Eşim yurtdışında çalışmak istiyor

melebaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
255
443
103
31
kızlar Merhaba . Daha önce eşimle ilgili sorunlarımdan bahsetmiştim . Cok şükür iyiyiz bi süredir bi sıkıntımız yok hatta fazla iyiyiz .

Eşimin babası yurtdışında mühendis olarak çalışıyor . Kazakistan da . Önümüzdeki ocak yada subat kesin dönüş yapacak Türkiye ye . Birimde biraz borçlarımız ayda 2,5 milyar kredi ödüyoruz . Gelirimiz iyi ama yatmiyor daha bi sürü ufak tefek borçtan . Herşey gidince ikimize toplam 1000lira kalıyor . Benim çalıştığım ilçe uzak yol param falan derken ancak yetiyor .

Eşimin fikri ise su babamın yanına gideyim dönene kadar onunla çalışayım en kötü 2-3 dolar maaş alırım 6-7ayda bitirelim borçları sonra döneyim burda devam ederim diyor . 40bin tl daha borcumuz var su an .

Gitmesini tabiki istemiyorum kim ister eşinden ayrı kalmayı ama çektiğimiz sıkıntılarıda düşününce mantıksızda gelmiyor . Siz napardınız . İstediği sürece babası götürür biliyorum . 19qylık evliyim bu arada

Gitsin babasının yanında sonuçta sende ara de baba sen orada olduğun için içim rahat de sorumluluk hissetsin kp

Çocuğunuz yoksa gitsin. çocuk için babanın olmaması zor ama siz iki yetişkin üstesinden gelirsiniz. Çok uzun bir süre değil.

Benim eşime de çok yüksek fiyat teklifleri geldi ama çok daha uzak ülkeler, çocuğum için istemedim, 5-6 ayda bir gelecekti eve. Sizin durumunuz daha rahat, bence gitsin, rahatlayın maddi olarak..

Bende eşimi yeni uğurladım ve geride 2 küçük çocukla yanliz kaldim ve mesleği gereği 6 ayda bir gelebiliyor evine..bence gönderin 6 ay çabuk geçiyor yada ben alıştım bana öyle geliyor

Zor gelebilir ama gitsin 6,7 ay az bir süre. Borçlarınızı bitirin bence. Ama öyle yıllarca gelmeksizin yurtdışında çalışmaya şiddetle karşıyım.

Esinizin turkiyedeki isi ne olacak o arada ? Oraya gidince hemen oyle 3-5 ayligina nasil is bulacak ? Donunce kendi isine geri donebilecek mi ?
Soz konusu 3-5 aysa gitsin tabi sizi 40 bin borcta kurtarabilecekse yani.

2 yıllığına giden eşim tam 10 yıldır Kazakistan da 6 ayda bir gelip 15 gün kalıp dönüyor
Konularıma bakabilirsiniz peri masalı gibi evliliğim kabusa döndü
Evet maddi olarak en üst seviyede refahdayım şükürler olsun ama bir kere bana sorun bakalım ben bunu mu isterdim :-(
Eğer size söylediği gibi babası ile dönecek yani sadece 6/7 ay kalacaksa siz de bundan eminseniz belki olabilir
Ama benim bugün ki aklım olsa 1 haftalığına bile yollamazdım
Söylediği tarihi 1 gün bile geçirmesine izin vermeyin

Ben gitmesini istemezdim, olmaz yani istediği kadar babası orada olsun, mutlaka sorun çıkar.
1-2 gün dışında eşlerin bu kadar uzun süre ayrı kalmasını ben doğru bulmuyorum.

Esinizin turkiyedeki isi ne olacak o arada ? Oraya gidince hemen oyle 3-5 ayligina nasil is bulacak ? Donunce kendi isine geri donebilecek mi ?
Soz konusu 3-5 aysa gitsin tabi sizi 40 bin borcta kurtarabilecekse yani.

Ben de bu sorulari merak ettim. Dönünce nerde çalışacak??

Benim eşimde deniz subayı ve evde çok bulunmuyor bazı dönemler ama en fazla 1 aylığına gidiyor ona rağmen sıkıntı çekiyoruz 2 yıllık evliyiz ve o 1 ay bile çok zor geliyor keşke bu işe bulaşmasaydım düzenim olsaydı yanında olsaydım diyor eşime güveniyorum asker ve görev icabı gittiği için içim bir nebze rahat fakat sizin durumunuzda olsaydı istemezdim sanırım mühendisse kayınpederiniz yardımcı olabilir yeni evli oğlunun gelinin ayrı kalmasına müsade etmemeli destek olmalı bence size

7 Ay Sonra Döneceğine Eminsen Gitmeli Bence, 40 Bin de Az Buz Para Değil Yani

Oda ne ki ben nişanlıyken eşim gitti geldi evlendik bidaha gitti ve evliyken bi sene orda kaldı. Yeni evli kadın 1 sene kocasından ayrı. Çok şükür sabrettik imtihan dedik dahada bağlandık birbirimizin kıymetini, ne kadar sevdiğimizi anladık. Şuan yanımda Allâh ellerimizi başımızdan eksik etmesin hiç bi zaman. Ama bazı şeyleri yoluna koymak için sabır gerekiyor..

Ben olsam göndermezdim. Borçları 1 yilda ödeyeceğime 2 yılda öderdim ama eşimi göndermezdim. Mesafelerin soğukluk getireceğine inanan birisiyim ben.

40 bin tl ne borcu? Bi de ben olsam gönderirdim... Bi de ben iş gibi durumlarda izin almayı doğru bulmam. Bu eylülde 2 yıllığına yurtdışına gidicem iş için ve eşime sadece gideceğimi bildirdim istersen gel istersen gelme sen bilirsin dedim ve gelmeyi seçti..

Yanlış anlamayın okuyunca merak ettim. Neden 10 yıl kaldı ve 12 ayda bir ay beraber olmayı nasıl basariyorsunuz. Nasıl çekip gitmiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…