Eşimden boşanmak istedim ama ailem destek vermedi.

aycaozdemr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2011
30
0
36
Bolu
Öğretmenim istesem kimseyi dinlemem ama ben de istemedim sanırım.İçki problemimiz var gerçi son konuşmamdan ve kararlılığımdan sonra 3 haftadır içmiyor diyebilirim.19 aylık oğlum var çok zor büyüttüm Hakkari de doğu hizmeti yaptık tek başınaydım eşim her gece ya içiyodu ya işteydi[eşim polis memuru] ağlardı sabahlara kadar çözüm bulamaz ben de ağlardım.Sürekli yalnızdım yani.Geceleri evde olursada oğlumun ağlamsına dayanamazdı daha hiç bi şey anlamayan oğluma bağırırdı bebeğim çok korkardı.Eşim mesleğinden dolayı sanırım çok mutsuz bunu eve de yansıtıyo.Ayrılama kararını aldım ama uygulayamadım ailemden destek görmedim maddi acıdan destek lazım değil ama yanımda olmaları lazım boşanma esnasında ve sonrasında çünkü benim eşim boşanma lafını duyunca bile çıldırıyo ciddi anlamda bana zarar veriyo ev den bi gün kovdum gece geç gelmişti yine içmişti sabredemedim içkili olduğunu hesaba katmadım bana zarar verdi detayları anlatmıyacam çok korktum kesin ölcem sandım.Aileme anlattım eşimle konuşmadılar bile.Tehdit ediliyorum zaten ayrılırsam başıma gelecekler eşim tarafından sürekli anlatılıyo bana.Benim kafama takdığım şey eşimin bana yaşattıkları değil neden ailem beni umursamıyo durumun ciddiyetini anlattım niye babam eşimin karşısına çıkıp kızımın yanındayım demiyo.Oğlumun gelişimi çok önemli hiç etkilenmemeli sağlılsız bir aile ortamında büyümemeli allah bana yardım etsinn.

Merhaba
üzüldüm durumunuza keşke elden bişey gelse...
aileniz daha öncedemi böyle bir tutumdaydı size karşı..yoksa sadece evliliinizemi müdehale etmek istememelerinden karışmıyorlar..

Öğretmenim istesem kimseyi dinlemem ama ben de istemedim sanırım.İçki problemimiz var gerçi son konuşmamdan ve kararlılığımdan sonra 3 haftadır içmiyor diyebilirim.19 aylık oğlum var çok zor büyüttüm Hakkari de doğu hizmeti yaptık tek başınaydım eşim her gece ya içiyodu ya işteydi[eşim polis memuru] ağlardı sabahlara kadar çözüm bulamaz ben de ağlardım.Sürekli yalnızdım yani.Geceleri evde olursada oğlumun ağlamsına dayanamazdı daha hiç bi şey anlamayan oğluma bağırırdı bebeğim çok korkardı.Eşim mesleğinden dolayı sanırım çok mutsuz bunu eve de yansıtıyo.Ayrılama kararını aldım ama uygulayamadım ailemden destek görmedim maddi acıdan destek lazım değil ama yanımda olmaları lazım boşanma esnasında ve sonrasında çünkü benim eşim boşanma lafını duyunca bile çıldırıyo ciddi anlamda bana zarar veriyo ev den bi gün kovdum gece geç gelmişti yine içmişti sabredemedim içkili olduğunu hesaba katmadım bana zarar verdi detayları anlatmıyacam çok korktum kesin ölcem sandım.Aileme anlattım eşimle konuşmadılar bile.Tehdit ediliyorum zaten ayrılırsam başıma gelecekler eşim tarafından sürekli anlatılıyo bana.Benim kafama takdığım şey eşimin bana yaşattıkları değil neden ailem beni umursamıyo durumun ciddiyetini anlattım niye babam eşimin karşısına çıkıp kızımın yanındayım demiyo.Oğlumun gelişimi çok önemli hiç etkilenmemeli sağlılsız bir aile ortamında büyümemeli allah bana yardım etsinn.

