eşim..

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
kızlar ben mi abartıyorum normali mi bu bir akıl verin bana.eşim sağolsun çok iyidir beni kolay kolay kırmaz istediğim yere giderim yerim içerim gezerim..ev işlerinde yardım istersem asla hayır demez,içkisi kumarı yok herşey güzel ama eksik olan bişeyler var yaa..beni sevdiğini bana değer verdiğini hissedemiyorum ..evliliğin ilkyıllaıryla karşılaştırma yapmak istemiyorum ama şuan çok farklı,eskiden bendeki en ufak değişikliği farkedip iltifatlar yağdıran kişi gitti yerine odun geldi,,,şimdi bendeki olumsuz değişimleri farkedip söyler oldu,seni tanıdığımda 49 kiloydun şimdi yavru panda gibisin diyor bunu şakayla diyor ama biliyorum ciddi,tamam hamileyken kilo aldım ama sonra verdim şuan 60 kiloyum öyle panda gibi falanda değilim ama o kilodan nefret eden biri,kendimi eşimin sayesinde çok çirkin hissediyorum..milletin karısı yarım dünya gibi geziyor eşi ağzını açmıyor benim 5-6 kilo fazlalığım eşime batıyor..30 yaşındayım kimse demez 30 diye küçük gösteriyorum kendime göre güzelde sayılırım ama eşim beni beğenmiyor ..sevmiyor..ağzını açsa hep bir eleştiri..2 hafta önce 2 günlüğüne şehir dışına gittik görümceme,ondan önce 2 gün kızımla annemde kalmıştım çalıştığım için kızıma annem bakıyor hava soğuk olunca sabahları kızımı üşütmiyim diye annemdeydik,cuma günü iş çıkışı apartopar kızımı annemden aldım geçtim eve sağolsun eşim dağınık olduğu için evi halletmiş az buz topladım evi kızıma yemek yedirdim kendim banyo yaptım o arada eşim geldi çıktık evden,pazar günü akşam 9 gibi eve geldik çok yorgunduk eşim hemen kendini çekyata attı dinlendi,ben kızımı yıkadım,eşimin 1 haftalık ütüsünü yaptım banyo yaptım okadar uykum geldi ki küçük bavul ve kızımın eşyalarını yerleştiremeden uyudum..ertesi gün eşimle telde konuştum bana diyor ki evi niye öyle bırakıp uyudun ben topladım şakayla söylüyor ama laf sokuyor..bende kırıldım ben o yorgunlukla bunları yaptım sen bu işi yapmışsın çok mu dedim bunları söyleyeceğine keşke hiçbişey yapmasaydın dedim aaa yanlış anladın şaka yaptım aşkım falan dedi ama kırılmıştım işte..birde kızım konusunda eleştirir beni kızım doğduğunda çok korumacaıydım aman üşümesin diye sarıp sarmalardım bu yüzdende kızım biraz narin yetişti,biliyorum hata yaptım ama oldu işte şimdi yavaş yavaş değiştiriyorum kendimi ama eşim her laf açıldığında herkesin içinde kızımızı benim bu hala getirdiğimi söyler,kırıldığımı dile getiriyorum aa ben kırıl diye demedim aşkım yanlış anlama üzme beni diyo bende susuyorum...bunlar dışında bir sıkıntım yok ama eşime yetemiyorum ya illa eleştirecek bişeyler buluyor illa güzel olmuş ama bunuda yapabilrdin diyor kırılıyorum üzülüyroum beni sevmiyorsun biliyorum diyorum seviyorum aşkım diye sarılıyor ama niye ben inanamıyorum..tek derdim bu 3 konu..bunlar beni sevmediğini gösterir şeyler mi yoksa bütün odun erkekler gibi benim eşimde mi odunlaştı ne oldu ..

Ilk olarak nolur artik Allah askina diyecegim, su dertlerinizi yaziya dökerken bir bosluk birakin, bir satir basi yapn, bir paragraf basi falan yapin lütfen.
Inanin okudugum satir bitince, bir alttaki satir hangisi bulamiyorum.
Yardimci olmak istiyoruz ama böylede bize SIKINTI oluyor.
Derdinize gelince;
Hep mi böyle esiniz? Yani hic mi güzel seyler söylemiyor artik.
Cünkü arada sirada her evlilikte elestirisel konusmlar olur.
Ayrica bu derece rahatsiz oluyorsaniz, oturup etraflica konusun, bize anlattiginiz gibi onada anlatin ilk yillardaki ve simdiki hayatiniz arasinda ki farki.
Bir de esinizin sizi kiyasladigi bir bayan falan olabilir mi etrafinda?
Cünkü erkekler genelde beyninde sizi birisi ile kiyasladiklarinda bu tarz konusmalar yaparlar.

