Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

İşte kadın hisseder cümlesinin kanıtı. Umarım parayı kurtarabilirsiniz görümcenden. Eğer eşin geri istemezse, ben senin yerinde olsam maaşımdan bir kuruş bile harcamam eve.. At bankaya eşinde evi geçindirsin bakalım nasıl geçindirecek.

Yazıktır günahtır ya, sen yıllarca iki çocukla ziyanlık çek, tam rahata erdim derken böyle bir haksızlığa uğra.

Ya tamam kardeştir, yeri gelir verilir lakin bunu yapabilmesi için sadece kendi geliriyle evi geçindirebiliyor olması ve kredi ödemelerinin ailesini hiç bir şekilde sıkıntıya, kısıntıya sokmuyor olması gerekir. Ama ortada senin büyük bir fedakarlığın var. İş ev arasında mekik dokurken çocuklarının en güzel anlarından mahrum kalan bir anne ve annesinden mahrum kalan 2 masum var. Eşinin yaptığı çok büyük yanlış. İnşallah en kısa sürede tatlı bir şekilde çözüme ulaştırırsınız durumu.

Son düzenleme:
Bence abartyosunuz hayir borc vermistr oyle dusunun sonucta o sizin kocaniz cocuklarnzin babasi bu kadar kati olmayn.tepkinzden korktugu icn soylememistr empati yapin. plan yapmk yerine konusun bir egitimciye de bu yakisir....

Ben de bilirim babama kredi çekip beni büyütüp okutan yemeyen yediren insanların evine masraf yapmayı, daha benim babam ağzını açıpta bir kez çocuklarından para istememiştir. Maaşını çektiği gün torunlarına hediye alır kargoyla gönderir, kızım sucuğu çok sever, babam ev borcumuz var, çocuklar ne idüğü belirsiz sucuklardan yemesin diye kilo kilo sucuk yapar gönderir, annem peynirimi zeytinimi kuru gidalarımı zeytin yağımı köy yğurdumu üşenmez yaptırır gönderir, sonra da ' biz 2 kişiyiz geçiniriz torunlar yesin içsin giysin biz mutlu oluyoruz'' derler. Benim ailem bunları düşünürken arkamdan iş çevrilmesi büyük terbiyesizlik.

Yok arkadaşım ben doğuda ne evlerde oturdum, evin tavanından çocukların üzerine kene düşerdi, sabaha kadar uyumazdım. Gelemem ben öyle bu kadar sıkıntı çekmişken arkamdan iş çevrilmesine.

Ben de bir görümceyim, benim de abim var, ve 2 cocuğu var..ama ben tutup da ondan tek kuruş istemem cok cok zorda kalmam lazım hani icralık olmam lazım..onun dısında abim verse de ben kabul etmem kıyamam..hadi bnm abimn durumu pek ii değil tek maaş giriyo eve falan ama snnkiler maşallah çalışıyomuş da yani estetik felan da yaptırıyomuş cok sinir bozucu!!! saçma sapan yerlere para harcıcağına biriktirseymiş Allahalaaaa sinir oldum vallahi sen de ne soğukkanlısın takdir ettm yani:) bence güzelce konuş eşinle ,boşanmak cok ağır aman diym insanlar neler yaşıyoda boşanmıyo yuva yıkmak kolaymııı..

canim sonuna kadar haklisin gercekten de. Ama cocuklarin aman hirpalanmasin. Sen o kadar eziyet cekmissin onlar buyuyecek diye.

