eşim..

Allah aşkına bana akıl verin öyleyse, İstanbul'da normal bir muhitte normal bir ev almak için o para 2 yılda nasıl biriktirilir?
Hayır sıkıntı bendeyse bilmek isterim.Akıl akıldan üstündür.
Yok ablacım, doğru diyorsun. Ben de istanbuldayım, eşimle sağlam gelirimiz var ama ev almaya cesaret edemiyoruz. Evler ortalama 400 bin tl. 100 bin peşinat versek, 300 kredi çeksek 10 yıl vadeli şu an 650 bin lira geri ödüyoruz. Aylık ödemesi 5500 tl. Yine çok rahat öderiz ama ödemem yani. İnsanlar 100-200 bine ev alıyorlar. Haliyle kolay ama İstanbul'da zor.

1+1 fiyatları ne kadar?
55 000 oluyor, üzerine ne kadar kredi çekmek istiyorsunuz?
Bizim buralarda 120 -150 arası. Tapu masrafınıda katarak 100 bin kredi çekmemiz gerekir. 270 bin geri ödeme 3000 lira civarı taksit çıkar. Bunun altından kalkamazsınızki
Hem 100 bin için 170 daha fazla ödemek hiç mantıklı değilki

Evet bu borç bi kadar olmadan önce önlemini almaliydi ama adam çok harcamıyor bence. Eline kalan para yetmez bile.

ben şuan kendimi sıksam hem kredi ödeyip hem kenara para atabiliyorum. seneye de tarla ekiyorum yine 10.000 gelecek oldu 65000. dediğim gibi kenara az bi para atsam 2 3 sene de 20.000 olacak. yani demek istediğimi anlasanız keşke, biz bir çabalasak gerisi gelecek ama ben eşimin kredi kartlarını ödemekten belimi doğrultamıyorum

Yok ondan yazmadım, benim almak istediğim evler için çekmem gereken kredi 50- 70 bin fakat ben bu oranlarla asla çekmem kredi çekip ev alma dönemi kapandı bence, yada farklı çözümler gelmeli, 10 - 20 sene sonrası için ztn kendimi şimdiden çok sıkmam, hayırlısı derim, ama 70 bine 30 40 bin faiz verse o zmn başka düşünürüm.
Ben nerde eksik yapıyorum diye sordum
O kk borçları arasında hiç mi ortak harcama yok?
Ne siz eşiniz gibi olmalısınız, ne o sizi mecbur bırakmalı
Orta yolu bulmalısınız.

Birde adamın maaşı belli, giden yer belli, el kapısından istemektense kk kulanmış olabilirmi
Adamın elinde bişey kalmıyorki, harcamalar en başında kontrollü gitmeliydi.

benim çalıştığım dönemi en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekirken eşimin nereye nasıl gittiğini bile anlamadığı borcu bitirmeye çalışacağım..

dediğim gibi 2 sene tarla ekeceğim, düğünden kalan altınlarımla araba aldım, alışveriş için şehir dışına çıkan bir kızdım ama şuan kendimi çok çok çok frenliyorum.. ben daha ne yapabilirim? vallaha yoruldum

yani benim zoruma gidiyor, bana annemler destek olmak adına hediyeler alıyor eksiğim kalmasın diye ama eşim gidip kendine 450 tl ye mont alabiliyor. ablam bana telefon alıyor, eşim benim telefonum eskidi değiştirelim diyor demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum

Birde adamın maaşı belli, giden yer belli, el kapısından istemektense kk kulanmış olabilirmi
Adamın elinde bişey kalmıyorki, harcamalar en başında kontrollü gitmeliydi.

demek istediğim o, neden en başından kontrol edilmiyor bu hesaplar? burada çalışan bir gerizekalı var çünkü

Kendi ailesine yarsim ediyor olabilir mi ya da arkadas cevresiyle harcamis olabilir mi ?

Kredi kartlarini kapattirin. Yapilandir yapin ve taksitle odesin kendisi.

Sağolasın canım. Dedim bende mi bir sorun var.

Kendi ailesine yarsim ediyor olabilir mi ya da arkadas cevresiyle harcamis olabilir mi ?

Kredi kartlarini kapattirin. Yapilandir yapin ve taksitle odesin kendisi.

biz hiç arkadaşlarımızla çıkmayız ki, sanmıyorum ailesine yardım edeceğini de.

kapattır dedim aramış ama en az 2 defa geç ödeme yapması gerektiğini söylemişler

biz hiç arkadaşlarımızla çıkmayız ki, sanmıyorum ailesine yardım edeceğini de.

kapattır dedim aramış ama en az 2 defa geç ödeme yapması gerektiğini söylemişler
O zaman alin kartlari elinden kirin atin.
Bankadan detayli ekstrasini isteyin . Gonderirler mutlaka mailinize.

Nerede yaşıyorsunuz merak ettim.
Toplam para 55.000 TL ediyor. 1+1 ler sizin oralarda ne kadar. Vallahi geleceğim oraya.
Ama bu kadar ucuza ev bulabiliyorsanız tabi ki alın.

Nerede yaşıyorsunuz merak ettim.
Toplam para 55.000 TL ediyor. 1+1 ler sizin oralarda ne kadar. Vallahi geleceğim oraya.
Ama bu kadar ucuza ev bulabiliyorsanız tabi ki alın.
şimdi şöyle düşünün şuan da 55 var seneye de ekilecek tarla bir 10 daha gelecek, 65 oldu.. bende diyorum ki ailemden alıp alabileceğim tek destek bu biraz hesabımızı kitabımızı bilelim 2-3 sene de biz koyalım kenara 85 olsun. 110-120 ye 1+1 ler var bir zahmet kalanı yine krediyle halledelim 30-35 çekerek

Evinize pek harcama yapmayan biri o kadar borcu nasil yapmis ya disarda yiyor siz yokken ya da ailesine yediriyordur odemeyun borclarini arsiz bu erkekler nasılsa esim oder deyip hep yapacak

Paranizi mutlaka bir yere baglayin.
Cunku ulkenin durumu orda. O para 2 3 seneye erir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…