• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim

Anlıyorum sizi hanımefendi. Haksız da olabilirim. Ben bunu kabul etmiyor değilim. Demek istediğim ben haksız da olsam bu şekilde cevap verilmemeliydi. Siz kırılmaz mıydınız?

Yani belki size kaba gelmiş olabilir ama ben olsam üzülsemde bu cevabı hakettiğimi düşünür biraz daha dikkatli davranırdım sanırım. Bazen farkında olmadan davranışlarımızda ipin ucunu kaçırabiliyoruz . Böyle sert tepkiler insanı kendine getiriyor o zaman.

Tabi ki çözülemeyecek bir şey değil. Ben sadece isterdim ki güzellikle belirtsin bu konudaki sıkıntısını.
Anlıyorum sizi ama bakın eşiniz demiş ki demek ki iyilik yaramıyor haber etmekle diye buradan anlaşılan o ki bi dolum var bu konuda dediğim gibi patlaması o yüzden böyle olmuş yani haber edıyorum yaranamıyorum bak yine sorun oluyor diye düşünmüştür.. o yüzden Zaten tepkisinin fazla olduğunu anlayınca gerekeni yapar eşiniz bence..

Yani belki size kaba gelmiş olabilir ama ben olsam üzülsemde bu cevabı hakettiğimi düşünür biraz daha dikkatli davranırdım sanırım. Bazen farkında olmadan davranışlarımızda ipin ucunu kaçırabiliyoruz . Böyle sert tepkiler insanı kendine getiriyor o zaman.
Evet hak veriyorum size bende buna benzer bişey yaşamıştım çünkü o ses çıkarmadıkça çok üstelemiştim bi yerde patlak vermişti aynı böyle o gün kendime geldim dediğiniz gibi bi tepki farkındalık yaratıyor insanda

Eşinizin sürekli haber vermesini neden istiyorsunuz ki ? İş sonuçta bu gitmesi gerekiyorsa gider , benim de eşim müşterilerine gidiyor bölge müdürü ve bir çok bayisi var her biri için arasa beni o zaman günde 15- 20 kez konuşmamız gerekir ki bence gereksiz bir düşünce böyle düşüncelere kapılıp hiç üzmeyin kendinizi işi sonuçta mutlusunuz da Allah daim etsin. Sıkmayın hem eşinizi hem kendinizi..

Merhaba arkadaşlar.
Sizden fikir almak istiyorum. Ama çok rica ediyorum eşimi önceki konularıma göre yargılamayın çünkü o konulardaki şahıs benim eski eşim.
Şimdi mutlu bir yuvam var çok şükür.
Her ilişkideki gibi ufak tefek sıkıntılar var elbet ama aşılamayacak ya da büyük kavgalara sebep olacak türde konular değil.
Ben normalde kıskanç bir insanım ama eşimde kıskanmayı gerektirecek hal ve hareketler olmadığı için bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz.
Eşim kendi işini yapıyor ve genelde iş yerinde duruyor. Bazen günde bir kere, bazen iki günde bir müşteriye gitmesi gerekiyor.
Şimdi benim size danışmak istediğim konu bununla ilgili.
Benim ondan tek istediğim. Şuraya müşteriye gideceğim demesi. Onun dışında inanın günde ya bir ya iki defa konuşuruz. Hani onu sorgulama gibi bir durum söz konusu değil.
Bugün de müşteriye gitmiş ve benim haberim yok. Yani şuraya gideceğim demek gerçekten çok mu zor?
Ben ona 'hayatım bugün gideceğini neden söylemedin' dedim ama amacım kavga etmek veya huzursuzluk çıkarmak değildi.
Bana cevapları;
Psikopat mısın sen. Ben her attığım adımı rapor mu vereceğim. Benden böyle bir şey bekleme. İyilikten maraz doğarmış zaten. Bundan sonra sana işle alakalı hiçbir şey söylemeyeceğim. Gidiş geliş saatimi bil yeter. Neyin kafasını yaşıyorsun dedi.
Ben şu an gerçekten şoktayım ve çok kırıldım.
Bana düşmanca geldi bu cevaplar.
Beklemiyordum.
Benim istediğim şey gerçekten çok mu anormal?
Siz bana bi fikir verin lütfen.
Şu an o kadar kırıldım ki. Çıkıp alıp başımı gidesim ve kafamı toparlayasım var.