Son düzenleme:
ah canim benim.Erkekler eslerini tatli tatli kizdirmayi,alttan alttan laf sokmayi coook severler.Inan hepimizinki oyle.
Evliliklerimizin ilk yillarindaki gibi degiliz hic birimiz..Uzulme...

Ben olsam, bana bu şekilde davranan adama ben de zaafları oldugu konularda vururdum :)

Eleştiri mi yapıyor anında ben de yapardım. Kiloyu mu söylüyor sen de göbeklendin falan derdim :)

Ilk olarak nolur artik Allah askina diyecegim, su dertlerinizi yazaya dökerken bir bosluk birakin, bir satir basi yapn, bir paragraf basi falan yapin lütfen.
Inanin okudugum satir bitince, bir alttaki satir hangisi bulamiyorum.
Yardimci olmak istiyoruz ama böylede bize SIKINTI oluyor.
Derdinize gelince;
Hep mi böyle esiniz? Yani hic mi güzel seyler söylemiyor artik.
Cünkü arada sirada her evlilikte elestirisel konusmlar olur.
Ayrica bu derece rahatsiz oluyorsaniz, oturup etraflica konusun, bize anlattiginiz gibi onada anlatin ilk yillardaki ve simdiki hayatiniz arasinda ki farki.
Bir de esinizin sizi kiyasladigi bir bayan falan olabilir mi etrafinda?
Cünkü erkekler genelde beyninde sizi birisi ile kiyasladiklarinda bu tarz konusmalar yaparlar.

kusura bakmayın lütfen satır başı yapmak aklıma gelmedi,bidaha ki konumda dikkat ederim :) eşimle çok konuştum eskiden böyle değildin sevildiği artık hissetmiyorum diyorum ona yaptığım şey kapris gibi geliyor abartıyorsun diyor millet ne dertlerle uğraşıyor sen nelerle diyor.beni kıyasladığı biri yada birileri yok beni eski benle kıyaslıyor:)

ah canim benim.Erkekler eslerini tatli tatli kizdirmayi,alttan alttan laf sokmayi coook severler.Inan hepimizinki oyle.
Evliliklerimizin ilk yillarindaki gibi degiliz hic birimiz..Uzulme...

amacı beni tatlı tatlı kızdırmak değil gerçekten öyle düşündüğü için söylüyor üzülüyoruö :(

Erkekler hiç kendi kusurlarını görmüyorlar, çözüme yardımcı olmak akıllarına gelmiyor, hemen eleştiriye başlıyorlar. Kadınların ne kadar fedakar olduğunu anlayamıyorlar :47:

65 kg evlendim 3 senede 80 oldum hatta şuan gebelikten dolayı 88-90 varım 1 kere eşimin kiloma laf ettiğini duymadım etrafımda herkes eleştirdi bende istemezdim ve biçok insandan daha az yerim ama bi rahatsızlık geçirdim o mu etkiledi nedir bilemiyorum yedi kat eller çok kırıcı laflar ederlerken eşim hiçte kilolu değilsin sana zayıflık yakışmıyo falan diye teselli etti hep beni geçende bekarlık fotomu buldu 55 kgluk halim falan o kadar güzeldimki sokakta dönüp bakmayan kalmazdı eşime gösterdim o fotoyu bide şu halime bak dedim bence bu halin daha güzel dedi yalan attı tabi ama gayet ciddi bi şekilde söyledi sağolsun. Bebeğim hayırlısıyla doğsun daha dengeli beslenip daha hareketli olup inşallah zayıflıcam ama eşim bunu hakettiği için çabalıcam eleştirip dursa onu böyle yarım dünya kadınla idare etmeye layık görebilirdim salardım çünkü ipin ucunu.
Henüz çocuğum doğmadığı için anneliğimi eleştirirmi bilemiyorum ama evladımı korumaya çalışmamı kafama kakcak bi eş istemem tohumlarını atarak baba olmakla 9 ay karnında taşıyıp her anına şahit olmak bişe olur korkusuyla attığı adıma bile dikkat etmek çok başka duygular o yüzden biz tırnağına zarar gelmesin derken onlar abartma diyebilirler ama kırıcı olcak kadar konuşursa ağzının payını veririm.
Ev hanımıyım çoğu zaman yemek yapmam annemlerle aynı apartmandayız onlar pişirirler ben alırım yeri gelir çok çok nadirde olsa o gün canım istemez sallamadan bi evi toplar banyoyu mutfağı bile temizlemem ama 1 kez olsun burası pis dediğini duymadım hatta bazen annemler kendilerine göre bişeyler yaparlar ne yemek yapsam yaa falan derim ben gelince yaparız bişeyler der pazar günleri kahvaltı hazırlama akşam mangal hep ona ait yani sağolsun terslemektense daha çok kendisi yapar. Babamda eşim gibidir hatta evde uzun süre temizlik yapılmasına ifrit olur yemekleri çoğu zaman o yapar vs. Eleştiren eşle uğraşmak çok zor eğer eşinizden çekinmiyosanız alın karşınıza uzun bi konuşma yapın çalışıyorum yetişemiyorum ya yardım et yada idare et deyin, ben kilomdan memnunum beğenmiyosan bidaha o işi yapmayalım göz zevkin bozulmasın deyin, kız hasta olursa başında ben bekliyorum o zamanda iyi bakmadın diye laf sokarsın deyin karşılık vermezseniz daha çok dinlersiniz eleştirileri.

