eşim yönlendirmek istiyor

Bunu nasıl gösterebilirim
Her dediğini yapmayarak. Ama inat edip kavga ederek değil, neden yapmadığınızı ya da yapmayacağınızı kendi nedenleriniz ile açıklayarak. Ona karşı net ve kararlı olun, eninde sonunda kabullenecektir sizi yönetemeyeceğini.
Tabi herşeye hayır demek de olmaz, aklınıza yatan istekleri de yaparken mantıklı bulduğunuz ve siz de istediğiniz için yaptığınızı söyleyin ona.

Genelde okuduğum sorunlarda sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum yorum yapmanız beni sevindirdi. Israr etmesi hoş değil evet, ablana da gidemezsin deyip kıyas yapması hiç hiç hoş değil. Ben buna kızıyorum. Benim üstümde bir hakimiyet sağlamaya çalışıyor ve ben buna çok kızıyorum.

Dediğiniz gibi yapıcam yorumunuz için cok teşekkür ederim umarım anlar.

Seni ararız dediler kesin bir şey de söylemediler ve aramadılarda. Kp beni doktora götür diyecek kadar samimi değiliz. Ayrıca eşim buna da kızar ben varken neden babama dedin diye. Eşime göre zaten ben hasta değilim.

Teşekkür ederim :)
Sadece bu konuyla alakalı değil genel olarak eşinizin ailesine karşı bir soğukluk ve önyargı var sizde, ilkönce bu önyargıyı biraz kırmaniz lazım, eğer gerçekten kötü niyetli, bilinçli zarar vermeye çalışan insanlar değilse esinizin ailesiyle soguk olmanın size ve evliliğinize olumlu anlamda katacağı hicbirsey yok.
Çok samimi olmaya gerek yok ama bu insanlarla ömürlük bir bağınız var ve yapıcı olmayı tercih etmelisiniz bana kalırsa, siz kendinizden, istediklerinizden eminseniz kimse sizi ezemez ama kendimi ezdirmiycem diye gardınızı almaya da gerek yok.
Eşinizde sizin gibi aile ilişkilerinde acemi, zamanla oda daha doğru davranmayı öğrenecektir, benim eşimle olan ilişkimden edindiğim tecrübe net olun ama sert olmayın, diliniz tartışma dili olmasın, akşam geldiğinde güzel bir sekilde söylersiniz hasta olduğunuzdan dolayı gidemediginizi yoksa gitmek isterdim niye istemeyeyim dersiniz ki bence eşinizden erken gitmenizde hiçbir sorun yok, ablanizla kiyas etmesi yanlıs muhtemelen sizin ablasina bilinçli olarak erken gitmediginizi düşündü o yüzden öyle bir kıyas yaptı böyle düşünmesine de daha önce görümcenizle ilgili yaşadığınız sorunlar sebep olmuştur.

Haklısınız soğukluk var ama o soğukluk biraz onlardan mütevellit. Onlarda baştan beni hiç benimsemedi, eşimi benimle paylasamadılar. Eşim şuan çalışmamı istemiyor açıkcası benim de işime geliyor çünkü eve anca adapte oluyorum. Ama görümcem her gittiğimde laf sokuyor artık sabır da bir yere kadar. Eşimde her şeyin farkında gitmek istemeyince bana hak vermesi gerekmez mi ?

Onlar aramamışlarsa bile,eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız siz arayıp konuşabilirdiniz.Eşinizide arayıp doktora gitmeniz gerektiğini,onunda çalıştığı için kayınbabanızdan götürmesini rica ettiğinizi söylerdiniz.Böyle de hastalığınız inandırıcı durmamış zaten.Kayınbabanız sizinde babanız sayılır.Aile arasında ilişkiler ve samimiyet böyle böyle artar.Sıkıntınız varsa söyleyecek,yardımda isteyeceksiniz yeri gelince.

Görümceniz birşey diyorsa sizde cevap verin usulünce, çalışıp calismamanız görümcenizi zerre kadar ilgilendirmez, öyle bir rahatsızlıgınız varsa esinizle beraber gidip beraber dönersiniz, eşinize de ablasının laf sokmalarindan rahatsiz olduğunuzu,o yokken gitmek istemediginizi söyleyin açık açık, yine de gitmenizi istiyorsa, siz gitmeyin ama görumcenizle ilgili sürekli olumsuz şeylerde söylemeyin, zamanla alışacaktir eşinizde bu duruma.

Yalan söylemedim zaten hastayım. Ama eşime göre yatalak değilsem sorun yok. Kp 70 yaşında nasıl götür diyeyim hiç olmadı kendim giderim. Böyle böyle artar ama onlar sıcak ve samimi değiller ki ve ben bu aileye daha yeni katıldım

Daha yeni evli olduğunuz ve insanların sözlerinden çok etkilendiğiniz için geri duruyor olabilirsiniz.Ama sizi davet ettiklerine göre o kadar da soğuk değillerdir diye düşünüyorum.Ailede kabul görmeniz için paylaşımlarınızın artması ve sizinde samimi bir yaklaşım içinde olmanız gerekir.Erkeklerin birçoğu eşleri üzerinde baskıcı tavırlar sergileyebiliyor.Söz konusu kendi aileleri olursa, onlara karşı eşine isteklerini yaptıramayan kılıbık bir erkek gibi görünmekten korkuyorlar.Kendinizi net ifade edip, istemediğiniz birşey olursa, gerekçenizi açıkça söylemelisiniz.Ama,her isteği sürekli reddetmemelisiniz.Eşinizle sürekli güç yarıştırır gibi de durmamalı olay yani.Kibar ve samimi şekilde yaklaşırsanız.Tam tersi siz eşinize her istediğinizi yaptırabilirsiniz zaman içinde.

