Eşimden soğudum

• Konu Sahibi Konu Sahibi ebit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşinize bu dönemde onun ilgisine sevgisine çok ihtiyacınız olduğunu, çok bunaldığınızı, güzellikle, açık açık söyleyin.. çünkü bazıları davranışlardan ziyade, açık sözlerden anlıyor..Bi de bazı erkekler gezmeyi, dolaşmayı, sohbet etmeyi çok sevmeyebiliyorlar, eşiniz de bu yapıda biri olabilir..
Evin içinde kendinize farklı uğraşlar bulun, kitap okumak, resim yapmak, çiçek yetiştirmek, günlük yazmak gibi... Kafa dengi bi iki samimi komşu edinirseniz de kendinizi daha iyi hissedersiniz..
Şu korono dan kurtulduğumuz zaman, çocuğunuzu eşinize bırakıp, yada güzel havalarda yanınıza alıp alışverişe, yürüyüşe, parka çıkın, kendinizi tamamen eşinize bağımlı hissetmeyin.
Bazen benimde çok bunaldığım zamanlar oluyor, sizi çok iyi anlıyorum..

Yarın eve döndüğümde konuşmayı planlıyorum. Dediklerinizi düşünücem. Sanırım işe yaradığımı hissedersem iyi gelicek.

Yarın eve döndüğümde konuşmayı planlıyorum. Dediklerinizi düşünücem. Sanırım işe yaradığımı hissedersem iyi gelicek.
Evet güzellikle konuşun, şuan da hamilelik sebebiyle daha duygusal, hassas ve alıngansınız, eşinizin size destek olması, sizi anlaması, sizi daha iyi hissettirecek..bu günlerde gelip geçecek, biraz sabır, anlayış ve destek lazım size..
Bide çocukların arası çok yakın olmuş, o da ilk zamanlar biraz zorlayabilir sizi, şimdiden eşinize destek olması gerektiğini hissettirin, söyleyin..Ama sonra ikisinin beraber güzelce oynadığını gördüğünüzde, tüm bunlara değdiğini hissedip mutlu olacaksınız..emin olun..

Değişebilir, sonuçta başka kötü özellikleri yoksa bunlar şu an için fevri bir karara değmez. Evlilikte iki tarafın da hayatı değişiyor, sorumluluklar çocuk ilk başta bunaltıcı oluyor, zamanla alışacaksınız.

İnşallah. Doğumdan sonra bu sefer işimi haplarada bırakmamayı düşünüyorum. Belki geçici bir psikolojidir. Teşekkür ederim

ebit merhabalar. Eşin evlendikten sonra depresyona girmiş gibi görünüyor. Bu kadınlarda da olabilen bir şey. Hani Lahusa sendromu vardır duymuşsundr. Onun bir benzeri evlendikten sonra yaşanabiliyor. Bir anda sorumluluk ve bağlılık iç dünyada reddedilip duygusal çöküntü yaşanıyor. Ardından hemen hamile kalmış olman ve çocuk olması dahada büyük bir yüklenme yapmış. Eşin seni sevmiyor olsa ya da huyu bozuk bir adam olsa şimdiye çoktan sağa sola salça olurdu afedersin.
Senin desteğe ihtiyacın var, çok doğal ve haklısın.
ama malesef eşinde sana verecek enerji yok şuan için anladığım kadarıyla.
iş sana düşüyor. Bi düşün bakalım kendini ölç biç. Bu geçici bir süreç bir kere bunu bil. Adapte olacak ve kabul edecektir zamanla bu güne kadarkaçmadıysa. evet bunaldın, evet uzun süredir tek başına mücadele ediyorsun üstüne bir de yeni hamilesin. Kaldırabilecek misin?Kendinle beraber eşini de kaldırman gerekebilir bu evliliği kurtarmak istiyorsan. Onu motive etmek ve destek olmak sana düşüyor. Kendi haline bırakırsan daha da salacaktır. Aranızdaki iletişim bağı gitgide kopar ve toparlaması çok güç olabilir.
bunları sana itiraf edememiştir belki kendi bile tam anlamlandıramıyordur noldu bana diye.. sevgini ve ilgini esirgeme. Onun için minikte olsa bir şeyler yapmayı dene. Bak bakalım zaman içindenasıl reaksiyon alacaksın?

Eşler bazen üç maymun dönemine giriyorlar. Görmüyorlar, duymuyorlar ve sizinki gibi konuşmuyorlar.
Ben ufak yollu bir sinir kriziyle çözüyorum bu durumu. Madem duymuyor, görmüyor halimi bende bağırıyorum ve duyuruyorum. Ama bunu yapabilmeniz izin karşınızdaki insanın vicdanı olmalı. Yoksa siz ölseniz umuru olmaz.

