- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Merhaba.Merhaba.
1,5 seneye yakin evliyim. Evliligimin ilk aylari eş ailesi ve eş sorunlari ile geçti. Defalarca boşanma eşigine gelip o eşikten geri döndük. Uzun zamandir aramizda ciddi bir sorun yok aksine aramiz düzeldi. Lakin ben de bir tükenmişlik var evliligime ve eşime karşi hicbir duygu ve sorumluluk hissetmiyorum. Kendimi evli gibi hissetmiyorum, eşimi eş gibi hissetmiyorum. Kisacasi her anlamda hissizlik yasiyorum. Bu gecici bir durum mu, kalici mi bilmiyorum , aylardir bu duygusuzlukla bogusuyorum , ne yapacagimi düşünüyorum ama düşüncelerimi de toparlayamiyorum. Yorumlariniz aklimdaki karisikligi giderebilir farkindalik olusturabilir belki.
Güven duymuyorum duyamiyorum. Bir gun unutacaksam da bilemiyorum deger mi bitirmeye ya da böyle devam etmeye . Karmakarisigim.Ben ne okudum...
Siz bunca seyi nasil cektiniz?
Sunu bir netlestirmek lazim, iliski iki kisiliktir. Araya dahil olan kisiler varsa bile yine de iki kisidir her seyin sorumlusu.
Kisaca esiniz tam 2 kez sizden bosanmak istemis. Bir sekilde devam etmis evlilik.
Elbette su an siz bu evlilige guven duymayacaksiniz.
Bir de esiniz bak ben cabaliyorum diyip yine sizi sucluyor gibi geldi bana. Cabaliyorum dedigi de zaten olmasi gereken, hani fazla bir jestini de okumadim.
Bence olan insanin gencligine oluyor bu tarz iliskilerde. Tamam belki yillar sonra unutursunuz bu olanlari da mutlu bir evliliginiz olur. Ama deger mi on yilinizi vermeye...
Evet kirilma noktasi deniyordu buna ve bende de bir kirilmasi noktasi yasandi . Geçici olmadigindan kendi içimde emin olana kadar bocalamaya devam sanirim.Merhaba.
Malesef ki bu his geçici değil. Tecrübelerime dayanarak. İnsana soğukluk bir kez uğradı mı eskisi gibi olamıyorsunuz. Çok acı biliyorum ama içinizde önemli bir yer zamanında kırıldığı için hissiz birine dönüşmüşsünüz eşinize karşı
Çok şey yaşandi ve eşim büyük ölçüde degisti aslinda. Disardan bakildiginda bir sorun yok gibi ailesi eskisi kadar hayatimizin icinde merkezinde degil. Ufak tefek puruzler yaşasak da aşiyoruz. Dün de etegimizdeki taşlari döktük daha dogrusu ben döktüm , eşime göre geçmiste hata yapmis da olsa hatasini anlayip elinden geleni yapiyor evliligimiz için burda onun vicdani rahatmis. Karari bana biraktiSizi ilk konunuzdan hatırlıyorum. O zaman boşanmaya karar verdiğinizde bu kararınızdan dönmeyecektiniz çünkü bunları yaşayacağınız belliydi.
Peki siz ne hissediyorsunuz. Kalbiniz eşinize ne diyor.Çok şey yaşandi ve eşim büyük ölçüde degisti aslinda. Disardan bakildiginda bir sorun yok gibi ailesi eskisi kadar hayatimizin icinde merkezinde degil. Ufak tefek puruzler yaşasak da aşiyoruz. Dün de etegimizdeki taşlari döktük daha dogrusu ben döktüm , eşime göre geçmiste hata yapmis da olsa hatasini anlayip elinden geleni yapiyor evliligimiz için burda onun vicdani rahatmis. Karari bana birakti
Duygularimi hissedemiyorum karar vermek için erken gibi geliyor bana. Dünki konuşma itiraflardan olustu ilk tanistigimiz andan bu zamana yasanan her seyin üstünden geçtik ve bana birçok olumlu ve olumsuz itiraflari oldu. Bazilari tahmin ettigim bazilari hiç beklemedigim şeylerdi. Ilk defa onunla bu kadar açik konusabiliyoruz ilginç , egip bükmedik ikimiz de açik ve netti konusmalarimiz. Bunlari dusunup degerlendirmek istiyorum karar vermeden önce . Ayrilmak istemedigini karari bana biraktigini , kendine göre evliligimizde bir sorun olmadigini söyledi topu bana atti.Peki siz ne hissediyorsunuz. Kalbiniz eşinize ne diyor.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Çünkü kimse boşanmak için evlenmiyorDuygularimi hissedemiyorum karar vermek için erken gibi geliyor bana. Dünki konuşma itiraflardan olustu ilk tanistigimiz andan bu zamana yasanan her seyin üstünden geçtik ve bana birçok olumlu ve olumsuz itiraflari oldu. Bazilari tahmin ettigim bazilari hiç beklemedigim şeylerdi. Ilk defa onunla bu kadar açik konusabiliyoruz ilginç , egip bükmedik ikimiz de açik ve netti konusmalarimiz. Bunlari dusunup degerlendirmek istiyorum karar vermeden önce . Ayrilmak istemedigini karari bana biraktigini , kendine göre evliligimizde bir sorun olmadigini söyledi topu bana atti.
