Eşimden Sakladığım Olay Ve Kaygılarım

Hadi esinize soylemediniz ama su adam iki laf deseydiniz bari. Terbiyesiz, yakisiyo mu sana boyle konusmak girmissin dibime kalkip 2 carpar bi de ciglik atarim gorursun x I y yi deseydiniz bari.
Konu buyuk bir cig habercisi gibi ekonomik olarak da piskolojik olarak da bu cift sizi cok yipratir. Tedbirinizi alin esinizle
Keşke dediğiniz gibi kafamı toparlayıp doğru olan şeyleri yapıp söyleyebilseydim. Maalesef buz kestim. Far görmüş tavşan gibi kitlenip kalıyorum ben bu tür olaylarda. Konuşabilmek bile yıllarımı alıyor.

İki kez oldu. İkincisi olduktan sonra ikisini de bir daha neredeyse hiç görmedim. Bir şekilde bahane buldum, hastalandım ettim. Sonra da zaten eşimle eltimin arası açılınca gerek kalmadı görüşmemize.
Gorusmeye devam etseydiniz tacizleri devam edecekti belkide. Bu ayni zamanda sizin icin tehlikeli de bir sey keske en basindan esinize soyleseydiniz. Abisi kardesinin karisini taciz edecekse o kardeslik zaten yok.

Tecavüze uğrayıp susan kadın diye bişey yoktur bu ülkede diyosunuz😂 Tamam o zaman.
Konunun buraya gelmesine hiç gerek yoktu. Siz de haklısınız. Doğru olan “teoride” sizin dediğiniz. Hayat pratiği öyle olmayabiliyor.
Mağdur taciz sonucu şoka girer genelde, anında tepki vermez çoğu insan. Sonradan sikayet eder. O an tepki vermemenizi anlarim ama kac sene gecmis. Esinin yerine koyuyorum kendimi ben olsam bi umudun vardi da mi sustun neyi bekledin derim. Bence ispatin yoksa söyleme. Tecavüze bile bahane arar pis zihnimiz. Maalesef öyle yani.

Eltiniz belki bu durumun farkındadır ve o yüzden saçm sapan davranıyordur olabilir mi, sonradan bu iş karın kocama kur yapıyora dönmez umarım iftir atmasınlar size. Kocanız nasıl bir karakter bilmiyorum size inanacağından ve abisine bir zarar vermeyeceginden eminseniz konuşabilirsiniz ama aksi durumda anlatmayın. Size zarar nasıl gelmeyecekse öyle davranın

Çok çok çok yanlış yapmışsınız. Ne demek kayınbiraderin birkaç kez sarkıntılık etmesi? Hadi ilki sarhoştu hatırlamıyordur bilmem ne dediniz ikinciye nasıl sessiz kaldınız? Sizin kız kardeşiniz eşinize askıntı olsa ve sizden saklasalar güveniniz sarsılmaz mı? Evliliginiz gerçekleri gizleme üstüne kurulmuş. Sonrasında ortaklığı da razı gelmişsiniz şaka gibi.
Eşinizin yerinde olmak istemem, kandırılmak oluyor bu abisine güvenmemesi gerektiğinden bihaber.

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Ben Türkiye’de yaşıyorum. Okul arkadaşımın uğradığı tacizi okul idaresine şikayet ettiğim için “Sen o etek boyuyla tecavüze uğramadığına şükret” cümlesini kulaklarımla duydum.
Böyle şeyleri biz de duyuyoruz ama sinmiyoruz, yılmiyoruz tepki göstermeye devam ediyoruz. Üniversite uğraşa uğraşa bir hocanın işine son verdirtmiştik. Bölüm başkanın bana ilk dediği "telefon numarasının sende ne işi var" oldu. Sınıfta herkesle paylaştığı şeydi. Neyse yani o an donulabilir evet hatta beklemediğin biri olunca inanmayıp inkar etmeye çalışıyorsun da ama ikinci defa olmuş. Yine susmuşsun. Elbette o an tepki vermedin diye kimse suçlayamaz. Ama sonrasında en en en azından o ortaklığa girilmesini mutlaka önlemeliydin.
Anlatınca kadınların kuyruk salladığı düşünülüyor demişsin. Eşin böyle düşünecek diye mi çekindin yani? Böyle kuşku duyacak kişi eşin olmayı hak eder mi?
Hem de çalışan bir kadınmışsın. Bahane bulmaya çalışmak görüşünü gölgeler.

