eşimden ummadığım davranış. ne yapmaliyim?

bu durum karsisinda ne yapmaliyim?

• Ankete Katılan
    139
acikcasi kayinvalideme bi ders verme bisey yapma derdinde degilim.bugune kadar hicbir şekilde saygimi bozmadim ve hep guleryuzlu oldum.sadece bu olaydan su dersi cikardim demekki kayinvalidem beni sevmiyormus .bundan sonra bende eski samimiyetimde olamam istesemde yapamam yani bunu .cunku kirginim.kayinvalideme kizacak hesap soracak biride degilim. ben yalnizca esime kizabilirim. o bana deger vermedikce ailesi hic vermez. hersey onda bitiyor. ders almasi gereken yalnızca esim. alacaginida hic zannetmiyorum. hemde hic

Ben olsam ikisine de bunu ödetirim ama tabiki en çok eşiniz hatali

kafanızı dinleyin uzaklaşın bu süreçte boşanmaktan söz etmeyin bazı şeyleri dillendirmek hoş değil. Tıpkı sizin arkanızdan manyak denilmesine sinirlerinizin bozulması gibi. Ailesiyle olan diyaloğuna müdahale edemezsiniz elbet her saniye pamuk prenses diye bahsetmeyecekler olur öyle ayarın bozulduğu anlar zamanlar. Kaynanadan kocadan bahsederken sizin de ayarınızın kaçtığı olmuştur ailene anlatırken abartmışsınızdır olur o kadarcık. Biraz idare etmek lazım. Bi de Bebek var onun yanında tartışılmamalı.

acikcasi kayinvalideme bi ders verme bisey yapma derdinde degilim.bugune kadar hicbir şekilde saygimi bozmadim ve hep guleryuzlu oldum.sadece bu olaydan su dersi cikardim demekki kayinvalidem beni sevmiyormus .bundan sonra bende eski samimiyetimde olamam istesemde yapamam yani bunu .cunku kirginim.kayinvalideme kizacak hesap soracak biride degilim. ben yalnizca esime kizabilirim. o bana deger vermedikce ailesi hic vermez. hersey onda bitiyor. ders almasi gereken yalnızca esim. alacaginida hic zannetmiyorum. hemde hic
Bence bir konuda yaniliyorsunjz
Esiniz size deger vermiyor diye ailesinin de deger vermemesi gerekmiyor
Cok yanlis bir dusunce
Ben 9 yasindaki oglumun arkadaslarina deger veriyorum salak olduklarini dusunduklerim de var ama bunu oglumun yuzune vurmuyorum
Hele ileride gelinime oglum salak dese hosst derim , sizin kv ile yuzlesmeniz lazim
Ve araya ciddi mesafe koymaniz lazim
Ailenize manyak diyen esinizi ise surundurmeniz lazim , esler birbirine kizar hadi salak manyak da der ama aileme boyle birsey derse bir gece kapi onunde paspas uzerinde yatiririm o adami

