eşimden soğudum

bir de madem markette kasaya uğramadan gidiyorsa siz de tüm aldıklarınızı bırakın kasada. almayın bişey. evde bişey kalmasın. elektrik su kapansın. sadece çocuklarınıza bakın. o zaman analr belki.

ben eşler arasında gerektiğinde senin paran-benim param... olması gerektiğini düşünüyorum. şöyle ki, kadın çalışsın çalışmasın, evi geçindirmek erkeğin görevi. adam hasta olur çalışamaz, adam iş arar bulamaz, az maaş alır... o ayrı. bu durumlarda kadın tabiki kocası ne getiriyorsa idare eder, kendi maaşı ile evi geçindirir.

kadınlar özgür olmak için okuyup çalışmaya başlayınca, o eski "karımı çalıştırmam" tipi erkekler gitti yerine "hayat müşterektir karım çalışacak" diyen erkek tipi geldi. kıskanmaya gelince, kısıtlamaya, hizmet etmeye, aileye gelinlik etmeye gelince o modern erkek yok, paraya gelince hepsi modernleşiyor. çok yanlış. artık kaynanalar çalışan gelin bakıyor oğullarını. normali tabi ki, kadın erkek birlikte çalışır, birlikte geçinir, artanı ile de yatırım yapar. ama evin tüm ihtiyaçlarını sana aldırsın. kendi kazancını ailesine yedirsin... olmaz. benim eşim de ailesine yardım eder ama evin masrafından artan ile ve ben çalışmıyorum. iş arıyorum, çalışınca da evin tüm masraflarını karşılamam. eşim yetişmez başım üstüne ama olmaz... erkek parasını evine harcamayınca nere vereceğini şaşırıyor.

kaynın geçinemiyorsa eşi de çalışsın. ya tabiki kardeş kardeşe yardım eder ama alışkanlık olmuş. ben senin yerinde olsam ben de koca gibi görmem. erkek ne kadar erkeklik yaparsa, kadın o kadar dişileşir, o kadar ister kocasını. evi kadın geçindirsin, adam ekmek için bile karısının kartını istesin şimdi daha iyi anlıyorum niye yatağın ayrı...

canım, çocukları sen doğur, evi sen geçindir, çocuklara annen ve sen bak... ee daha niye var o koca? evlat edinip yalnız yaşasaydın. müdahele et. eşin alışmış bu duruma ona normal geliyor. gerekirse gururunu kır ama bir düzene sokun. yoksa sen kocanı koca gibi görmezsin, o da kendi yaptığına bakmadan seni suçlar.

Allah yardımcınız olsun. Biraz sert yazdım canım kırmak istemem seni ama eşin çok ayıp ediyor sana.

beğen butonunu geri istiyoruuummm bu yorum beğenilmez mi harikasın arkadaşım benim ve benim gibi bir çok kişinin hislerine tercuman oldun ağzına sağlık:)

kadın evi geçindirmek zorunda değildir.bu erkeğin görevidir.kadın kendi isterse çalışır.taa ilk çağlarda bile erkek avını vurur.kadın mağarada eşini beklermiş.acaba erkeklere çok mu yüz veriyoruz.ben de lisans mezunuyum.malum işsizlik bir de çocuk olunca çalışamadım.biz de tek maaşlıyız.eşimin kardeşi ve eşi çalışıyor.bize her ay para verin mi demeli eşim? altın yumurtlayan tavuk yumurtlamıyor artık çocuğumuz için birikim yapıcam bundan sonra sen karşıla evin ihtiyaçlarını deyin.ve bir daha da zırnık koklatmayın.çok sinir oldum.kardeşi çocuğundan önce gelmiyordur herhalde.ben olsam sonucu ne olursa olsun beni sömürmelerine izin vermezdim....

