Sanırım bu ülkeyi iliklerine kadar sindirmis ve benzeri olaylari da yaşamış biri olduğum ve konu sahibinin yaşadığı olayla empati kurabildigim için , şikayetçi olmaması üzerine yapılan ağır eleştiriler beni bile irrite etti. Arkadaşlar tacize uğramak her kadın için travmatiktir, ama bu tacizin yakın çevreden veya aile içinden gelmesi çok daha ağır bir travmadir. Bırakın şikayetçi olmayı, diğer aile bireylerine bildirmeyi, arada bir hatırlamak bile konu sahibinin ilişkilerini ve hayatını zaten uzun vaadede kökten değiştirecektir. Bu konu özelinde böyle bir travma yaşamış bir kadına şikayetçi olmadin, eşine anlatmadin diye yuklenmenin bir anlamı olduğunu zannetmiyorum...
Olay örüntüsünde üzerinden çok zaman geçmiş olması, şu anda ekonomik olarak da ilişkilerin bulunması ve tacizcinin yakın akraba olması nedeniyle, sakın söyleme mezara götür diyen
@Katibin Ruhu na katılıyorum... Evet şu anda susması doğru olur ama şunu da söyleyeyim, sen istesen de mezara götüremeyecegin kadar ağır bir yük olacak bu, yıllar içinde etkisi daha şiddetli vuracak (her büyük travma gibi) .... benzerini (eşimin iş ve arkadaş çevresinden, aile bile değil) yaşadığım için çok iyi biliyorum...o yüzden eşine şimdilik söyleme ama uzun vadede bununla başa çıkabilmek için mutlaka profesyonel destek almaya çalış derim...