• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime acıyorum..

Aynı problemin bir benzerini de benim arkadaşım yaşıyor. Maddi durumları kötü olmasına rağmen ev borcuna girdiler, kız işten çıkarıldı, borcu ödeyemez oldular. Sorun şu ki kocası borcu kp sine ödetmeye çalışıyor, parası var ödesin falan diyor.

Tabii kayinvalideniz evlenmeden size ev ve araba almali evin tüm ihtiyaçlarını mobilyaniz beyaz eşyanız vs. Hepsini alip sizi borçsuz birakmali evlenirken altının hepsini elinize saymali ama evlenince sizin eve haftada bir kez bile gelmemeli hic bir işinize karismamaliydi değil mi

Vallahi hep gelinlerden dinliyoruz ben su devirde kayinvalidelere daha çok açıyorum
Hele sessiz sıkılgan kirilgan biriyse vay haline
Kocana çok aciyorsan asgari ücretli bir ise gir çalış daha cabuk kapatırsinız borçları

Kadın evini açmış kira odemiyorsunuz fatura yoktur büyük ihtimalle nasıl hiç bir yardımı dokunmamis oluyir kadının
Eğer hepsini mobilyaya veriyorsanız da borcunuz daha cabuk bitmiş oluyor bu da bir yardim

Biz ev alırken çektik krediyi. Aynı zamanda da kirada oturuyorduk çok sıkıntı çektik. En son kirayı ödeyemez olduk. Evi farklı bir ilden aldık çünkü ucuzdu. biz farklı ildeydik. En son taşındık kendi evimize krediyi evde otururken ödeyelim dedik. Kp ve kv eğer oraya taşınmaz da bizim yanımızda kalırsanız tamamını öderiz dedi.:) biz de işsiz güçsüz taşındık yine de minnet etmedik. Allah en iyisin verdi eşim de ben de işimizi de bulduk bebeğimiz de doğdu. Demem o ki minnet edersen onların gölgesi olursun. Tut ki kv gel burda kal demiş. Benim kv onu ev almadan dişünecektiniz sesi kestirdi attı bir şey isteyen de yoktu. Kendi kendine yokluğumuzdan faydalanıp fırsata çevirmek istediler. Şimdi o taaaa nerelerde kendi halinde. Biz Mesut bahtiyar yuvamızda. Varsın borç olsun. Ama benim huzurum olsun

daha 9 aylik evlilik ve ev alma.kolaymi ya ev almak oyle bakkaldan ekmek deyil ev aliyosunuz.yasiniz kucuk galiba kafa basmiyor esininde seninde.cocuk yapmayin bari yoksa iyice batacaksiniz.kv dene niye yukleniyorsun ki suc esinde ev sevdasina dusmeyecekti hem pastam dursun olayi...

çalış tatlım gir bir işe evde oturup esra erolu izlemekle ömür geçmez

bende kocamda meraklı değiliz kiraya ama ev alacak paramız yok her ay başı 1300 tlyi yolluyoruz ev sahibine

2 yıllık evliyiz eşim ailesinden hiçbir destek görmedi

anne ve babasının taktığı bilezikleri bile eşim aldı

bizimde mobilya borcumuz vardı başta onu ödedik

sonrada araba aldık şimdi de onu ödüyoruz hiç olmazsa peşinat olur diyoruz

gidip yapışamam ne anasına ne babasına borcumu ödeyin diye

çalışır öderim kimseye minnet etmem

kocama da en iyi desteği böyle veririm

çalış tatlım gir bir işe evde oturup esra erolu izlemekle ömür geçmez

bende kocamda meraklı değiliz kiraya ama ev alacak paramız yok her ay başı 1300 tlyi yolluyoruz ev sahibine

2 yıllık evliyiz eşim ailesinden hiçbir destek görmedi

anne ve babasının taktığı bilezikleri bile eşim aldı

bizimde mobilya borcumuz vardı başta onu ödedik

sonrada araba aldık şimdi de onu ödüyoruz hiç olmazsa peşinat olur diyoruz

gidip yapışamam ne anasına ne babasına borcumu ödeyin diye

çalışır öderim kimseye minnet etmem

kocama da en iyi desteği böyle veririm
Helal olsun sana :eğlence:

Kızlar , biz eşimle yeni bir ev aldık daha yapım aşamasında ev bitince de bankadan para cekicez geri kalanini oyle vermeyi dusunuyoruz .elimizde para olarak sadece benim dugunde takilan bilezikler vardı onlari sattik ama daha çok borcumuz var hic birikim yapamadik cunku daha 9 aylik evliyiz.esim kirada oturmayı hic sevmedigi icin hemen ev almak istedi bankadan para ceker her ay kendi evimize yatırırz daha iyi dedi.kaynanam kiradan çıkın gelin eviniz olana kadar bizde kalin ev paranizi biriktirin dedi .kabul ettik ama olmadi biriktiremedik hicbisekilde cunku kendi evimize alinan mobilya borclarini odedik her ay. kv hicbisekilde yardimi dokunmuyo dünde ogrendik ki 3 milyar borc vermis kardesine .şok olduk ya bizim okadar borcumuz var bir yardimi yok .ki dugunden once mobilya borclarini biz oderiz demislerdi hep yalanmış.herşey eşimin ustune kaldı üzülüyorum.biz şimdi bankadan para ceksek kaç sene de biter? çok mu zor acaba banka borcu çunku başka caremiz yok..

