• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim zekat dağıtıyordu annemde 3 ihtiyacı olan var dedi ama bana ben alsam bişey olurmu dedi olurmu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haram olur tabi ki de, eşinizin ihtiyaç sahiplerine ayırdığı parayı, eşinizin haberi olmadan nasıl alıp kullanmayı düşünür , benim böyle şeyleri aklım almıyor. Ve bir de bu konularda bu şekilde dikkatsizse, adına ister karma diyin ister ilahi adalet, kazandıkları paradan da bir hayır görmüyorlardir.
Ben şimdi konuşsam ne oldu paranı aldikta laf edermi oldun şöyle böyle ablam desen kıyafet alır para verir eşi sürekli para veriyor benim eşim bana sürekli para vermiyor yani

Esimgil her ramazan zekat dağıtırlar ihtiyacı olan aileye şimdi benimde ailemin ihtiyacı var ev kira ekmeği para denen hesabı araba var mesela bazen babamın yetişemediği zamanlar oluyor benim eşim tuhaf bı insan değişik birazcık annem ona soyleyememis ama işte ihtiyaci olan bir kaç kişi söyledi sonra beni kenara çekip ben bu zekatlarin birini alsam haram olurmu dedi eşimin haberi yok ama ihtiyacı olan birine gitcek dendi ama aileminde ihtiyacı var yani o para haram olurmu eşime soylemzsem
Eşimgil ne ya 😂 Gizli gizli böyle bir iş yapmayın tabiki de. Diyanete danışabilirsiniz sorularınız için biz yetkili merci değiliz haram helal konularında. Yalan dolanla iş yapmayın

Valla bende çözemedim bir elbise görse kizlar elbise alalimmi mesela bana geçenlerde çaydanlık atmış ben bu caydanliktan mahrum kaldım ben alamadim siz alın siz kullanın bana bekarken bundan alacaktım şöyle böyle ne diyim bilemiyorum bişey desende suç oluyor
Kusura bakmayın ama anneniz tam bir şark kurnazı. Sizin vicdanınıza dokunarak size bir şeyler yaptırmaya çalışıyor anladığım kadarıyla.
Zekat işinden pek anlamam ama sanmıyorum ki arabası olacak kadar maddi durumu olan insanlara verilen bir şey olsun.

İnsanın annesi babası sıkıştığında onlara yardım edebilmeli. Zekat, filtre şeklinde kılıflara sokulmasına gerek yok ki. Gizli saklı işler çevirmeye de gerek yok.
İşte birdaki sıkıntı ben yapamiyorum eşim bana düzenli harçlık vermiyor elini gidiyim para sıkıştırıyı ama o imkan bende yok ki ablam zaten yardım oluyor ve zamanında bende oldum tazminatimi bıraktım 8 ay gecindiler onla babam çalışıyor yetistiremiyor

Ailenizim durumu bu kadar kötüyse neden yardim etmiyorsunuz? Zekatı kastetmiyorum.

Sen aileni bilirsin zaten bazı insanların evinde bereket olmuyor özellikle sürekli birileri üzerinden geçinenlerin öyle değil ailem diyorsan eşin zor durumda diye destek olur söylerseniz .....arabalarını sattıkları zaman devletten destek alırlar durumları iyi değilse

Bence yapmayın öyle bir şey, eşiniz zaten biliyordur ailenizin durumunu isteseydi birini onlara verirdi, demek ki istemiyor. İstemediği halde onlara giderse haram olabilir.

Eşinizin isteyip istememesine bakmadan girin işe çalışın, maaşınızın bir kısmıyla destek olursunuz

Valla bende çözemedim bir elbise görse kizlar elbise alalimmi mesela bana geçenlerde çaydanlık atmış ben bu caydanliktan mahrum kaldım ben alamadim siz alın siz kullanın bana bekarken bundan alacaktım şöyle böyle ne diyim bilemiyorum bişey desende suç oluyor
anneniz tarafından manipüle ediliyorsunuz... gücünüz yoksa "ki eşinizden gizli destek olamazsınız." duymazlıktan gelin...

misal kadının biri buraya yazarsa çalışıyorum. eşim çalışmıyor evde. ama annesine gizli yardım ediyor... ne deriz sence.... senin içinde geçerli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X