annesi doldurdu demek ki ya da babası dıdısı vıdısı durduk yere söylenecek laf değil yani bu
sanki bu süt işini bahane ederek patlamış gibi geldi sıkıntısı başka olabilir ama çok terbiyesizce konuşmuş. başka bir konuda annesi doldurmuş da olabilir.
Merhaba arkadaşlar,
Hemen konuya gireyim. Dün eşim 3 kilo süt alıp gelmiş sütlaç yap diye, tamam dedim. O sırada annem aradı onunla konuşurken sordum ne kadar şeker koyayım diye bazen şeker ölçüsünü tutturamıyorum çünkü. Gerçi 3 kilo çok olur ama dedim evet bitiremeyebilirsiniz yarısını ayırabilirsin kaynat dolaba koy 2-3 gün sonra yapabilirsin yarısını da hem kalınca kurumazda dedi. Tamam dedim. Eşim geldi mutfağa sütün yarısını gördü tencerede bunu niye ayırdın dedi bende 3 kilo çok olur diye daha önce 1,5 kilodan yapıyordum zaten 2-3 gün yiyorduk. Kalınca kötü olur diye annemde yarısını kaynatırsan bozulmaz o bitince yaparsın diye tavsiyede bulundu bende öyle yapayım diye ayırdım dedim. Bunu diyen sen misin belki onun canı çok istemiş (yaptığım sütlaç 12 kase çıktı ki yiyeceği en fazla 2 kase biliyorum çünkü) tamam 2 gün sonra yaparım yine taze taze dedim. Açtı ağzını yumdu gözünü onun lafını dinleyecekmişim annem kim oluyormuşta bizim evimize karışıyormuş kendi annesi de karışamazmış o da bizim evde yapacağımız şeye iyide annem 3 kilodan yapma demedi ki kalınca kötü olur onu da 2 gün sonra taze taze yaparsın diye öneride bulundu dedim. Ama annen kim oluyorda bizim evimize karışıyor lafı çok zoruma gitti. İlk kez böyle bir söz duydum ağzından. Kayınvalidem genelde her şeyimize karışır ama ben daha bir gün olsun eşime annen kim oluyorda bizim evimize karışıyor gibi bir cümle kurmadım bunu akşam kendisine de söyledim. Sustu sonra ama ben tabii çok sinirlendim. Bu şekilde konuşamazsın ailem hakkında ben saygısızlık yapmıyorsam sende yapamazsın. İşine gelince canım annem oluyor (annem) gelmeyince kim oluyor öyle mi dedim. Saydım saydım sustu ama sinirim tepeme fırladı. Akşamdan beri konuşmuyorum. Size anlatıp rahatlamak istedim. Okuyup yorumlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
kuzum hi. canını üzmeye eşinle kötü olmaya değmez,
eşinin kızdırdığın nokta annenin düşüncesini söylemen olmuş; haklı olarak kızmış sana...
aslında haklı değil lakin erkeklerin geninde var bu özellik tatlım.
o yüzden böyle durumlarda sünger vazifesi görüp ben böyle düşündüm sen iste ben her zaman yaparım,taze taze yiyelim ben yapmaktan üşenmem gibi kelimelerle eşinin kulağına fısıldayarak söyleseydin ,
eşini fazlasıyla ikna ederdin.
tatlım her doğru her zaman söylenmez,
evinizin tadını huzurunu kaçırmaya bile değmez bunlar öyle küçük şeyler kiii,
allah başka dert sıkıntı,hastalık vermesin...
haklısın sonuna kadar seninle hemfikirim öyle demesi hiç hoş olmamış,
ama biz kadınlar erkeği sinirlendirip kenara çekilip en sinirli anında söylediklerini yüzlerine vurarak eşlerimizi ikinci kez üzdüğümüzün farkına varmıyoruz,varamıyoruz.
biraz sakinleşsin su akar yolunu bulur tatlım,üzme canını
ya muhtemelen işle ilgili bi gerginliği vardır size patlamıştır çok üstüne gitme sen de. ''sen aksam neden sinirliydin öyle ? işte filan bi problem mi var hayatım?'' diye sormayı deneyebilrisin mesela. ama hala sert cıkısmaya devam ederse kırıldığını belli et ama tartısmaya dönecek, tahrik edici cümleler kullanmadan sessizce bi köseye cekil
İnsan bazen sinirliyken ağzından hiç istemediği laflar çıkabiliyor.Birşey sinirlenip,sinirini bu şekilde çıkarmış.Yaptığı tabiki yanlış,sen de tavrını koymuşsun zaten.Ama genelde agresif diyorsun.Bu sorunun çözülmesi için,bazen alttan almamalısın.Sessiz kalmak,kötü huyu tetiklemektir.Kavga etme tabiki ama tavrını kırgınlığını tahammülünün azaldığını hissettir.
eşiniz belli ki başka bişeye gıcık olmuş kabak annenizin başına patlamış,
tabi bu onu haklı çıkarmaz,ne olursa olsun iki tarafta birbirinin ailesi hakkında böyle sert konuşmamalı.
anne babalarımız bizim zaaflarımız ve her iki tarafta bunu bilerek hassas davranmalı.
ben olsam bende uzattıkça uzatırdım.
bu konularda çok katıyım(iyi mi kötü mü bilemem ama..)
koyun önüne sabah akşam sütlacı yesin dursun.
peki şuan tavırları nasıl?
sizin kararlı kızgınlığınız karşısında kedi moduna girmedi mi daha?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?