U
umudumnerde
Ziyaretçi
umudum nerde merhaba.siz denediniz mi daha önce tüp bebek
hayır mart sonu gitmeyi planlıyoruz ilk kez olacak mikrotese
bakalım sperm bulunacak mı
siz neler yaptınız problemini ne
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
umudum nerde merhaba.siz denediniz mi daha önce tüp bebek
yasahin canım sana bişey soracaktım.siz tedavi zamanında nerde kaldınız?yada hastanenin kalacak bi yeri var mı?bizde alman yada umudu düşünüyoruzda.canım bide mesela ilk tedaviye başlandığında aralıklı kontrole gidiliyor yani kısacası iğne kullanmaya başladığın süredede o hastanede mi olman lazım.mesele ben ilk tedavimime ankara başkentte başlamıştım.ama konyada da başkent olduğu için kontrolere burda devam etmiştim.son günde eşimin tese ameliyatı için oraya gitmiştik.yani burdaki doktorla iletişim halindeydiler.burda başka bi doktorla devam edip en son istanbula gitsek olurmu acaba.bi bilgin var mı.istanbulda eşimin akrabaları var ama 1 ay nasıl kalalım.cevaplarsan sevinirim canım.
2 aylık hamileyim çok mutluyum sorularınızı bekliyorum hem eşimde varikoselde vardı doktorumuz varikosel ensonki problem dedi eşimde 26sperm bulundu sizlerle paylaşıcağım çokşey var sorularınızı bekliyorum
merhaba arkadaşlar.Allah hepinize sabır ve kolaylık versin,dileklerinizi yerine getirsin hayırlı evlatlar versin.Benim eşimde azosperm durumu vardı.Sanırım doktorun söylediğine göre ergenlik döneminde geçirdiği ateşli hastalıktan kaynaklanmış sorunu.Biz ilk kez 1999 yılında Ank.Üniversitesi Tıp Fakültesinde mikroenjeksiyon yöntemini denedik.O zaman eşimden parça alındı ve iki adet sperm bulundu.Bende fazla ilaç kullanmaktan dolayı şiddetli ödem oluştu.Üç gün hastanede yatarak tedavi gördüm.Sonra iki adet embriyo transferi yapıldı.Ama sonuç negatifti.Bu dönemde eşim ve ben gerek gerek fiziksel gerkse ruhsal olarak büyük bir yıkım yaşadık.Ve uzun süre hiçbir şekilde çocuk düşünmedik.Ancak 2005 yılının Aralık ayında özel bir merkezde son bir kez daha denemeye karar verdik.Bunun için Ankara'da Ankara Tüp Bebek merkezine gittik.Aslında aynı gün Ankara'da başka merkezlerle de görüşecektik.Fakat bu merkezde görüştüğümüz doktor fazla ümit vermesede inanılmaz bir güven verdi.Bunun üzerine diğer merkezlere görüşmeye gitmedik.Eşimde ameliyatla çok sayıda sperm bulundu.Ben de 18 adet yumurta oldu.Bunun 15 adetine işlem uygulandı 3.günün sonunda sadece 5 embriyo kalmıştı ve bunların da çok kalitesiz olduğunu söylediler.Embiriyo tarnsferi gerçekleşti ama şansımızın az olduğu söylendi.Fakat 12.günde yapılan Bhcg testinde sonuç pozitifti.2006 Ekim ayında ikizlerimiz dünyaya geldi.Şuanda 2.5 yaşındalar.Allah yavrularımızı bize bağışlasın ve isteyen herkese versin.