eşim yine işsiz...

yeteri kadar konuştum uğraştım 3 ay işsiz yattı evde ve benim ailem masraflarımızı karşıladı ne eşim ne de onun ailesi hepsi herşeyin gırgırında neyse herkes yaşadıgını bilir Rabbim kimseyi eşinden imtihan etmesin...

amin.
peki siz evlenmeden önce tanıyamadınız mı?
hani dediniz ya sinirlenince gözü birşey görmüyor şiddete başvuruyor?
aileniz araştırmadı mı bu adam neyin nesi diye?
çünkü sizede aiilenizede zor.
bundan kurtulmanın yolu önce hayat görüşünüzü değiştirmekten geçer.
sizi dinlemiyor mu?o zaman aileleri sokacaksınız devreye.
basit bir konu değil bu ört pas edilsin.
ailelere durumu anlatın kulağını çeksinler,
sizde ailelerin yanında çalışacağınızı söyleyin eşinize ve çalışın.
eşinizi geçindirmek için değil kendiniz için.
biraz ketum olun.
çünkü karşınızda anlayışlı biri yok,sorumluluk sahibi biride yok.
yani kaybedecek hiç bir şeyiniz yok.
o yüzden şeklinizi belli edin ve ödün vermeyin.
eşiniz sizi güçlü görünce belki gaza gelir.
fakat dediğim gibi.
eşinizden önce,önce kendiniz değişin.
inşallah hakkınızda hayırlısı olur

Bize çıkışmanız bir şeyi çözmez arkadaşım.

Eşinin huyunu suyunu bilerek evlendiysen yapacak bir şey yok.

Ama adam besleme lafın çok ağır olmuş.

Evliliğin ne olduğunu ikinizde kavrayamamışsınız.

Bugün senin paran olur, yarın onun.

Neyin yarışını yapıyorsunuz anlamadım

Arkadaşlar sana kızmış ama bence çalışmamakla en iyisini yapıyosun eğer sen çalışmaya başlarsan bütün yük sana kalır sana güvenir ama düzgün istikrarlı bi şekilde çalışmaya başlarsa bence sende iş bul kendine güvenin olur

Rabbim herkesin rızkını verir tabiki de çabayla bu rızkın az mı cok mu oldugunu siz belirlersiniz merak etmeyin kimse ac kalmaz kocam olmasa da ailem var benim dışardan konuşması herkese kolay gelir siz bir de onu yaşayıp çekene bi sorun elinden gelse beni evden dışarı çıkarmıycak çalışmak lafını duydugu anda deliriyo ama kendi işsiz olunca aylarca evde kalesiz bi şekilde yatınca beni çalıştırmak istiyo hangi kadın kabul ederki böle bi durumu ben edemem bu kesin hem ev işi yap çıkardıgı çorabı bile etrafa dagıtsın her an arkasını topla bi de o evde yatsın ben dışarda çalışayım peh ben o yapıda bir kadın değilim siz öyleyseniz bilemiyorum....

benim eşim konuşma taraftarı bi insan degil kendi düşüncesine ters bi düşünce duydugu anda sinirden deliriyo hakaret ve şiddete başvuruyo ben eşimle bi yola çıktıgımın farkındayım evliliğimden ilk gününden bu yana ama o bunu hiç kabullenmedi onun için sadece annesi babası ve ablaları var beni bi anda silip atabiliyo onlar çalış seni bi ailen var deyip akıl vermiyolar aksine aman çalışırsın olur gider tek söledikleri bu

ee sen kendinde çalışmak istemiyormuşsun, eşim onu yapmaz bunu yapmaz diyorsun kendinde onu yapmam bunu yapmam diyorsun, ee işin içinde hakaret ve şiddette var
yani 10 ayda nasıl bu noktaya gelindi, bence sen bir kadın olarak kendin için çalışmalısın önce, yarın bi gün seni kapının önüne koyarsa naparsın, şimdi belkide eşim öyle şey yapmaz diyeceksinde, hakaret ve şiddet varsa herşey olabilir, güvendiğin dağlara karlar yağmaz umarım, umarım çalışmadığına pişman olmazsın
eşinin ailesi tabii sana çalış der, sonuçta birer yetişkin olarak evlendiyseniz kimseden yardım beklemeye hakkınız yok, bize mi güvendiniz çalışın derler haklı olarak

Son düzenleme:
bir adam iteleyerek çalışmaz...çalışacaksa zaten çalışır...sorumluluk sahibi erkek böyle bir konuda eşinin ve ailesinin ağzına laf düşürmez...bence bu adam böyle gider....3 ay çalışır iş bulmadan bir bahaneyle işini bırakır 2 ay yatar...zorla tekrar girer tekrar çıkar falan...bu budur...tavsiyem,çocuk yapma ve evliliğini tekrar gözden geçir....

Çalışın, çalışmayın orası sizin bileceğiniz iş ama ne olursunuz çocuk bari yapmayın. Biz vergi mükelleflerinin sırtına bir yük daha bindirmeyin lütfen.

