• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden boşanmayı düşünüyorum çünkü şiddet var...

senı uzmek ıstemem ama...
hayatındakı en degerlı kısılerden bırı olan esıne..
hıc olmadı kızının babasına hakaret ederken ıcın yanmıyormu...
hakaret edınce rahatlıyormusun..
tamma esının yaptıgını hıcbır gerekce dogrulamaz..
ama hakaret etmen esının egosuna dokunur...
kı ego erkeklerın olmazsa olmazlarından bunu herkes bılıyor..
bosanmak ıstemıyorsan once kendınde ofke kontrolunu sağlamalısın...

Tabii ki şiddete başvurduğu için eşiniz haksız. Ben olsam madem kocam kabul etmiyor tek başıma psikolojik destek almayı seçerdim. Çünkü kadın-erkek hakaret kimsenin ağzına yakışmıyor...

Şiddeti çözmenizin bir yolu olduğuna inanıyorsanız bir ufakumudunuz varsa kızınız için güzel günleriniz ve yaşanacak güzel günlerin hatırı için elinizden geleni yapmalısınız. Bence yıkıcı değil yapıcı düşünmelisiniz. Siz eşinize hakaret ederek saygı duymadığınız hissi veriyorsunuz oda sizi döverek fiziksel avantaşını maalesef bir çok erkek gibi kullanıyor. Bunun durmasının bir yolu varsa bunu en iyi siz bilirsiniz o yolu deneyin. Öncelikle facebook yada sizi sinirlendiren ne ise derin nefes alın ve eşinize güzelce izah edin. eğer hakaret edeceğinizi düşünüyorsanız kızınızla meşgul olup önce sakinleşin. Ona saygı ve sevgi gösterdiğiniz halde şiddet devam ediyorsa o zaman şikayet etme yolu ve boşanmayı düşünün. Ama siz zor bir dönemden geçiyor gibisiniz nedense bu şiddet konusunda kendinizide suçladığınızı hissettim. Güzel anlarınızı düşünün eşinizi seviyor musunuz o sizi seviyor mu? Güzel kızınız için biraz fedakarlık yapın buna değecektir.

Şiddete karşıyım ama boşanmayada karşıyım:((

Son düzenleme:
Tabi ki eşinin gösterdiği şiddetin hiç bir haklı yanı olamaz. Fakat sende niye hakaret ediyosun kardeşim?
Koskoca adam. Senin yaptığında sözlü şiddet. İlle elini kaldırman gerekmez.
Eşin kabul etmiyosa önce kendin bir terapiste git huyunu bir değiştir.
Sonrasında yine eşin aynıyda boşan katlanma.

Aslında eşit durumdasınız
Sen sözlü şiddete başvuruyosun, o da fiziksel şiddete..
ikinizin yaptığı da çok çirkin...
Özellikle bir erkeğe hakaret etmek, gözlerinin dönüp cinnet geçirmesi için en büyük sebeplerden biri..
Dilini tut azcık sende...
kaşınma... :35: :33:

şikayet et evden uzaklaştırsınlar aklı anca böyle başına gelir
Kimi canım hakaret ederek normalde öyle olmadığını söylediği kocasını çileden çıkaranı mı yoksa hakarete tahammül edemeyip buna son vermek adına belkide şiddete başvuranı mı?

hakim olsam ikisinede evden ve birbirlerinden uzaklaştırma cezası veririm, belki evlerinin sıcaklıgını ozlerler de birdaha yapmazlar. Bu arada hakaret eden
arkadaş sanırım cevaplardan hoşlaşmadı tık yok.

Bundan kelli konu açanların evvelki konularına göz atma kararı almıştım.
Malum buaralar kk da yalan yanlış konular salgını var :ssz:

Gelelim konuya...
İki ay evvel ki bir konundan bir alıntı ;

"Şiddet görüyorum son bir yıldan beri,dört buçuk yıldır evliyim.beş liranın hesabını soruyor.huzursuzluk var ama boşanmaya da cesaretim yok..."

2011senesinde görümceyi evden kovmuşsun ve ardından :
"gitti kurtuldum allah onun belasını versin de bebeğe bir şey olmasın da "gibi nefret içeren konuşmalar duyduğun için konu açmışsın...

1 ay evvel de:

"Evet eşim bizi kimseye muhtaç Etmedi.ama bu belirsiz gidiş ne zaman bitecek diye kendimi sıkıyorum.ikinci çocuk istiyorum ama iyi bir gelecek sunamazsam diye yapmıyorum."
yazmışsın.

Kendi yorumuma geleyim artık...

Yerine oturmayan taşlar var benim aklımda :44:
Tamam eşin sana şiddet uyguladı.Sebep neydi ?
Hakaret ettim demişsn.Hakaret var hakaret var.
Ne gibi bir hakaret bu?
Salak vs gibi mi...yoksa şerefsiz vs tarzında mı.

