Eşim yüzünden ailesinden de soğudum🙁

Dertliyim 44

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2019
315
-19
98
31
Ben 4 ay önce eşime kızıp babamın evine geldim. Bundan 2 ay öncesine kadar kayınvalidem haftada bir kere arardı.her aradığında naptınız ev bakıyomusunuz ev bulamadınızmı daha 2 ay oldu ayıptır artık. Bende dedimki anne evi tutacak olan ben değilim bunları oğlunu arayıp şöyle ben de onu bekliyorum her seferinde bunları söyleyeceksen bir daha beni arama dedim o da en son tamam ben sizin hiç bişeyiniz değilim dedi kapattı daha ondan sonra aramadı.Oğlunu hiç aramazdı her seferinde ben onu silmişim diyordu ben de bunun için kızıyorum ona madem oğlunu biliyosa neden evlendirdi başta evlendirirken bana hiç söylemedi benim oğlum böyle böyle. Ben evlenmeden önce nişanı atacaktım hiç öyle kötülemedi oğlunu hep hatasınï kapattı şimdide başından atıyorlar.Bu yüzden benim gözümde kaynanamda suçlu haksız mıyım sizce?

Ben 4 ay önce eşime kızıp babamın evine geldim. Bundan 2 ay öncesine kadar kayınvalidem haftada bir kere arardı.her aradığında naptınız ev bakıyomusunuz ev bulamadınızmı daha 2 ay oldu ayıptır artık. Bende dedimki anne evi tutacak olan ben değilim bunları oğlunu arayıp şöyle ben de onu bekliyorum her seferinde bunları söyleyeceksen bir daha beni arama dedim o da en son tamam ben sizin hiç bişeyiniz değilim dedi kapattı daha ondan sonra aramadı.Oğlunu hiç aramazdı her seferinde ben onu silmişim diyordu ben de bunun için kızıyorum ona madem oğlunu biliyosa neden evlendirdi başta evlendirirken bana hiç söylemedi benim oğlum böyle böyle. Ben evlenmeden önce nişanı atacaktım hiç öyle kötülemedi oğlunu hep hatasınï kapattı şimdide başından atıyorlar.Bu yüzden benim gözümde kaynanamda suçlu haksız mıyım sizce?
Siz madem nisanliyken nisan atacak kadar sorun gördünüz esinizde neden kv nin sizi etkilemesine izin verdiniz ki ?

Var böyleleri çocuklarindan çekinirler , herseyi gelinlerine soylerler sorarlar . Ben de bilmiyorum falan deyip bir diyorsa iki diceksin ki anlıcak. Oğullarını kötülemeye başlayinca bozuluyorlar çunku. Bir daha sormuyorlar. 'Ayıp böyle' mi dedi. Valla hi çok ayip anne utaniyorum bu durumdan dicen mesela.

Evlenecek olgunluğa geldiyseniz, evlilik riskini, insan tanıma riskini de göze aldınız demektir.
Ki nisan atmaya geldiyse iş, eşinizi o zamandan biliyordunuz demekki.
Bile bile evlenip kayınvalideye suç atmak kolay cünkü...
Kayinvalide o zaman size oyle dese bu sefer de oğluyla beni ayırmaya çalışıyor derdiniz.
Yada kayinvalide dedi diye ayrılsanız, ben mutlu olacaktım o bozdu derdiniz.
Sorumluluklarınızı başkalarına atarak yaşamak kolay tabi, siz de haklısınız..

Bir ben mi anlamadım? Eviniz yok mu ki ev tutup tutmadiginizi soruyor?

Evlenecek olgunluğa geldiyseniz, evlilik riskini, insan tanıma riskini de göze aldınız demektir.
Ki nisan atmaya geldiyse iş, eşinizi o zamandan biliyordunuz demekki.
Bile bile evlenip kayınvalideye suç atmak kolay cünkü...
Kayinvalide o zaman size oyle dese bu sefer de oğluyla beni ayırmaya çalışıyor derdiniz.
Yada kayinvalide dedi diye ayrılsanız, ben mutlu olacaktım o bozdu derdiniz.
Sorumluluklarınızı başkalarına atarak yaşamak kolay tabi, siz de haklısınız..
Hayır öyle söyleseydi belki iyice düşünürdüm annesi daha iyi bilr sonuçta ben ne kadar tanısamda

nişan atmışsın 4 ay olmuş babanın evine gelmişsin şimdi kayınvalide suçlu tamam boşan o zaman sen evliliğin sorumluluğunu taşıyamazsın zaten eşinde madem sorumluluk sahibi değil şu an keşke nişanlıyken ayrılsaydım diyorsundur kesin boşan 4 aydır ayrısın zaten bu adamdan

Ben şimdiye kadar kaynanamla oturuyodum eşime şimdi geri dönmek için ayrı ev istedim çünkü evlenirken ben ayrı ev istiyodum eşim 2 sene sonra çıkabiliriz anca diyodu ama 4 sene oldu daha bı çaba yok
Şimdi anladım. Peki dön ev tutacağım bile demiyor mu?

valla suç sizde.evlendiğiniz kişi kocanız ama siz kayınvalidenizle evli zannediyorsunuz kendinizi.evlenene kadar hiç mi tanımadınız adamı da yine kadını suçluyorsunuz oğlunu benle evlendirdi diye?iğneyi başkasına batırıyorsanız çuvaldızı da kendinize batırmayı bilin.Kendiniz etmişsiniz şimdi çekiyorsunuz.Hem 4 aydır baba evinde napıyorsunuz? Boşanacaksanız boşanın, boşanmayacaksanız kv nizle değil nikahlı kocanızla iletişim kurup evinize geçin.

Bir yaşıma daha girdim. Ciddi ciddi kendi iradenizle seçip gezip tozup nişanlanıp nişanlı kalıp evlendiğiniz kocanızla olan sorunların sebebi kayınvalide çünkü size evlenme demedi, uyarmadı öyle mi? Bu şekilde suçu hep başkalarına atarak yaşamak zor olmuyor mu? Kayınvalideniz kafanıza silah mı dayadı nikah masasında, gözünüzü mü bağladı görmeyin gerçekleri diye? Evlenme olgunluğuna erişmişsiniz verdiğiniz kararların arkasında durma olgunluğuna da erişseniz keşke. Kayınvalideniz gene iyi kadınmış yanında oturmamayı şart koşan gelinini haftada bir arayıp ev buldun mu diye hal hatır soruyor ama tabi yaranmak ne mümkün

Beklentiniz o kadar abes ki. Siz kendiniz düşünüp karar veremiyor musunuz? Hatalarınızın sorumluluğunu başkalarına yüklemek yerine öz eleştiri yapın derim.

Sonuçta aynı evde yaşamaya razı olarak evlenen sizsiniz. Bekleseydiniz, maddi gücünüz yetince evlenseydiniz. Şimdi kayınvalidenin ne yanlışı var?

Daha önce eşinizle nerede kalıyordunuz?Eviniz nerede?Ayrıca kv nie karistiyorsunuz eşinizle otururun mantıklı şekilde konuşun ya ev tutsun yapamıyorsa çıksın gitsin hayatinizdan

Back
X