Benim eşimde çok müdahale eder çok sıkılıyorum ama huyu bu yapacak birşey yok

Siz durusunuzu bozmayin bi sure sonra alisir bence. Benim esimde ilkte otorite kurmaya calisti yapicaz edicez falan sonra ben karsi geldikce benden fikir almaya basladi boyle mi yapsak gibisine simdilerde bana soruyo gidelim mi yapalim mi diye

Kimsenin değindiğini göremedim ama anladigim kadariyla eşinizin ustunuze gelmesi doldurulgunu da gosteriyor olabilir..
Yani hasta olmaniz bile bahane gibi gorulduyse zaten onlardan uzak durmaya calisiyor gibi görülüyorsanız ailesinin size karsi söylemlerinden esinizin etkilendigini dusundum ben sahsen..
Dilerim.her şey gonlunuzce olur..
Keske su guzelim cicim aylari boyle gecmese ...

Bence eşinizle oturup konuşun bu konuyu ve kendinizi ifade edin ama sahkin ve neşeli bir anına denk getirin belki de sizi anlayacaktır...

Esin tipik türk erkeği belli.

Yalnız benim anlamadığım babanı ara gelmesin ben seninle gideceğim demekte pek mantıklı değil açıkçası. Hastasanız hiç gitmeyin bence böyle yaparsanız eşiniz erken gitmek istemiyor diye düşünebilir.

Evliliğin ilk 5 yılı çok zor olur derler size tek tavsiyem evliliginiz iyice oturmadan çocuk yapmayın.

U Usaklibirkiz iyi geceler canım anamın selamı var senin koca gibi bizde de bir damat var ve bugün bizim konumuz da buydu kız kardeşimin eşi de böyle annem kız kardeşime dedi ki kızım evlilik 5 yılda anca oturur kocanın yonedini öğrenecen sen onu çaktırmadan yoneteceksin dedi senin için de aynı durum geçerli izleyecek missiniz kocalarınızi

Şuan bende bu konudan muzdaribim ve ağlamaktan kasılmaların oldu. Gerçekten yeter yaw insanı kendinde n bırak herşeyden soğutuyorlar ölem de kurtulam .nereye kadar sürecek bilmiyorum 6 yıl oldu. Hep benim dediğim olacak .offff offfff

Simdi sana yazacaklarımı dikkatle oku lütfen.
Yaklaşık bir yıl olacak evleneli. Eşim düğün günü annesinin dediği bir şeyi yapmak için beni gelinlikle yarım saat sokakta bekletti mevsim kis millet palto atkı ile. Benim üstümde incecik bir şal. Düğünden bir hafta sonra ölesiye hastalandım. Oksurmekten konuşamıyorum cigerlerim perişan kafam da kalkmıyor. Beni o halde altınları bankaya koyalım evde seni birakamiyorum korkuyorum sana bir şey olacak bahanesi ile beni annesi istedi diye onlara götürdü. Tek hedef vardı oraya getirmek. Gittik de ne oldu ne bir tas yemek ne bir şey hanımefendi çarşıya kaçtı bizi de yolladı. Hasta olduğumu bile bile şehir dışına gitti ve kp aç kalmasın diye talimat verildi oglusuna her gece yemeğe geldi o hasta halimle yemek yaptım bırak yeni evli olmayı. Gel zaman git zaman eşime dedim ki "annen beni hasta hasta bıraktı gitti halimi gordu" dedim ne dese beğenirsin "o gittiğinde sen hasta degildin" dedi. Ya işte bunlar böyle. Analarını korumak için seni bile yalancı çıkarır. Sakin taviz verme. Amaçları dırdır ile üzerinde baskı kurarak tehditle (sen de oraya gidemezsin vb) şeylerle seni istedikleri gibi yönetmek. Ah bilseydim evlenir mıydım neler yaşadim yasiyorum bir ben bir Allah bilir Şuan annesinin talimatını yerine getirmedim diye bavul toplayan bir anneci ile uğraşıyorum. Yatağını ayirdi, gitmesi bloftu ama evde iki yabancı gibiyiz. Alttan almamı bekliyor her zamanki gibi ama bende sabır bitti. Dediğini bir yapar iki yaparsın sonunda hayır dersin o gün de benim bugünkü durumum gibi olursun. Diş geçirmeye devam edecek sakin kendinden taviz verme. Sebeplerini açıkla. Onlar babalarına da analarına da asla hayır diyemez. Senin benim gibi kişiler çıkar bir tek hayır diyebilecek iste o gün de işlerine gelmediği için günah keçisi ilan ederler bizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…