sektör farketmez herkes zorlanıyo diye üstüme aşırı gelmişti,
Şuansa her sabah eşimle uyanıp o işe gidince derse oturuyorum hem kpss hem banka için derdim kadrolu bir iş, özel sektörden nefret ediyorum patronla içiçe
olmak filan, dün gece yine konuştuk
memurluk olmazsa özel sektör dedi
sinirden uyyamadım benim adıma karar vermesinden bişey de diyemedim ama bana
bakıyomuş, gibi hissediyo gibi düşünüyorum halbuki bu evde senin benim mevzusu yok benim olan senindir der hep ama
ne şartlarda olursa olsun çalış diyo resmen, oysa
yaza bi bebek olsun istiyorum yaşım 28 ve tek bebekle de kalmak istemiyorum, nişanlıyken okadar kırılmıştım ki özür dilerken bana istersen evinin hanımı ol ister çocuklarına bak yeter ki huzurumuz olsun başlarım lanet parasına demişti, inanın memurlık olmazsa istemiyorum özel sektörden nefret ediyorum, evlendik evleneli ilk kez açtı bu konuyu ama ben eskileri hatırladım, benim tercihime bırakılmalı değil mi?
Not: Ev araba vs borcumuz yok.
Yıllarca çalıştım canım ve çok sorunlar yaşadım malesef fobiye dönüştüHic ozel sektörde calistin mi canim? Her yerde patronla ic ice olmazsin
Bir de iyi tarafindan bak patronla ic ice olmak iyidir kendini kolay ispatlar kolay yukselirsin
Ama calismak istemiyorsan esinin zorlamasi yanlis o ayri
Bir de calismayinca ona gore yasayacaksiniz malesef o var
kadınların adı çıkmış valla, başkalarına özeniyo istiyo diyeEşim hiçbizaman ondan para isteme durumuna sokmadı sağolsun her hafta 150tl koyar cüzdanıma bana bile vermez bende zaten bi kısmını eve bi kısmını kendime harcıyorum başa kakcak biri değil eminim ama ablası abisi lüks araçlara biniyo çok övünüyolar eşim de onlardan neyimiz eksik bizim de şartlarımız daha iyi olsun diye düşünüyo ama bencillik yapıyo benim adıma karar veriyo
Aslında bende cok farklı bısey soylemıyorum kadınlar hele hele cocuksuz kadınlar mutlaka calısmalı ama ıstemıyorsa gercekten ıstemıyorsa o zamanda kadının calısmama ozgurlugu olmalı dıyorum.
O bankada para bırıktırenlerı degılde aldıgı maası kendısı basından sonuna rahatca harcayan arkadaslarım var , ben araba kredısı oduyorum arabada ortak arabamız , Onun dısında bırıkım ıcın para verıyorum ama gerısı benım. Oradan kalan parayı bırıkıme ayırmıyorum ancak kk olmadıgı ıcın bı gun anıden cocuk hastalanabılıyor, veya mısafır gelıyor veya bısı gordum almak ıstıyorum ıste o zamanda bırıkmıs paradan almıyorum. Ben cok ınsaflıyım dıyemem esımım bı arkadası 1 sene calısmadı , kız dogum ıznını kestırıp ıse dondu ve bebegınıde sehır dısına gonderdı maddı olarak bakamadıkları ıcın . Ben o adamı varya ümüğünü sıkarım işte, İş begenmedi çünkü çokta cabalamadı .
Ay ay oyle ıste kızlar anlıcanız para cok tatlı :)
AdAm_OLaCaK_KIZ senın doğum iznin ne zaman bitecek bu arada epey oldu 2 senemi kullanacaktın bu hakkını? Ben calısmasam bende kocamdan bısey ısteyemem gıbı gelmıyor dogrusu daha oncede cok yazdım ben hayat standartlarım dussun ıstemıyorum dogum ıznı ayrı mesele ama sanırım sırf bu yuzden hep calısıcam
ya da yılbasında mıllı pıyango bıletı almayı alıskanlık halıne getırıcem
Canım çalışmayı istiyorum evde sıkılıyorum çopu zaman ama istiyorumki bana bırakılsınCanım gelecekte çocuklu ev hanımı bir bayan olarak mı görmek istiyorsun kendini. Bence bir kadın çalışmalı kendi ayakları üzerinde durabilmeli. 9 yıl çalışma hayatım oldu, doğum iznine ayrılana kadar çalıştım. Doğum yaptıktan sonra bebeğimi kucağıma alınca artık çalışmıycam diye karar aldım çünkü ondan ayrılmak bana zor geldi. eşimde bu kararımı destekledi kızım 20 aylıkken çalışmayı da hiç düşünmüyorken bir şirketten güzel bir teklif geldi ve tekrar çalışma kararı aldım. Eşimin geliri iyi sıkıntımız yoktu ama hayatımızda ne değişti söyleyim; kızıma 1 ayakkabı alıyorken artık 2 3 ayakkabı alabiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyorum. geçen yaz masraf olmasın diye annemlerin yazlığında tatil yapmıştık ama bu sene şimdiden nereye tatile gitsek diye plan yapmaya başladık.Devlet memurluğu diye kendini şartlandırma ben de özel sektördeyim başta çok eziliyosun yoruluyosun ama sonunda hakettiğin konuma geliyosun bunu unutma.
Tabiki yine son karar senin eşin bu şekilde baskı yapmamalı sana ama sen onun için değil kendin için çalışmalısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?