Şiddetin asla açıklanır bir nedeni olamaz.Olmamalı da.
Sen sözlü şiddetçisin o da fiziksel şiddetçi.
İkiniz aynı ipte oynayamazsınız bu bir.

İkincisi boşanmak -ben sanmıyorum boşanmak istediğini- isteyen bir kadın eşinden nasıl 2.çocuğu ister.
Bu da ayrı bir muamma :44:
Şuan senin istyeceğin tek şey ikinizin de tedavi olması olmalı çocuk değil.

1yıldır şiddet gördün hala da görmeye devam ediyorsun.
Buna bir DUR :45: deme zamanı gelmemiş mi sence de ..

ağır tahrik var bence.

senin elinden gelen hakaret etmek
onun elinden gelen şiddete başvurmak

yanlış anlama beni , bir arkadaşım vardı
kardeşiyle kavga ettıklerı zaman bu arkadaşım hakaret üzerine hakaret ederdi
ve bir erkeğin gururuna dokunan ne kadar hakaret varsa ederdi.
ben hayretler içersinde izlerdim bunları.
çok şaşırırdım ve kendı kendıme şunu derdım : ''bu kız gerçekten dayağı hak edıyor''

şiddeti asla savunmuyorum
ama karsımızda bizden daha güçlü biri varken
söyledıklerımıze dikkat etmemız gerekıyor, o dereceye getırmememız lazım karşımızdakını
hakaret etmeden de derdımızı anlatabılırız.

Son düzenleme:
şiddetin haklı mazereti olmaz.
ikiniz de birbirinize şiddet uyguluyorsunuz.
orta yolu bulmanız lazım.

eğer siz sakince derdinizi anlattığınızda, eşiniz de normal davranışlardan sapmıyorsa, çocuğunuz uğruna denemeye devam edersiniz, boşanmaya pek cesaretiniz olmadığını söylemişsiniz. özellikle çocuk varsa, biraz çabalamanız iyi olur.

öncelikle sakin bir günde, birbirinizi suçlamadan konuşun, hakaret ve şiddeti kesin olarak yasaklayın. insanlar konuşarak anlaşabilir. hakaret edildiğinde veya şiddet uygulandığında sanmayın ki amaçlarınıza ulaşırsınız, sadece karşı tarafı tahrik edersiniz, sonuç daha fazla kayıba neden olur.

çocuğunuz da varmış, sizin bu halleriniz, onun ruh sağlığını sandığınızdan daha fazla etkiliyordur. ikiniz de çocuğunuzu gerçekten seviyor ve önemsiyorsanız, buna son vermelisiniz.
eğer iki taraf da yaptığında ısrar edip geri adım atmayacaksa, o cesareti gösterin gerekirse. hayatınızı birbirinize eziyetle geçirmeyin.

hakarette bir tür şiddettir.Yani şiddeti tetikleyen sizsiniz.Kendimizi düzeltmeden başkasını düzeltmemiz de zordur.

Kızlar hepinizin yorumlarını okudum.ben size eşimle olan kavgalarımızın nasıl başlayıp bittiğine örnek vereyim.bu son tartışma da ben eşime hakaret etmeden kızdım,eşimde bana kızıp küfürlü konuşmaya başladı ben de dayanamayıp karşılık verdim ve olanlar oldu.söylediği çirkin sözler karşısında sesiz kalamıyorum ve açıyorum artık ağzımı durduramıyorum kendimi. Tamam eşime hakaret etmemeliyim ama o beni tetikliyor ve ben de çok güzel tahrik oluyorum istemesem de.ne yapacağımı bilemiyorum kızımı huzurla büyütmek istiyorum sadece...

Canım kavga anında iki taraftan biri susmazsa maalesef kavga daha büyük boyutlara geliyor.Benim önerim ise kavga anında diğer odaya geçip otur ve eşinin biraz sakinleşmesini bekle.

şiddet tabiki kabul edilemez ama hakaret peki hoş bişey mi? o size hakaret ediyo olsa şiddet olmasa bu konu olmıcaktı galiba
siz benden daha buyksunuz mutlaka ama annem sevgi kadar saygının da önemli oldugunu söylerdi

Kimi canım hakaret ederek normalde öyle olmadığını söylediği kocasını çileden çıkaranı mı yoksa hakarete tahammül edemeyip buna son vermek adına belkide şiddete başvuranı mı?

karısına şiddet uygulayan kocasını tabii ki. madem çok tahrik oluyor hakaretlerden ya evden çıkıp gitsin karısı da kendisi de sakinleşince gelsin ya da şiddete meyilliyse bu kadar kendine zarar versin karısına zarar vereceğine.

