Eşim :(

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.175
11.080
248
Selam kızlar...

7 yılı biraz geçkin evliliğim var. Eşimle 4 yıldan sonra çok severek evlendik. 7 aylık bebeğim var şu an. Artık hem evliliğimizden emin olduğumuz hem de birazcık maddiyatı topladığımız için bebek istedik çok şükür nasip oldu hemen.

Ama gelin görün ki ne olduysa bebekten sonra olmaya başladı. Benim lohusalık, 180 derece hayatım (çalışıyordum işi bıraktım, sosyal çevre bitti), sinirlerimi bozdu. Eşime kızıp bağırıyordum en ufak bi şey için farkındaydım, yapmamaya çalışsam da kâr etmiyordu. Neyse bi arkadaşımla bu durumumu paylaşmıştım o zaman. Bebek bi 6 aylık olsun da işler rayına girer demişti. Dediği gibi de oldu. Tam her şey yoluna giriyor dedim bu sefer eşim başladı. 1 hafta içinde bana karşı üç kere öfke patlaması yaşadı. Trip atıyormuşum sürekli. En sonuncusunda pazara gitmişti, evde biber bitmiş. Al demeyi unutmuşum. Bebeğime hikaye kitabı okuyordum öyle bi geldi ki odaya "ay ödüm patladı, noldu" dedim. İşte biberi unutmuşum... Sayıp dökmediği kalmadı... O kadar üzüldüm kırıldım ki. Kendimi çok değersiz hissettim. El kadar bebeğim olmasa gerçekten boşanmak isterdim.. "Keşke bu yüzünü bebek olmadan görseydim, asla yapmazdım" dedim. Gittim yanından. Dün oldu bu olaylar. Kimseye de anlatamıyorum... Nasıl yazdım bilmiyorum. Biraz eksik olabilir. Yorum yazıldıkça anlatırım ):

Sizde ara ara öfke patlaması yaşamışsınız. Eşiniz de biberi bahane etmiş sizinle ilgili olmayabilir belki işi ile ilgili yada maddi durumlardan bir sorun yaşıyor konuşun mutlaka çözersiniz.

Birbirinizi karsilikli olarak cok yıpratmışsınız. Cocuktan sonra bunların yasanmasi cok normal, biz de yasadik. Size destek olacak birileri yok mu? Bebegi bir sure emanet edip bas basa kalabilseniz çözeceksiniz bence.
Yok maalesef aileler şehir dışında... Evet sürekli alttan alırdı eşim. Ama sanki geçmeyecek gibi geliyor bana şimdi. Hiç böyle olmamıştı ...

Keşke bu yüzünü bebek olmadan görseydim, asla yapmazdım"
Kimsenin bütün yüzlerini istediğiniz zaman diliminde görme lüksünüz yok. Bir gelişme yaşanmadıkça o konuda, göremezsiniz. Böyle hemen kestirip atmayın. Bebekle yıpranan ilk çift değilsiniz. Emin olun hepimiz böyle sudan sebeplerle günlerce kavga etmişizdir

Sizde ara ara öfke patlaması yaşamışsınız. Eşiniz de biberi bahane etmiş sizinle ilgili olmayabilir belki işi ile ilgili yada maddi durumlardan bir sorun yaşıyor konuşun mutlaka çözersiniz.
Bana maddiyatla ilgili olmadğını söylüyor ama ben işi bırakınca tek maaşa düştük ve bebeğin masrafları inanılmaz fazla bilirsiniz... birkaç gün geçsin konuşuruz sanırım. Şu an bebekle ilgili şeyler dışında konuşmak dahi gelmiyor içimden

Lohusalıkta gerilmeler alınmalar oluyor sizde yaşamış biri olarak eşinizde alttan aldığını varsayarsak şimdi onun çıkış yapmasıda normal diyelim herkesin dönemi olur normal yani konu biber değil iş stresi yorgunluk mutlaka bunlar neden oluyordur düzelir düzelmemesi için büyük bir neden göremiyorum konuşup halledersiniz...

Gerçekten "biz de böyleydik" diyenleri görünce biraz iyi hissediyorum. Sanki çıkmazdayız gibi hissediyorum..

