• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden şiddet görüyorum ne yapmalıyım?

kesinlikle darp raporu alıp boşanmalısınz daha çok gençsiniz ileride çocuk falan olursa onada yazık olur herşey dahada zorlaşır.. işler o raddeye gelmeden ayrılın bence hayatınız boyunca çekmekten iyidir kendinize yeni bir hayat kurun şimdi cesaret edemezseniz ileride hiç edemeyebilirsiniz..

Canım geçmiş olsun öncelikle. ..bu iş yürümez biter ama sen dolduğunda bitecek. . Bırak ilgilenme. ..siddet saygıyı bitiririr önce sonrada kalanları tek tek cımbızla söker çıkartır. .bu arada eşin senin ondan vazgecemedigini düşünsün. .birden bıraktığında gökyüzünden düşen patates çuvalına dönecek ..şiddet uygulanması sevgisizligin saygı duymadiginin belirtisidir. .seven kıyamıyor çünkü saçı rüzgara değse içi gidiyor

Ben de şiddet görüyorum ama beni hirpalamasindan öteye geçemedi henüz. Çünkü elinden kurtuluyorum. Her tarafimi kemiklerimi kirarcasina sıkıyor. Ben de çok sevdim. Ama saygı bitince sevgi de yavaş yavaş ölüyor ne yazık ki. Üç kere hirpalandim. Pişman olmuyor. Hakaret de ediyor. Yalandan ozurler dileyip yapmayacağını söylüyor. İlkinde bir daha yaparsan bosanirim dedim. Aileme her şeyi anlatırım. Hemen evliligimi yıkmak istemediler. Bu şiddet artarak devam ediyor. Ve ben kinli öfkeli bir sevgiyle sevdiğimi hissediyorum. Ancak sanırım bu hissettigim artık sevgi de değil bağımlılık. Bir yıllık evliyim. Duzenimin bozulmasından korkma eğilimi. Anne babası beni isteyerek evlendirip bana şekil veremeyince bosandirmak istediler. Adamı çıldırttılar bu konuyla. Ama biliyorum ki onu çok daha sinirlendirmelerine rağmen anne babasına iş yerindeki insanlara elini dışını sikip gik çıkaramıyor. Bana gelince tüm kuvvetini kullanmaya çalışıyor. Sanki ergen bı liseli. Ben de onun erkek arkadaşıyım. İstemediği bişey söylediğimde hakaret ve şiddete başvuruyor bir arkadasiymisim gibi. En sonki şiddetini ailesinin önünde yaptı annemin evindeyim. Öfke kontrolü yoksa bı tek bana mı yok. Tedavi olacaksa gerçekten pişmanlığını görürsem ailesini de alıp gelecek ve ayrıntılı konusulacaksa giderim. Yoksa dünyada tek boşanacak insani ben değilim. Sevgimi haketmeyenin hayatımda yeri yok.

Ben de şiddet görüyorum ama beni hirpalamasindan öteye geçemedi henüz. Çünkü elinden kurtuluyorum. Her tarafimi kemiklerimi kirarcasina sıkıyor. Ben de çok sevdim. Ama saygı bitince sevgi de yavaş yavaş ölüyor ne yazık ki. Üç kere hirpalandim. Pişman olmuyor. Hakaret de ediyor. Yalandan ozurler dileyip yapmayacağını söylüyor. İlkinde bir daha yaparsan bosanirim dedim. Aileme her şeyi anlatırım. Hemen evliligimi yıkmak istemediler. Bu şiddet artarak devam ediyor. Ve ben kinli öfkeli bir sevgiyle sevdiğimi hissediyorum. Ancak sanırım bu hissettigim artık sevgi de değil bağımlılık. Bir yıllık evliyim. Duzenimin bozulmasından korkma eğilimi. Anne babası beni isteyerek evlendirip bana şekil veremeyince bosandirmak istediler. Adamı çıldırttılar bu konuyla. Ama biliyorum ki onu çok daha sinirlendirmelerine rağmen anne babasına iş yerindeki insanlara elini dışını sikip gik çıkaramıyor. Bana gelince tüm kuvvetini kullanmaya çalışıyor. Sanki ergen bı liseli. Ben de onun erkek arkadaşıyım. İstemediği bişey söylediğimde hakaret ve şiddete başvuruyor bir arkadasiymisim gibi. En sonki şiddetini ailesinin önünde yaptı annemin evindeyim. Öfke kontrolü yoksa bı tek bana mı yok. Tedavi olacaksa gerçekten pişmanlığını görürsem ailesini de alıp gelecek ve ayrıntılı konusulacaksa giderim. Yoksa dünyada tek boşanacak insani ben değilim. Sevgimi haketmeyenin hayatımda yeri yok.
Doğru düşünüyorsun kendini düzeltmezse geri adım atma. Daha çok da Yeni evlisiniz, bir ömür böyle geçmez

Boşanmak dünyanın en zor verilen kararlarından biridir. Şiddet gören kadın psikolojisi de siddet görmediği zamanlarda eşiyle iyi anlaştığı için ve sevgisi hala devam ettiği için eşinin düzeleceğini ümit eder. Eşinden şiddet gören kadın evlenirken nasıl ki eşine birden sevgi beslemediyse o sevgi de aynı şekilde birden yok olmaz. Çünkü zaman geçtikçe hangi insana ne sebeple öfken olursa olsun öfkenin üstü küllenir. Çünkü insan beyni güzel anılari hatırlayıp kötü anıları silmeye programlidir. O yüzden böyle radikal bir karari veremezsin bir anda. Düzeltmek istersin. Şiddeti asla mubah gosteremem, iğrenç bir şey. Ancak hayatında bir kez de olsa anne baba fiskesi yiyip nasıl ki onları sevmeye devam ettiysen bu sevgiyi de hemen bitiremezsin. Evli olup bu konuda taviz vermeyen güçlü kadınlar vardır. Hemn ayrilir. Bekar olanlara veya eşinin şiddet sorunu olmayanlara laf üzerinden boşamak kolay gelir. Bir de kendini sevgi ve şiddet arasındaki yolda bulup çaresiz hissedenler vardır. Her şey aşırıya kaçmamıştır ama duzelecegine az da olsa umut besler. Umutlarla evlendiğin insana konduramiyorsun böyle bir davranışı. Mantığın sonradan berraklasiyor. O yüzden ayrıl gitsin demek en kolayı. Evlilik kolay kurulmaz. Sorun varsa çözüm aranmalidir. Karsi tarafa kaybetme korkusu yaşayıp tedavi süreci sunulmalıdır onune. Çözümsüz ise ayrıl gitsin dersin.

Back
X