Kiz allah seni napmasin :KK66:
Biz kari_koca calisiyoruz. 8bin civari maas giriyor evimize.
Biz evlenirken esim dedi ki, annemlerin yanina tasinalim,dugun borcumuzu odeyelim para biriktirip kendimize ew alalim dedi. Hem ailem de cok tatlış insanlar,etliye sutluye karismazlar dedi.hem ben tek cocugum ,ailem 8ay memlekette olacak. Hepi topu 4ay birlikte kalcaz dedi.
Ailem iyi diyorsan tmm taşinalim,ailenin de gonlu olsun,sizi de ayirmayayim,biz de para biriktirip ev alalim dedim...

Neyse evlendik..

Esimin ailesinin yapmasi gereken dugun masraflarini maasimdan odedim.
Esim arkadasindan 3.000 tl almis dugunumuz icin,kayinvalidem vakti zamaninda annesinden 3.000 tl almis,yine komsudan borcu almis bizim dugun zamani.. esiminin evlenmeden once banka kredisi vardi,ameliyat borcu vardi.. yani bastan borclu birine düstum. Biz bunlarin hepsini odedik (Ben cift maaslarimi borca bastim hep icinden tek kurus almadan)
Neyse onlari gectim maddiyatci degilim,borc kapansin da rahat edelim yeter ki dedim

Sonra cocuk dusunmeye basladik.kv dem memleketinden 100bin liraya arsa aldirdi hemen(cocuk olunca yatirim olmazmis mis da bilmem ne). 5yil vadeli birde onun borcunu oduyoruz. Bu surecte hamile kaldim.simdi 2yasinda ikizlerim var..

Hala kv demlerle yasiyoruz,5yillik evliyim.hala kendime ait ev alamadim.ustune ustluk kv demin yasayacagi evin kredisini oduyoruz.

Seneye borcumuz bitiyor,bu sefer cocuklarin kres masrafi olacak,2000model ucuz bi arabamiz var. Cok da ahım şahım birsey de biriktiremedik anlayacagin.Kendimize ev almaya ne zaman sira gelir bilmiyorum.. ama kv demin evi oldu!

Not: ama canim olur mu , kadin bize evini acti ya!
Haa bu arada seneye borc bitince bize bidaha kredi cektirip arsanin ustune 4katli ev yaptirtcakmis... o bina da benim cocuklarima kalcakmis... tey teeyyy

Son düzenleme:
:duduk:
Kiz allah seni napmasin :KK66:
Biz kari_koca calisiyoruz. 8bin civari maas giriyor evimize.
Biz evlenirken esim dedi ki, annemlerin yanina tasinalim,dugun borcumuzu odeyelim para biriktirip kendimize ew alalim dedi. Hem ailem de cok tatlış insanlar,etliye sutluye karismazlar dedi.hem ben tek cocugum ,ailem 8ay memlekette olacak. Hepi topu 4ay birlikte kalcaz dedi.
Ailem iyi diyorsan tmm taşinalim,ailenin de gonlu olsun,sizi de ayirmayayim,biz de para biriktirip ev alalim dedim...

Neyse evlendik..

Esimin ailesinin yapmasi gereken dugun masraflarini maasimdan odedim.
Esim arkadasindan 3.000 tl almis dugunumuz icin,kayinvalidem vakti zamaninda annesinden 3.000 tl almis,komsuya borcu varmis.. esiminin evlenmeden once banka kredisi vardi,ameliyat borcu vardi.. yani bastan borclu birine düstum. Biz bunlarin hepsini odedik (Ben cift maaslarimi borca bastim hep icinden tek kurus almadan)
Neyse onlari gectim,borc kapansin da rahat edelim yeter ki dedim.

Sonra cocuk dusunmeye basladik.kv dem memleketinden 100bin liraya arsa aldirdi hemen(cocuk olunca yatirim olmazmis mis da bilmem ne). 5yil vadeli birde onun borcunu oduyoruz. Bu surecte hamile kaldim.simdi 2yasinda ikizlerim var..

Hala kv demlerle yasiyoruz,5yillik evliyim.hala kendime ait ev alamadim.ustune ustluk kv demin yasayacagi evin kredisini oduyoruz.

