Eşim yine başladı çalışma baskısına

Zaten normali kadın da erkek de çalışıyorsa ev işini de ortak yapmaları,benim hayatımda böyle en azından

Şuan ben de calısmıyorum ama herkesin şartları farklı. Karı koca böylesini uygun gormustur boyle anlaşmıştır, geçim sıkıntıları yoktur ona tamam. Ama eşin evde oturmandan rahatsız. Hadi biraz sabretsin kpss ye kadar madem memurluk istiyormuşsun. E kpss yi kazanamazsan ne olacak? Yine mi özel sektöre burun kıvıracaksın?
Eşinin çalış çalış diye direttiği bir evlilikte sen ihtiyaçlarını o adamın maaşıyla karşılamaktan gocunmuyor musun?

Gelelim her konuda çalıştığı için dunyayı kurtardığını sanıp çalışmayanları ezmeye çalışanlara.
Kızlar size bir sır vereyim. Saygınlık, saygı çalışmakla kazanılmıyor. Senin bir duruşun varsa, kendini geliştirmişsen , gereksiz komplekslerin yoksa, fikirlerinle kendini gösterebiliyorsan insanlar sana yine saygı duyacaktır zaten.
Sırf çalıştığınız için size saygı gosteriliyorsa, saygı gosterilecek tek özelliğiniz çalışmanız ise bak o sıkıntı işte.

Zaten normali kadın da erkek de çalışıyorsa ev işini de ortak yapmaları,benim hayatımda böyle en azından
Herkes sizin eşiniz gibi olamayabilir. Çalışmak tabiki güzel birşey. Ama özel sektörde daha önce çalışmış biri olarak zor yani. Sadece pazar günü izinli oluyorsun o günde gezsen mi kendine bakım mı yapsan temizlik mi yapsan hangisi ?

Üzüldüğüm nokta da zaten ihtiyaç kısmı belki art niyetle demiyo ama nezaman iş konusu açılsa ben böyle hissediyorum

Arsizlik yap benim gibi. Eşim calismami istiyordu boşuna mi okudun lisans yüksek lisans yaptın diye. Ben de senin parani yiyeceğim dedim. 3-5 kere söyledi her söylediğinde de senin parani yiyeceğim dedim. Artık söylemiyor.

İşte bu yuzden calıstıgı paranın yarıısnı kendıne ayırabılmelı kadın. hem temızlıkcısını tutacak hem yemegını yaptıracak hemde ıstedıgı seyde gozu kalmayacak

O değilde nedir bu toplum baskısı statu sahıbı olmak için calısmak zorundasın duyguların hıc onemı yok neden 3 ayakkabı yerıne 1 ayakkabıyla yetınmıyoruz, neden cocuıgumuzun kıcındakı don boynerden pazardan olmuyormu
boyle dusununce anında ısı bırakasım gelıyor

Herkes benim gibi olabilir aslında, seçtiğimiz kişi hayattaki birçok şeyi etkiliyor, burda ismini vermiyim nişanlı bir üyemiz göz göre göre bir öküzle evleniyor, evlenince çıkıp ev işine yardimci değil şu bu diyecek bende e ne bekliyodun dicem mesela

Bak canım 23 yaşında çalışmaya başladım özelde. 26 yaşındaydım baktım özelde çalışmanın sonu yok kpss ye girdim çalışırken. Akşamları servisle eve giderken bile çalıştım. 28 yaşında evlenirken atandım. Şimdi doğum izninde evde kızıma bakıyorum ve kızım olmasa evde sıkıntıdan çatlarım. Ne yapıyorsunuz evde o kadar saat?

Sen dersine çalış. Sınav zaten mayısta. İyi bir puan alırsan da atanmak zaten 2 sene. Gir bir işe çalış daha sonra atanırsan istifa edersin. Zaten çok geç kalmışsın çalışmak için.

Azönce hissettiklerimi üzüldüğümü söyledim o da bidaha bukonu açılmayacak bana ait olan herşey senindir senin benim yok tek isteğim şartlarımızın daha da iyileşmesiydi dedi

Ben nedense eşinize hak verdim.Sonuçta kadın olarakta ayakta durmanız gerekiyor.Hayat şartlarınız yükselir ve siz kendi ekonomik özgürlüğünüz olur bir bakıma kendinize birşey almak istediğinizde bir bütçeniz olur. Ayrıca bunu istemesinden de herhangi kötü anlam çıkarmadım.Nedense evde otur deme fikri bana tuhaf geliyor.

Ben yıllardır çalışıyorum canım girmediğim sektör kalmadı en son işimden mayısta ayrıldım bazı sebeplerden sonra düğün telaşı malum bakalım sınavlara girelim de bi hayırlıaı olsın

Bu konu hakkında bu kadar konuşulduktan sonra gurur yapıp işe başlaman lazım aslında...
ev araba borcu yok diyorsun da sonuçta her şeyin daha iyisi var... aslında tüm bunlardan öte kendi kendine yetebilen bir birey olmak senin için önemli olmalı. Hayatta ki en önemli şeylerden biri bana göre.

bende özel sektörde çalışıyorum , ablam devlet memuru emeklilik dolmadan son altı ayı raporla geçirdi niye hzuru yok diye doldugu günde dileçesini verdi , ben hala çalışmaya devam ediyorum ve patronumuzda çok düzgün bir insan , illa devlet memuru olacam diye tutturma herşey kısmet

Son noktayı koyayım 18 yasından berı ozel sektorde calısıyorum yarısı sıgorta sırketınde oldu kurumsal, suanda kurumsal olmayan ama türkiyede tek bu iş üzerine medical bır fabrıkada çalışıyorum, patron yok ama ceo var hemde ketun taş gibi , ama bu tarz kurumsal olmayan fırmalarda acaba dıyorum daha fazlamı yukselme ıhtımalımız var suanda bolum sorumlusuyum hep elımı kolumu sallayarak calıstım . neyse 2 saattır cene calıyorum bıraz calıssam ıyı olacak .

Evde otur da demesin zırt pırt söylemesin sadece tavrı yanlış bunu istemesi değil

Çok tşk ederiö yorumların için ilk yorumlara yazamadım hesabımdaki sorundan dolayı çok sağolun

İş varmı canım ha diyince bulunabilecek malesef yok niyetimiz en iyisi olması ben şimdi gurur yapıp işe başlarsam evde huzur koymam

Şahsen kocam iyi bi maaşla çalışıyo çok şükür. Ama pazardan da giyinebiliyorum. Ben şundan yanayım ne kadar gelirin varsa o kadar da giderin var açık ve net :)

Hatta bizde erkekler daha çok ev işi yapıyor. Babam annemden güzel yemek ve temizlik yapar. Adam her hafta banyoyu pırıl pırıl yapar, elinden vilada düşmez sürekli siler her yeri. Ben dinlenirken erkek kardeşim annemle beraber parkeleri silerdi, camları silmek, banyoyu temizlemek erkeklerin göreviydi. Kardeşim yanıma tatile geldiğinde çamaşır yıkayıp asmış, evi pırıl pırıl yapmıştı. İnsanlar bu düzeni oturtamıyor, ev işi kadının çalışmak erkeğin görevi zannediyor. Oysaki hayat müşterek.. Hem dışarıda hem evde beraber çalışmak gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…