Eşinizi karşınıza alın sakince durumu izah edin. Bakın bu iş boşanmaya kadar gider

Erkekler değil aldatılmak en ufak şüpheye düştüğünde uzaklaşır ve çok defa bitirir..erkekler gururludur, kadınlar gibi affetmez siz haklı olsanız bile

Aynı yatakta yattığınız aynı yastığa baş koyduğunuz eşinizden bunu asla saklamayın

Evliliğiniz çatırdar bu meseleyi bir an önce halledin gerekirse bir aile büyüğünüzü de alın yanınıza konuşurken
Kadınlar gurusuz yani

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Ben Türkiye’de yaşıyorum. Okul arkadaşımın uğradığı tacizi okul idaresine şikayet ettiğim için “Sen o etek boyuyla tecavüze uğramadığına şükret” cümlesini kulaklarımla duydum.
Bunlar sizi yıldırmasın istedikleri kadar kendilerine pay biçsinler sapığa sapık denir tacizi tecavüzü üstünü çevre korkusuyla bastırmayın kapatmayın.

Korkmuş ve çekinmiş olabilirsiniz bir dahakine kayıt alın delil olsun tabi inşallah yeltenmez .

Bu konuya üzüldüm . İnsanlar kadınların böyle toplumlarda çaresizliğini anlayamıyor . Korkmanızı anlıyorum. Sizi de suçlayabilirler adam doğruyu mu söyleyecek . Kayınbiraderin olayı nasıl anlatacak kim bilir.
O gün de bu gün de riskli.
Diyebileceğim tek şey herşeyi olduğu gibi anlat eşiniz düzgün blr insansa sana destek olur . sizin utanmanıza Gerek yok . Siz bişey yapmadınız .

Böyle şeyleri biz de duyuyoruz ama sinmiyoruz, yılmiyoruz tepki göstermeye devam ediyoruz. Üniversite uğraşa uğraşa bir hocanın işine son verdirtmiştik. Bölüm başkanın bana ilk dediği "telefon numarasının sende ne işi var" oldu. Sınıfta herkesle paylaştığı şeydi. Neyse yani o an donulabilir evet hatta beklemediğin biri olunca inanmayıp inkar etmeye çalışıyorsun da ama ikinci defa olmuş. Yine susmuşsun. Elbette o an tepki vermedin diye kimse suçlayamaz. Ama sonrasında en en en azından o ortaklığa girilmesini mutlaka önlemeliydin.
Anlatınca kadınların kuyruk salladığı düşünülüyor demişsin. Eşin böyle düşünecek diye mi çekindin yani? Böyle kuşku duyacak kişi eşin olmayı hak eder mi?
Hem de çalışan bir kadınmışsın. Bahane bulmaya çalışmak görüşünü gölgeler.
Yahu ortaklık biz bunları yaşadığımızda zaten vardı ve evliliğimiz, geçimimiz bu ortaklığa bağlıydı. Böyle bir şeye kalkışan adamın sonradan eşimle ortak olmasına zaten izin vermezdim.
Eşimin kuyruk salladığımı düşüneceğini düşünmedim. Lütfen eğer yorum yazacaksanız önce bir yazdıklarımı okuyun. O sözüm “kadınlar eğer tacizi gizlerse tacizci kadar suçlu olurlar” diyen bir başka üyeye böyle şeylerin gerçek hayatta bu şekilde yürümediğini anlatmak içindi. Rica ederim biraz hassasiyetle cevap verin. Herkesin fikrine değer veriyorum ama mağduru suçlayan zihniyet beni gerçekten çileden çıkarıyor.

Mağdur taciz sonucu şoka girer genelde, anında tepki vermez çoğu insan. Sonradan sikayet eder. O an tepki vermemenizi anlarim ama kac sene gecmis. Esinin yerine koyuyorum kendimi ben olsam bi umudun vardi da mi sustun neyi bekledin derim. Bence ispatin yoksa söyleme. Tecavüze bile bahane arar pis zihnimiz. Maalesef öyle yani.
Gerçekten mi ya. Umut he. Gerçekten çoğu erkekten betersiniz. Konuyu açtığıma pişman oldum sizinki gibi yorumlar yüzünden.

Bunlar sizi yıldırmasın istedikleri kadar kendilerine pay biçsinler sapığa sapık denir tacizi tecavüzü üstünü çevre korkusuyla bastırmayın kapatmayın.

Korkmuş ve çekinmiş olabilirsiniz bir dahakine kayıt alın delil olsun tabi inşallah yeltenmez .
Destekleyici mesajınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten de dediğiniz gibi. Ama insan aklına bazen söz geçiremiyor. Eski travmaları korkuları gün yüzüne çıkıyor.

