eşim...

bu kadar haksızken,onun burnundaki kılı yesinler( )
eşinizin inadına yedik düşmeyin,yoksa her kızıp birine sataştığında sizden aynı toleransı bekler.
bunun inadı mı olur,bal gibide haksız ve biliyorda.
o uzattıkça sizde uzatın,elbet direnci kırılacaktır.
üstelik aile gibi hassas bir mevzu,bu kadar çabuk kapanacağını düşünmemeli,tabiri caizse tavrınızla dövün,
ki anlasın ne size ne ailenize saygısızlık yapamayacağını.

Belki eskiden daha da ağır bir lafı olmuştur ama sen gençliğin toyluğun verdiği şeyle tolere eetmiş alttan almışsındır.Yasş geçiyor biz de büyüyoruz,olgunlaşıyoruz.Sen bir annesin.Evlatların var.Artık neye kızıp neye kızmayacağına,özellikle çocuklarının yanında birbirinize nasıl davranmanız gerektiğine dikkat etmesi lazım.Ben agresifim ben sinirliyim ben böyleyim demek geçerli bir sebep olmuyor.Senin çocuğun büyüyüp 40 yaşına gelse de yine nasıl senin çocuğun olacaksa,sen de evli barklı çocuk sahibi olsa nda annenin çocuğusun.Tabiki fikirlerine ihtiyaç duyacaksın.Açıp sorabilirsin.Annen sana aman kocana sütlaç yapma yemesin derse anlarım da,ortada öyle birşey yok.Tamamen başka birşeye sinirini bu şekilde çıkarmış ama dikkat etmesi lazım.Sen onun hayat arkadaşısın,stres topu değil

Zaten annen kim oluyorda karışıyor bizim evimizde pişireceğimiz şeye dedi ben dondum kaldım hiç beklemiyordum çünkü annem kim oluyor öyle mi dedim. Ben bu konuda neden karışıyor anlamında söyledim gerçekten öyle demek istemedim bunu sende biliyorsun olayı çarpıtma diye bir de üste çıkmaya çalıştı. O noktadan sonra çocuklar üzülmesin diye konuyu uzatmadan sadece şunları söyledim. Ben senin annen için bugüne kadar annen kim oluyorki lafını kullanmadıysam sende kullanamazsın bu hakkı sana hiçbir zaman vermedim vermemde bunu böyle bil. Daha fazla konuşmak istemiyorum sen zaten sözünü söyledin ben şu an konuşmak istemiyorum konuşursam gerçekten ağır kaçacak dedim ve mutfağa gittim.

tepkileriniz gayet yerinde ve dozunda olmuş bende olsam aynı şekilde davranırdım.
ben böyle demek istemiştimi yok bunun.
canın çok çektiyse diyeceksin,hepsiyle yapsan canım çok çekti vs....diye.
annen kim oluyor demek ne demektir?
bir daha aynı durumun yaşanmaması için(ki yaşanırsa bu kez daha da ağır olur,aile meselesi hassas bi konudur zira) şuan gardınız iyi ve sağlam almanızda fayda var.
aynı şeyi bir daha yapmamalı.

Kendi annesine karşı da böyle tamam annesi biraz fazla karışır her şeyimize o da hiç istemez karışılmasını ama her zaman söylüyorum her ne olursa olsun o senin annen ve sesini yükseltemezsin saygısızlık yapamazsın diye. Annesinin her şeye karışmasına karşı ben yine de annesini savunuyorum sonuçta bende bir anneyim ve büyüttüğüm çocuğun beni azarlamasını ben nasıl kaldıramazsam o da bir anne ne kadar üzülüyordur kim bilir. Bunu kaç kez yumuşak bir şekilde anlattım ama nafile değişmiyor. Sürekli nerede ne zaman bağıracak belli olmuyor, hafta sonu onun ailesi ve akrabalarıyla gezmeye gittik arabayı park ederken kapıdaki güvenlikle tartıştı hiç yoktan yere bir sinirlenmişki görsen sanki adam ana-avrat küfretti buna. Elli kere ikaz ettim çocukların yanında yapma diye çünkü oğlum pek anlamıyor ama kızım 10 yaşında ve babasının bu agresifliği yüzünden huy kaldı nasıl çırpınıyor baba lütfen diye çocuk ağlamaya başladı. Ben kızımı sakinleştirmeye çalıştım tamam anneciğim yok bir şey konuşuyorlar diye. Çocuklarına karşı çok sabırlıdır kolay kolay bağırmaz, bir dediğimizi iki etmez, gezdirir ama tabii böyle de burnumuzdan getirir.