en nefret ettiğim şeydir erkeklerin partnerlerinin kilosunu eleştirmesi. once bi dönüp kendinize bakın yahu siz mukemmel misiniz acaba
bi tanıdığım var gerçekten manken gibi hatun kırk yaşına yakın 2 çoçuğu var kocası Tövce Yarabbim tipsizin teki ama kadını beğenmiyor. yok yakışmadı yok şu yok bu. nasıl katlanıyor hala anlayamıyorum. çunku gerçekten kadın adama bin basar. ama erkeklerin kendilerini nasıl bu kadar beğendikelrini anlamak mumkun değil
bence sizde onun kusurlarını eleştirin sonrada şaka yaptım deyin bakalım nasıl oluyormuş o şaka? gerçekten bu erkeklere hadlerini bildirmeli

hemen hemen açtığınız tüm konuları okudum yorum yazıp yazmadıgımı hatırlamıyorum ama ...genel olarak ailevi sorunlarınız var sanırım ...her konu actıgınızda yorumlar yapılıyor...mutlaka içlerinde mantıklı olanlar vardır ....o mantıklı olanlardan seçip uygulamaya koymayı denediniz mi? ya da bir aile terapistine gitmeyi düşündünüz mü?

buraya sık sık konu actıgınıza göre demekki ne burdakıler ne siz sorunu çözemiyorsunuz bence bir aile yardımı alsanız düzelirsiniz sanırım...

Tek derdiniz bu olsun Allah aşkına.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla epey anlayışlı ve yardımcı bir eşiniz var. Bazı şeylerini hoş görün küçücük şeyleri düşünüp kafanızda büyütmeyin.

canım senin kocanın bir numunesi de bende var :) eşim kötü birisi diyemiyorum pek çok artı yönü var ama dış görünüme inanılmaz dikkat ediyor ... kiloma daha doğrusu göbeğime aşırı derecede taktığı için beni çıldırtıyor :47:
49 ile hamile kaldım ve 52 ile doğuma girdim şu anda 51 -52 arasındayım .. hafif bir göbeğim var ki pek çok kıyafetimi rahatlıkla giyebiliyorum (hatta yazın bikinimi de çünkü ancak dikkatle bakınca anlaşılabilen çatlaklarım var) ama gel gör ki adam aşırı derecede takıntılı... en son restimi çektim "bir daha göbeğimle ilgili yorumda bulunursan bunu boşanma sebebi sayarım" dedim sanırım kısmen işe yaradı artık eskisi kadar takılamıyor :52:
okulda göbek konusu açılıyor bazen, ben de göbeğim vardeyince arkadaşlar bana öyle bir bakıyorlar ki ilk zamanlar onlarla dalga geçtiğimi sanmışlardı :( ama eşimi tanıdıktan sonra benim adamın normal olmadığına karar verildi :))

Zayıflama konusundaki arkadaşlarım bilir,ben 1 sene içerisinde 85 kilodan 60 kiloya indim fakat sigarayı bıraktığım için tekrar kilo aldım.Benim eşimde sürekli laf söylemeye başladı maalesef.Mesela biraz fazla kaçırsam,eskiden bunun yarısıyla doyuyordun falan der.Sonra ben kırıldığımı söyleyince şaka yaptım der.Her ne kadar şaka desede ben çok kırılıyorum farkında değil.O konuştukçada inat yapıyorum,yediklerime dikkat edemiyorum.Bana biraz destek olsa yine kilo verebileceğime inanıyorum.

