Eşim :(

Allah’ım annesine çok üzüldüm ama annesinin eseri eşiniz. Biran önce kurtulmaya bakın. Annesine acımayan size acır mı?

Of bu ne tür hasta bir ruh ya. Nasıl katlandınız. Ben bunların binde birini yaşasam çoktan terk etmiştim onu. İnsanın yaşam enerjisini sömürür. Keşke annesine küfür ettiğinde ayrılsaydınız

Anlattiklarinim bi cogu benim esimdede var ama ben buna izin vermemeye clisiyorum bnde ona bagirip cagiriyorum yoksa o bni daha cok ezer bunu biliyorum bn ilk adimi atmamaya calisirim cogu zaman ama attimda olur bilemiyorum

Kardeşi hastaymış da bununla ilgilenmemişler hikaye, benim de kardeşim zatürre geçirdi küçükken, bir de bencil bir ablam vardı, ben de çok ilgisiz büyümüşüm. Ben bağırmıyorum anneme, eşiniz terbiyesizliğini onunla örtüyor. Susarsanız sustukça üstünüze gelir. Ailesinin hatasını siz çekmeyin.

Bu adam senin iyi niyetini anlayışını sevgini saygını sönüren bir insan biz duygusal bakıyoruz onlar önce kendini düşünüyor bencilce yaklaşıyor sende yap aynısını resmen senin üzerinden kendini şaha kaldırıyor sakinlik te bir yere kadar ezilmek hor görülmek için mi evlendik .benim eşimde para olmasaydı ben pislik İşler yapardım ablamda o...olurdu dedi ya para savunma mekanizması oluvermiş hayatlarında anaya babaya gerizekalı mal diyen bir insandan bana saygı beklemek te benim aptallığımmış

Mesela bende anne babamı affedemiyorum özellikle babamı. Simdi yaşadığım kötü hayatın mimarı onlar çünkü ,ikisi de hayatta değil ama böyle bir şey demem onlara. Çok üzgünüm keşke böyle olmasaydı anne babalar. Sadece doğurmakla anne baba olunmayacağını bilseler keşke. Eşiniz küfür etmekte haksız ama istese anne babasıyla görüşmez ben olsam asla görüşmezdim.

Nasıl biri nesini anlamıyorsunuz?
Küçüklüğünden beri yok sayılmış.
Bu sebeple kendini sacmasapan gösterme pesinde.
Ben burdayım ben varım diyor.
Bunu yaparken her yolu hak görüyor.
Etrafındaki herkes onu idare ediyor.
Bu sebepten düzelmeye gerek duymayacak.
Aklı başında biri hössstt diye sarsmalı ki kendine gelsin.

Yazdıklarınız arasında beni küfür rahatsız etti en çok. Diğer saydıklarınız az ya da çok tüm insanoğlunda var. Her şeyi en iyi kendi bilir, karşı görüşe saygı duymaz, empati yapmaz, kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışır vs. Sizin eşinizde aşırı var bu durum ve aynı evi paylaştığınız için sizi çok rahatsız ediyor, haklısınız. Mesela en yakın arkadaşıma beni üzen bir olayı anlattığımda, bana ; ya senin ki yine iyi, bana böyle böyle oldu diye ibreyi kendine çevirip kendinden bahsettiği zamanlar oldu. Yani ona göre beni böyle teselli ediyor işte, kendi yaşadığı acılar en büyüktür, her şeye, her olumsuzluğa göğüs germiştir. Karşısındaki insanın derdi eften püftendir. İkili ilişkilerde sinir bozucu bir durum bu.

Psikolog tavsiyesi istememişsiniz ama öfke kontrolünü siz konuşarak aşamamışsınız. Ağzı bozuk birinin bu huyundan vazgeçmesi de çok zordur. Sizin gücünüz yetmemiş zaten. Belki sizi kaybetme korkusuyla kendine biraz çekidüzen verir eşiniz.

Daha fazla okuyup sinirlenmek istemiyorum , düzelmezler kendinizi yoracak sanki oluyor bu sefer diye defalarca yıpranıp defalarca hayal kırıklığı yaşayacaksınız ben olsam çoktan boşardım

Yorumları okumadım ama şu sıra çok görüyorum narsistlik kavramını sosyal medyada. Eşiniz narsist olabilir mi? Bunun tedavisi mevcut mu? Bilemiyorum belki derdinize çare olur. Siz iktisatlısınız fakat eşiniz sizin maaşınız harcanmasın diyor yani siz iki maaşla daha yüksek bir standartta yaşam istiyorsunuz da eşiniz mi iktisat yapmak istiyor orayı net anlayamadım. Eşiniz birikim yapıyorsa bu birikimlerden siz yaşam standardı bağlamında faydalanmıyor musunuz? Birikim amacı ne? Evliliğe karar verirken hangi özellikleri için olur dediniz sosyal ortamda bu denli itici bir insansa? Çocuğu sormayın demişsiniz ama bu küfür, huzursuzluk en çok çocuklara olumsuz etki eder. Size de etki etmiş gerçi. İnşallah psikolojik destekle daha iyi olur tabi eşiniz kabul ederse

