Eskiden kadınlara evlen, çocuk bak diye baskı yapılırmış. Şimdi de hemen kariyer yap, çalış, para kazan baskısı yapılıyor :) inanılmaz bir durum. Hep bir baskı, hep bir yönlendirme. Arkadaşlar bu insanları bir salın lütfen. İsteyen kariyerini yapsın, isteyen çocuğunu yapsın.
Konu sahibi elbette keşke erken çocuk yapmasaymış çünkü hata olduğunu sonradan anlamış. Ama her çocuk yapıp çalışmayan böyle değil. Ben mesela çocuk yaptım işi bıraktım. 2 yaşını doldurana kadar da dönmeyeceğim. Hatta 2.çocuğu yaparsam onda da aynı şekilde ara vermeyi planlıyorum. Herkes çalışmayı çok seven, kariyer diye ölen insanlardan değil. Ben paramı biriktirdim. 5 yıl eşimle birlikte işsiz kalsak yetecek paramız var. Çocuğa da bakıcı da tutabiliriz ama ben kendim bakmayı tercih ettim. Eşimle konuştuk anlaştık. Ezilmiyorum

eşim bemi ezik görmüyor ve para kazanmadığım için kendimi berbat hissetmiyorum. Sadece bu çevre baskısı beni rahatsız ediyor o kadar. Yani size göre doğru olan herkese göre doğru olmak zorunda değil.
Bu arada çocuk bakmak da tatmini çok yüksek ve hakkıyla yapıldığında çok emek isteyen bir iş. İngilizce bilen, çocuğa dil öğretip etkinlik yapan filipinli bakıcılar bugün 15.000 den aşağı gelmiyor (aylık 15.000) haklarıdır da. Bir ülkede en önemli iş yeni nesili yetiştirmek bana sorarsanız. Keşke ülkemizin politikası da bu olsa da her çocuk doğuran ebeveyne önce çocuk nasıl bakılır eğitimi verilse ve ilk 1 yıl anneye ücretli izin, ikinci yıl da babaya ücretli izin verilse. Çevrede ruh hastası, sapık azalır, suç oranı düşer. Uzun vaadede ülkeye çok faydası olur ve harcanan paralar hakkını verir.
Kısacası sizin doğrunuz kariyer yapmak, para kazanmak, çocuk olduğunda da bakıcıya verip kariyere devam etmek olabilir. Başkasına göre böyle değildir. Herkes benim istediğim gibi olsun diye baskı yapmayın rica ediyorum.
Konu sahibinin eşinden rahatsızsa boşanması gerektiğine katılıyorum. E doğal olarak onun için de iş bulmalı tabi ki.