esim 2 gun once is dolayisiyla gecikecegi icin beni annemlere birakti. bir sebepten tartistik telefonda.geldi beni aldi isi bitince.annemlerden cikinca gecenin 1 i geçerken kaynanamlara ugradik sikma yapmis verecekti bize diye.benimde yuzume yansimis aramizdaki gerginlik.elimdr değil moral bozuk olunca gulemiyorum ki yinede guldum konustum ama ağladığımı anlamis kaynanam gozum kizarik diye.sordu bana rahatskzim biraz anne dedim.ertesi gun yani dun kaynanam esim isteyken yanima geldi bebegimizi felan sevdi oturduk ettik hic sormadi bana bisey gayet iyi iyi konusyorduk. ama megerse bize gelmeden once esim isteyken aralarinda gecen konusmayi gördüm dun aksam telefonda ve sok oldum. esime sormus neydi onun derdi diye. esimde arkamda salak iste geciktim diye agladi ailecek manyak filan demis annesine. anneside he manyak de gec sen butun gun calisiyon yoruluyon oglum sesinden belli demis...... esim yuzume karşı askim karim kusme gel sarilalim v.s derken annesine bunlari soylemis. anneside yuzume karsi bana sormamis ve oglunu tasdiklemis. bütün gun yanimdaydi bana da sorabilirdi diye dusunuyorum.yuzume karsi kaynanam hic boyle degil.onumde ogluna karini op saril diyor .ama arkamdan boyleymis.ailece manyaklar demeside zoryuma gitti cunku ailem esimin ailesinden daha yardimcidir bize gel dedigimizde gelirler her yardimimiza kosarlar.esim zorda kalsa ailem hemen kosar.esimin nankor oldugunu ogrendim bu sayede de.cok zoruma gitti .bu arada tartisma sebebimiz gecikmesi degildi. onu fazla gecikince aradim ilk acmadi .ikinci aradim tlf mesgul du sonra aradim aradim yine acmadi.bile bile acmamis yoldaymis çünkü. beni merakta birakti diye gerildim .yani annesine beni yalan yanlış karaladi ustelik.
neyse aksam soyledim esime ogrendigimi.sok oldu. annesinden bunu hic ummadigimi ikisininde yuzume farkli arkamdan farkli olduğunu soyledim. birisi arkamdan konussa susturman gerekirken sen bana bunu nasil yaparsin dedim. bosanalim boyle olmaz sen guvenilmez birisisin dedim .bugun gidecegimi soyledim evden. oda gidemezsin gidersen beni gercekten istemedigini anlarim affet karicigim eseklik ettim diyp durdu. ama bunlar benim gordugum kimbilir 3 senedr neler konustu ailesine arkamdan.insan cocugunun annesine bunu yaparmi. 8 aylik bebegimiz var. sizce ne yapmaliyim.bosanmayi dusunuyorum .yada 3 5 gun uzaklasmayi kafami.dinlemeyi............(bu arada esim geciktigi gece gerçekten is yerindeydi ondan yana suphem yok gecikmesi dert degildi twlefonu bile bile acmamasinin gereksizligine gerildik )

Olay böyle ise ailecek manyak olan siz değil onlar oluyor :)))

Boşanmak sözünü her huzursuzlukta kullanmasanız iyi olur.
Boşanacak bir durum göremedim. Süründürün top sizde

Boşan diyemem ama seni anlıyorum ben de olsam kırılırdım. Sorunlar ailelere taşınmamalı ben de çok büyük bir şey olmadıkça güven kaybetmek kötü çünkü

Benim fikrim bosanmamandan yana. Esine birkac gun ailende kalacagini ama onlara bu durumdan bahsetmeyecegini dusunup birkac gun sonra ona kararini bildirecegini soyle birkac gun tutussun. Birkac gunun sonunda da bu birdi ikinci olmayacak gibi birseyler soyle anlar yanlisini bence

Size demiş lafı ama arada ailenize de giydirmiş utanmadan.
Ailenizle ne alakası vardı ki onları da katıyor işin içine?
Kayınvalideniz de az değil size sormuş hastayım demişsiniz ona ne yani artık birde eşinize soruyor.
Eşinizde birşey yok aramızda hallettik diyeceği yerde dedikodu yapıp arkanızdan saydırıyor.
Yani nasıl dönüpte yüzünüze karıcım diyebiliyor bunca lafı arkanızdan edipte pes yani.
Boşanın diyemem ama bu fırsatı iyi değerlendirip adam akıllı konuşun. "Bu evde aramızda yaşananlar bu evde kalacak,annene veya bir başkasına anlatıp birde üstüne bana/aileme hakarete varan kelimeler kullanamazsın,utanmadın mı arkamdan bu lafları edip yüzüme gülmeye?"diye sorun ve ekleyin"anneni de affetmiyorum,oda yangına körükle gitmiş "diye.
Uzun zaman süründürün,o lafları ettiğine edeceğine pişman olsun eşiniz.

Size demiş lafı ama arada ailenize de giydirmiş utanmadan.
Ailenizle ne alakası vardı ki onları da katıyor işin içine?
Kayınvalideniz de az değil size sormuş hastayım demişsiniz ona ne yani artık birde eşinize soruyor.
Eşinizde birşey yok aramızda hallettik diyeceği yerde dedikodu yapıp arkanızdan saydırıyor.
Yani nasıl dönüpte yüzünüze karıcım diyebiliyor bunca lafı arkanızdan edipte pes yani.
Boşanın diyemem ama bu fırsatı iyi değerlendirip adam akıllı konuşun. "Bu evde aramızda yaşananlar bu evde kalacak,annene veya bir başkasına anlatıp birde üstüne bana/aileme hakarete varan kelimeler kullanamazsın,utanmadın mı arkamdan bu lafları edip yüzüme gülmeye?"diye sorun ve ekleyin"anneni de affetmiyorum,oda yangına körükle gitmiş "diye.
Uzun zaman süründürün,o lafları ettiğine edeceğine pişman olsun eşiniz.
soyledim bunlari.ama esim kopruyu gecene kadar olan birisidir.3 gun sonra yine boyle birsey yapabilir yani.napacagmi sasirdim ayrilsam ayr dert ayrilmasam ayri dert. konunun ailemle zerre alakasi yok ne diye ailem hakkinda konusuyor anlamıyorum .butun gece düşündüm cok kotuyum .basit bi konu gibi gorunuyor ama kalbim cok fazla kirik