gel de delirme yani. ne saf bazı erkekler.
ailenden birinin acilen paraya ihtiyacı olsun canım.. (faraza tabi)
hemen ona yardım etmeye başla. yani o öyle bilsin.
sen de biriktir o sözde yardım parasını. git altın al mesela her ay.
çocuklar büyüdükçe masraflar artacak. eşin farkında değil mi acaba.
arada herkesin birarada olduğu ortamlarda tek maaşla geçinemediğinize dair bişeyler söyle.
öyle ortaya söyle. söyle ve başka konuya geç hemen. vur kaç yap yani.
hayat çok pahalılaştı.. çocukların masrafı arttı.. çocuğun şuna ihtiyacı var ama alamıyorum. falan filan..
alınan alınsın artık..

bir de madem markette kasaya uğramadan gidiyorsa siz de tüm aldıklarınızı bırakın kasada. almayın bişey. evde bişey kalmasın. elektrik su kapansın. sadece çocuklarınıza bakın. o zaman analr belki.

evde bişey olmasın mesela yemeklik felan bende yapmayım onun hiç hiç sorun yok iki kat altta annesi var oraya gidiveriyo:))))

çok doğru söylüyosun çok haklısın kırılmam canım.aynen öyle yazdıkların gibi yırtınıyorum ama eşime bişeyleri anlatabilmek için anlarsa tabi.bende koca gibi görmüyorum herşeyi ben yaptıktan sonra ona ihtiyacım yok gibi düşünüyorum.bide demezmi sen kardeşlerimi yemeğe neden çağırmıyosun diye.

oo canım ben direk kayınvalideme söyledim evi ben geçindiriyorum oğlunda kardeşinin evini geçindiriyo bıktım artık felan dedim.e napsın benim çocuğum düşünceli çocuk diyo anneside.ama senin taktikde güzelmiş ben onu deneyim gerçi artık eltimlerle konuşmuyorum ama olsun yaparım.

inanmıyorum resmen senın emeğini eltıne ve kaynına yedırıyor...ben de olsam delırırdım ...nerde o bolluk ya..o kardesıne yarancak...eee sen ve senın cocukların ne olacak daha ıyı ımknlarla buyumek yerıne aza kanaat getıreceksınız...bence senın hakkını yeddırıyor yanı kul hakkı yıyor esın...yatakodası mevzusundan once bu bence hallolmalı cunku senın gozundekı esının erkeklık kavramı sarsılmıs...eşını karısının parasıyla evını gecındıren bırı olarak goruyorsun ve halıyle bu davranısları sana btıyor...çok pişman olur ılerıde cok...

durun kızlar bişey daha söyleyim eşimle kaynımın çalıştıkları dükkanda benim bileziklerimle açıldı (( geri verecez söz demişti ikiside.eltime dedim hakkımı helal etmiyorum haram olsun dedim çokda umrumda dedi(

bu pazarda bizim evlilik yıldönümümüz.geçen sene seni bi yerlere götüreyim dedi ben safda sevindim tamam dedim.kredi kartını versene dedi ertesi günde:) gülsemmi ağlasammı bilemedim.gitmedim tabi

ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............
ben senın yerınde olsam ekonomık ozgurlugum vrken vede adamdan soguyup iğrenmişken en yakın zamanda yoluma bkardım...demesı kolay gercı ama bu kadar seyı kımse kaldıramaz ki....fazlasıyla müsemma göztermişsin..ben kendımı bılıyorum böle bır durumda esıme cok agır laflar eder erkekllıgıne kadar sölerdım ...

Ben değil sinir olmak.. Sinir krizi geçirir ayrılık eşiğine gelirdim. Evinizde roller değişmiş.. Ben olsam ne yapar eder işi bırakırdım.. Bu arada kayınvaliden yakınındayken neden annen bakıyor. Ailecek kullanılıyorsunuz.. Soğumanızın nedeni kullanılıyor olmanız.. Değil ayrı yatmak şimdiden annemin evine yol alırdım.

