- 15 Şubat 2015
- 2.386
- 4.016
- 133
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
O an hayır diyemedim bebeği özledik biz erken gidicez giderken seni de götürelim oğlumda işten çıkınca gelsin dedi. Tamam demiş bulundum gönülsüzdüm. üstüne bir de hasta oldum gitmemeye mana çıktı. Eşim sürekli yönlendirmek istiyor dediğini yapayım istiyor ama ben bunu kabullenemiyorum ezilmiş sindirilmiş onun isteği gibi birisi olmak istemiyorum ama eşimin bu huyunun çözümü ne bilmiyorum malesef
Eşinizin babası ortalığı karıştırmış eşiniz de babacı olduğu için babasının istediği olsun diye babasıyla erken gitmeniz için size baskı yapmış. Ya ben anlamıyorum şu kayınbabanın yaptığına bak, senin başında kocan varken sen niye kayınbabanla gitceksin görümcenin evine. Eşin akşam oraya gelene kadar sana laf mı sokcaklar, sonra eşinin yanında hiç bir şey olmamış gibi numara mı yapacaklar, sen bu kocadan cok çekersin aynı benim gibi. Aileci baskıcı adamla hayat çok zor geçiyor. 5 senede kocam bir gram düzelmedi, sen daha yenisin kocanın düzelmesi mucize olurRahatsızım ama rahatsız olmasam Şam gitmek istemeyebilirim neden bana baskı yapmaya çalışıyor anlamıyorum
Bilmiyorum ama gercekten hastaysan gitmemeni ayıp saymazlardı ki basta sözleşmesende babasıyla gitcektin normalde böyle gitmemen sanki işten kacman gibi algılanmıs olabilirHiç gitmemek de ablasına ayıp olurdu çünkü dinlenip aksama toparlanırım diye düşünmüştüm.
Kayinpeder cok akilli.bebegi ozledik ayagina kizina yardim etmen icin goturecek seni.keske oyle soylediginde o an bi bahane uydurup esinle gelecegini soyleseydin.her seferinde hayir diyeceksin ki seni yonetme isteginden vazgececekler.huzursuzluk olur aman agzimin tadi kacmasindan modunda olma asla esin oyle oyle kabul edecek seni.O an hayır diyemedim bebeği özledik biz erken gidicez giderken seni de götürelim oğlumda işten çıkınca gelsin dedi. Tamam demiş bulundum gönülsüzdüm. üstüne bir de hasta oldum gitmemeye mana çıktı. Eşim sürekli yönlendirmek istiyor dediğini yapayım istiyor ama ben bunu kabullenemiyorum ezilmiş sindirilmiş onun isteği gibi birisi olmak istemiyorum ama eşimin bu huyunun çözümü ne bilmiyorum malesef
Telefonda tartıştık kapattık bakalım eve gelince ben olacak. Sizin gibi söylicem ben senin kuklan değilim diye. Lafları da toparlayamıyorum kızgınlgımdan SuanBunun sonu kötüye gider. Halbuki sana bıraksa zaten istediğin zaman gider istediğinle gidersin ama olmaz kukla gibi emir verip oynatacaklar illaki. Önce bir konuş olmazsa bir daha konuş oda olmazda sert çık ama seni sindirmesine izin verme lütfen yoksa başına daha büyük iş çıkarırlar sen sustukça ezerler yapma
Bende öyle söyledim. Sen babamın dükkanına gidiyormusun yada ben olmadan annemlere uğrayıp vakit geçiriyomusun benden neden bunu bekliyorsun dedim. Neymiş müsait olsa gidermiş çalışıyormuş. Dedim benimde evde işlerim olabilir her zaman müsait olmayabilirim aynı şey dedimAslında kadın eşi olmadan eşinin ailesine gitmemeli. Erkek rica minnet kadının ailesine gider. Ateş almış gibi hızla çıkar. Kadın sürekli onun ailesine seferber olsun. Çok kebap iş valla. Hasta iseniz hiç gitmeyelim kötü hissediyorum diyip kestirip atmak lazım.
Ben hiç bu yönden düşünmemiştim galiba yardım için götürmek istedi. Dediğiniz gibi yapıcam teşekkürlerKayinpeder cok akilli.bebegi ozledik ayagina kizina yardim etmen icin goturecek seni.keske oyle soylediginde o an bi bahane uydurup esinle gelecegini soyleseydin.her seferinde hayir diyeceksin ki seni yonetme isteginden vazgececekler.huzursuzluk olur aman agzimin tadi kacmasindan modunda olma asla esin oyle oyle kabul edecek seni.
Telefonda tartıştık kapattık bakalım eve gelince ben olacak. Sizin gibi söylicem ben senin kuklan değilim diye. Lafları da toparlayamıyorum kızgınlgımdan Suan
Zaten sürekli afedersiniz ota b.ka tartışıyoruz. Tartışmadan nasıl anlatabilirim normal konuşsam dahi eşim kendini haklı gördüğü için konuşmanın sonucu tartışmaya gidiyorTartışma. Anlatmaya çalış. Bende çok tartıştım bu egoları kuklaymış gibi görmeleri yüzünden. Ama çare değil. Yeni evlisin tartışırken eskitirsin evliliğini belki konuşmak çare olur. Yoksa huy edinirse habire istediğini yaptırıp tartıştıktan sonra barışıp yine o istediğini yaparsan zamanla delirirsin daha derin tartışmalar olur sonrada soğukluk alır yerini.
Zaten tartıştık ve suratına kapattım ki benimde haklılık payım var. Bu erkekler neden bu kadar bencil yaTamam,baban gel diyince gitmeyince sonradan gidince ayip oluyorsa,ben de hic gelmiyorum o zaman diyip telefonu kapatmaliydin suratina!
Bunu nasıl gösterebilirimBen eşinizin babasında artniyet göremedim diğer yorum yapan arkadaşlar gibi. Benim kayınpederim de eğer eltime gidilecekse ve onlar erken gidecekse, ben evdeysem geçerken beni alır, eşim işten geç geliyorsa o sonra gelir. Amaç benim evde bekleyip de sıkılmamam, daha fazla birlikte zaman geçirip sohbet muhabbet etmemiz. Kayınpeder de böyle düşünmüştür bence.
Ama eşinizin kontrol sorunu var gibi geldi bana. Herşey onun kontrolünde ve yönlendirmesiyle yapılsın istiyor. Kontrolü dışında değişiklikler olduğunda da huzursuz oluyor. Öncelikle sizin onun kuklası olmadığınızı gösterin ona, sizin de bir birey olarak kendi kararlarınızı alıp uyguladığınızı bilsin. Zamanla elini çekecektir üzerinizden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?