şoooooooook şoooooooook şoook. eşimin internet hesabına girdim biraz önce. dün gece sinirimden tam kavrayamamışım para uçtu zannediyordum.
Eşim cuma gecesi kardeşine havale etmiş parayı. Yani bu para cumartesi pazar resmi tatil olduğu için pazartesi yani gündüz hesabına geçmiş oluyor. Ve o para henüz harcanmamıştır. Eşime sabah işe giderken '' hayatım ben çok yoruldum çocuklar perişan borçta bitti ben ücretsiz izne ayrılacağım diyeceğim bugün bu işi halledeceğim dinlenmek istiyorum diyeceğim. Bana gerçeği söylerse öğlen olmadan hemen sabahın 8inde 9 unda eşimin kız kardeşini arayıp parayı isteyeceğim. öğlene kadar o parayı benim hesabıma yatıracaksın aksi halde kocanı da ararım babanı da ararım diyeceğim. bakalım neler olacak. inşallah parayı kurtarabilirimde krediyi hemen kapatırız. Dua edin ne olur.

Ben de senin gibiyim, biz birbirimizin gözünün içine bakarız, yengemin yüzü gülüyor mu, mutsuz mu, abim babamın korkusundan yengeme sesini yükseltemez. Ben öğrenciliğin ne olduğunu bildiğim için eşimin üniversitede okuyan kardeşine para gönderecektim hesap numarasını istedim çocuktan, '' abla istemem sizide borçlusunuz ben idare ediyorum çok sıkışırsam iş bulurum'' dedi bana, ben de pttden adına havale edip sonra aramıştım para gönderdim çek diye. yani 3 kardeş 3ü de birbirinden zıt karakter.

canim sonuna kadar haklisin gercekten de. Ama cocuklarin aman hirpalanmasin. Sen o kadar eziyet cekmissin onlar buyuyecek diye.
Çocuklarıma kıyamam, onlarda benimle sıkıntı çektiler ben onları üzmek ister miyim? Biz daha çocukların yanında eşimle hiç tartışmadık o yüzden kızım en ufak sesimiz yükselse kavga etmeyin diye kızar, kavganın ne olduğunu bilmiyor. Evimde hiç huzursuzluk hissetmemiştim ama dün geceden beri ev negatif enerji ile doldu.

O değilde borç bitince evime daha yeni yeni eşya almaya başlamıştım onlara bile sevinemedim pehhhh.

5 parmağın 5 i bir olmaz derler ya çok doğru işte... ben su an calışmıyorum diye abim para veriyor arada ama inan alırken utanıyorum istemiyorum ,o parayı alsam da yiğenlerime harcıyorum ama:):) sabah işe giderken bi söyle bakalm izne ayrılcağını ne tepki vericek...belki de mantıklı bir acıklaması vardır, hayat bu yani binbir olay oluyor bilemeyiz içeriğini...

aynen ya nedemek kadincagiz calisacak edecek 20 binlira azmi turkiye gibi bir yerde ustelik kizkardesinin acil bir durumuda soz konusu degil hadi hastalik olur o zaman versin dersin ama sirf evin icini dosemek icin bunu yapiyorsa o kizkardesdende korkulur yegenlerinin rizkini yemekdir bu benimde var dayimin 4 tane oglu buyuk gelin acayip ac gozlu herseyin en mukemmeli onun olsun dayimin butun mallarini ne yapti ne etti uzerlerine gecirtti kadinin hayati para olmus diger kardeslerde gelinlerde sadece izliyor onun yaptiklari karsisinda kucuk kayninin yuvasini bile bozdu sirf gelin gidince onun evine yerlesmek icin ve yaptida kendi 3 tane evinide kiraya verdi boyle acgozlu insanlardan nefret ediyorum heleki saftirik insanlardan dahada nefret ediyorum insan azicik acik goz olur bence esiniz cok suclu burda ilk once sizleri dusunmesi gerekirken kardesinin luzumsuz masrafina kredi cekiyor bence tavrini koy ortaya kimselerede yedirme rizkini ayyyy cok sinirlendim yahuuu dayimin gelini canli ornek olunca dahada bir dellendim

Çok haklısınız, boşanma belki ağır bir bedel olur ama izne çıkmanızı vs sonuna kadar destekliyorum, size fikriniz sorulmamış, 20 bin lira büyük bir meblağ, 5 yıl kredi ödemek, üstelik yeni borçtan, sıkıntıdan çıkmış 2 çocuklu bir aile için uzun bir dönem, hem daha önce borç alan görümce aldığı paraları ödememişte, 20 bin lirayı ödeyip ödemeyeceği de meçhul.
Eşinize size danışmamanın, 5 yıl hayatınızı ambargo altına almanın hesabını sorun.

