Eşim

Arkadaşlar daha önce bi kaç konu açmıştım isim meselesinden dolayı. Çocuğumun isim meselesi memleket meselesine döndü resmen.
En son konuşmamızda eşim görümcemle konuştu o da demez mi mecbursun tek erkek çocuksun koyacaksın annemin ismini. Arkadan kaynanam şimdi güzelce konuşuyorken koyun bence sonra çingene bağlarım dedi:)

Neyse arkadaşlar bu insanlar gülerek bu iğrenç cümleleri söylerken eşim ikili oynadı her zaaman ki gibi o da kakara kikiri tabii

Neyse eşimle her zaman ki gibi atıştık resmen şu hamile halimle benim pskolojimi bozdular. Eşimle iki gün önce konuştum bir şeyleri görmesini sağlamaya çalıştım. Sadece sessizce beni dinledi hiç bir yorum yapmıyor

Biraz zaman geçince "Ya aslında onlar öyle demek istemedi, onlar o niyetle söylemedi" demez mi?
Ya inanın hayatım boyunca hangi insanla bir meseleyi konuşsam hep hallolmuştur. Yani eşim benim iyi olmadığımı görüyor bu insanlar yüzünden stres yapıyorum ama adaama sanki bu olanlar masal gibi geliyor.

Ne yaptıysam bu insan annesinin art niyetli olduğunu anlamadı. Kızdım olmadı, güzelce konuştum olmadı, sessiz kaldım olmadı.

Yok olmuyor yani ya benim eşiim gerizekalı ya da ben bir şeyleri anlatamıyorum bu insana.
Ben çok zor hamile kaldım hala da her gün iğne vuruluyorum. Yani bi ara keşke hamile olmasaydım düşüncesine bile girdim. Bu insanlar bana hamileliğimi zehir ettiler.

Ben bu insanla nasıl iletişime geçicem gerçekten elim kolum bağlandı.
Kendinizi yıpratarak sadece siz hasta olursunuz
Şimdi bebeğiniz sizin karnınızda adı yok ama seviyorsunuz değil mi ?
Adı ayşe ırmak zeynep şule de olsa sevmeyecek misin bebeginizi yoksa ben ismini sevmedim bebegimide sevmiyorum mu diyeceksiniz ?
Benim oglumun ismi kayınpederin adı ve ben kayınpederi sevmesem bile oglumu seviyorum

İsmi değil varlığı önemli benim için

Buraya yazılanlarla kendinizi daha çok doldurmayın
Sadece düşünün evladınızın saglıklı bi şekilde doğması mı yoksa ismi mi önemli ?

Kanunen de dinen de çocuğun adını ana babası koyar diye açıklama var.
Onu gösterin ;)

Okurken ben çok gerildim.
Saç baş yolasım geldi.
Ama biz burda ne kadar dil döksek nafile,eşinizle birlik olmanız şart.
Olmuyorsa doğum belgesini kaptırmayın.
Asla müsaade etmeyin böyle çirkeflerin karışmasına.

Yeter yaa bitsin şu saçmalık!!!:eek:

Benim yaptığımı yapın. Kaynana kendi ismi olsun istedi , bende inat ettim. Eşimde ağzıma bakıyodu sizin eşiniz gibi. Koysak mıki , gönülleri kalmasa mı kii diye. ..
Doğum yaptım , belgeleri aldım. Eve geldik babama ezanını okuttum bebeğin. Kimliğide gittim lohusa halimle kendi adımı yazdırdım :):)

Tabi kaynana kısa süreli bi felç , kalp krizi yaşadı ama atlattı :)
"Kendi adımı yazdırdım" derken, kendi isminizi mi koydunuz yoksa kendi istediğiniz ismi mi koydunuz o_O

Benim kaynım da burnunu soktu kızımın ismini neden annesinin adını koymamisim hesap sordu ,iki günlük lohusaydim.Hatta sen annemin adını koysaydin ben de ilerde kızım olursaydi senin adını koyardim:deli:dedi.Bunu diyen kişi ikinci evliliğini yapan benden 8 yaş büyük birisi çocuk da değil yani.Sen direk annenin ismini koyarsin dedim yanımda kayınvalidem de vardı ustelik.Sonrasinda bir oğlu oldu ve çocuğuna babasının adını koymadı bu üstün zekalı arkadas:KK45:

zaten komşulara akrabalara herkese yaymış isminin konulacağını kadın hırs yapmış resmen böyle bir ısrar yok.
Canım ben o kadının ismini koymak istemiorum. Eşimde dedi annemin ismini koyalım yanına da senin istediğin ismi koyalım ben kabul etmiyorum

ilk çocuğumda nüfus cüzdanı çıktı değişmez mi cüzdanı adımı koyun diye tutturdu ikincide 10 gün isimsiz gezdi eşim koymak istemedi ama mahalle baskısı bende olsun bari dedim şimdi de millete ben ısrar etmedim kendileri koydu diyor yani koyarsan koymasaydınız diyecek koymasanız niye koymadınız olacak her halükarda sizin üzerinize kalacak o yüzden istedğini koy derim

