Eşimde hiç duygu yok

Ille sürekli "seni seviyorum" demesine gerek yok bence, ama ne bilim gelip aniden sarilip, öpüyormu seni? Beraber zaman geçirip mutlu oluyormusunuz? Mesela beraber bir diziye bakmak, oyun oynamak, yada sohbet etmek.

Siz görücü üsülümü evlendiniz?
Aniden sarılıp öptüğü pek olmaz ama ara sıra alnıma öpücük konduruyor okadar. Birlikte zaman geçirmekten hoşlanıyorum, beni sevdiğini bilsemde insan hissetmekte istiyor.

Şaşalı, törensel sevgi gösterileriyse evlilikte öyle şeyler olmuyor. Sevgiyi gösteren şunlar evlilikte: tek bir çikolata kaldıysa sana vermesi öncekileri sen yiyip bitirmiş olsan bile, çarşıya pazara sen yorulma diye gidip alış veriş edip yorulmuş olmasına rağmen gelip yemeği bulaşığı bile yapabilmesi, hastayım dediğinde çorba yapması, dışarıdan ne müdahele olursa olsun seni koruması.... gibi gibi. Yani sevgililikteki yok evlenme teklifi etti, yok her hafta sonu kahvaltıya gittik, yok doğum günümde şöyle hediye aldı gibi gibi şeyler olmadı diye ilgi göstermiyor diyemeyiz. Durum ne tam olarak?

Şaşalı, törensel sevgi gösterileriyse evlilikte öyle şeyler olmuyor. Sevgiyi gösteren şunlar evlilikte: tek bir çikolata kaldıysa sana vermesi öncekileri sen yiyip bitirmiş olsan bile, çarşıya pazara sen yorulma diye gidip alış veriş edip yorulmuş olmasına rağmen gelip yemeği bulaşığı bile yapabilmesi, hastayım dediğinde çorba yapması, dışarıdan ne müdahele olursa olsun seni koruması.... gibi gibi. Yani sevgililikteki yok evlenme teklifi etti, yok her hafta sonu kahvaltıya gittik, yok doğum günümde şöyle hediye aldı gibi gibi şeyler olmadı diye ilgi göstermiyor diyemeyiz. Durum ne tam olarak?
Maddi olarak beklediğim birşey yok ama sizinde belirttiğiniz gibi düşünceli bir hareketi, sözel yapamıyorsa bile ara sıra davranışlarıyla göstermesi sarılıp öpmesi benim için yeterli olur. Malesef benim dokunmayı çok sevdiğimi bildiği halde o bundanda pek hoşlanmıyor, sorduğumdaysa benim yapım böyle gösteremiyorum diyor.

Eşinizin burcu ne?bizim akşamları muhabbetimizi ay çocuğumuz söyle tatlı böyle güzel, borsada onu yaptım bunu yaptım, yarın faiz arttırımı olursa döviz alsak mı ve ücretsiz izni ne kadar uzatabilecegim vs..bildiğin Bayaa sıkıcıyiz :))
Oğlakları bilirim öyledir herzaman:) eşimin burcu akrep benimkiyse yay

Aniden sarılıp öptüğü pek olmaz ama ara sıra alnıma öpücük konduruyor okadar. Birlikte zaman geçirmekten hoşlanıyorum, beni sevdiğini bilsemde insan hissetmekte istiyor.

Görücü üsülü ilemi evlendin? Bana tuhaf geliyor. Insan sevdigi ile temas kurmak ister. Öpmek, sarilmak,... Ancak bu adam evlenmedende böyleymis. Yani sürpriz yumurta degil ki.

Söylemesi aci fakat bence adam sana asik degil. Seviyordur seni, iyi bir es oldugunu düsünüyordur fakat asik degildir.

Sizce aranızdaki paylaşımın, sevgi ve saygının bu denli artmasındaki en önemli etken nedir, ne yaptınız mesela?
Bizim yaşlarımız ileri biraz. Geç evlendik. Şu an ben 39 eşim 43 yaşında. Olgunluğun getirisi olabilir.

İlk olarak hep dürüstüz birbirimize. Hoşlanmadığımız her durumu paylaşıyoruz. Birbirimizi değiştirmeye çalışmak yerine kabulleniyoruz.

Çalışma hayatından çamaşır ütüye kadar herşeyi paylaşarak yapıyoruz.

Sosyal anlamda ihtiyacımız varsa esneklik tanıyoruz birbirimize. Her yere birlikte gideceğiz diye diretmiyoruz.

Trip atmıyoruz en önemlisi. Olayı sıcağı sıcağına çözüp kapatıyoruz. İlerleyen zamanda birbirimizin yüzüne vurmuyoruz.

Herşeyin ötesinde bu hayatta iki başımıza olduğumuzu biliyoruz. Aileler dahil kimseyi müdahil etmiyoruz hayatımıza. Canı sıkılan biz geliyoruz diyemiyor çat kapı.

Canı sıkkınsa soğuk davranıyorsa niye böyle yapıyor diye kafamızda kurmak yerine kahve yapıp karşılıklı sohbet ediyoruz. Zaten sıkıntılı taraf çözülüyor. Surat asmadığı, sorun odaklı yaklaştığı için de karşı tarafın takdirini kazanıyor.

Bunlar ve bunlar gibi birçok pozitif yaklaşım ile saygı da sevgi de bağlılık da katlanarak artıyor.

Benim eşim de böyle bazen ben de takılıyorum bu duruma ama genel olarak bana karşı çok iyi. Hareketleriyle baya baya gösterir sevdiğini ama işte diğer türlü içinden gelmiyor demek ki. Ne diyebilirim sonuçta ben de içimden gelmeyen şeyleri yapmayı sevmiyorum.

Ben de sözlü laflara takilmam
Esiniz seviyorum dese ama it günü davransa seviyor olmuyor
Ama sizi dusunen hareketlerde bulunsa
Size değer veriyor olsa bunlara amenna
Siz böyle hisse neden kapılıyorsunuz

Merhabalar, eşimle yeni evliyiz ve bir süredir aynı evi paylaşıyoruz. Benim sorunum şu ki kısmen güzel bir evliliğimiz var, ara sıra sohbet edip birlikte birşeyler yaptığımız oluyor ama daha önce dile getirdiğimde eşim elinden geleni yapacağını söylediği halde bana karşı duygusal olarak hiç yaklaşmıyor ve sevdiğini bile artık çok nadir söylüyor. Evlenmeden önce azda olsa yansıtıyordu diye düşünüyorum. Ben ona karşı sevgimi fazlasıyla gösterebiliyorım ama her kadın gibi bende sevgiyi, ilgiyi hissetmeyi ve bana karşı duyarlı olduğunu göstermesini bekliyorum. Ne yazık ki bunları göremiyorum. Bunun eksikliğini hissettiğim zamanlar oluyor ama ona artık bunu söylemek istemiyorum ve bu konuda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Bunun farkına vardiyani ne güzel bakın ben 8 yıl oldu yeni yeni anlıyorum şu an çok daha kotü durumdayız ve hiç bir çaba göstermiyor. Açtığım konuda anlatmistim. Bir an önce önce anlatın beklemeyin. Yoksa kendi kendinize daha çok üzülürsünüz. Yaralar derinlemeden müdahale edin. İnşallah düzelir her şey.

Back
X