• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden Sakladığım Olay Ve Kaygılarım

Yorum yapan üye ne seni ne eşini tanıyor, olayı şimdi eşine anlatman durumunda alabileceğin en uç tepkilerden birini hatırlatmış sadece. Temelde bizimle aynı şeyi söylüyor aslında: leş bir toplumda yaşıyoruz...

Gelen yorumları kişiselleştirme lütfen...Gelen en sert ve suçlayıcı yorum bile aslında kolektif bilinçaltıni anlaman için anonim bir fırsat....ne yaşadığını kimse senden iyi bilemez
Bu açıdan bakınca evet çok doğru ve kendi çevremde de bu tür yorumlarda bulunacak insanlar tanıyorum ben de. Hatta çoğunluktalar. Üzücü. Şefkatli yaklaşımın için ne kadar teşekkür etsem az.

Bu açıdan bakınca evet çok doğru ve kendi çevremde de bu tür yorumlarda bulunacak insanlar tanıyorum ben de. Hatta çoğunluktalar. Üzücü. Şefkatli yaklaşımın için ne kadar teşekkür etsem az.
Şefkatli değil de her üye kadar kendi açımdan deneyimlerime ve bilgime dayanarak gerçekçi yaklaşmaya çalıştım aslında. Zaten sen derdini çok net ,akıcı ve ayrıntılı ifade etmişsin, e içinde yaşadığımız toplum da ortada...Sende bir hata veya tutarsızlık görseydim bunu da çat diye söylerdim zaten, bilen bilir :KK45: teşekküre gerek yok yani, ne zaman istersen biz buradayız...

Gerçekten mi ya. Umut he. Gerçekten çoğu erkekten betersiniz. Konuyu açtığıma pişman oldum sizinki gibi yorumlar yüzünden.
Eşin böyle der. Erkek zihnine fabl yapıyorum :) ben seni haksız bulmam tabiki. Ama toplum zihni pis erkek zihni pis. Erkek olsam bu toplumda böyle düşünürüm diyorum. Durup durup şu aşamada söylemen başına iş açar diyorum. Ne yaparsan yap yahu yoksa.

Sanırım bu ülkeyi iliklerine kadar sindirmis ve benzeri olaylari da yaşamış biri olduğum ve konu sahibinin yaşadığı olayla empati kurabildigim için , şikayetçi olmaması üzerine yapılan ağır eleştiriler beni bile irrite etti. Arkadaşlar tacize uğramak her kadın için travmatiktir, ama bu tacizin yakın çevreden veya aile içinden gelmesi çok daha ağır bir travmadir. Bırakın şikayetçi olmayı, diğer aile bireylerine bildirmeyi, arada bir hatırlamak bile konu sahibinin ilişkilerini ve hayatını zaten uzun vaadede kökten değiştirecektir. Bu konu özelinde böyle bir travma yaşamış bir kadına şikayetçi olmadin, eşine anlatmadin diye yuklenmenin bir anlamı olduğunu zannetmiyorum...

Olay örüntüsünde üzerinden çok zaman geçmiş olması, şu anda ekonomik olarak da ilişkilerin bulunması ve tacizcinin yakın akraba olması nedeniyle, sakın söyleme mezara götür diyen @Katibin Ruhu na katılıyorum... Evet şu anda susması doğru olur ama şunu da söyleyeyim, sen istesen de mezara götüremeyecegin kadar ağır bir yük olacak bu, yıllar içinde etkisi daha şiddetli vuracak (her büyük travma gibi) .... benzerini (eşimin iş ve arkadaş çevresinden, aile bile değil) yaşadığım için çok iyi biliyorum...o yüzden eşine şimdilik söyleme ama uzun vadede bununla başa çıkabilmek için mutlaka profesyonel destek almaya çalış derim...
Kesinlikle... Bu ülkede tacize karşı ses cikaramazsin şok olursun genelde olan bu. Dillenmemis ne vakalar vardir. Herkes bir degil, kimi bas bas bagirir kimi susar içine atar. Bu ayrım handmaid's taleda cok guzel islenio aslinda ve özünde susmamak bastirmamak gerektiği. Ama pratikte oyle ilerleyemeyebilio. Ben öz dayımın el tacizine ugradigimi anneme yillar sonra soyleyebildim ve ogrendim ki onu da öpmeye kalkmis cok sonra ogrendim ki teyzemi de yanimda soyun bi sarılayım gibi sikistirmis falan. Kimsenin neticede bisey yaptigi yok. Niye çünkü eli sakat durumu kötü herkeste sacma sapan bi acima hissi derinde. Bi cok parametre olabilir bi olayin icinde.

