ben eşler arasında gerektiğinde senin paran-benim param... olması gerektiğini düşünüyorum. şöyle ki, kadın çalışsın çalışmasın, evi geçindirmek erkeğin görevi. adam hasta olur çalışamaz, adam iş arar bulamaz, az maaş alır... o ayrı. bu durumlarda kadın tabiki kocası ne getiriyorsa idare eder, kendi maaşı ile evi geçindirir.
kadınlar özgür olmak için okuyup çalışmaya başlayınca, o eski "karımı çalıştırmam" tipi erkekler gitti yerine "hayat müşterektir karım çalışacak" diyen erkek tipi geldi. kıskanmaya gelince, kısıtlamaya, hizmet etmeye, aileye gelinlik etmeye gelince o modern erkek yok, paraya gelince hepsi modernleşiyor. çok yanlış. artık kaynanalar çalışan gelin bakıyor oğullarını. normali tabi ki, kadın erkek birlikte çalışır, birlikte geçinir, artanı ile de yatırım yapar. ama evin tüm ihtiyaçlarını sana aldırsın. kendi kazancını ailesine yedirsin... olmaz. benim eşim de ailesine yardım eder ama evin masrafından artan ile ve ben çalışmıyorum. iş arıyorum, çalışınca da evin tüm masraflarını karşılamam. eşim yetişmez başım üstüne ama olmaz... erkek parasını evine harcamayınca nere vereceğini şaşırıyor.
kaynın geçinemiyorsa eşi de çalışsın. ya tabiki kardeş kardeşe yardım eder ama alışkanlık olmuş. ben senin yerinde olsam ben de koca gibi görmem. erkek ne kadar erkeklik yaparsa, kadın o kadar dişileşir, o kadar ister kocasını. evi kadın geçindirsin, adam ekmek için bile karısının kartını istesin şimdi daha iyi anlıyorum niye yatağın ayrı...
canım, çocukları sen doğur, evi sen geçindir, çocuklara annen ve sen bak... ee daha niye var o koca? evlat edinip yalnız yaşasaydın. müdahele et. eşin alışmış bu duruma ona normal geliyor. gerekirse gururunu kır ama bir düzene sokun. yoksa sen kocanı koca gibi görmezsin, o da kendi yaptığına bakmadan seni suçlar.
Allah yardımcınız olsun. Biraz sert yazdım canım kırmak istemem seni ama eşin çok ayıp ediyor sana.
bir de madem markette kasaya uğramadan gidiyorsa siz de tüm aldıklarınızı bırakın kasada. almayın bişey. evde bişey kalmasın. elektrik su kapansın. sadece çocuklarınıza bakın. o zaman analr belki.
ben eşler arasında gerektiğinde senin paran-benim param... olması gerektiğini düşünüyorum. şöyle ki, kadın çalışsın çalışmasın, evi geçindirmek erkeğin görevi. adam hasta olur çalışamaz, adam iş arar bulamaz, az maaş alır... o ayrı. bu durumlarda kadın tabiki kocası ne getiriyorsa idare eder, kendi maaşı ile evi geçindirir.
kadınlar özgür olmak için okuyup çalışmaya başlayınca, o eski "karımı çalıştırmam" tipi erkekler gitti yerine "hayat müşterektir karım çalışacak" diyen erkek tipi geldi. kıskanmaya gelince, kısıtlamaya, hizmet etmeye, aileye gelinlik etmeye gelince o modern erkek yok, paraya gelince hepsi modernleşiyor. çok yanlış. artık kaynanalar çalışan gelin bakıyor oğullarını. normali tabi ki, kadın erkek birlikte çalışır, birlikte geçinir, artanı ile de yatırım yapar. ama evin tüm ihtiyaçlarını sana aldırsın. kendi kazancını ailesine yedirsin... olmaz. benim eşim de ailesine yardım eder ama evin masrafından artan ile ve ben çalışmıyorum. iş arıyorum, çalışınca da evin tüm masraflarını karşılamam. eşim yetişmez başım üstüne ama olmaz... erkek parasını evine harcamayınca nere vereceğini şaşırıyor.