boşanma tehditi çok fazla bence. bi arkadaşı için çekmemiş o parayı kız kardeşi için çekmiş. benim de abim var ihtiyacım olsa hiç düşünmeden, eşine de danışmadan yardımcı olur (çünkü eşine danışsa sizinki gibi bir tepki alacağını bilir), ben de aynı sekilde abimin böyle bir isteği olsa asla hayır demem. abim benim canımdan ötedir cünkü. eşiniz kardeşine düşkünse bu kadar yüklenmeyin vardır bi bildiği koskoca adam sonucta çocuk değil, böyle bi işe kalkısırken eşini ve çocuklarını da düşünmüştür mutlaka.

ama o borcu sizinle birlikte ödemek isterse ve gercekten fuzuli bir ihtiyac içinse o zaman koyun tepkinizi. belki farklı bi durum vardır kardeşi kendi çekemediği için eşinize çektirmiştir krediyi ve abisine ödeyecektir o parayı. önce iyice bi öğrenin bence işin aslını

Kendi maaşını krediye yönlendirip, bana sormadan kimseye kredi çekemez eşim olacak adam..
Biz mi çok fakiriz bilmiyorum ki ya, 20 bin tl, azımsanacak bir para değil bence..
5 sene ödemek de ne demek?

Ben bu kadar bekleyemezdim sanırım, çok akıllı bir kadınsınız konu sahibi, size çok imrendim..
Ben kayaları kaldırıp boşanma lafını etmiştim hatta dilekçe bile vermiştim belkide..
Meblağı da geçtim (ki geçilecek bir para da değil), eşek başı yerine konulmak çok kötü.. Para ödenir gider ama, eşin arkasından iş çevirmek çok kötü bir durum..

Anlamadim ben esime sormadan kardesim icin kredi cekerim demenizi, yada abim de yengeme sormadan bana kredi ceker verir. Ya cok ihtiyac vardir, saglik problemi vardir, esini kaybetmis issiz ortada kalmistir anlarimda, diyer luks icin olani anlamam. burda konu sahibinin gorumcesinin maddi sIkintisi yok, ve ailesinden boyle borc alip universitedeki kiz kardesini bile zor durumda birakan biri. Burda konu sahibi daha nesini dusunsun. Kardesi yada annesi babasi, hic kimsenin luksu icin kimsenin huzuru bozulamaz.

Yalnız şu an tek bildiğin hesap hareketinde 20.000 liralık oynama. Kardeşine verdiğinden emin misin?

Her ne olursa olsun senin bilgin olmadan kredi çekmesi de kabul edilemez ama işin aslı öyle olmayabilir.

Gerçekten güzel fikir. Hatta rapordan sonra ücretsiz izne de ayrıl hemen. Maddi sıkıntı içinde bocalasın. Ama öyle oldu, bende böyleyptım gibi açıklamalar yapma. Bazen en etkili söz hiç sölenmeyen sözdür. Herşey gönlünce olsun

çok haklısınız, çocuklarınızın rızkını bir başkası için vermiş olması yenir yutulur gibi değil....

ben olsam şubat tatilini bile beklemezdim, özgüveninize ve kararlılığınıza hayran kaldım, konuyu merakla takip edicem. Umarım bi çözüm bulunur .

Umarım okadarla kurtulursunuz..

Benim saftirik eşim yıllardır kardeşlerinin arkasını topluyo resti çekip ya ailen(oğlum ve ben) ya onlar diyene kadar da gıkı çıkmadan hepsini adam etti.

Son 10bin tl borcumuz kaldı(batırdıkları işten borçları eşime yıkıp sıyrılmışlardı)

Rabbim biliyo, görüyo rızk yiyeni rızkından etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…