Eşimden şikayetçi olmuştum,aileler bizi barıştırdı..Ama eşimde değişme yok..

bestceny

günaydın gittim ben
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
393
4
96
Adana
daha önceki açtığım konulara bakarsanız ne kadar sorunlu bir evlilik yaşadığımı göreceksiniz. şimdi baba evindeyim. size danışmak istediğim konu şu; eşim bana daha önce şiddet uygulamıştı dr raporum var. şikayette bulunmuştum. daha sonra aileler araya girdi özellikle onun ailesi resmen yalvardı barışın diye. neyse biz tekrar barıştık ve eşimin yanına gittim. şikayetimden vazgeçtim ve bunu dilekçeyle savcılığa bildirdim. ben şikayetimden vazgeçtikten sonra eşimin tavırları değişti. açıkçası kandırıldım. eşim polis memuru ve mesleği tehlikeye girmesin diye tekrar barışmış benimle bunu geç olsada anladım. neyse size sormak istediğim şu. ben şikayetimden vazgeçtim fakat tekrar aynı şikayetin devam etmesini istiyorum. nsıl olacak. annem babam yaşlılar. emekli maaşları var sadece. evleri var birde. ben barodan avukat talep edicem hem şikayet hemde boşanma davası için ayrıca tazminat ve nafaka da istiyorum. kafam karışık ne yapıcam ben nerden başlıcam böyle bir durum basından gecen yada yakını yaşamış olan biri varmı.? açıkçası akıl danışabileceğim pek kimse yok. napıcam baro para istermi maddi olanaklarım birikimim vs yok. 250lirayla geldim diyarbakırdan adanaya. kızım var 5 yaşında. birde düğündeki takılan altınları aldılar benden. paraları kayınvalıdem aldı. beş kuruş birikimim yok. onları da istiyorum. hatta inanın mesleğinden olsun bile istiyorum. arkadaş ortamı alkolık insanlar o da öyle biri oldu. gezen eve gece yarıları gelen tam bir pislik oldu. Allah ettiklerinin cezasını çektirsin canımı çok yaktı. onun da canı yansın ne olur bana akıl verin. şimdi mana msj çekmiş umrumda değilsin kızım yazmış. beni oynattı resmen akıl verin çıldırcam

canım öncelikle çok üzüldüm..başımdan böyle bi olay geçmedi, sadece eşim adliyede çalışıyor.Ondan aldığım bilgi kadarıyla anlatayım sana.şikayetinden vazgeçmişsin vazgeçtiğin için tekrar devam ettirmen mümkün değil,eğer ki tekrar şiddet olursa şikayet edebilirsin.Avukat içinde muhtardan fakirlik ilmuhaberi alıp baroya vereceksin ya da asli hukuk mahkemesine nafaka davası açıp akukat talep edebilirsin.Haa bu arada işinden etmeye kalkma o zaman nafakada alman zorlaşır ki zaten ortada çocuk var nafaka illaki olur.Tek temennim genede yuvan yıkılmaz herşey çok güzel olur...

Öncelikle Allah kolaylık versin diyorum.
Başıma öyle bir şey gelmedi ama geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken geri çekilen şikayet tekrar işleme konabilir mi diye sormuştum. Arkadaşım bu konularda bilgilidir. Bana konulabileceğini, geri çekmenin engel olmadığını söyledi.
Hukuk bölümü var isterseniz orada bir danışın. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur.

Bende geri çekilse bile tekrar başvurman halinde işleme koydurulabilecegini okumuştum başka bi arkadaşın konusunda..

Özellikle polis ler için bu tarz davranışlar mutlaka işini bi şekilde tehlikeye düşürür..Benim babamda polis ve her türlü hareketlerine dikkat etmeleri gerekiyor.Polislik yapabilmek öyle kolay bişey deil yani..

Omesajın üstüne ben olsam: işinden atıldıgın zaman böyle rahat konuşabilcekmisin der teli kapatırdım heralde.Ben sinir olacagıma o olsun

Son düzenleme:
daha önce boşanmak için dava açmıştım. fakat o zaman avukat parasını vermiştim. şimdi davadan vazgeçmişken tekrar açıcam. şikayetten de vazgeçirdi sırf mesleği etkilenmesin diye. diyarbakırdayken savcı beni çağırdı yanına, bir daha aynı şeyi tekrarlarsa görevinden olur dedi. ona da aynısını söylemiş. sağolsun savcı çok yardımcı oldu. çok anlayışlılar ve insan sarrafı olmuşlar. gözüne bakınca bile kimin haklı kimin haksız olduğunu anlıyorlar. yarın adliyeye gideceğim. şikayetimden vazgeçmeme rağmen kamu davası açılmıştı. dava kağıdı ailemin ikamet ettiği şehre geldi ve onlar da diyarbakıra göndermişlerdi. şimdi ben ailemin yanındayım ve davayı buraya aldırmak istiyorum. bunun için de adliyeye gitmem gerekecek. umarım baro avukat tayin eder. daha yeni başlıyorum çok işim var. bir yandan da iş bulmam lazım. Rabbim yardımcımız olsun. kızımın yüzüne baksın. daha 5 yaşında bense 27 yaşındayım. hayatta ailem olmasına rağmen tek başınayım. çünkü bir anneyim. o eşim olacak caniye de yaşadığım sürece ah edicem. iflah olmasın. benim ve kızımın hayatını mahvetti. ben düzeldi sanırken meğerse benimle mesleğinden olmasın diye tekrar bir araya gelmiş. :82: güçlü olmak zorundayım hem de çook.