Boşanma... Yazık günah... zevzeklik yapmış eşiniz afedersiniz... kayınvalide de aman canım işte oğlu dururken sizden mi yana çıkacak... bence her kayınvalidenin içinde gizli bir canavar var :KK53: yani kötü olmasalar bile, hakkınızda kötü düşünmeseler bile, oğullarından yana sizi gömecekleri bir fırsat doğarsa anında değerlendirirler bu fırsatı...

O yüzden ikisinin de yüzüne; edebinle, ağırlığınla, böyle kadınlığınla vur bu durumu! Ama var ya, sanki tahta oturmuşsun da onlar da aşağıda suçlularmış gibi canlandır zihninde... öyle bir ağırlığın olsun. Ve bu tutumun bir kaç ay da öyle kolay kolay geçmesin... içlerine otursun...

bir de mümkünse, fırsat çıkarsa, bu süreçte eşinin ailesinden birine de gayet doğal akışında bir yardımda bulun, ama herkes tarafından bilinecek bir yardım olsun. Yani onlara soğuk ol ama o yardımı da esirgeme... bu çok önemli ve ileride sana çok kazandıran bir taktiktir, demedi deme ;)

bu da hayatı görmüş geçirmiş bir ablandan önemli bir tavsiye olsun :KK60:

"Bosan" diyenler biliyor musunuz konu sahibinin evliligini, esiyle bu olay haricinde nasil bir iliskisi oldugunu?
Veya cocuklarinin o evde mutlu mu mutsuz mu oldugunu?
Onumuze gelene bosan diyoruz. Hic onarma, duzeltme yolunu gostermeden.
Konu sahibi siddet gordun mu? Aldatildin mi? Esin tarafindan sozlu hakaretlere mi maruzsun?
Esin sana karsi ilgisiz, sevgisiz saygisiz mi?
Bunlari bilmeden insanlari bosandiriyoruz hemen.

Esinin yaptigi hos degil kesinlikle. Oldukca yanlis.
Fakat uyarini yaparsin, sonra gozlemlersin.
Baktin seni degersiz hissettirmeye devam ediyor, sonra kararini verirsin.
Kaynanani da alirsin karsina boyleyken boyle dokersin etegindekileri uygun sekilde.
Birtek hareketle bosanma fikri uygun degil.
Fevri davranmamak gerek. Hicbir yuva evlilik kolay kolay kurulmuyor.

soyledim bunlari.ama esim kopruyu gecene kadar olan birisidir.3 gun sonra yine boyle birsey yapabilir yani.napacagmi sasirdim ayrilsam ayr dert ayrilmasam ayri dert. konunun ailemle zerre alakasi yok ne diye ailem hakkinda konusuyor anlamıyorum .butun gece düşündüm cok kotuyum .basit bi konu gibi gorunuyor ama kalbim cok fazla kirik
Yani bilemiyorum da oturup annesiyle dedikodunuzu yapmaması gerektiğini anlaması lazim artık. 5 yaşında çocuk değil bu kocaman adam.
Ben 7 seneyi bitirdim evliliğimde,hiç mi tartışmadık,küsmedik,tabiki oldu ama ne benim ailem bilir ne eşimin ailesi bilir. Kimseyi ilgilendirmez bu bir, ikincisi biz birbirimizi affedebiliriz ama aileler dahil olunca onlar affedemeyebilir. Oğlumu üzüyor gelin diye kayınvalide dolup size sarabilir yada tam tersi olur.
Ayrıca hiç şık,düzgün,samimi bir duruş değil bu. Nasıl inanacaksınız ki samimi bir şekilde size canım/karıcığım vs demesine.
Şuursuz şuursuz annesiyle çekiştirip birde utanmadan dönüp karıcığım diyen adama nasıl saygı /sevgi duyacaksınız.
İnsanın bir duruşu olur.

Back
X