Eşimden ayriyim ama boşanmaya korkuyorum

zanaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.930
1.018
63
Esimle ayrilali bir yili gecti bosanmaya cesaret edemiyorum...
Sevmiyorum istemiyorum bosanmayi düsundüğümde de dünya başima yikilacak gibi oluyor...
Cevreye ne diycem akrabalara ne dicem birde bunun kanuni yönu var soyadim degiscek iş yaptiğim insanlarda bosandigimi bilcekler soyadim çocuklarmla farkli olcak bu durum cocuklarin okulunda hatta her yerde karsima cikcak bosandigimi aciklmk durumnda kalicam..
Esimlede bazen cok iyi oluyoruz bazende cok kotu..
vazgecmisiz birbirimizden sürekli bosanmayida konusuyoruz ama hep erteliyoruz neden kaynaklaniyor olabilir ne yapmaliyim...
Bana yasattiklarini anlatsam niye bugune kadar bosanmadin diyceksinz..
Bagimlilik osikolojisi mi acaba

Bagımlılık psikolojisinden ziyade elalem ne der psikolojisi bu...
Dünyada ilk boşanan siz değilsiniz. açıklama borcunuz olan tek bireyler çocuklarınız. Onlarda zaten 1 yıldır ayrı yaşadığınızdan artık açıklama kısmını geçmiştir.
İşinize ve hayatınıza bakın, düzene girmeniz ve kafanızın rahatlaması açısından daha fazla geciktirmeyin.

Aynen boyle düsünüyorum bosanmayi konusuyoruz ikimizde hem fikiriz esim sorumluluk almamak icin dilekce vermiyor banada acelen ne diyor..

Canım.benim zaten ayrı yasiyosun sadece imza ları atmamissiniz bosanmissin zaten güçlü ol atlatirsin soyadı değişsin ne olacak ki bir arada kalıp birbirnize zarar vermektense bitmesi daha iyi zaten

Lutfen daha nezaketli olur musun...

Burda bosanmamak icin ne yapabilirim demiyorum..bosanmak istedigimi ama yapmaya cesaret edemedigimden söz ediyorum olgunca gercekci onerilerinizi almak istiyorum

Haklisin ama nedendir korkuyorum cesaret edemiyorum

Lutfen daha nezaketli olur musun...

Burda bosanmamak icin ne yapabilirim demiyorum..bosanmak istedigimi ama yapmaya cesaret edemedigimden söz ediyorum olgunca gercekci onerilerinizi almak istiyorum
Genelde çok nezaketliyimdir hatta buradaki bir çok yorumu çok kırıcı bulurum fakat akla mantığa uymayan boşanmama nedenleriniz karşında sinirlendim. Siz anlatamadığınız sıkıntılarınız karşında soyisim gibi basit bir değişikliği kaldıramıyorsanız asla boşanmazsınız. Umarım mutlu olursunuz ne diyeyim.

Boşanmayı aklının ucundan geçirmemiş yada evli dahi olmayan kadınların atıp tutmasına bakma , acı yaşamayı hakediyormuş da bilmemneymiş de

İlk dedikoduyu da bunlar yapıyor zaten. 3 eski iş yerimden bir kadın arkadaşımın eşi inanılmaz sorumsuz bencil bir adamdı , kadın boşanmış sonunda şansa bir önceki iş yerimdeki bir erkek arkadaş duymuş boşandığını yememiş içmemiş koşmuş gelmiş bize yetiştirdi. Ortamdaki bütün kadınlar "aaaaa öyle mi neden vs" başladılar dedikoduya. "Kadın çok da İyi yapmış , adamın bakmayın ünvanına dünyanın en sorumsuz bencil insanıydı " dedim sustu dağıldılar. Hayır o dedikoduya hazır bekleyenlerin evliliklerini de biliyorum , eşleri kadınlara zerre önem vermiyor kafalarına göre yaşıyor , bunlara da köle muamelesi yapıyor ama bu hanım ablalar boşanan kadın görünce kendi cesaret edemediklerine başkasının cesaret etmesini mi çekemiyor artık başlıyorlar dedikoduya!

Abd de yaşamıyoruz , boşanmak hala ayıplanıyor hala dedikodu malzemesi sakız gibi ağızlarda dolaşıyor! Bir kadının boşanırken bunları düşünmesinden daha doğal birşey olamaz.

Ama ayrı yaşıyorsanız da böyle gitmez tabi... hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ayrı yaşıyorsunuz da kimse bilmiyor mu ne garip ? 1 yıldır zaten ayrısınız neyin endişesi ? Sizi bağlayan bir tek imza kalmış onu da feshetmek çok zor olmasa gerek... Çocuklarımla soy adım farklı olacak diye düşüneceğine çocuklarım böyle bir durumda "MUTSUZ" olacak diye düşünsen iyi edersin... Bağımlılık psikolojisi değil bu sendeki çevre baskısı ... Ama şu olduğun durumdan daha iyidir soy adının değişmesi ...

oşanmayı aklının ucundan geçirmemiş yada evli dahi olmayan kadınların atıp tutmasına bakma , acı yaşamayı hakediyormuş da bilmemneymiş de
Evet bende dahil acı çekmeyi hak ediyoruz. Çünkü yıllarca bir takım sorunları elalem ne der ha deyince evlilik bitmez diyerek sorunlu evlilikleri devam ettirerek sadece biz kadınlar kendimize zarar verdik birde evlatlarımıza. O bakımdan ipe un sermemek lazım dünyaya bir kere geliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…