- 15 Mart 2008
- 3.285
- 9.651
- 683
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Her dediğini yapmayarak. Ama inat edip kavga ederek değil, neden yapmadığınızı ya da yapmayacağınızı kendi nedenleriniz ile açıklayarak. Ona karşı net ve kararlı olun, eninde sonunda kabullenecektir sizi yönetemeyeceğini.Bunu nasıl gösterebilirim
Genelde okuduğum sorunlarda sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum yorum yapmanız beni sevindirdi. Israr etmesi hoş değil evet, ablana da gidemezsin deyip kıyas yapması hiç hiç hoş değil. Ben buna kızıyorum. Benim üstümde bir hakimiyet sağlamaya çalışıyor ve ben buna çok kızıyorum.Kayınpederle ilgili düşüncelere şaşırdım açıkçası, adamın beraber gidelim demesinde hiç art niyet yok bence gidilebilir , görümceye evde yardımda edilebilir yani ne bunda hic anlamadım.
Eşinizin hasta olduğunuzu söylemenize rağmen ısrar etmesi hos değil ama tartismadan cözebilmeniz lazım, evliliğinizin bu kadar ufak şeylerden sürekli tartışa tartışa zarar görür malesef.
Dediğiniz gibi yapıcam yorumunuz için cok teşekkür ederim umarım anlar.Her dediğini yapmayarak. Ama inat edip kavga ederek değil, neden yapmadığınızı ya da yapmayacağınızı kendi nedenleriniz ile açıklayarak. Ona karşı net ve kararlı olun, eninde sonunda kabullenecektir sizi yönetemeyeceğini.
Tabi herşeye hayır demek de olmaz, aklınıza yatan istekleri de yaparken mantıklı bulduğunuz ve siz de istediğiniz için yaptığınızı söyleyin ona.
Seni ararız dediler kesin bir şey de söylemediler ve aramadılarda. Kp beni doktora götür diyecek kadar samimi değiliz. Ayrıca eşim buna da kızar ben varken neden babama dedin diye. Eşime göre zaten ben hasta değilim.Yeni evlisiniz ve daha acemisiniz.Eşinizle tartışacağınıza kayınbabayı arayıp,baba ben çok hastayım,eşimde işte gelip beni doktora götürebilirmisiniz deseydiniz.Hiç tartışmaya gerek kalmaz,sizin hasta olduğunuzu bildiklerinden ısrarda etmezlerdi illa gel diye.Yada gitseniz bile sizden bir iş bekleyemezlerdi.Hem de doktora gidip tedaviniz için gerekeni yapmış olurdunuz.
Teşekkür ederim :)Genelde okuduğum sorunlarda sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum yorum yapmanız beni sevindirdi. Israr etmesi hoş değil evet, ablana da gidemezsin deyip kıyas yapması hiç hiç hoş değil. Ben buna kızıyorum. Benim üstümde bir hakimiyet sağlamaya çalışıyor ve ben buna çok kızıyorum.
Haklısınız soğukluk var ama o soğukluk biraz onlardan mütevellit. Onlarda baştan beni hiç benimsemedi, eşimi benimle paylasamadılar. Eşim şuan çalışmamı istemiyor açıkcası benim de işime geliyor çünkü eve anca adapte oluyorum. Ama görümcem her gittiğimde laf sokuyor artık sabır da bir yere kadar. Eşimde her şeyin farkında gitmek istemeyince bana hak vermesi gerekmez mi ?Teşekkür ederim :)
Sadece bu konuyla alakalı değil genel olarak eşinizin ailesine karşı bir soğukluk ve önyargı var sizde, ilkönce bu önyargıyı biraz kırmaniz lazım, eğer gerçekten kötü niyetli, bilinçli zarar vermeye çalışan insanlar değilse esinizin ailesiyle soguk olmanın size ve evliliğinize olumlu anlamda katacağı hicbirsey yok.
Çok samimi olmaya gerek yok ama bu insanlarla ömürlük bir bağınız var ve yapıcı olmayı tercih etmelisiniz bana kalırsa, siz kendinizden, istediklerinizden eminseniz kimse sizi ezemez ama kendimi ezdirmiycem diye gardınızı almaya da gerek yok.
Eşinizde sizin gibi aile ilişkilerinde acemi, zamanla oda daha doğru davranmayı öğrenecektir, benim eşimle olan ilişkimden edindiğim tecrübe net olun ama sert olmayın, diliniz tartışma dili olmasın, akşam geldiğinde güzel bir sekilde söylersiniz hasta olduğunuzdan dolayı gidemediginizi yoksa gitmek isterdim niye istemeyeyim dersiniz ki bence eşinizden erken gitmenizde hiçbir sorun yok, ablanizla kiyas etmesi yanlıs muhtemelen sizin ablasina bilinçli olarak erken gitmediginizi düşündü o yüzden öyle bir kıyas yaptı böyle düşünmesine de daha önce görümcenizle ilgili yaşadığınız sorunlar sebep olmuştur.