kaynın geçinemiyorsa eşi de çalışsın. ya tabiki kardeş kardeşe yardım eder ama alışkanlık olmuş. ben senin yerinde olsam ben de koca gibi görmem. erkek ne kadar erkeklik yaparsa, kadın o kadar dişileşir, o kadar ister kocasını. evi kadın geçindirsin, adam ekmek için bile karısının kartını istesin şimdi daha iyi anlıyorum niye yatağın ayrı...
canım, çocukları sen doğur, evi sen geçindir, çocuklara annen ve sen bak... ee daha niye var o koca? evlat edinip yalnız yaşasaydın. müdahele et. eşin alışmış bu duruma ona normal geliyor. gerekirse gururunu kır ama bir düzene sokun. yoksa sen kocanı koca gibi görmezsin, o da kendi yaptığına bakmadan seni suçlar.
Allah yardımcınız olsun. Biraz sert yazdım canım kırmak istemem seni ama eşin çok ayıp ediyor sana.
gel de delirme yani. ne saf bazı erkekler.
ailenden birinin acilen paraya ihtiyacı olsun canım.. (faraza tabi)
hemen ona yardım etmeye başla. yani o öyle bilsin.
sen de biriktir o sözde yardım parasını. git altın al mesela her ay.
çocuklar büyüdükçe masraflar artacak. eşin farkında değil mi acaba.
arada herkesin birarada olduğu ortamlarda tek maaşla geçinemediğinize dair bişeyler söyle.
öyle ortaya söyle. söyle ve başka konuya geç hemen. vur kaç yap yani.
hayat çok pahalılaştı.. çocukların masrafı arttı.. çocuğun şuna ihtiyacı var ama alamıyorum. falan filan..
alınan alınsın artık..
inanmıyorum resmen senın emeğini eltıne ve kaynına yedırıyor...ben de olsam delırırdım ...nerde o bolluk ya..o kardesıne yarancak...eee sen ve senın cocukların ne olacak daha ıyı ımknlarla buyumek yerıne aza kanaat getıreceksınız...bence senın hakkını yeddırıyor yanı kul hakkı yıyor esın...yatakodası mevzusundan once bu bence hallolmalı cunku senın gozundekı esının erkeklık kavramı sarsılmıs...eşını karısının parasıyla evını gecındıren bırı olarak goruyorsun ve halıyle bu davranısları sana btıyor...çok pişman olur ılerıde cok...evet galiba buda beni soğutan sebeplerden.çünkü kendiside kardeşiyle aynı iş yerinde çalışıyo yani dükkan var.ama benim eşim kazandıklarını eşit paylaşmayıp kendine sigara parası alıp gerisini kardeşine veriyo.sebebide ben çalışıyomuşum onun eşi çalışmıyomuş.markette alışveriş felan yaparken kasaya gelince çıkar gider((( ben kalırın sap gibi.kadınmıyım erkekmiyim bilemedim ((((
ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............durun kızlar bişey daha söyleyim eşimle kaynımın çalıştıkları dükkanda benim bileziklerimle açıldı(( geri verecez söz demişti ikiside.eltime dedim hakkımı helal etmiyorum haram olsun dedim çokda umrumda dedi (
durun kızlar bişey daha söyleyim eşimle kaynımın çalıştıkları dükkanda benim bileziklerimle açıldı(( geri verecez söz demişti ikiside.eltime dedim hakkımı helal etmiyorum haram olsun dedim çokda umrumda dedi (
nıye ısını bıraksın yaaa..o onun tek garantısı bu adam esıne ve cocuguna bakamazken karısı calısmazken bakabılecek mı hıc zannetmıyorum.....bence baska cozumler bulsunBen değil sinir olmak.. Sinir krizi geçirir ayrılık eşiğine gelirdim. Evinizde roller değişmiş.. Ben olsam ne yapar eder işi bırakırdım.. Bu arada kayınvaliden yakınındayken neden annen bakıyor. Ailecek kullanılıyorsunuz.. Soğumanızın nedeni kullanılıyor olmanız.. Ben olsam değil ayrı yatmak şimdiden annemin evine yol alırdım.
nıye ısını bıraksın yaaa..o onun tek garantısı bu adam esıne ve cocuguna bakamazken karısı calısmazken bakabılecek mı hıc zannetmıyorum.....bence baska cozumler bulsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?