Hey Allah'ım.Ne gereksiz bir kavga.Eşiniz bayağı bi saçmalamış.Damatlar kayınvalidelerinden hoşlanmazlar birde kendi analarına baksalar.Kendi anaları saçmalığın daniskasını yaparlar, her halta karışırlar.Ama onlara laf yok.Benim esimde bazen böyle bencillikler yapıyor.Yedi sülalesini sayıyorum bende :)

bence eşin başka birşeye kızmış yada dengesiz :26:
mutfağa neden karışır erkek anlamam ki

Yok yok.. Ayarları yok..
Başka bir konuda, annesi ya da bilmemnesi hayatımızın içine girer müdahalesini eder, ama ne yaptı kiii fikir veriyor, bu karışmak değil derler, insanı dinden imandan çıkartırlar..

Cidden bir akıl alırız, hele ki mutfakla alakalı. Lank, hayatımıza karışmasınlar.. Hayata karışmanın ne anlama geldiğini bilmiyor bu adamlar..

Sapla samanı karıştırıyorlar..
Dayayacan önüne 3 öğün sütlacı, kusana kadar yiyecek.. Nee? Annem haklı mıymış deyip bi kaşık daha sokacan ağzına..

Aynen öyle canım. Vallahi dün akşamda hiç konuşmadım hatta o yokmuş gibi davrandım yani öyle surat asmadım çocuklarımla ilgilendim çocuklar anlamasın bir şeyleri diye ama hiç yüzüne dönüp bakmadım bile iki gündür yüzüne dahi bakmıyorum yakında yüzünü unutucam adamın. Aklı başına gelsin düşünmeden konuşmanın bedeli nasıl oluyormuş öğrensin.

Amin canım her zaman böyle dengesizlikleri yok aslında şöyle söyleyeyim evlendiğimiz zamanlarda çok fazlaydı zamanla biraz daha azaldı ama yine de tamamen yok olmadı ara sıra böyle nüksediyor işte.

seviyorsanız idare edin eşinizi
psikiyatri yardımı alabilir mesela

seviyorsanız idare edin eşinizi
psikiyatri yardımı alabilir mesela

İşte sorun da tam burada psikiyatriye hiç sıcak bakmıyor bir insan kendi kendinin psikolojisini düzeltemiyorsa kimse düzeltemezmiş boşu boşuna o kadar para veriyormuş insanlar. Ben kendim gittim onun bu agresif hareketlerinden dolayı bana da aynı lafı etti boşu boşuna gidiyorsun kendi kendini iyileştirebilirsin diye. Bende ona acaba ben nasıl bu hale geldim sakın sen dediğin gibi kendi kendini iyileştiremediğin için olabilir mi diyorum başlıyor vır vır vır. Sevgiye gelince bilmiyorum içimde bir şeylerin öldüğünü hissediyorum ona karşı aslında bu düşünce uzun zamandır vardı ama ben hep bastırmaya içimdeki o sevgiyi ayakta tutmaya çalışıyordum şu an bomboşum ona karşı yüzüne bakasım dahi gelmiyor.

Yüzde yüz haklısınız eşiniz bu konuda tamamiyle yanlış ve saygısız bir tutum sergilemiş. Ve üstüne suçunu anlamamış.
Yerinizde olsam kendi ailesinin karıştığı bir olaya aynı tepkiyi verip " Ailen bu eve karışmaz vs" ona yapmış olduğunu gösterirdim.
Çünkü erkeklerde empati yeteneği sıfır kendi başlarına gelmeden birşeyden anladıkları yok.

Ama yüksek ihtimalle hala kendini haklı görüyor yani normal davranıyor ben konuşmadığım ve yüzüne bakmadığım için konuşmuyor o da ama ne özür dilemek ne de bir şey yok bunun dışında.

Yapın 3 kilodan otursun yesin bitene kadar , erkek milletini düşünende kabahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…