Görümceniz birşey diyorsa sizde cevap verin usulünce, çalışıp calismamanız görümcenizi zerre kadar ilgilendirmez, öyle bir rahatsızlıgınız varsa esinizle beraber gidip beraber dönersiniz, eşinize de ablasının laf sokmalarindan rahatsiz olduğunuzu,o yokken gitmek istemediginizi söyleyin açık açık, yine de gitmenizi istiyorsa, siz gitmeyin ama görumcenizle ilgili sürekli olumsuz şeylerde söylemeyin, zamanla alışacaktir eşinizde bu duruma.Haklısınız soğukluk var ama o soğukluk biraz onlardan mütevellit. Onlarda baştan beni hiç benimsemedi, eşimi benimle paylasamadılar. Eşim şuan çalışmamı istemiyor açıkcası benim de işime geliyor çünkü eve anca adapte oluyorum. Ama görümcem her gittiğimde laf sokuyor artık sabır da bir yere kadar. Eşimde her şeyin farkında gitmek istemeyince bana hak vermesi gerekmez mi ?
Yalan söylemedim zaten hastayım. Ama eşime göre yatalak değilsem sorun yok. Kp 70 yaşında nasıl götür diyeyim hiç olmadı kendim giderim. Böyle böyle artar ama onlar sıcak ve samimi değiller ki ve ben bu aileye daha yeni katıldımOnlar aramamışlarsa bile,eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız siz arayıp konuşabilirdiniz.Eşinizide arayıp doktora gitmeniz gerektiğini,onunda çalıştığı için kayınbabanızdan götürmesini rica ettiğinizi söylerdiniz.Böyle de hastalığınız inandırıcı durmamış zaten.Kayınbabanız sizinde babanız sayılır.Aile arasında ilişkiler ve samimiyet böyle böyle artar.Sıkıntınız varsa söyleyecek,yardımda isteyeceksiniz yeri gelince.
Benim eşimde çok müdahale eder çok sıkılıyorum ama huyu bu yapacak birşey yokŞu sıra cok konu açtım ama yorumlarınız bana iyi geliyor..
Konuya gelecek olursam. 3 aylık evliyim ama eşimin bazı huyları kendinden soğutmaya başladı. İstiyor ki gel desin geleyim git desin gideyim. Bugün konuştum dedim “ beni yönlendirme, ben nerde ne yapacağımı biliyorum”.. sürekli kendi dediğinin olmasını istiyor.
Bu akşam ablasına yemeğe gidecektik. Dün akşam babası “ biz yarın seni de alalım erken gidelim oğlumda işten ablasına geçer “ dedi bana. Benden olur falan dedim ama akşam eve geldik boğzlarım şişmiş rahatsızlandım. Biraz önce eşim aradı bende “baban ararsa söyleyeceğim rahatsız olduğumu, akşam işten sen gelince birlikte gideriz” dedim. Açtı ağzını yumdu gözünü neymiş ben babası gidelim deyince olmaz dersem ayıp olurmus. Madem ablasına birkaç saat erken gidemeyeceksem kendi ablama da gitmeyecekmişim. (Yemekten sonrada ben arkadaşımın eğlencesine(arkasının düğünü var bugünde erkek kınası var) geçerim seni de ablana bırakırım demişti tamam demiştim bende. Ablama gitmem tamamen onun fikriydi)
Bende beni yönlendirme yeter artık hastaysam hastayım gelemicem derim babana Ablama bırakmak senin fikrindi oraya da gitmem dedim yüzüne kapattım telefonu. Bu adam beni bana bırakmıyor istiyor ki sürekli o bi şeyleri desin ben yapayım.
İşte o da bunu hissettiği için sürekli üstüne gelecektir.Açık açık söylüyorum huzursuzluğu hiç sevmiyorum huzursuzluk olur yada misilleme yapr oda benim aileme öyle olur diye korkuyorum
Şu sıra cok konu açtım ama yorumlarınız bana iyi geliyor..
Konuya gelecek olursam. 3 aylık evliyim ama eşimin bazı huyları kendinden soğutmaya başladı. İstiyor ki gel desin geleyim git desin gideyim. Bugün konuştum dedim “ beni yönlendirme, ben nerde ne yapacağımı biliyorum”.. sürekli kendi dediğinin olmasını istiyor.
Bu akşam ablasına yemeğe gidecektik. Dün akşam babası “ biz yarın seni de alalım erken gidelim oğlumda işten ablasına geçer “ dedi bana. Benden olur falan dedim ama akşam eve geldik boğzlarım şişmiş rahatsızlandım. Biraz önce eşim aradı bende “baban ararsa söyleyeceğim rahatsız olduğumu, akşam işten sen gelince birlikte gideriz” dedim. Açtı ağzını yumdu gözünü neymiş ben babası gidelim deyince olmaz dersem ayıp olurmus. Madem ablasına birkaç saat erken gidemeyeceksem kendi ablama da gitmeyecekmişim. (Yemekten sonrada ben arkadaşımın eğlencesine(arkasının düğünü var bugünde erkek kınası var) geçerim seni de ablana bırakırım demişti tamam demiştim bende. Ablama gitmem tamamen onun fikriydi)
Bende beni yönlendirme yeter artık hastaysam hastayım gelemicem derim babana Ablama bırakmak senin fikrindi oraya da gitmem dedim yüzüne kapattım telefonu. Bu adam beni bana bırakmıyor istiyor ki sürekli o bi şeyleri desin ben yapayım.
Bence eşinizle oturup konuşun bu konuyu ve kendinizi ifade edin ama sahkin ve neşeli bir anına denk getirin belki de sizi anlayacaktır...Şu sıra cok konu açtım ama yorumlarınız bana iyi geliyor..
Esin tipik türk erkeği belli.Şu sıra cok konu açtım ama yorumlarınız bana iyi geliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?