tamam her konuda aileler evliliğin içine girmesin ama sizinkisi bambaşka bir durum :(( ailenizi karşınıza alarak mı evlendiniz ya da ailenizde boşanma hiç hoş karşılanmayan bir durum mu? ama bildiğim bir şey varsa o da erkek kadına şiddet uygularken en çok cesareti kadının ailesinden alıyor :47::47: . kız babası erkeğe bir höt dese bak bakalım o erkek elini kaldırabiliyor mu?
benim de bir kızım var eşim hep der eğer yarın öbür gün elin oğlu benim kızıma şiddet uygularsa ağzını burnunu kırarım şiddet nasıl oluyormuş görür o zaman ... dediğim gibi iş kız babasında biter..
bir de eşinin işinden dolayı mutsuz olduğunu yazmışsın , benim eşim de asker ... sen de bilirsin ki eşlerimizin işleri gerçekten stresli hele bir de işlerini sevmiyorlarsa stres katlanıyor ama bu gelip seni stres çıkarma aracı yapmasına gerekçe değil.... eminim yapmışsındır ama eşinle güzel güzel konuş bir daha kendini acındırmadan yaşadıklarının kendisini çok üzdüğünü aynı zamanda hem ona hem de böyle bir ortamda büyütmeye çalıştığın yavrun için üzüldüğünü belirt ... ortada bir sorun olduğunu ve bu sorunu el birliğiyle çözmeyi istediğini belirt.. biraz damardan gir .. bakalım tepkisi ne olacak ? eğer hatasını kabul ederse ne ala evliliğiniz kurtulur ama aksi taktirde işiniz çok zor...Allah yardımcınız olsun...

Çok üzüldüm.
Bence boşanın!
Bir yerden sonra insana anasından babasından bile fayda yok çünkü.
Allahım korusun size,oğlunuza bir şey olsa 3 gün ağlarlar o kadar.

Nasıl olsa maddi gücünüz varmış,manevi gücü de Yaradandan alırsınız merak etmeyin. Derdini veren Mevlam dermanını da veriyor inanın.

merhaba durumunuza çok üzüldüm alkol sorununu tam 25 yıl çektim bırakacam deyip yeminler edip kurana el basıp yine devam etti ve hiç desteğim olmadığı için ayrılamadım benim eşimde boşanırsak seni öldürüm diyordu 2cocuk vardı ama şimdiki aklım olsaydı ne olursa olsun boşanırdım çok büyük sıkıntılar çektim sağlığımdan oldum şimdi 2 ayda bir hastaneye yatmak zorunda kalıyorum size boşanın demek istemem ama babasız çocuk buyutmek zor olabilir fakat stres içinde cocuklar buyunce daha kötü oluyor çok şükürki evlatlarımı babalarına rahmen çok iyi yetiştirdim okuttum meslek sahibi yattım ha eşimi sorarsanız son zamanlarda okadar kotü olduki evi bile yakamaya kalktı bana ettği zulumdenmidir bilelmiyorum ALLAH bilir beyin kanaması geçirdi ve vefat etti ALLAH yardımcın olsun kardeşim çok iyi düşün

şimdi size destek vermeye aileniz
sizin ve çocuğunuzun başına birşey geldiğinde
ne yapacaka,lar? Vİcdanları nasıl rahatlayacak.
Böyle tehditle kavga gürültüyle artı anlatamadığınız yaşadıklarınızla
bu evlilikten size hayır gelmez.
Ben eşinizin düzelebileceği ihtimali varmı bilemem ama
çocuğunuzun piskolojisi sağlam büyüsün istiyorsanız
boşanmanız sizin için hayırlı olur kanaatindeyim.
Ailenizin tutumu karşısında çok üzüldüm.
Ama ailede bir yerde kalıyor işte
Çok şükür maddi durumunuz iyiymiş çalışıyorsunuz sonuçta
Manevi yönüde allahım verir inşallah.

İlginize çok teşekkürler kendimi çok yalnız hissediyodum. Şuan eşim iyi ama bitti anlamına gelmez.Güller ,hediyeler ,sevgi sözcükleri herşey yolunda gözüken ama gerçekte evliliğimiz yolunda değil.Allah yardım etsin bana ve benim gibi durumda olanlara.İçki problemi benim çözemiyecem bi konu eşimin kendi halletmesi lazım.İnşallah işin ciddiyetine vardığı için içmiyodur son günlerde.