Reis su aralar gezmeyin zaten :))) saka maka bi yana da keşke az biraz tanisaydin öyle bebek dusunseydin.. Bebeğine odaklan inşallah su hastalık illeti kalkar da sende çalışmaya başlarsın

Evliliğiniz tam oturmamış ondan bu üzüntünüz. Evlilik çok güzel ama ne kadar birbirinizi tanısanizda aynı evin içinde birbiriniZe alişmak yeri gelince idare etmek Vs öğrenmek lazım . Bunu sindirince ev işi ,yemek gibi durumlarà da alişmak lazım. Sonuçta bekarken daimi rutin halde değil bu işleri sevseniz dahi sürekli hale gelince bi bunalma oluyor. Zamanla o da oturuyor akabinde eşinle alışma geçince gez toz 3. Yıl gebelik için İdeal . Ancak kişisine göre uzayadabilir.
Şimdi sen yeni evlenmişin hersey ust üste gelmiş . Yeni evli olunca insan daha mic mic oluyor olmayınca kavga sebebi olabiliyor haklisiniz da.
Eşın içinde senin için de bu süreç zor ekstra hanımlar daha zorlaniyor yük onda oluyor daha çok. .
Bunalmakta çok haklısın nasip kısmet vardır bunda da bi hayır. Senin evliliğin de oturma süreci daha zor olsa da oturucak mutlaka endişelenme. .
Bunun için boşanmayı düşünme eşinde sende evrileceksiniz uyum sağlayacaksiniz. Şuan hala ne oldu ya modundasiniz farketmesenizde.
Hep derim evlendikten kısa zaman sonra çocuğum olsaydı hicbirseye yetemez altından kalkamazdim sorumluluğun psikolojik olarak ...

Ne yap biliyormusun kalma ve yatma saatlerini ayarla . İşlerini Liste yap ve ona göre yap programlı ol ..
Herşey vaktinde olursa kendine de zamanın olur . Su hastalık geçince al bebeğini çık dışarı kuaföre git ,arkadaşına Git. Maddi imkan varsa eşın bebeğin sen kaFeye gidin bi kahve için havanız değişsin . Hergün evde günluk te olsa hoş giyinip saçınıza güzel seKiller verin. Eve mis gibi koku sıkın havanız değişecek . Esinizde zamanla değişecek . Anlatmakla anlamazlar sen tadını cikarirsan hayatın oda uyum sağlar .
Şuan evdeyken korona dan dolayı çocukla zor olsa da hobilerinizle ilgilenin. Yetişkinler için boyamalar var severseniz açın müzik boya yapın. Yada sevdığiniz başka bişey.
Bebeğin hayırlı olsun mutlu bi hamilelik geçirki bebeğine yansisin anne karnı da olsa biliyosun etkileri çok oluyor.
Herşeyi hizlandirmis olarak yaşasanda sende ileride daha rahat olucaksin .
Bebeğin için kuran yada parti ne yapacaksaniz dağitacağiniz süsleri 1 tane 1 tane kendiniz yapın evde kafanız dağılır . Sabun kaplamalar ,kitap ayraçlari birsürü tatlı şeyler var hem ani da olur. Hatta eşini de dahil edersin .
Hersey gecer ortada çok ciddi bi neden yoksa çocuklar anne babalari ile birlikte büyüseler daha güzel olur.

Bana sacma geliyor ıste ben ılgı görmedıgım sevılfıgımı hıssetmedıgım adamla sevısmem
Ay niye konuyu durmadan buraya getiriyorsunuz anlamadım.. siz evli misiniz Allah aşkına? Konu sahibi eşinin kendisini sevmediğini, hiç ilgi görmediğini söylememiş ki... Ki zaman zaman eşler de psikolojik olarak zor zamanlardan geçebiliyorlar, onlar o durumda olunca öyle mi yapmak lazım? İnanın çoğu evliler böyle durgun zamanlardan geçiyordur ve böyle yapsalar birbirlerine, aralarındaki bağ tamamen kopar zaten.. Evlilik oyuncak değil ki, o beni mutlu etmezse, bende onu etmem..Bazen fedakarlık gerekir, bazen gönlünü almak, bazen de açık açık konuşmak gerekir..

Anladım.. Böyle birden sizi yargılayan, suçlayan yorumlar gelmiş ama ben pek bi hatanız olduğunu düşünmüyorum. Evli değilim, ama bence birden hayatındaki değişiklik çocuk sahibi olmak etkisinin olması normal bence. Yanlış bi tercih yapmış gibi durmuyorsunuz 1.5 yıl iyi bi zaman.. Eşinizden de soğuduğunuzu düşünmüyorum ruh halinizden dolayı böyle hissediyorsunuz.. Zamana bırakın kendinizi mutlu edecek şeylerle ilgilenin.. Geçici mi süreç olduğunu düşünüyorum

Anlayamadım ben. 2. çocuğu doğurduktan hemen sonra mı böyle 180 derece döndü eşinizin karakteri?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim çok güzel bir bakış açısı olmuş. Tavsiyelerini dinleyeceğim.

Anlayamadım ben. 2. çocuğu doğurduktan sonra mı böyle 180 derece döndü eşiniz?
Evlendikten sonra değişti. Önce hamileliği bahane etti sonra çocuğu. O kadar uyumluyduk ki anlatamam. Tarihi yerleri gezelim yeni yerler keşfedelim falan bayılırdık. Sonra hep işler bahane oldu. Sonra hamilelik sonra bebek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…