Eşimden Sogudum

Aman ne önemi var şimdi? Onlara rağmen hala evlisiniz, üstelik eşiniz çaba gösteriyor evli kalmanız için. Masum masum, haklı haklı otursunlar evlerinde.

Eski konum beni anlamaniza yardimci olur belki.

Anlıyorum, ama ben doğru anlamışım değil mi? Şu an mevcut durumunuz dediğim gibi değil mi?

Yani bu konuyu eşinizle konuşup 1 ay kadar ayrı kalın.Özlerseniz devam edin özlemezseniz ayrılın

Ben konuyu okudum Bunları burda değil eşinizle konuşmalısınız her kim olursa olsun ıkı kişi arasında ki duygu durumunu burada söyle böyle diye yorumlanması yanlış kendı kendınıze eşinizle konuşarak karar verın

Düşünsenıze eşiniz sizin hakkınızda bu sekılde düşünüyor ve bunu gidip baskasının yorumunu arıyor ne kadar doğru ? Ailesi ile yapmış önceden nasıl hissettiniz bunu yaşarken ? Eşinize aynı şeyi siz yapıyorsunuz suan oturup karşılıklı konuşun durumu çözüp çözemeyecegınıze de ikiniz karar verın. Bu kişi sevgiliniz de değil eşiniz oturup konuşamıyorsanız karşılıklı en basından beri bı sıkıntı var demektir. Genelleme olarak söylüyorum size yonelık değil bu lafım ama Eş demek hayat arkadaşı demek bıseyler karşılıklı konusalamıyorsa demekki sadece kagıt üstünde bır evlilik hayat arkadaşlığı yok demektir. Forumda vakit kaybetmeyin bır an önce karşılıklı oturup eğrisi doğrusu ile konuşun. Bazı şeyleri içe atıp karşılıklı konuşmadıktan sonra ilerde daha büyük sorunlar çıkacaktır en ufak bır meselede büyük patlama yasanır

Haklisiniz kagit ustunde bir evlilik basindan beri de öyleydi zaten.

Mevcut durum tam da dediginiz gibi. Daha ne istiyorsun der gibi yazmissiniz haklisiniz da
Ay yok estağfirullah. Ağızlarının payını almışlar, oturmuşlar evlerinde, onu dedim. Eski konunuzu okuyorum, kaynana tam sinsi. Kendi görünürde ete süte karışmamış, oğlunu kurup kurup salmış üstünüze. Şimdi nasıl halleri acaba, elinde patladı düzeni.

Bu durumda çift terapisinin faydalı olacağını düşünüyorum

Görünürde baslarda karismiyor gibiydi, sonradan eşimden yüz buldukça yalniz kaldigimizda laf sokmaya basladi , eşimden aldigi yuz arttikca da eşimin yaninda laf söylemeye basladi , eşim kendine tepki vermedikce biz de eşimle bu sebeple tartistikça dozu arttirdi. En son elinde patladi evet. Şimdi başa döndü tekrardan eşimi alttan altan işlemeye çalisiyor lakin yüzüme bir şey söylemiyor. Eşim tepkisiz kaliyormuş duydugum kadariyla ve benle paylasmiyor annesi ile olan bu konusmalarini . Bilmiyorum sonu ne olur annesinin isteklerine ne kadar tepkisiz kalir yine kavgalara döner miyiz belirsiz , aylardir stabil yasiyoruz.

Ne kadar zaman aralığı var, boşanma aşamasından dönme, değişmeye karar vermesi, gönlünüzü almasi, uygulaması falan?

Eşinizin sizle geçinmeye gerçekten gönlü varsa kaynana ağzı ile kuş tutsun isterse. Değil kaynana, sülale toplansa aklını bulandıramaz eğer gerçekten aklı başına geldiyse. Örneğini çok gördüm.

Bosanma kararimiz ile barismamiz arasinda 1 ay geçti. Şimdi 7 ay oldu , eşim baristiktan sonra degisti. O zamandan beri sorun yasamadik . Tabi ufak tefek sürtüşmelerimiz oldu ama çok üzerinde durulacak şeyler degildi konusup kapattik orda . Benim ruh halim baristigimizdan beri iyi degil. Yeniyiz zamanla duzeliriz dusuncesi vardi bende , degisti de ama ben o kirginlikta kaldim ilerlemedim hiç. Akisina biraktim ne olursa olsun moduna girdim. Zamanla kirginligim gecer sandim. Aslinda ben hep sandim ama hicbir sey sandigim gibi olmadi. Degismeyecegimi anladigim gün ise evlilik yildönümümüzden öncesiydi. Normalde özel günlere çok önem veririm ancak evlilik yildonumumuz icin hicbir sey yapmadim plan yapmadim planina ortak olmadim sen bilirsin deyip ona biraktim. Eşim ise çok heyecanliydi bir hafta ne yapalim nereye gidelim diye dusundu sordu durdu . Ben de tık yoktu.

Annesi hala uğraşıyor mu? Gerçekten 7 ay boyunca anam da anam demedi mi bir kere bile? Maşallah öyleyse. Çok denemiş, çok sınamış sabrınızı, üşenmedim okuyorum. Hep zorlamış, son damlasına kadar. Şimdi böyle soğumanız çok normal, bi zahmet sonuçlarına katlansın. Anasının küçük oğlu değil artık. Dünyanın anasının kucağı ile alakası yok, öğrenmiş olur.

Annesi ilk zamanlar çok zorladi beni baristiktan sonra ama ben kararliydim tepkisiz kaldim. Eşim de annesinin tavirlarini gordukce net tepkiler vermeye basladi , sözleri ile degil davranislariyla savunmaya aldi. Annem de annem demedi evet olmasi gerektigi gibi davrandi 7 ay boyunca. Hala da ayni . Annesi şimdi taktik gelistirdi eski haline döndü alttan işliyor. Eşim de bana hiç bahsetmiyor aralarinda gecen konusmalari böyle devam ediyor işte

Sessiz kalıyor bence şu an annesine karşı. Öyle olmaz. Kafasının şişmesini istemiyorsa net ve biraz sert tepkiler vermeli. Kolay değil anneye onu yapmak, ama başka kurtuluşu yok. Böyle olursa dolar dolar, patlar en sonunda. Belki ona, belki size, belki ikinize de. Ruh sağlığını korumak istiyorsa net olmalı.

Ben eşimde net tavir koyacak potansiyeli görmüyorum yapamaz. Sadece savunma yapabilir

Ben eşimde net tavir koyacak potansiyeli görmüyorum yapamaz. Sadece savunma yapabilir
O savunma olayının sonu yok malesef. Sürekli başka şeyle gelecek annesi. Ömür boyu savunamaz. Yıpranır, yıpratır. Net olmayı acilen öğrenmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…