Bu konuya üzüldüm . İnsanlar kadınların böyle toplumlarda çaresizliğini anlayamıyor . Korkmanızı anlıyorum. Sizi de suçlayabilirler adam doğruyu mu söyleyecek . Kayınbiraderin olayı nasıl anlatacak kim bilir.
O gün de bu gün de riskli.
Diyebileceğim tek şey herşeyi olduğu gibi anlat eşiniz düzgün blr insansa sana destek olur . sizin utanmanıza Gerek yok . Siz bişey yapmadınız .
Anlatamadım bir türlü burada derdimi, siz anlamışsınız teşekkür ederim.

Gerçekten mi ya. Umut he. Gerçekten çoğu erkekten betersiniz. Konuyu açtığıma pişman oldum sizinki gibi yorumlar yüzünden.
Böyle insanları kaileye almayın .

Bu insanla bir araya gelmemeye özen gösterin eğer ki geliyorsanızda eşinize ya canım niyeti kötü değildir belki ama kardeşinin bazı davranışları hoşuma gitmiyor rahatsız oluyorum benimle mesafeli ve doğru düzgün bir şekilde irtibat kursun de .

Neden nolduki derse de birşey olduğundan değil ama fazla samimi ve yılışık davranışlar benim hoşuma gitmiyor senin kardeşin elbette kontakta olacaz ama mesafesini korusun de at postayı ona

Benim hissettiğimi söyleyeyim mi? Yeni iş kurduklarında sıkıntı yoktu ancak bu işin kazancı iyi olunca onlarla ayrılmak için bu durumu bahane olarak sunuyorsunuz ortaya. Şimdiye kadar söylemediyseniz şimdi neden söyleme gereği duydunuz bence bundan

Eltiniz belki bu durumun farkındadır ve o yüzden saçm sapan davranıyordur olabilir mi, sonradan bu iş karın kocama kur yapıyora dönmez umarım iftir atmasınlar size. Kocanız nasıl bir karakter bilmiyorum size inanacağından ve abisine bir zarar vermeyeceginden eminseniz konuşabilirsiniz ama aksi durumda anlatmayın. Size zarar nasıl gelmeyecekse öyle davranın
Bunu ben de düşündüm. Sonuçta yıllardır beraber olduğu adam. Belki de sezmiştir diye düşündüm ama eşimin söylediği de, benden önceki kız arkadaşına da benzer tavırlar içinde olduğu. Genel olarak karakteri böyle diyordu. Kıskanç, ilgi odağında olmayı seven ve maddi konularda hesapçı biridir diyor. Benim kalemim bir insan olmadığı için ben ayıp da etmeden mesafemi koymuştum zaten ama sonrasında abarttı maalesef. Defalarca beni arayıp, evime gelip evlenmekten vazgeçmemi söylemişti daha evlenmeden önce. Gerekçeleri de “bu aile tanıdığın gibi değil, çok kötüler, x de hiç göründüğü gibi biri değil. Senin gözünü boyamak için böyle davranıyor evlendikten sonra gerçek yüzünü görürsün. Ben yandım sen yanma. Ben zaten boşanacağım. Bıktım, öldüm, bittim” Bu. Hiç de öyle bir şey olmadı. Eşimden yana da anne babasından yana da öyle elle tutulur can sıkıcı bişey yaşamadım. Ben eşimin elinden bir kaza çıkar diye korkuyorum sadece, anlatamıyorum ki buradaki hanımlara. Öfkesini görmedim ben, çok iyi kontrol ediyor ama böyle bir durum yaşamadık ki ne bileyim ya adama bir şey yaparsa?

Benim hissettiğimi söyleyeyim mi? Yeni iş kurduklarında sıkıntı yoktu ancak bu işin kazancı iyi olunca onlarla ayrılmak için bu durumu bahane olarak sunuyorsunuz ortaya. Şimdiye kadar söylemediyseniz şimdi neden söyleme gereği duydunuz bence bundan
İşin kazancı iyi olunca işi ayırmak kazancı düşürmez mi yoksa ben ticaret mi bilmiyorum hanımefendi? Önyargınızı alıp gidin lütfen.
Yazdım sayfa sayfa, hamileyim ve başka türlü işler dönüyor diye okumadan gelmiş yorum yapıyorsunuz. Nezaket yoksunu bir insansınız.

İşin kazancı iyi olunca işi ayırmak kazancı düşürmez mi yoksa ben ticaret mi bilmiyorum hanımefendi? Önyargınızı alıp gidin lütfen.
Yazdım sayfa sayfa, hamileyim ve başka türlü işler dönüyor diye okumadan gelmiş yorum yapıyorsunuz. Nezaket yoksunu bir insansınız.

Nefretinizi kusacak başka birini bulun. Bu konuda iyi niyetli değilsiniz NOKTA 🤷‍♀️

Back
X