canım önce şikayetinden vaz geçtiğin için artık o iş bitti.Kamu davası demişssin ne sonuç çıktı ondan.Keşke birdaha seni dövseydi de rapor alıp öle gelseydin diyeceğim geldi şimdi.O iş bitti artık.Adam polis memuruymuş bence önce boşanma davası aç ve hemen nafaka almaya başlarsın oğlunda sende.Onun parasıylada işerini halletmeye çalışırsın.Birde sana çektiği hiç bir mesajı silme tamammı.Onlar senin için en büyük delillerden bir tanesi.Ayrıca şiddet raporunuda sunarsın yani birsürü delil var boşanman için.Altınlara gelincede onlar kadının hakkı zaten.altın olan resimlerin vardır mutlaka hepsini alırsın faiziyle birlikte.Önce boşanma davası az hemde en kısa sürede nafakanı biran önce almaya başla tamammı.Merak ettiğin bir şey olursada sor canım özelden de msj atabilirsin.Allah yardım etsin zor ve beklemel bir süreçe girdin sabırlı olur.

kamu davası şubat ortasında. tam tarihi hatırlamıyorum. inşallah barodan avukat tayin edebilirim. ailemi de maddi sıkıntıya sokmak istemiyorum. zaten emeklileri var ek gelirleri yok. kendi başıma halletmeye çelışıyorum herşeyi. Allah yardımcımız olsun. teşekkür ediyorum sizlerede, derdimi paylaşmak çözüm aramanız çok iyi geliyor. Allah razı olsun.

ne kadar zor şeyler yaşamışsın ve yaşıyorsun ya, seni bu güçlü duruşundan ötürü tebrik ederim, inşallah bu sınav bitmiştir, ve güzel günler sizi bekliyordur.

Seni rapor alacak seviyede hırpalayacabilecek bir adama 2. defa güvenmen hata olmuş..
İhanet, darp gibi olayları affeden kadınlara malesef erkeklerin saygısı kalmıyor ve eskisinden de beter oluyor o ilişki.. Çünkü artık kaybetme korkusu da kalmıyor.

Neyse, önüne bakman gerek şimdi. Avukat bulabilirsen dediğin şekilde, zaten maddi olarak seni ve çocuğunu maksimum derecede koruyacak tedbirler için uğraşacaktır.

Ailen maddi destek olamasalar dahi, en azından manevi olarak yanındalar. Bu da büyük şans. Nice kadınlara bu devirde hala "boşanmak yok, kefeninle çıakrsın oradan" denilidiği düşünülürse..

Kızın de büyümüş, sen de bir işe gir. Nafaka da bağlanır. İnşallah herşey çok güzel olur senin için.

Son düzenleme:
ne kadar zor şeyler yaşamışsın ve yaşıyorsun ya, seni bu güçlü duruşundan ötürü tebrik ederim, inşallah bu sınav bitmiştir, ve güzel günler sizi bekliyordur.

inanın anlattıklarım sadece bir kısmı. herkes neden bu kadar katlandın diye soruyor. sevgi desem değil, öyle büyük bir aşk hiç değil. sanırım evlenir evlenmez hamile kalmam, kızımın geleceğini düşünerek, maddi olarak babasının imkanlarını asla sağlayamayacak olmam beni durdurdu. o kadar küfür ve hakaret işittim ki şiddet değil, beni, duyduğum laflar bitirdi. o kadar sadık kalmama evime kızıma düşkün olmama bağlıyorum vazgeçemeyişlerimi birazda. ama gururumu da hiçe saymaktan yoruldum özgüvenimi yitirdim yeri geldi ölmek istedim kızım durdurdu bu düşüncemden. ama bu defa ne kadar da imkansızlıklar içinde olsamda hayata yeniden başlıyor gibiyim. Allah kulunu darda bırakmaz. o yüce rabbim biliyorki bir sınavdayım beni sınıyor. sabırla sınavı verdiğimi düşünüyorum. ben görevlerimi yeteri kadar yerine getirdim. vicdanım rahat. Allah yardımcım olacak eminim. ama o bu ahla yasayamaz. bakalım başına neler gelecek onun. hiç üzülmem inanın canımı o kadar yaktı ki.

hepinize yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. lütfen konuya giren kızım ve benim için bir dua etsin. Allah razı olsun şimdiden.

canım öncelikle dualarım seninle

baro avukata başvurduğunda senden para talep etmez korkma saece mahkeme masraflarını verirsin o da ilk etapta boşanma davası için 100 TL yi geçmez sonra adli yardım talebinde bulunur avukatın hakim kabul ederse kalan işlemler ücretsiz yapılır

kamu davasını bulunduğun yere aldıramazsın suçun işlendiği yerde görülür ama sen oradaki mahkemeye bulunduğun yer adresini verirsen senin oraya gitmene gerek kalmadan ifadeni alırlar

bir an önce baroya başvur sana avukat versinler harekete geç aslında affetmişsin kocanı ama tüm belgelerine falan baksın avukat sağlıklı bir bilgi alırsın merak etme

Rapor almana yetecek derecede şiddet gördüğün adamla sizi barıştıran aile büyükleri ne düşündüler de bunu yaptılar şaşırmamak elde değil!

Barodan ücretsiz avukatlık hizmeti isteyebilirsin durumunu izah edip , muhtarlıktan getirmeni isteyecekleri birkaç evrak olur sadece bildiğim kadarıyla..

Düğün kasedini , fotoğraflarını vs. yanına al ki senden alınan altınları geri isteyebilmek için elinde delil olsun.

Bu arada acıma acınacak duruma düşersin , sakın kanma boş laflara çocuğunu düşün.
Bugün sana vuran yarın çocuğuna da vurur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…