umarım eşiniz içki bağımlılığından kurtulur sorunlarınızı çözersiniz ama ben genel olarak eşinizin psikolojisini iyi bulmadım:50:
boşanma lafını duyunca tehditler etmesi size zarar vermesi hiç normal değil.uzman desteği alması gerek bence
ailenin seni sahipsiz bırakması da çok kötü.az önce bir konu daha okudum buna benzer.ne oluyor bu ailelere anlamıyorum ben.kızlarını evlendirince herşey bitiyor mu yani.allah anne babanın da hayırlısını versin bence:59:

demek ki ailen isin ciddietini anlamamis,allah korusun bir gun esin bisey yaparsa ne kadar uzulseler bos olan sana ve kucuk yavruna olur ,ne guzel ekonomik ozgurlugun elindeymis bencede olmazsa bosan ..

eşim polis deyince korktum birden nedense.. hele bi de tehdit falan ediyomuş Allah korusun..
benim yakın bi akrabam da polis ve yanından silahları eksik olmuyo malesef.. evde bile bi yerlere saklıyo adamcağız. ama içkili ve sinirlerine hakim olamayan bi polis memuru çok tehlikeli geldi bana.
Allah yardımcın olsun, boşanmaya karar verdiğinde tehdit edildiğini ve korunmak istediğini de bildir emniyete ki biraz olsun güvende olabilesin. umarım ailen de yakın zamanda arkanda durmaya karar veririler.

Bu tarz aileleri anlamakta güçlük çekiyorum, yahu kanından canından bir parça nasıl yardım istendiğinde sessiz kalabilirsin...

Verdim gitti, eti sizin kemiği benim mi olur evlatta.. Allah'ım aklıma mukayyet ol...

çok üzüldüm durumunuza; ama sizin de dediğiniz gibi, eşiniz sorunlu ve bana kalırsa şu an yaşadığınız düzelme de geçici bir düzelme. sizin şansınız var ki ekonomik özgürlüğünüz var, bence boşanıp başka bir yere tayin isteyin ve durumu da emniyete bildirin bir arkadaşın da söylediği gibi. çünkü alkol cinneti kolaylaştırıyor... çok dikkatli olun bundan sonrasında da, size zarar vereceğini anladığınız an, geçici olarak susun, ses çıkarmayın. ne yazık ki eşiniz silahlı çünkü... allah korusun sizi.

Kendi ayaklarınız üzeriden yalnız başına da durabileceğinize inanıyorsanız ne aile ne koca hiç birini umursamayın önemli olan sizin ve çocuğunuzun hayatı. Bir de şunu merak ettim açıkçası çocuğunuz olmadan önce de kocanız böyle miydi bunu bile bile mi çocuk sahibi olmak istediniz böyle bir adamdan?

çok üzülüdm canım ailenin destek vermemesine böyle bir insanla ömür geçmez çünkü allah sabır versin kurtulmaya bak

Çok üzüldüm durumunuza,çok da korktum.
Şimdi burda boşanın deriz de,sizin bunu hayata geçirirken ne denli büyük tehlike altında olduğunuzu bilemeyiz.
Boşanmayın da diyemeyiz,böyle bir hayatı sürekli tetikte olumsuzlukları bekleyerek de ömür geçmez.
İki ucu değnek malesef.Kaç senelik evlisiniz,daha önce neleri denediniz bilmiyorum ama,
ben denemediğiniz her yolu deneyin derim.Kendisini hırslandırmadan,gayet sakin konuşarak.
Ama sevgiden,incelikden uzak,sakin ve mantıklı konuşarak.
Çok hassas ve duygusal da konuşursanız tabiri caiz ise yüz bulup,alıştığı düzene devam eder.
''Bu durumun böyle gitmeyeceğini,bir çok insanın sizin şartlarınızda olmak için çabaladığını,
kendisinin ise bu durumun kıymetini bilmediğini.Kimsenin işini severek yapmadığını ama hayat
koşullarında kendini salıp,içkiye sarılarak işleri kolaylaştıramayacağını aksine zorlaştırdığını''
Akla gelebilecek her türlü yolla anlatın ona,ama lütfen kışkırtmamaya özen gösterin.
Ve sakın sakın ailenizin desteğini görmediğinizi hissettirmeyin.
Aksini düşünmesini sağlayın,ailenizle ilgili hiç bir sırrı,sıkıntıyı paylaşmayın.
Bugün annem aradı,babam aradı,beni bebeği özlemişler,bir ara gelmek istiyorlar,bizi bekliyorlar vs...
Bunları sık sık dile getirin ki ailenizin size destek olduklarını düşünsün.
Allah yardımcınız olsun.

Back
X