Benim esimde aramaz ,aramasını da istemem açıkçası ,falanca inşaattan çıktım surdaki inşaata gidiyorum vs merakta etmem .. bana biraz abartiyorsunuz gibi geldi iş güç derdinde adam rapor vermek gibi oluyo cidden

Biri daha yazmış, iş yerinde bir arkadaşım bir yere giderken eşini arayıp şimdi şuna gidiyorum şimdi buraya gidiyorum dese bende komik bulurum...
Aynı şekilde iş arkadaşlarımla öğle arasında yemeği dışarda yemeye karar verdiysek arayıp söylemezdim. Acil bir şey olsa zaten telefonlarımız var, ulaşamamak söz konusu değil...
Buna rağmen adam size haber veriyormuş, 40 yılda bir vermeyince mesele etmişsiniz.
Siz eşinizi haklı buluyorsunuz ama tepkisi konusu da sıkıntılısınız.
Bir de onun açısından bakın...
hep haber verdim,bir kere vermeyince sorguya çekildim.
İstediğiniz kadar sorma üslubunuz düzgün olsun, bunun adı hesap sorma ve karşınızdakini zan altında bırakarak yapma.
Şimdi eşini daha güzel bir üslup kullansaydı,
Yahu kırk yılda bir haber vermedik, ne kadar mesele yaptın?
Deseydi mesela,kendinizi haklı görmeye devam eder miydiniz etmez miydiniz?
Dürüst olun.

Bu arada hakaret ve bağırmayı iletişim yolu olarak görmüyorum ama sizin yaptığınız da iletişim yolu değil. Demekki bazı şeylerin karşılığı böyle olabiliyor.

İşte ne güzel söylemişsiniz eşiniz zaten her zaman haber veriyormuş bir kere haber vermediğinde de bunu gündeme geyirmeseydiniz keşke es geçseydiniz ya da güzel bir yemek sonrası keyfi yerindeyken açsaydınız konuyu eminim daha düzgün cevap verecekti.bide gerçekten sıcaklar çok bunaltıyor insanı eşiniz de unutmuş olabilir haber vermeyi

Teşekkür ederim arkadaşlar. Ben zaten hatalı olduğumu kabul ediyorum. Sadece verdiği tepkiye çok kırıldım. Söylediklerimi mesaj olarak gönderdi, bağırma söz konusu değil.
Bana düşmanıymışım gibi hissettirdiği için çok kırıldım. Daha münasip bir şekilde de söyleyebilirdi. Neyse hepinize teşekkür ederim.

Kendisini aramıştım ve müşterideyim dedi kapadı.
Ben de sonra güzelce sordum hayatım neden söylemedin diye çünkü başka zaman kendisi söylüyor zaten. Ben o yüzden bu tepkiye çok kırıldım ve anlamlandıramadım.
O an canı sıkkın olabilir kafası dolu olabilir.
Hiç durmadan neden bunu tekrarlayıp duruyorsunuz adamın eşref saati değil demek ki ?
Bazen öyle olur karşılıklı özür dilenir gönül alınır vs.takilmayin bu kadar.
Bırakın kendi isteğiyle haber versin verecekse.
Ayrıca iş yerinde müşteriye gidiyorum demekle evden dışarı çıkıyorum demek farklı şeylerdir.
Biri profesyonellik çünkü haber verilmesi gayet gereksiz bi olay.
Dışarı çıkıyorum diye haber vermek de kıskançlıkla değil güvenlikle ilgili bi olay tamamen bana göre bu nedenle haber verilmeli.

Hiç durmadan neden bunu tekrarlayıp duruyorsunuz adamın eşref saati değil demek ki ?

Çok kırıldığım için tekrarlamış olabilir miyim?
Siz kırılmaz mıydınız?
Normal mi bu cevap sizce?