De ki anne bizim memlekette bebeğe babannesi ölünce adi koyulur sen ölmeden koyarsam yakışık almaz :D habire de bu ölüm meselesini aç. Sen öldükten sonra kızım olursa senin adını koyacağım merak etme filan diye :D

Benim yaptığımı yapın. Kaynana kendi ismi olsun istedi , bende inat ettim. Eşimde ağzıma bakıyodu sizin eşiniz gibi. Koysak mıki , gönülleri kalmasa mı kii diye. ..
Doğum yaptım , belgeleri aldım. Eve geldik babama ezanını okuttum bebeğin. Kimliğide gittim lohusa halimle kendi adımı yazdırdım :):)

Tabi kaynana kısa süreli bi felç , kalp krizi yaşadı ama atlattı :)
Iste bu kadar.

Alican dogum belgesini eline kimseye vermicen
Halletcen gelcen
Kriz geciren gecirsin arkadan;)

Kendinizi yıpratarak sadece siz hasta olursunuz
Şimdi bebeğiniz sizin karnınızda adı yok ama seviyorsunuz değil mi ?
Adı ayşe ırmak zeynep şule de olsa sevmeyecek misin bebeginizi yoksa ben ismini sevmedim bebegimide sevmiyorum mu diyeceksiniz ?
Benim oglumun ismi kayınpederin adı ve ben kayınpederi sevmesem bile oglumu seviyorum

İsmi değil varlığı önemli benim için

Buraya yazılanlarla kendinizi daha çok doldurmayın
Sadece düşünün evladınızın saglıklı bi şekilde doğması mı yoksa ismi mi önemli ?
Tabi ki saglikli dogmasi onemli.
Ama omur boyu sevmediginiz birinin ismiyle cocugumu niye cagirayim?
Haksizlik degil mi?

Bu konuda benim de tavrım nettir. Yenidoğan çocuğa büyüklerin adını vermek bana hiç akla uygun gelmemiştir. Sanki o kişinin ikinci versiyonu muamelesi yapılması da ayrı bir konu. Dünyaya gözlerini yeni açan bir çocuk özeldir. Ve her şeyi ile ismi ile de özel olmalıdır. Ve isim koyma hakkı da tabiki anne babaya aittir. İsterlerse görüş sorabilirler ama bunu koyacaksınız diye diretmek aradaki sevgi ve saygıyı azaltır.

Kayin valide ismini koyma geleneginden gina geldi artik rahat birakin artik gelinleri yaaa aylarca tasiyirlar zor dogumlardan acilardan geciyorlar niye kv nin ismini koysun ya. Cildiriryrm.vallahi ama yuzsuz grurusuz kvleri gorunve daha da cildiriyrm gelin senin ismini istemiyorrrr iste cok acik bu durum daha neyin gurursuzlugunu yapip illa ismimini koyun diyor anlamiyorum hic.

Tabi ki saglikli dogmasi onemli.
Ama omur boyu sevmediginiz birinin ismiyle cocugumu niye cagirayim?
Haksizlik degil mi?
Bilmem ben oglumu seviyorum aynı isimden bin tane var ama kayınpederim kötü diye bu isimdekilerin hepsi kötü olamaz böyle bakmaya çalışıyorum
İsim konusunda eşimden baskı görmedim isim konusunu konuşmamıştık zaten

Bilmem ben oglumu seviyorum aynı isimden bin tane var ama kayınpederim kötü diye bu isimdekilerin hepsi kötü olamaz böyle bakmaya çalışıyorum
İsim konusunda eşimden baskı görmedim isim konusunu konuşmamıştık zaten
Saygi duyarim

Ama bu konuda tavrim nettir
Benim.dogurduguma ben isim koyarim
Baskasi ..bu kendi annem babam bile olsa..ancak fikir verebilir
Bunu koyacaksin diye dayatmaya kimsenin hakki yoktur

Aahaha :)) Valla helal olsun..
İyi kv duyunca Aşkı Memnudaki Firdevs hanım gibi yamulmadı :KK48:
Az biraz kaydı :):)
15 dk duramadı evde , hediyesini tutuşturdu elime gitti. Gidiş o gidiş 21 gün oldu ses soluk yok.
Eve gidince iyicemi fenalaştı naptı bilmiyorum. Oğluna soruyorum annen yaşıuomu diye. ;)

Back
X