Öncelikle eşinizin saydığınız iyi özellikleri evliliğin gerekleri. Küfür etmeye gelince bazı insanlar bunu hiç yadırgamaz, sorun etmez kadın erkek farketmez tekerleme gibi küfür kullanan insanlar var ki ben de hiç haz etmem bu durumdan demek ki siz de kaldıramıyorsunuz. Her şeyde kendini öne atma, her şeyde iddialaşma tutumuna gelince eşinizin belli ki kendini ispat etme, aşağılık kompleksi gibi durumları var ve bu da karşısındakini sindirme mücadelesine bağlanıyor ve zamanla siz de siniyorsunuz. Burada bile her şeyi okumaya tahammülünüz yok ki onu demeyin bunu demeyin diye kaçıyorsunuz. Belki de eşinizden önce böyle biri değildiniz. Psikologtan başka çözüm yok zaten direkt eşinizi sürüklemeyin önce gidin kendiniz konuşun bence sizin ruh sağlığınız için de buna ihtiyaç var, sürekli psikolojik şiddet altındasınız.

Enerji Vampirleri hayatinizda tutarsaniz insanlar ne önerirse önersin birsey degismez. Almanlarin bir lafi vardir "Yumurta kabugun üstünde yürümek diye". Sizin hayatiniz bu insan kendini degistirmek istemese tam da öyle gececek. "Aman kizmasin aman patlamasin diye". Insallah cocuk yoktur ve düsünmüyorsunuz da. Cocuklar icimizde tüm iyi ama tüm kötü huylari da cikartir. Kendine hakim olamayan insan er gec cocuklara siddet uygular. Annesine o* diyen bir insana karsi hic ümidim yok. Adamin degisme niyeti yok onun icin terapist önermek de sacma olur. Ya dikkat edip hep.suyuna gideceksiniz, yada nasil bir hayatiniz olsun istediginizi düsünüp pacayi kurtarmaniz gerecek. Su iyiken cok iyi cümleyi de unutalim. Iyiken herkes iyi zaten

Arkadaşlar çok güzel yorumlar yapıyorsunuz vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim telefondan zor oluyor akşama tüm yorumlara bakıp cevap yazacağım

Bu sinir Bu sinir törpüsü gibi bir yaşam. Bir gün siz alttan alırsanız diğer gün karşı taraf. Açık açık konuşun. Ben seni alttan aldığımda herşey güzel, sana uygun davranmazsam prb. Bu ilişkiyi bu sekilde yürütürsem kişiliğimi kaybetmekten korkuyorum, senden de soğuyorum deyin. Ikiniz de çalışıyorsunuz sürekli tasarruf etmenizi gerektirecek bir durumunuz da yok anladığım kadarıyla. Maaşınızı neden biriktireceksiniz ki sürekli? Hayat yatırım değildir sadece. Hanımların türlü türlü istekleri var. Çalışan bir hnm olarak kendi kazandığınız paradan bunları almanız gerekir. Hatta eşinizin de ayrıca size jest yapması gerekir. Yatırım yapmak istiyorsa önce sevgi yatırımı, gönül alma yatırımı, centilmenlik yatırımı yapsın. Ileride sizi kaybetmek istemiyorsa bunlar çok daha elzem.

Annesine bu denli ağır küfür eden bir şahıs, mutlaka size de saygı ölçüsünü tutturamayıp küfür edecektir şayet henüz etmediyse. Hakaret, küfür vb. çirkin sözler kullanan bir erkek ile gece aynı odada uyumak (ne demek istediğimi anlarsanız) insanlık onuruna aykırı 1 şey bence. Böyle zatlar tedavi olmalı ve iyileşip insani vasıflara kavuşana dek kesinlikle yalnız kalmalı, toplumdaki diğer bireyleri de zehirlememeli.

Nasıl biri derken yaptıkları küfür etmesi filan normal değil siz de farkındasınız ki konu açmışsınız. Karakter meselesi dünyada çeşit çeşit insan var. Hastalıkta diyemeyiz bazı insanlar salt kötüdür yapacak birşey yok. Psikoloğa gitmekten başka çözüm var mı sizce? Ben göremiyorum keşke olsa ki diyorumya gitse bile kendi istese bile değişmesi çok zor.

Ne güzel demişsiniz iyiyken herkes iyidir. Yani durmadan küfür etmesi mi gerekir kötü dememiz için

Eşinizin değişmesini beklemek çok ütopik olur. Ailesi zamanında ona terbiye verememişken bu saatten sonra siz hiç veremezsiniz. Böyle terbiyesiz bir adamdan çocuk yapmak hayatınızın hatası olur. Siz her ne kadar çocuğa iyi örnek olmaya çalışsanız da armut dibine düşer

Benim eski esim de boyle biriydi. Hep o acilar cekmis hep o cok akilli hep onun dedigu olacak boyle bir adamdı. Doktora yapmış makina mühendisiyim kamuda çalışıyorum adam bana ahkam keserdi isimle ilgili. Ona gore ben bilgisizdim. Anne babami kardesimi depremde kaybettim 20 yil once aglasam ben senden zorluklar yaşadım diye kızan bir adamdı. Ailesiyle sorunları olmuş küçüklüğünden beri ve hep onlar suçluydu.
Yani kac kurtul kardeşim. Bu adamlar ıyi falan değil cidden hasta ruhlular. Asla düzelmez sen hasta olur gidersin hayattan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…