- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
Evet ücretsiz izin dediğimde suratı nasıl olacak merak ediyorum. Biz eşimle tüm ödemeleri internet bankacılığından yaparız dolayısı ile ikimizde birbirimizin şifrelerini biliriz. Beni dün gece bir şey dürttü zaten elektirik faturası gelmişti 1 önceki ayın borcu görünüyordu kağıtta, ona bakayım demiştim. aaa bir baktım 20bin tllik bir rakam bu ne falan derken benim jeton düştü hemen baktım kız kardeşinin hesabına havale etmiş.
O an böyle bir şey beklemediğim için şok oldum dondum kaldım ellerim uyuştu karıncalandı. Ama buraya yazınca rahatladım. planımız da güzel. Benim de onları uyşturmam sonra karıncalandırmam lazım
Bence abartyosunuz hayir borc vermistr oyle dusunun sonucta o sizin kocaniz cocuklarnzin babasi bu kadar kati olmayn.tepkinzden korktugu icn soylememistr empati yapin. plan yapmk yerine konusun bir egitimciye de bu yakisir....
Canım benim helal olsun sana ya. Valla çok akıllı kadınsın. İnşallah yaptığın plan tıkır tıkır işler. Şu anda sabırlı davranıyor olman daha iyi bence. Vaktini beklemekle en iyisini yapıyorsun. Belli de olmaz belki o zamana kadar anlatır eşin sana belki durumu. Zaman göstercek artık. Bu zamanda 20 bin TL.az para değil. Seninde iki tane evladın var. Sende o parayı kenara koymayı, değerlendirmeyi bilirsin. Boşanma konusunun çok üstüne gitme, Allah korusun evlatlarınız var. Ama tavrını sert bir şekilde koy ki eşin bir daha cesaret bile edemesin böyle bir şey yapmaya. Yoksa alışkanlık haline getirirse, çoluğunun çocuğunun rızkını elalemlere yedirirse işiniz zor. Umarım o parayı görümcene ya da damada ödetmenin bir yolunu bulursunuz. Ben senin bu işin üstesinden en güzel şekilde geleceğine inanıyorum
Ben de bir görümceyim, benim de abim var, ve 2 cocuğu var..ama ben tutup da ondan tek kuruş istemem cok cok zorda kalmam lazım hani icralık olmam lazım..onun dısında abim verse de ben kabul etmem kıyamam..hadi bnm abimn durumu pek ii değil tek maaş giriyo eve falan ama snnkiler maşallah çalışıyomuş da yani estetik felan da yaptırıyomuş cok sinir bozucu!!! saçma sapan yerlere para harcıcağına biriktirseymiş Allahalaaaa sinir oldum vallahi sen de ne soğukkanlısın takdir ettm yani:) bence güzelce konuş eşinle ,boşanmak cok ağır aman diym insanlar neler yaşıyoda boşanmıyo yuva yıkmak kolaymııı..
Çocuklarıma kıyamam, onlarda benimle sıkıntı çektiler ben onları üzmek ister miyim? Biz daha çocukların yanında eşimle hiç tartışmadık o yüzden kızım en ufak sesimiz yükselse kavga etmeyin diye kızar, kavganın ne olduğunu bilmiyor. Evimde hiç huzursuzluk hissetmemiştim ama dün geceden beri ev negatif enerji ile doldu.canim sonuna kadar haklisin gercekten de. Ama cocuklarin aman hirpalanmasin. Sen o kadar eziyet cekmissin onlar buyuyecek diye.
Ben de tutamıyorum. Akşam eşim eve geldi kaç kez konuya ücretsiz izinden gireyim dedim. Neyse şuan sinirliyim çocuklar uyanık sesimi yükseltmeyeyim dedim kendi kendime sustum.keske senin gibi olabilsem bazen :) ben olsam da dayanam soylerdim hemen.
Ben de senin gibiyim, biz birbirimizin gözünün içine bakarız, yengemin yüzü gülüyor mu, mutsuz mu, abim babamın korkusundan yengeme sesini yükseltemez. Ben öğrenciliğin ne olduğunu bildiğim için eşimin üniversitede okuyan kardeşine para gönderecektim hesap numarasını istedim çocuktan, '' abla istemem sizide borçlusunuz ben idare ediyorum çok sıkışırsam iş bulurum'' dedi bana, ben de pttden adına havale edip sonra aramıştım para gönderdim çek diye. yani 3 kardeş 3ü de birbirinden zıt karakter.
Bazı yorumlara çok şaşırdım. Çektiyse çekti diyenler olmuş. 20 lira değil bu 20 bin lira. Üstelik borçlarını daha yeni bitirmişler. Yazık değil mi bu kadına elalemin borçlarını ödemek için mi 5 sene çalışsın? Hadi kocası haber verse yine neyse.
canım benim, ben doğunun en ücra yerinde görev yaptım. yeri geldi 2 çocukla işe gittim yeri geldi annem yeri geldi ablam geldi baktı çocuklarıma. karda kışta birini okula birini kreşe götürdüğüm günler oldu, her sıkıntıyı çeken ben oldum çocuklarımla, küçük babasını 2 yaşına kadar görmedi desem yeridir, çocuk kendini bildiğinde babası görevden dönünce '' bu adam gitsin'' diye ağlardı. büyük ise babasının göreve gidip aylarca gelmemesine doğduğundan beri alışık. Ben bu zorlukları eşimin kız kardeşi sefa sürsün diye çekmedim.
boşanma tehditi çok fazla bence. bi arkadaşı için çekmemiş o parayı kız kardeşi için çekmiş. benim de abim var ihtiyacım olsa hiç düşünmeden, eşine de danışmadan yardımcı olur (çünkü eşine danışsa sizinki gibi bir tepki alacağını bilir), ben de aynı sekilde abimin böyle bir isteği olsa asla hayır demem. abim benim canımdan ötedir cünkü. eşiniz kardeşine düşkünse bu kadar yüklenmeyin vardır bi bildiği koskoca adam sonucta çocuk değil, böyle bi işe kalkısırken eşini ve çocuklarını da düşünmüştür mutlaka.
ama o borcu sizinle birlikte ödemek isterse ve gercekten fuzuli bir ihtiyac içinse o zaman koyun tepkinizi. belki farklı bi durum vardır kardeşi kendi çekemediği için eşinize çektirmiştir krediyi ve abisine ödeyecektir o parayı. önce iyice bi öğrenin bence işin aslını
Bunu dün gece, eşim olan canlının hesap hareketlerinden farkettim. Şu an hiiiiç çaktırmıyorum. Şubat tatiline 1 hafta kala eşim zannettiğim canlıya '' hayatım ben çok yoruldum Allaha şükür evin borcuda bitti ben bir süreliğine ücretsiz izne ayrılacağım çocuklarla ilgileneceğim borcun yükü de omuzlarımdan inmişken borçsuz rahat bir nefes almak istiyorum'' diyeceğim.
Çünkü 2 ay kadar önce çocukların ikisi de hastalanınca ne yapacağımızı bilememiştik birimiz izne ayrılsak falan diye konuşmuştuk. Zaten ben de yorgan döşek hastayım.
Neyse benim kuzu gibi eşim, bakalım benim ücretsiz izne ayrılma isteğime hangi yüz ifadesi ve sözlerle cevap verecek.
Ters bir tepki verirse yine anlamamazlıktan geleceğim ve 2-3 gün sonra da '' kız kardeşin 1 hafta içerisinde o borcu faiziyle birlikte kapatmazsa boşanma davası açacağım '' diyeceğim.
Ve bu bir blöf değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?