- 17 Ekim 2018
- 774
- 1.094
- 113
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Bende oraya takılmıştım :)Tamam, eşinizin sorumsuzca yapılan borçlarını ödemeyin de, ben konunuzu okurken 5 sene içinde hatta sizinle beraber evlenip yani 2 yıl içinde ev alan arkadaşlarınızla tanışmak istiyorum. Nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum.
28 yılık evliyim. 33 senedir eşşek gibi çalışıyorum. Bir evim var. Evin bir tarafı yolun bir kat altında. O evi de borç harç almışım. Eşim emekli, ikinci bir işte çalışıyor, ben memurum maaşım ortalamın üstünde. Ben ilk evimi satıp üstüne katıp ev alamıyorum ama insanların 2 senede nasıl ev aldıklarına şaşırıyorum.
Kusura bakmayın konuyu baltaladım belki ama şaşırdım ben bu işe.
Ne kadar maaş alıyor ki bu adam? Kira ve aidat ne kadar?
Bende oraya takılmıştım :)
Nereye harcadın göster ekstreni diyin bence. Madem eve getirdiği bişey yok paraları nereye harcıyor? Ve sizde paranız olsa bile yok harcadım diyin. Size güveniyor eşiniz anladığım kadarıyla.bu ev alan insanlar eşim gibi rahat değil.. ondandır diye düşünüyorum.
2200 alıyor kira 900 aidat 50.
Birde 700 tl karta yatırıyor demişti. Zaten geriye pek birşey kalmıyor açıkçası.300 de diğer faturalar desek, elinde aylık 900 TL gibi bişey kalıyor. Bilmiyorum, bana müsrif bir insan gibi gelmedi
900 TL 1 aylık şahsi harcamalar için çok değil ki.
Ev alacaksanız, önce ev parasını koyacaksınız, sonra kalan senindir diyeceksiniz. Sizin sadece kendinize ayırabildiğiniz para 500 TL ise mesala onunda öyle olsun mesela. Maaşı alır almaz ikiniz de atıyorum 500 TL yi birikim hesabına atın.
300 de diğer faturalar desek, elinde aylık 900 TL gibi bişey kalıyor. Bilmiyorum, bana müsrif bir insan gibi gelmedi
900 TL 1 aylık şahsi harcamalar için çok değil ki.
Ev alacaksanız, önce ev parasını koyacaksınız, sonra kalan senindir diyeceksiniz. Sizin sadece kendinize ayırabildiğiniz para 500 TL ise mesala onunda öyle olsun mesela. Maaşı alır almaz ikiniz de atıyorum 500 TL yi birikim hesabına atın.
Birde 700 tl karta yatırıyor demişti. Zaten geriye pek birşey kalmıyor açıkçası.
Birde 700 tl karta yatırıyor demişti. Zaten geriye pek birşey kalmıyor açıkçası.
Benim aylık kendime ayırdığım 250-300 bunda da yakıt biter yakıt alırım, yemeğe gideriz öderim. yani kendime makyaj malzemesidir kuafördür harcama yapmıyorum
sorun parası nasıl kalmaz değil zaten, aldığımız maaşlar belli. sorun bu borç 5500 tl olmadan önce bu adam hiç mi kontrol etmedi. içim daralıyor ya düşündükçe.
Çok abartmışsınız bence... arkadaşın dediği gibi 700 de karta yatıyorsa, bu adamın cebinde aylık 200 tl para mı kalıyor yani? yakıt da ödeyecekse bu da kalmayacak.
Kocaman erkek adam ya. Hiç mi 2 arkadaşı ile dışarda oturmuyor, işte bişey yemiyor. 5000 borç kaç aylık borçki? Ekstresine bakın görün, ama az kazanan insan, kenara bişey atamaz. Müsrif, düşüncesiz yaftasına gerek yok bence.
Ya ev almayi dusundugunuz muhit sıkıntli yada normal harcaaniz cok bilemedim.
Anladım. Dökün tüm ekstreleri akşam, neye harcamış bakın. Ondan sonra bir hesap kitap yapın. Herkesin belli aylık harçlığı olsun, kartları da iptal edin. Ancak böyle adil bir dağılım olur sanırım.işe servisle gidip geliyor, yemek yiyebilecekleri tek yer iş yerleri, dışarıya çıkmıyor, taksitleri ben ödüyorum. zaten tüm harcamaları karttan yapıyor. ha dediğiniz gibi yetmiyordur ben bunu anlarım ama borç 5500 oluncaya kadar 1000-2000 de gelip dese ben onu hava da karada kapatırım. şimdi ben kredi çekmişim eşimin kredi kartı patlamış.. sorun bu
Yok canim estgfrllh. Ben 2 yil icinde demedim. Birde istnbul cok cok pahali. Onlar dugun parasi altin aile destegiyle almistir. Yoksa zannetmiyorum.Allah aşkına bana akıl verin öyleyse, İstanbul'da normal bir muhitte normal bir ev almak için o para 2 yılda nasıl biriktirilir?
Hayır sıkıntı bendeyse bilmek isterim.Akıl akıldan üstündür.
Allah aşkına bana akıl verin öyleyse, İstanbul'da normal bir muhitte normal bir ev almak için o para 2 yılda nasıl biriktirilir?
Hayır sıkıntı bendeyse bilmek isterim.Akıl akıldan üstündür.
Bukadar borcum yokken bile o fiyata o montu almam vicdanım el vermez
Çok mu az maaşlarınız ? 100 tl ile bir ay nasıl idare ediyordunuz onu anlamadım ben.. 100 liraya kazak yok artık 450 lira mont için ucuz bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?