Eşin böyle der. Erkek zihnine fabl yapıyorum :) ben seni haksız bulmam tabiki. Ama toplum zihni pis erkek zihni pis. Erkek olsam bu toplumda böyle düşünürüm diyorum. Durup durup şu aşamada söylemen başına iş açar diyorum. Ne yaparsan yap yahu yoksa.
O şekilde duyunca farklı algıladım. Kusura bakmayın biraz yükseldim galiba çok hassas bir anıma denk geldi😕

Eşiniz fevri biriyse söylemeyin zaten bu saatten sonra elini kana bulayacak birisiyse. Elinizdede mutlaka bir kanıt olması lazim yani benim aklıma şuan şu geliyor bir daha o şahisla gorusmeyin esiniz yaninizda olmadan zaten gorusmuyorsunuz ama bir şekilde sizi cagirir falan gorusmeyin asla. Karşi karşiya gelmek zorunda kaldiginiz bir durum olursa telefonunuzdan ses kaydı baslatın bir sarkıntilik yaparsa kanıt olmuş olur ama açık açık size karşi biseyler soylemiyorsa yani bu aman sen yanliş anlamissindir,sen nasil iftira atarsına donmeyecekse eşinize söylersiniz o şahısın net hareketlerini ispat etmeden söylemeyin butun aile size düsman kesilip kapinin önunede koyabilirler.

Selam hanımlar fazla uzatmadan yazayım, yorumlarınızı bekliyorum. Üç yıllık evliyim, bebek bekliyoruz. Eşimin abisi ile ortak kurduğu bir işi var. Biz evlendiğimizde daha 1-1.5 yıllık yeni bir şirketti. Evlenirken taşın altına elimi koydum tabii ki. Ufak bir birikimim vardı, onu harcadım, çalışıyordum da. Hemen hemen yarı yarıya karşıladık tüm masrafları sade bir şekilde. Eşimin ailesinin maddi gücü olmadığı için her şeyi kendimiz yaptık (takılarımı eşim aldı). Yalnız benim ailem yatak odamızı hediye etti.

Buna rağmen o sırada kayınbiraderimle 2 yıla yakındır evli olan eltim sorun çıkardı. O şirketi biz dişimizden tırnağımızdan artırıp kurduk, oradan kazandığın para bizim de paramız, o parayla evlenemezsin gibi. Ki onlar şirket sermayesinin yarısını kendileri vermişler, eşim de bir o kadar sermaye koymuş. Onlar dışarıda çalışmaya ve para kazanmaya devam edip yalnızca iş yönetimi ile ilgili kendi işlerinden arta kalan zamanlarda destek olurken işin başında eşim duruyordu. Yine de tabii ki evlenirken dükkandan aldığımız az miktarda parayı altı ay içinde geri koyduk. Bir seneye kalmadan da dışarıya az miktarda olan taksitlerimizin hepsini bitirdik çok şükür. Buna rağmen eltim üç ortak olalım, para üçe bölünsün, üçte ikisini biz alalım diye tutturdu.

Bir şekilde bunların hepsini hallettik. Tabii araya soğukluklar girdi, ben eşime güvendiğim ve arada kalıp sıkıntı yaşamasını istemediğim için çok üstüne gitmedim. Her neyse bunlar işin ekonomik boyutları.

Asıl konu şu, nişandan hemen önce henüz aramız iyiyken bir akşam eğlenmeye dışarı çıkmıştık. Birkaç kadeh içkiden sonra kayınbiraderim bana askıntılık etti ama eşim bunu farketmedi. Ben de bir şey söylemedim o ortamı terk ettik hemen. Sarhoştur, kendine gelince pişman olur diye düşündüm. Bir iki ay sonra bu durum tekrarlandı ve bu kez çok kalabalık bir ortamda oldu. Yine o ortamı terkedip kaçtım ve kimseye bir şey söylemedim. Sonra eltimle saçma bir konu yüzünden tartıştık ve eşim artık eltimin şımarıklıklarına dayanamadığı için iletişimi tamamen kesti onlarla. Ama hala ortaklık sürüyor. Ve benim kayınbiraderime de eltime de hiç güvenim yok ne maddi ne manevi olarak. Abisi hakkında kötü bir şey söylesem ben kötü olurum. Bir şekilde işlerini ayırmaları gerektiğine inanıyorum ama işleri de çok iyi gidiyor. Diğer yandan içim rahat değil.

Zamanımda eşime söyleseydim ne olurdu diye merak etmekten kendimi alamıyorum. Kardeşinin karısına askıntılık edecek kadar şeref yoksunu bir adamla çalışmaya devam etmek istemezdi ama gizledim korktuğum için. Şimdi eşimi maddi olarak da sömürmelerinden korkuyorum ama elim kolum bağlı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Söyleyip kurtulmalı mıyım, gizlemeye devam mı etmeliyim? Bu olayı kimse bilmiyor. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.
Altın cakallikta çığır aşmış maşallah üçte iki he 😂 diğer olaya gelirsek zamanında söyleseydin keşke şuan iftira atıyor der kaynin kötü olan sen olursun eşinde sana sorar ozaman neden sakladım smdi söyledin diye

tekrar sana asilrsa mutlaka söylemelisin sonucta senin namusun evliligini riske atacak durum belkide o bana asiliyordu diyebilirde serefsiz adam olamayan sahis Allah yardimcin olsun amin.

Back
X