eşim yönlendirmek istiyor

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Şu sıra cok konu açtım ama yorumlarınız bana iyi geliyor..
Konuya gelecek olursam. 3 aylık evliyim ama eşimin bazı huyları kendinden soğutmaya başladı. İstiyor ki gel desin geleyim git desin gideyim. Bugün konuştum dedim “ beni yönlendirme, ben nerde ne yapacağımı biliyorum”.. sürekli kendi dediğinin olmasını istiyor.
Bu akşam ablasına yemeğe gidecektik. Dün akşam babası “ biz yarın seni de alalım erken gidelim oğlumda işten ablasına geçer “ dedi bana. Benden olur falan dedim ama akşam eve geldik boğzlarım şişmiş rahatsızlandım. Biraz önce eşim aradı bende “baban ararsa söyleyeceğim rahatsız olduğumu, akşam işten sen gelince birlikte gideriz” dedim. Açtı ağzını yumdu gözünü neymiş ben babası gidelim deyince olmaz dersem ayıp olurmus. Madem ablasına birkaç saat erken gidemeyeceksem kendi ablama da gitmeyecekmişim. (Yemekten sonrada ben arkadaşımın eğlencesine(arkasının düğünü var bugünde erkek kınası var) geçerim seni de ablana bırakırım demişti tamam demiştim bende. Ablama gitmem tamamen onun fikriydi)
Bende beni yönlendirme yeter artık hastaysam hastayım gelemicem derim babana Ablama bırakmak senin fikrindi oraya da gitmem dedim yüzüne kapattım telefonu. Bu adam beni bana bırakmıyor istiyor ki sürekli o bi şeyleri desin ben yapayım.

Hastaysanız hic gitmeseydiniz böyle biraz ercekten babasına trip atıyor gibi olmussunuz
Ama eşinizin tepkileri aşırı sorunları var sanırım

Peki bunun için ne yapabilirim fikir verir misiniz
Öncelikle açık olun, taviz vermeyin, açık olunca karşı taraf da ona göre davranıyor ama aman ses olmasın aman eşim bozuldu aman tamam sen ne dersen o olsun yeterki aramız bozulmasın dersen olan sana oluyor. Sakin bir şekilde açık bir şekilde kendi düşüncenizi koyun ortaya , hem eşinize hem ailenize...

Daha cok yeni evliliginiz. Böyle sorunlar icin cok erken.
Maalesef daha önce de söylendigi gibi, ipin ucunu birakirsaniz ilerisi daha kötü olur.

Taviz vermemeye calisin. Madem plani kayinpederiniz ile siz yapabiliyorsunuz, degisikligi de yapabilirsiniz.
Esinize de bu sekilde yansitmaya calisin. Baban beni neden yanlis anlasin ben güzellikle anlatirim falan diyin.
Yani kendi istediginizi yaparken biraz tatli dille anlatmaya calisin ki o da cok üstünde durmasin.

Allah kolaylik versin.

Aslında tartışmadan sakince tatlı dille söyledim. Akşam halimi sen gördün rahatsızım fln dedim. Ya istiyor ki ona boyun eğeyim o ne derse yapayım tamam diyeyim. Ama bende öyle birisi değilim robot gibi olamıyorum

Açık açık söylüyorum huzursuzluğu hiç sevmiyorum huzursuzluk olur yada misilleme yapr oda benim aileme öyle olur diye korkuyorum

Babasi ilk teklif ettiginde bile hayir diyecektin. Sirf adin gelin diye, kadinsin diye mecbur degilsin gidip yardim etmeye. Görümce yemege davet ettiyse, kendisi hal etsin herseyi. Yardim isterse esi yardim etsin.

Esinin ataerkil ailesinde erkek olmak ne harika. Hazir sofralarda otur, kadin herseyi yapsin, hazirlasin ve erkek herseye karar versin.

Esine rest cekmen cok iyi olmus, böyle devam.

O an hayır diyemedim bebeği özledik biz erken gidicez giderken seni de götürelim oğlumda işten çıkınca gelsin dedi. Tamam demiş bulundum gönülsüzdüm. üstüne bir de hasta oldum gitmemeye mana çıktı. Eşim sürekli yönlendirmek istiyor dediğini yapayım istiyor ama ben bunu kabullenemiyorum ezilmiş sindirilmiş onun isteği gibi birisi olmak istemiyorum ama eşimin bu huyunun çözümü ne bilmiyorum malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…