Adam besleme lafına herkes çok takılmış ama bence tam ifadesi de bu.

Adam keyfiyetten çalışmayacak, sırtını kızın ailesine yaslayacak bunun adı da evlilik olacak öyle mi

Çalışmaya engel bir durum olur, hastalık olur, ne bileyim geçerli bir sebep olur herkes eşini sırtlanır. Ama çalışmayacak, bir de üstüne hakaret, şiddet evet bunun adı gereksiz yere adam beslemek

Evlenmeden öncesini sorgulamakta doğru değil, olan olmuş evlenilmiş şimdi çözüme bakmak lazım.

Öncelikle kendi ailenle konuş destek çıkmasınlar, destek buldukça tembellik artar, işe girmesi için tavrını koy, olmuyorsa kendin bir işe gir ve yolunu çiz. Çalışmayan adam çok zor, bazı huylar değişmiyor maalesef. Şu aşamada hamile kalmamaya özen göster derim, çünkü önünde ne olduğu belli değil.

Mesleğın var mı?
Eşın sız evlenmeden önce de böyle mıydı?
Çalışmak mı ıstemıyor yoksa kendıne göre bı ış mı bulamıyor bu da önemlı...

Son olarak, madem durumunuz yok, eşın neden çalışmanı ıstemıyor??
Sınır oluyorum böyle ınsanlara, amcamların da durumu ıyı değıl
geçen yengem aradı kendısı sağolsun çalışmak ıstemıyor amcamın ızın vermesıne rağmen, benden para ıstedı
gır bı ışe çalış dedım, ben nasıl çalışıyorsam o da çalışmalı

Arkadaşlar sana kızmış ama bence çalışmamakla en iyisini yapıyosun eğer sen çalışmaya başlarsan bütün yük sana kalır sana güvenir ama düzgün istikrarlı bi şekilde çalışmaya başlarsa bence sende iş bul kendine güvenin olur

ben çalışmayı düşünmüyo değilim çalışıcam sınavlara giriyorum araştırıyorum kendi mesleğim olan işleri çalışırsam tabiki de kendim için bi güvencem olması için çalışıcam

ee sen kendinde çalışmak istemiyormuşsun, eşim onu yapmaz bunu yapmaz diyorsun kendinde onu yapmam bunu yapmam diyorsun, ee işin içinde hakaret ve şiddette var
yani 10 ayda nasıl bu noktaya gelindi, bence sen bir kadın olarak kendin için çalışmalısın önce, yarın bi gün seni kapının önüne koyarsa naparsın, şimdi belkide eşim öyle şey yapmaz diyeceksinde, hakaret ve şiddet varsa herşey olabilir, güvendiğin dağlara karlar yağmaz umarım, umarım çalışmadığına pişman olmazsın
eşinin ailesi tabii sana çalış der, sonuçta birer yetişkin olarak evlendiyseniz kimseden yardım beklemeye hakkınız yok, bize mi güvendiniz çalışın derler haklı olarak

size konuşması kolay tabiki de ben kimseden yardım beklemiyorum kendim elimdedki 1 kuruşu hesaplayım öle hareket ediyorm ama eşimin ailesi oğlundan para alıyo annesi oğlum param kalmadı bana harçlık ver deyip bizden para alıyolar ben de bizim onlara değil onların bize destek olmasını bekliyorum haklı olarak...

Adam besleme lafına herkes çok takılmış ama bence tam ifadesi de bu.

Adam keyfiyetten çalışmayacak, sırtını kızın ailesine yaslayacak bunun adı da evlilik olacak öyle mi

Çalışmaya engel bir durum olur, hastalık olur, ne bileyim geçerli bir sebep olur herkes eşini sırtlanır. Ama çalışmayacak, bir de üstüne hakaret, şiddet evet bunun adı gereksiz yere adam beslemek

Evlenmeden öncesini sorgulamakta doğru değil, olan olmuş evlenilmiş şimdi çözüme bakmak lazım.

Öncelikle kendi ailenle konuş destek çıkmasınlar, destek buldukça tembellik artar, işe girmesi için tavrını koy, olmuyorsa kendin bir işe gir ve yolunu çiz. Çalışmayan adam çok zor, bazı huylar değişmiyor maalesef. Şu aşamada hamile kalmamaya özen göster derim, çünkü önünde ne olduğu belli değil.

beni anlayan biri çıktı sonunda ailem herşeyin farkında benim için yapıyolar bütün bu fedakarlıkları dediğin gibi sorgulamıyorum artk neler yaşadık ama bu evlilik oldu kaderimmiş eşim. Pişman olmak istemiyorum sevgim var. çocuk ikimizde düşünmüyoruz ama etrafımız çok istiyo ben etkilenmiyorum ama eşim çok çabuk etkileniyo.Rabbim hayırlısını nasip etsin...

Sorumluluğu almalı. Benim paşam gece gündüz demedi çalıştı. Lisans mezunuydu , iş bulamamıştı . Tarlaya bile gitti.
Şimdi işimiz var Allah a şükür.

Back
X