Tesekkur ederim insallah hayirlisi olsun. Karar vermek gecrekten zor.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Çünkü kimse boşanmak için evlenmiyor
Sorun yok muymuş? :) Sorun olmadığı için mi bu haldesiniz? Barışmak gibi bir niyetin varsa, terapist şart koş; hiç yoktan hatalarını kabul etmeyi, bir özür az çaba ile yaptıklarının ve yaşattıklarının silinemeyeceğini, her hatanın bir bedeli olduğunu, doğru düzgün telafi etmeden hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam edemeyeceğini öğrenir belki hiç yoktan. Kıymetli anası öğretmemiş belli ki.Duygularimi hissedemiyorum karar vermek için erken gibi geliyor bana. Dünki konuşma itiraflardan olustu ilk tanistigimiz andan bu zamana yasanan her seyin üstünden geçtik ve bana birçok olumlu ve olumsuz itiraflari oldu. Bazilari tahmin ettigim bazilari hiç beklemedigim şeylerdi. Ilk defa onunla bu kadar açik konusabiliyoruz ilginç , egip bükmedik ikimiz de açik ve netti konusmalarimiz. Bunlari dusunup degerlendirmek istiyorum karar vermeden önce . Ayrilmak istemedigini karari bana biraktigini , kendine göre evliligimizde bir sorun olmadigini söyledi topu bana atti.
Ona göre sorun yokmuş ama bana destek olacakmis tabi izin verirsem. Bana söylediklerinin bir saglamasini yapayim ne istedigimi belirleyecegim canim . Bu defa çok ileri gittik ikimiz de içimizde ne varsa geçmiste ve şimdide de , hepsini döktük , istesek de çözüme kavusturmadan devam edemeyiz zatenSorun yok muymuş? :) Sorun olmadığı için mi bu haldesiniz? Barışmak gibi bir niyetin varsa, terapist şart koş; hiç yoktan hatalarını kabul etmeyi, bir özür az çaba ile yaptıklarının ve yaşattıklarının silinemeyeceğini, her hatanın bir bedeli olduğunu, doğru düzgün telafi etmeden hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam edemeyeceğini öğrenir belki hiç yoktan. Kıymetli anası öğretmemiş belli ki.
Önce suçunu kabul etmesi gerekiyor. Suç olarak görmediği şeyleri, sen eve geldikten az zaman geçince tekrar yapacak.Ona göre sorun yokmuş ama bana destek olacakmis tabi izin verirsem. Bana söylediklerinin bir saglamasini yapayim ne istedigimi belirleyecegim canim . Bu defa çok ileri gittik ikimiz de içimizde ne varsa geçmiste ve şimdide de , hepsini döktük , istesek de çözüme kavusturmadan devam edemeyiz zaten
Geçmiste yaptiklarini suç olarak görüyor hatali oldugunu kabul etti. Düzeltmek için aylardir ugrastigini ve bir daha ayni hatalari yapmadigini da söyledi. Yani kisaca diyor ki zamaninda yanlis yaptim ama simdi yapmiyorum hatalarimi duzeltiyorum sorun yok .Önce suçunu kabul etmesi gerekiyor. Suç olarak görmediği şeyleri, sen eve geldikten az zaman geçince tekrar yapacak.
Söyledim dün konustuk bunu. Uzun bir konuydu detayli anlatamiyorum. Eşim sorun olmadigini dusunuyor bana destek olacakmis ayrilmak istemiyormus ama karari da bana birakti .Normal olmayan seyler yaşamışsınız böyle hissetmeniz cok normal taş değilsiniz ki etkilenmeyesiniz. Bence hislerinizi eşinize söyleyin ve o da bilsin ondan sogudugunuzu. Biraz da onun canı sıkılır belki bu durumlara
Sizce de hatalarını düzeltiyor mu. Çabaladığını hissediyor musunuz?Geçmiste yaptiklarini suç olarak görüyor hatali oldugunu kabul etti. Düzeltmek için aylardir ugrastigini ve bir daha ayni hatalari yapmadigini da söyledi. Yani kisaca diyor ki zamaninda yanlis yaptim ama simdi yapmiyorum hatalarimi duzeltiyorum sorun yok .
Eski konumu biliyorsunuz tüm detaylari ile, orada ne yazmişsam son 7 aydir tam tersini yasiyoruz. U dönüşü yapti sanki eskinin tam tersi davraniyor. Kaynana ve görümce hala aynilar ama eşim onlari bir sekilde durdurup susturuyor. Bana karsi da iyi bence çabaliyorSizce de hatalarını düzeltiyor mu. Çabaladığını hissediyor musunuz?
Terapiye de yanasmiyorsa boş erin bosanin.Ben eşimde net tavir koyacak potansiyeli görmüyorum yapamaz. Sadece savunma yapabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?