Facebook yüzünden bosanacaksan hic bosanma arkadasim, kapat üyeligini olsun bitsin, cokmu lazim, esinden ailendendemi önemli sanki.
Ama yok baska konulardada birbirimize giriyoruz diyorsan ozaman ilk önce bir kendini düzeltmeye calis, ben nerde yanlis yapiyorum, hakaret küfür tahrikmi ediyorum adama karsi, damarinami basiyorum diye düsün. Yok sen gayet normal davraniyorsan ve buna ragmen esin manyagin tekiyse ve ne bileyim "Bu yemek niye böyle oldu" veya Ailen yüzünden veya sudan bahanelerle sana siddet uyguluyorsa ozaman tabiiki tedavi olmassa bosanacaksin, öyle ömür gecmez cünki.
Genelde söyle düsün: Eger sana siddet uyguluyorsa, o an birseyden korktugu icin. Diyelim sen Facebook´da cok zaman geciriyorsun, belki senin onu aldatacagindan veya cok arkadas edinip ondan ve aile hayatinizdan sogucagindan yada ailenle onu veya esinin ailesini facebook üzerinden cekistirdiginden korkuyordur.
Belki cok fazla vakit gecirdigini Facebookda ve ayni zamanda daha cok evinle, cocuklarinla, onla, onun ailesinle ilgilenmen gerektiginide düsünüyordur.
Yani vardir bir derdi.
Korkularinin ne oldugunu ögrenirsen, sende ona göre hareket edersin.
Ayrica gazetede okumustum, amerikada bir kilise papazi vaaz veriyormus, hani "Annene babana saygili olmalisin, hirsizlik yapmamalisin vs" gibi kurallar varya, oda bir tane daha eklemis "Facebook üyeliginiz olmamali" diye, okadar cok kisi bosanmiski, aileler hep dagilmis, adam en sonunda karar vermis bunu kural gibi anlatmaya.
Gül gülüstanlik gecinenler her istedigini yapmakta serbest, ama madem siz tartisiyorsunuz bu konuda, bence sen birdaha düsün tasin bu üyeliliginin sana okadar cok getirisi varmi, yoksa hayatinda daha cok ve önemli seyleri senden götürüyormu diye.