Aslında bu ara istemediği halde okulu değişti. Kendisi öğretmen. Norm fazlası dedikleri durumda kaldı. Yeni okul, öğrenciler biraz zor...

Aslında bu ara istemediği halde okulu değişti. Kendisi öğretmen. Norm fazlası dedikleri durumda kaldı. Yeni okul, öğrenciler biraz zor...
Anladım yani konu siz değilsiniz kırılmış olabilirsiniz stres hayat şartları zaten başlı başına zor ve bebek sahibi olunca sorumluluk 2 ye katlanıyor haliyle... Konuşursunuz onu anlayabildiğinizi dile getirerek genelde empati konuşmalar stresli insanların gazını alıyor eminolun benim iş stresimden ben kafayı yiyordum öğretmenim.. Sağlığından olacaksan baskalaşıyorsun yüzün gülmüyor işi bırak diyordu ara verdim cocuk sahibi oldum kafam rahat bende strese gelemeyenlerdenim.

Normalde hep o barışır. Ben hatalı olsam bile. Bu sefer biraz geçsin ben konuşayım..

Maalesef erkeklerde lohusalık sendromları geçiriyor bunalıma giriyorlar belliki sizin kendinize gelmeniz onun kini tetiklemiş. Alttan almayın şuan erkeklerden tiksindiğim için hiç acımayın erkeklere derim gerçi bunu tiksinmemiş olsam da derim tavize gerek yok 9 ay sen taşıdın onu karnında doğurdun neler çektin bebeğine bakıyorsun gece gündüz demeden kusura bakmasın ama çekecek biraz derdini

Cocuktan sonra evlilikler biraz yipraniyor. Bu sureci atlatabilirseniz sonrasi ilk zamanlardan daha guzel olacak inanin. Siz de baslarda onu kiriyordunuz oyle dusunun. Bu bir surec maalesef. Siz sakin kalin bu defa. Eger karsilikli kin gütmeye giderse bu mevzu daha cok kirilacaksiniz, uzuleceksiniz ve en onemlisi bebeginiz de bundan etkilenecek.
. Erkekler icin de bir travma olabiliyor baba olmak.

Siz de aynısını yapmışsınız eşiniz de size yapmış pek fark göremedim.
Hamileyken veya lohusa iken hormonlarımız değişiyor olabilir ama sürekli atar yapacak duruma da gelmiyoruz genellikle.
Lohusalık da bizim için çok daha zor ama babalar için de zor.
Bizim 9 aydır içimizde her haliyle hissettiğimiz canlıyı onlar birden kucağına alıyor çocuğum diye.
Eşim ilk 3 ay göğsünde uyuttu her gün en az iki saat hatırlıyorum seviyordu koku ile uyumayı bizimki.
Bende de uyurdu öyle.
Alışmak zor. Onun da belki öyle hormonları öyle coşmuyortur belki bilemem.
Ama ilk defa olan şey için tüü senden baba olmazmış demek eşin canını acıtmak için mi denir yoksa evladınıza uzaklaştırmak için mi bilemedim.
Dediğiniz oraya çıkıyor çünkü.
Tüü biberi almamışım diye niye giriyor odaya anlamadım orasını da mesela.
Elindeki listeden mi görmüyor eee kendi görmemiş ne alaka yani o zaman?
Ya da gelince evde başkası var da aa biberi almamışsın yemek olmayacak şimdi mi diyor?
Bu da çok saçma.
Ben şu evliliklerin en az %40ı vov nasıl diye şaşırarak devam ediyorum ama cevabını vermişsiniz bu davranışa katlanmam ben ama kucağımda çocuk var diyerek.
Demek ki kucaktakine göre devam ediyor kadın veya erkek(!)
Zor Allah yardımcınız olsun sizin ve eşinizin.

Erkekler de lohusalik donemine giriyor bence karsilikli oturup konusmakta fayda var

Baş başa kalmaya değil bir süre ayrı kalıp özlemeye ihtiyacınız var. Ailenizin yanima kisa süreli tatile gidemez misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…