eşim..

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
günaydın k.k...

Konuyu açmakla açmamak arasında gittim gittim geldim, çok dert ettim kendime. başlıktan da anlaşıldığı gibi sorun eşim.. 2 yıldır evliyiz ve aramızda maddiyat sorun olmadı. çalışmadığım dönemler de ayda 100 tl verirdi ve ben onu yetirirdim kendime.

8 aydır çalışıyorum çok şükür, çalıştığım dönemlerde de diyorum ki gel bir hesap yapalım para biriktirelim.
neyse geçen hafta dedim ki ne kadar borcun var k.k na, adam daha tam borcunu bile bilmiyor bankaya girip bir baktım 3200 tl borç, diğer karta da 2400 tl borç etti mi 5600 tl. (ben evlendiğimiz zaman eşimin yine 2-3 binlik kartını sıfırlamıştım)

bu arada ben bir arsa almak için kredi çektim 15000 tl onun borcunu ödüyorum ama arsa olmadı para hesabımda duruyor..

eşime bu borç ne nasıl yaptın diyorum bilmiyorum olmuş diyor. hanımlar ben çıldıracağım kaç gündür düşünmekten. bakın eve ceviz antep fıstığı etler bonfileler falanlar filanlar poşet poşet girer anlarım, derim ki ben istiyorum adam alıyor ama yok. evimize çerez evlendiğimiz zaman annemin aldıklarından başka girmedi. doğru düzgün meyve girmez en son geçen gün sıkmak için almıştım.. öyle pasta börek yapmaya vaktim yok yağ falan da yemeklerde ancak kullanıyorum.

eşim kira, elektrik, su aidat internet ödüyor bir de şimdi yakıt ödeyecek.

telefon kredi arabanın yakıtı kıyafetler bende..

bu borcun üstüne gittik bir de eşime 450 tl ye mont aldık, çünkü lcw, kton yani 250 tl altı olabilecek markaları kendine yakıştırmaz. bana da ablam annem hediye alır kıyafet veya ben gardrps, zebrmo, dolap gibi 2. el sitelerden yeni olanları alırım.. sezon sonlarını beklerim ki geçen sene journyden 100 tl ye mont aldım ama eşim tam sezonunda almalı..

bana dönmüş bir de utanmadan diyor ki sen çektiğin krediden öde ben sana aydan aya öderim, beni salak sanıyor sanırım.

ablam 5 yıldır evli, şimdi kendilerine ev aldılar. bizimle beraber evlenen arkadaşlarımızın evleri var. kendi ablalarının altında son model arabalar var.. bizim arabayı da ben takılarımla aldım. ha bir de benim eşim evlenmeden önce 13-14 sene çalışmıştı ama düğün vakti cebinde 1 kuruş birikim yoktu.. bunları yüzüne de söyledim.

bu borçları ödedikçe kendimi salak gibi hissediyorum.. adamdan soğudum.. mesaj atmış daha yeni maaşı aldın mı arabanın yakıtı bitiyor diye.

ne yapayım ben bilmiyorum..

yüz vermeyin
eve belirli bir para belirleyin ve onu verin gerisi sizin olsun
yapmayın.. şımarıyor kimileri
300 400 tl ye mon nedir ya?

çıldırmak üzereyim işte.. bir de dönmüş bende düşünüyorum diyor yahu düşünse o borç 5500 olmadan gelir destek ol der adam resmen kontrol etmemiş.

Ekstreyi isteseydiniz ya nereye gidiyor diye
Belki faturaları karttan ödüyordur ev alısverişi kıyafet vs hepsini karttan yapıyordur
Öğlenleri dısarda yiyor aksam arkadaslarıyla cıkıyorsa onlarada gidiyordur

Bide parasını o nereye harcıyor asgeri falan mı kazanıyorda elini cebine atmıyor bişeye

baktım ekstreye bilmediğim bir kaç şey var. adam karta para yatırmamış benim verdiklerim dışında. bende salak gibi hayal kuruyorum 2 ay sonra taksitler bitiyor biraz rahatlarım diye
paranizi vermeyin sömürülüyorsunuz resmen ben suan calismiyorum ama baktim esimin kartlarida patliyo el koydum kart borclarini kapatip simdi lazim oldukca kullaniyor kartsizda yasandigini ogrendi zor oldu ama

Tamam, eşinizin sorumsuzca yapılan borçlarını ödemeyin de, ben konunuzu okurken 5 sene içinde hatta sizinle beraber evlenip yani 2 yıl içinde ev alan arkadaşlarınızla tanışmak istiyorum. Nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum.
28 yılık evliyim. 33 senedir eşşek gibi çalışıyorum. Bir evim var. Evin bir tarafı yolun bir kat altında. O evi de borç harç almışım. Eşim emekli, ikinci bir işte çalışıyor, ben memurum maaşım ortalamın üstünde. Ben ilk evimi satıp üstüne katıp ev alamıyorum ama insanların 2 senede nasıl ev aldıklarına şaşırıyorum.
Kusura bakmayın konuyu baltaladım belki ama şaşırdım ben bu işe.

Bu iş karşılıklı anlayıs ve saygıdan geçiyor
Hep bana hep bana olmaz
Eşinizin durumu yüklenmeye kullanmaya varmış
450 tl lik mont alması bana göre tek başına sorun olmaz ama 5600 lirayı bilmiyorsam tek kuruş vermem eve de katkı sağlamamam
Birde bu konular biraz zamanla gelişir, şekillenir orta yol bulunur.
Kk borcunda ne var, birde aylık borçmu tamamımı

Ekstreyi isteseydiniz ya nereye gidiyor diye
Belki faturaları karttan ödüyordur ev alısverişi kıyafet vs hepsini karttan yapıyordur
Öğlenleri dısarda yiyor aksam arkadaslarıyla cıkıyorsa onlarada gidiyordur
Bide parasını o nereye harcıyor asgeri falan mı kazanıyorda elini cebine atmıyor bişeye

ekstreye bakıyorum bilmediğim bir kaç şey var onlar dışında ufak tefek harcamalar ama sadece benim aydan aya verdiğim tutarları ödemiş. kendisi hiç bir şey eklememiş.

ekstreye bakıyorum bilmediğim bir kaç şey var onlar dışında ufak tefek harcamalar ama sadece benim aydan aya verdiğim tutarları ödemiş. kendisi hiç bir şey eklememiş.
Kredi kartını kesin artık
Bundan sonra kart falan yok nakit ödeyecegiz kart borcu bitene kadar
Maaş günü de paranı getirip bana veriyorsun bütceyi birlikte cıkarıyoruz artık diyip kontrolu ele al artık

vallaha alıyorlar ama bakın bu insanlar 400-500 tl ye harcama yapmıyor. tam döneminde tatile gitmiyor ve arkadaşımın eşi evlenmeden arabasını almış.. ben uzun süreli çalışıyor olsaydım ben de arabamı almış olurdum hatta tam biriktirmeye başladım ve evlilik çıktı, çok pişmanım erken evlendiğime

Ya ev almayi dusundugunuz muhit sıkıntli yada normal harcaaniz cok bilemedim.

tamamı 5600, montla birlikte oldu bize 6000.. benim şu dilimde tüy bitti bırak şu kartları kapattır diye her defasında kavga etti. birisine ayda 700 yatırıyor harcamaları ordan yapıyor kalan 1700 ne anlamıyorum o karta bakmadım. ağladım sinirden karşısında.

Borcsuz evlendilerse dügünde takılan altınlar peşinat verilip krediye girilebilir
Tabi 2 sene değil 5-10 sene arası ödemeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…