kusura bakmayın lütfen satır başı yapmak aklıma gelmedi,bidaha ki konumda dikkat ederim :) eşimle çok konuştum eskiden böyle değildin sevildiği artık hissetmiyorum diyorum ona yaptığım şey kapris gibi geliyor abartıyorsun diyor millet ne dertlerle uğraşıyor sen nelerle diyor.beni kıyasladığı biri yada birileri yok beni eski benle kıyaslıyor:)

Daha öncede defalarca yazdım buna benzer konularda.

Çiftlerde, özellikle kadınlarda bu soru (''beni seviyo rmusun, sevmiyor musun yoksa, sence ben güzel miyim, beni beğeniyor musun'' )akıllarda başlayınca ve erkeğe sorunca o erkekte farketmeden psikolojik olarak geri çekilme başlıyor.

Evliliğin merkezinde o varmış gibi geliyor kendisine.

Bu soru hiç sorulmamalı,sorulduysa son olarak

''beni sevdiğini hissettirmiyorsun, daha fazla sevgini hissetmek istiyorum,benimde sonsuz karşılıksız kredim yok.
Eleştirmelerinde beni üzüyor, bunda daha fazla dikkat etmeni rica ediyorum ''

Şeklinde ufak ve net bir cümleyle derdinizi anlatırsınız ve bir daha açmazsınız konuyu.

Zamanla bu sizin içinizdeki duygularda rayına oturacaktır..

Birçok evlilikte dönem dönem hatta uzun zaman böyle durumlar yaşanıyor.

Sizi zorlayacak bundan başka bir durum yoksa ve bu sorularınıza bile hala eşinizden cevap alıyorsanız '' aa aşkım çok seviyorum'' deyip sarılıyorsa bu evlilikte umut var demektir.

Çok sorularla boğmayın yüreğinizi ve eşinizi.

İnşaallah çok mutlu olursunuz. :16:

biz kadınlar kiloya biraz takıntılıyız erkekler de o kafa olmadığı için kırıldığımızı anlamamıyorlar çoğu zaman...odunluk bence başka bi sebebi yok

"kızlar ben mi abartıyorum normali mi bu bir akıl verin bana.eşim sağolsun çok iyidir beni kolay kolay kırmaz istediğim yere giderim yerim içerim gezerim..ev işlerinde yardım istersem asla hayır demez,içkisi kumarı yok herşey güzel ama eksik olan bişeyler var yaa..beni sevdiğini bana değer verdiğini hissedemiyorum .."

bu yazdığınız şeyler eşinizin size verdiği değerin göstergesi değil mi ben mi yanlış okudum? 6 yıllık evlisiniz,tabii bazı şeyler ilk senelerdeki gibi olmayacak.sonuçta alışılmışlıklar giriyor dereye.ayrıca erkekler biz kadınlar gibi ince düşünemiyorlar,kilo konusu buna bir örnek mesela..bana göre abartmışsınız.

bencede eşinle ciddi ciddi konuş..bunun bir kapris olmadığını,seni gerçekten üzdüğünü kafanı buna çok taktığını belirt...belkide işin ciddiyetini o zaaman anlar
ama bi konuda hemfikir olalım:erkrklerin hepsi odun cnm...eşi ne kadarda perfect olsa,eleştiricek bişeyler buluyolar..iltifatıda çoğu etmez maalesef...benim eşimlede bugün o konuyu konuştuk..sen bana neden hiç iltifat etmiyosun derim...hemen "aşkım bugün çok güzelsin"der..ben dedikten sonra:))ne anlamı var ki??ama onlar bunu düşünemiyolar...çoğu evli erkek böyle...

yazını okurken sanki kendi hayatımı okudum inan bana değişiyorlarmı yoksa gerçekten baştandamı öylelerdi de bizmi görmedik bilmiyorum

bende bilmiyorum aynı anlattıkların hatta daha çoğu bendede var ben boşanmayı düşünüyorum nasıl olur bilmem destek çıkacak ailemde

yok Rabbim sabır versin sana sevgisizlik ilgisizlik kadar kötü bişey yok inan diyorum ki eşim az maaşla çalışan biri olsaydıda hergün gözlerinde beni sevdiğini görseydim keşke.........

Back
X