Eşim yurtdışında çalışmak istiyor

Bekar hayatına alışacak borçtan daha büyük sıkıntıların olabilir.gönderme derim

Ben mi çok genişim bilemedim. Eşim düğünümüzden önce yurtdışında çalışıyordu, şu anda Türkiye'de ama yine aramızda yaklaşık 600km var.

Bugün konuşurken Sudan'a başvuru yaptığını söyledi daha önce konuşmamıştık bile. Ama zaten beklediğimiz bir Afrika projesi var. Hiç aklıma gitmemesini söylemek gelmedi. Aksine hep desteklerim. Ne kadar büyük çalışırsa o kadar iyi. Başarmak istedikleri var, potansiyeli var, neden buralarda harcansın? Üstelik bu yaşlarda yapılan kariyer ve kurulan bağlantılar yaşam boyu kullanılabilir kaliteli referans ve uzmanlık olarak geri dönüyor.

Şöyle bir örnek vereyim; eşim mühendis. Bir arkadaşımın eşi var, meslektaşlar. Eşim henüz sektördeki 8. yılı olmasına rağmen yurtdışı projelerinde çalışan, genel müdürler seviyesinde bağlantıları olan, sektöründeki birçok farklı alanda çalışmış olduğu için alanda hatrı sayılır deneyimi olan birisi. Arkadaşın eşi ise sektördeki neredeyse 20. yılında, sürekli aynı firmayla çalışmış ve sadece çalıştığı bölgeden sorumlu olarak çalışan birisi. Maddi tarafına gelirsek, o adamın tüm yılda aldığını eşim yurtdışında yaklaşık 4 ayda alıyor. Ki ileriye dönük planlar yaptığımızda onun işi bırakıp buraya gelmesindense benim işi bırakıp onun yanına gitmemi konuşuyoruz. Bence uygunsanız siz de gidebilirsiniz eşinizle??

Ayrıca mesafe bizi yıpratmıyor, ne ilgimiz, ne sevgimiz, ne sıcaklığımız azalmaz, aksine özlem hepsini kamçılar.

Eskiden olsa anlarım insanlar anca mektupla haberleşiyormuş, postacı yolu gözlüyormuş da, artık internet var yani.

Ama eşinizin birkaç ay uzak kalmayla şirazesinin kayacağını düşünüyorsanız bir şey diyemem.

Yanlış anlamayın okuyunca merak ettim. Neden 10 yıl kaldı ve 12 ayda bir ay beraber olmayı nasıl basariyorsunuz. Nasıl çekip gitmiyorsunuz
Estağfurullah neden yanlış anlayayım
Maaş yüksek olunca bir de üst üste terfiler alınca işte on yılı buldu
Sorsanız bizim için orda zaten maaşının tamamı benim hesabıma yatar
Üç kızımız var ben eşimin yerine onları koydum yoksa aklımı yitirirdim
Çok seviyordum çok aşık evlenmiştim ilk Zaman'lar ne olur dön parası batsın diye çok ağladım dönmedi
Bende parçalanmış bir ailenin çocuğuyum boşanmamaya daha evlenmeden yeminliydim
En büyük hayalim sıcak bir yuva Mutlu çocuklardı
Şükürler olsun kızlarım Mutlu aktif özgüvenli
Bir yaşam biçimi halini aldı bu durum
Döneceğim diyor bakalım
Ayrıntılar konularımda var :-(

benim eşim 2000 tl maaş için benden 8 saat uzakta yaşıyor
eğer eşinin dediği kadar alacağını bilsem 6 aylığına göndermek ne kelime kovalarım
çünkü borçtan çok sıkıldım

Esinizin turkiyedeki isi ne olacak o arada ? Oraya gidince hemen oyle 3-5 ayligina nasil is bulacak ? Donunce kendi isine geri donebilecek mi ?
Soz konusu 3-5 aysa gitsin tabi sizi 40 bin borcta kurtarabilecekse yani.
Zaten özel de çalışıyor işinden memnun değil su an . Babası iyi bi mevki de sözü geçen çevresi olan bi Ada'm . Sorun Çekmez iş bulmakta . Kendininde bi çevresi var dönünce iyi kötü bi yere girer.

O zaman gitsin..

GITSIN BENCE .

Parasizlikta insanin bazen secme sansi olmuyor
Ben olsam gonderirim, feraha cikinca eskisi gibi bir cati altinda devam edersiniz

Sizin gitme şansınız var mı? Ben işim gereği bulunduğum şehirden ayrılamıyorum, ama benim eşim 6 ay askere gitmişti, ben çok zorlanmıştım. Bu biraz kişilikle de alakalı. Ben her şeyi eşimle beraber yapmaya alıştığım için çok zorlandım, o askere gidince maddi manevi bütün sorumluluk üstüme binince bunalıma girdim. Ama şimdiki aklım olsa o kadar üzülmezdim. Evlendiğimizde sorumluluk alırdım. Dediğim gibi biraz sizinle de alakalı... Siz böyle bir duruma hazır mısınız?

Ama sizinle çocuklarıyla güzel günler yaşama fırsatını kaçırıyor. Ben gerçekten üzüldüm. Doğru borç insanı yoruyor ama orda kazandığı hiç bir para çocuklarının en guzel caglarini sizin on senenizi geri getirmez, telafi dahi ettirmez. Inşaallah bir an önce döner. Konularinizi okumadım ama sizin için dua edeceğim

Ben gondermezdim. gidilecek se de bende giderdim. Eşi yurt dışında çalışan iki aile var cevremde suan. Biri boşanıyor, digerinin bebegi babasız büyüyor. para var ama mutlu değiller. 6 ay kisa bir süre belki tamam ama dönecekse. Para tatlı gelebilir bunu unutmamak gerekir. Tercih sizin tabi yine de.

Memurum maalesef öyle bi şansım yok . Bende cok bunalırım eminim evliyim biraz eşim yoksa dışarı çıkmıyorum bile çoğu Zaman . Ama kayınvalidemi düşünüyorum kadın 20yıldır böyle nerdeyse . Ben bi 6-7at sabredemicekmiyim diyorum

Gider ama Borçlar bittikten sonra geri geliri mi bilmem. Borclar bitecek. Sonra azda birikim yapayim geleyim. Sonra ben burada duzen kurdum ben gelmeyeyim sen gel.
Rutin klasik gurbetci hikayesi olacak.
Benim babamda hollandaya birikim yapmaya gitti gelemedi bidaha. Bizi yanina aldirdi. Babam 30 yil biz 18 yil hollandada kaldik ki ablamlar hala orada. Bosuna aile bolundu. Bir karimiz bile olmadi.

Herkesin şartları farklıdır, Allah yardımcınız olsun..

Allah razı olsun ne kadar geniş gönüllüsünüz bana dua edecek olmanız beni o kadar sevindirdi ki
Ama inanın yıllarca aynı sizin gibi bende neler saydım ona mahrum kaldığına dair olmadı gelmedi şimdi de alıştım sanırım Allah bu günümüzü aratmasın Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…