O an canı sıkkın olabilir kafası dolu olabilir.
Bazen öyle olur karşılıklı özür dilenir gönül alınır vs.takilmayin bu kadar.
Bırakın kendi isteğiyle haber versin verecekse.
Ayrıca iş yerinde müşteriye gidiyorum demekle evden dışarı çıkıyorum demek farklı şeylerdir.
Biri profesyonellik çünkü haber verilmesi gayet gereksiz bi olay.
Dışarı çıkıyorum diye haber vermek de kıskançlıkla değil güvenlikle ilgili bi olay tamamen bana göre bu nedenle haber verilmeli.

Siz kırılmaz mıydınız?

Ohoo gün içinde atılan adımın hesabını versceksek işimiz var cidden. Bana eşim yapsa aynı tepkiyi veririm şahsen. İş bu adı üstünde iş. Keyfi gezme değil. Adamın işi masa başı memurluk değilse çıkacak tabi ki ve her gittiğini söylese cidden komik olur. Bu beklentiniz çok gereksiz. Kontrol altında tutmaya calışmak, attığı adımı haber versin fln of çok boğucu. Tepkisi sizin onu ne kadar boğduğunuzı gösteriyor.

Eşinizin sürekli haber vermesini neden istiyorsunuz ki ? İş sonuçta bu gitmesi gerekiyorsa gider , benim de eşim müşterilerine gidiyor bölge müdürü ve bir çok bayisi var her biri için arasa beni o zaman günde 15- 20 kez konuşmamız gerekir ki bence gereksiz bir düşünce böyle düşüncelere kapılıp hiç üzmeyin kendinizi işi sonuçta mutlusunuz da Allah daim etsin. Sıkmayın hem eşinizi hem kendinizi..
Benim eşimde böyle bir durum söz konusu değil. Bazen günde bir kere, bazen iki günde bir hatta bazen 3,4 günde bir gider.
Kendi iş yeri ve yanında onu duyacak eleman bile yok zaten. Hani telefon kulağına yapışık mi gezsin diyen arkadaşlar var ama durum öyle değil.

Adamları canından bezdirin sonra da çok mu bir şey istiyorum, bilmem ne .!

Canından bezdirmek icin hep aynı konuyu tartışıyor olmak gerekir veya bu konuda bir rahatsızlığı varsa dile getirmiş olması gerekir hanımefendi.
Canından bezdirmiş olduğumu söyleyebilmeniz için bizi tanıyor ve bazı şeylere şahit olmuş olmanız gerekir ki bu tarz sıkıntılarımız yok çok şükür. Yine de teşekkür ederim cevabınız için.

boyle bir soruya verdigi cevaplar normalmi yahu daha farkli bir sekilde cevap verebilirdi..nerde kaldi eslerin birbirine saygisi

Ya canım kac giderse gider. haftada bir gider yeri gelir bir günde 3 müşteriye gider. Kendi işiymiş sana günlük rapor versin istiyorsun galiba. Sen onun müdürü yada patronu değilsin, eşisin. İşini müşteriye gideceğini niye bildirsin ki sana. Adam müşterideymiş aramışsın müşterideyim deyip kapatınca 'niye haber vermedin demişsin' bence fazlasıyla haketmişsin bu tepkiyi.
Öğlen araları geziyoruz fln hiç eşimizden izin almıyoruz biz bayan olduğumuz halde. Yaptığın yanlış. Hatalı olanda sensin. Kıskanclığın bu kadarı normal bir durum değil. Ve hala kendini haklı görüp eşinin tepkisini fazla buluyorsun.

Eşinizin hitabı tabiki hoş değil.Daha güzel bir şekilde karşılık verebilirdi.Bence siz gidip hatanızdan dolayı özür dilerseniz eşiniz de eminim hitabından dolayı özür dileyecektir.

Siz kırılmaz mıydınız?
Ama işte bir şeyi sürekli tekrarlayinca haklı bile olsanız etkisini yitiriyor bıktırıcı oluyor.
Tabi ki kirilirim her kadın kırılır zaten ama her çiftin dinamiği sorunları çözme biçimi farklıdır.
Bence bi süre bu konuyu askıya alın haber verme olayını yani.
Zaten eşiniz kendiliğinden haber verecektir sikmayinca.

Back
X