Son düzenleme:
Sen yazdıkça sana yapılan haksızlıkları bizde sinir tavan yaptı artık harekete geç ne yapacaksın? Birde ne gibi tedbir aldın yeter demenin zamanı gelmiş !

nıye ısını bıraksın yaaa..o onun tek garantısı bu adam esıne ve cocuguna bakamazken karısı calısmazken bakabılecek mı hıc zannetmıyorum.....bence baska cozumler bulsun

nıye ısını bıraksın yaaa..o onun tek garantısı bu adam esıne ve cocuguna bakamazken karısı calısmazken bakabılecek mı hıc zannetmıyorum.....bence baska cozumler bulsun

İşini bırakmasını isteme sebebim eşinin arkadaşımıza güveniyor olması. Adamdaki rahatlığa bak eşine iltifat olarak altın yumurtlayan tavuğum diye hitap ediyor. Benim eşim benden para isterken şekilden şekile girer. Önce ortaya kendi maaşının hesabını bana bizzat yapar. Eşi annesinden destek alıyor.

Son düzenleme:
Öncelikle Merhaba,
kesinlikle eşler arasında senin paran benm param mevzusuna karşıyım ama sizin durumunuz çok farklı. Yani bu durumda eşiniz çalışmasa da olur madem öle evde otursun çocuğa baksın temzlik yemek yapsın nası olsa 5 kuruş faydası yok aile bütçesine. Yani ev hanımı gibi olsun da hakkını versin evliliinizin en azından. Hem maddi manevi faydası olmcıak hem de tüm gün kerdeşi geçinsin diye çalışcak çok saçma.

hemen aklıma gelen birşeyi yapmanızı önericem, nerede çalışıosunuz bilmiorum ama eğer özel sektörse maaşımı kesiolar şirketin durumu kötüymüş 3 ile 6 ay arasında yarı maaş verebilrlermiş deyin ve maaşınınz yatar yatmaz maaşınızın yarısını çekip bi yerde saklayın mecbur para gerekecek ve yardımcı olmak zorunda kalacaktır diye düşünüyorum. Sonrasında da bunun böyle devam etmesini sağlayın derim. yanii bieşekilde sizde de para olmadıını sansın ve mecbur kalıp bişiler yapsın. böyle şeyler düşünülmemeli hiç bi zaman eşler arasında ama yazdıklarnızdan işin içinde size karşı duyulan bi maddi güven sezdim ben. bu nedenle o güveni biraz sarsmak lazm.

yaa sen kaynına eltine bakmak zorundamısın herkesin geliri kendine, herkesin standardı farklı olur siz iki kişi çalışırsınız daha rahat yaşarsınız onlar tek maaşla kendilerine göre yaşarlar, zor durumda kalırlar yardım edersiniz onu anlarımda sigara parası alıp kendi parasını olduğu gibi kardeşine vermek ne demek eltiye bak sen 800 TL verip halı alıyosa sizden iyi yaşıyolar demekki, benim boyam olur kremim olur kendime alacağım olur kendimden kısıp onlarımı beslicem desene kocana, adam dicem lafım boşta kalıcak boşa o adamı kurtul bu asalaklardan

aslında okumuycaksınn çalışmıycaksın kocada eşşek gibi bakacakk sanaa töbe töbee...bencee eşinizi karşınıza alıp içinizdekileri bir bir söyleyinn ve çocuklarınızı alın annenize gidinn işin ciddiyetinin farkına varsın oda...sizin ihtiyaçlarınız eksikkenn eltinz gidiptee evine halı alabliyrsaa o kocanın gözünü açmasını beklemek hataa neden sabredesinzkii zaten herşeyi siz yapıyrsunz işinizde var çok şükür ister blöf olarak yapın ister ciddi ama o adamın aklını ancak ve ancakk herşeyi konşup evden giderek yerine getireblrsnz bnce..kırıcı olurmuyum diyede düşünmeyin kırıcı olunn gururunu kırın..evinee ekmek getrmeyenn adamaa kocamı denirr..birde benim çocuklarımın rızkını elalemee yedircekk...hastalık olur zorda olurda insan yardım eder amaa eşinzn yaptığı yardmda değil enayilik..kusura bakmyn lütfenn çok sinirlndmm tüm yorumları okuynca bukadar nasıl beklednz birşey yapmadan anlayamadmm

yani senin çocukların var normal şartlarda bi erkek imkanları ne olursa olsun zorlar en iyi şeyleri yediriyim en iyi kıyafetleri giydiriyim en iyi okullarda okutayım ister kölemisin sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…