adama laf söylenmiyormuş baksana şiddetin hiçbir geçerli sebebi bahanesi olamaz ama yok kadın da hakaret etmiş yok üsüne gitmiş bunları geçelim. napmış bu kadın eline sopa alıp adama vurmuş da o da meşru müdafaa mı yapmış

Kızlar ne yazık ki eşimle barışmak istemesem de barıştım.hepinizin yorumları inanın benim için hem gerekli hem değerli çünkü sizin dışınızda paylaşabileceğim kimse yok.üzgünüm ama artık eşim çirkin konuşsa da karşılık vermemeye,tartışma yaratmamaya özen göstereceğim.yani evliliğim için elimden gelen çabayı göstereceğim. Eşimle barıştığımızdan beri ona sıcak,içten,güleryüzlü davranmaya özen gösteriyorum.ve eşim çok mutlu oluyor,o da beni memnun etmeye çalışıyor.ben eşime boşanmak istediğimi söyledim böyle devam edersek diye, eşim seni bırakmam diyor.istediğim bu halimizin oturması ve bunun için üzerime düşeni yapacağım.eşim saygısız davransa da ben seviyeyi düşürmemeye kararlıyım.ne dersiniz kızlar? Öneri ve uyarılarınıza açığım...

burdaki yorumlarin bazilarina sasdim kaldim,adamin siddettini nerdeyse dogru bulmuslar :20:

Kızlar ne yazık ki eşimle barışmak istemesem de barıştım.hepinizin yorumları inanın benim için hem gerekli hem değerli çünkü sizin dışınızda paylaşabileceğim kimse yok.üzgünüm ama artık eşim çirkin konuşsa da karşılık vermemeye,tartışma yaratmamaya özen göstereceğim.yani evliliğim için elimden gelen çabayı göstereceğim. Eşimle barıştığımızdan beri ona sıcak,içten,güleryüzlü davranmaya özen gösteriyorum.ve eşim çok mutlu oluyor,o da beni memnun etmeye çalışıyor.ben eşime boşanmak istediğimi söyledim böyle devam edersek diye, eşim seni bırakmam diyor.istediğim bu halimizin oturması ve bunun için üzerime düşeni yapacağım.eşim saygısız davransa da ben seviyeyi düşürmemeye kararlıyım.ne dersiniz kızlar? Öneri ve uyarılarınıza açığım...

Tek taraflı olmaz hiçbirşey.
Sen üzerine düşeni yaparken eşin de armut toplamamalı.
O da vazgeçmeli şiddetvari hareketlerinden.
Yoksa o seni dövsün sen seviyeyi düşürme.Olmaz yani...
İkinizin de çabalaması gerek.
Umarım birdaha yaşamazsın şiddet olayı.
Çünkü şiddet bir kadın için onur kırıcı incitici bir davranıştır.
Hiçbir hemcinsimin yaşamasını istemem.

benim kocamında ağzı bozuktur öyle ki şaka yaparken bile küfreder sinirlenince daha beterini ediyor:23:11 yıldır ben sustum alttan aldım hep idare ettim dediğin gibi iyice yüzgöz olmayalım seviye düşmesin dedim ama tek taraflı olunca insan iyice yıpranıyor canım şimdi eskisi kadar susmuyorum ama adamda aynı değişmiyor:50:işin işddet boyutuna gelmeside çok kötü sen mümkün olduğunca sinir anında konuşmamaya çalış bulunduğun ortamı değiştir canım ama bu geçici bir çözüm olur iki tarafta evliliği yoluna koymak için çaba sarfetmeli sende eşinde öfke kontrolünü öğrenmelisiniz gerekirse ikinizde tedavi olun umarım eşini ikna edebilirsin

Şiddet insanın insana yapacağı en rezil şey.
Siz ne olursa olsun bunu haketmezsiniz ama bence eşinize hakaret etmeyın.
Ben sunu anlamıyorum mesela sız tartıssanızda mutsuzsunuz sussanızda..
E ozaman tartısmayın esınızle sınır anında en azından daha fazla moralınız bozulmasın.
Sakınlesınce konusmaya baslarsınız.
Birde imkanınız varsa bir terapıste gitmelisiniz bence.

yorumlarını hep sevgi dolu dikkat ediyorum da
ama bu yorumunuza bayıldım
dediğiniz cok mantıklı
tartıssakta mutsuz oluyoruz sussakta
en iyisi susup sakin anda konusmak
bunu uygulayacağım hayatımda
tesekkür ederim

konu sahibi arkadas şiddet korkunc bir olay
benim için affı yok
ama sizde bosanmaktan korkuyorsanız madem
sakin olup konusmayı deneyin
psikiyatriste gidip öfkenizi kontrol etmek için ilaç alabilirsiniz