Seneye borcumuz bitiyor,bu sefer cocuklarin kres masrafi olacak,2000model ucuz bi arabamiz var. Kendimize ev almaya ne zaman sira gelir bilmiyorum..

Not: ama canim olur mu , kadin bize evini acti ya!
Haa bu arada seneye borc bitince bize bidaha kredi cektirip arsanin ustune 4katli ev yaptirtcakmis... o bina da benim cocuklarima kalcakmis... tey teeyyy
Ooooh senin gibi gelinim olsun 100 milyar borcum olsun nasıl olsa sana ödetirim. :))) ne kadar daha bu düzende gönüllü hibe sağlayıcı olarak kalmayı düşünüyorsun! Kardeşim yazık değil mi sana? Çık git kendi düzenini kurup kendi paranı harcasana. Çok kızdım senin kv ye

:duduk:
Ooooh senin gibi gelinim olsun 100 milyar borcum olsun nasıl olsa sana ödetirim. :))) ne kadar daha bu düzende gönüllü hibe sağlayıcı olarak kalmayı düşünüyorsun! Kardeşim yazık değil mi sana? Çık git kendi düzenini kurup kendi paranı harcasana. Çok kızdım senin kv ye

Ben olsam ben de boyle bi enayi gelin isterim ;))
Az kaldi.. iyi niyetli olmamdan kaynakli hersey,kv demin paraya duskun oldugunu goremedim.oldu bittiye getirdiler.. valla bu sebepten il degistirmeyi dusunuyorum. Ayri evim,ayri duzenim olsun..ayni evde 1dk bile durmak istemem. 5_6ay icinde tayin durumumuz sonuclanacak ve gidecegiz insallah..
Kv dem de insallah gidemezsiniz diye dua ediyor. Bakalim kimin ki kabul olur;)
Ha tek iyilikleri bu yasa kadar cocuklarima bakmalari...

Ben olsam ben de boyle bi enayi gelin isterim :KK66:)
Az kaldi.. iyi niyetli olmamdan kaynakli hersey,kv demin paraya duskun oldugunu goremedim.oldu bittiye getirdiler.. valla bu sebepten il degistirmeyi dusunuyorum. Ayri evim,ayri duzenim olsun..ayni evde 1dk bile durmak istemem. 5_6ay icinde tayin durumumuz sonuclanacak ve gidecegiz insallah..
Kv dem de insallah gidemezsiniz diye dua ediyor. Bakalim kimin ki kabul olur:KK66:
Ha tek iyilikleri bu yasa kadar cocuklarima bakmalari...
Git bence de. Ben gittim çok mutluyum. Eline sağlık çocuklarına bakmış emeği çoktur Emin'im ama torununa bakıyor diye de onca şeyi sana ödetmek akıl işi değil hani. Siz giderseniz o da gelir mi. ? Kp hayatta mı?

Bizim millette ki ev alma hastaligini anladigimda nirvanaya ulasacagim.. kira oder gibi ev sahibi olalim diye kendinizi parcaliyorsunuz yok pesinat, yok ara odeme, 20-30 yil odeyip 50 yasinda ev sahibi olup 60 yasinda ölüyor millet ikina ikina aldigi evin tadini cikartmadan..

Kira oder gibi ev sahibi olmayin, kira odeyin ustune artan parayi da gezerek tuketin.. uc gunluk dunya yahu yabancilar coluk cocuk gezsin bizim millet de en guzel zamanini kredi kapatarak gecirsin..

Kızlar , biz eşimle yeni bir ev aldık daha yapım aşamasında ev bitince de bankadan para cekicez geri kalanini oyle vermeyi dusunuyoruz .elimizde para olarak sadece benim dugunde takilan bilezikler vardı onlari sattik ama daha çok borcumuz var hic birikim yapamadik cunku daha 9 aylik evliyiz.esim kirada oturmayı hic sevmedigi icin hemen ev almak istedi bankadan para ceker her ay kendi evimize yatırırz daha iyi dedi.kaynanam kiradan çıkın gelin eviniz olana kadar bizde kalin ev paranizi biriktirin dedi .kabul ettik ama olmadi biriktiremedik hicbisekilde cunku kendi evimize alinan mobilya borclarini odedik her ay. kv hicbisekilde yardimi dokunmuyo dünde ogrendik ki 3 milyar borc vermis kardesine .şok olduk ya bizim okadar borcumuz var bir yardimi yok .ki dugunden once mobilya borclarini biz oderiz demislerdi hep yalanmış.herşey eşimin ustune kaldı üzülüyorum.biz şimdi bankadan para ceksek kaç sene de biter? çok mu zor acaba banka borcu çunku başka caremiz yok..
Kendinizi bu kadar zorlamasanız. Kirada oturun kendinizi toparlayana kadar. Yıpranmaya gerek yok.

Bizim millette ki ev alma hastaligini anladigimda nirvanaya ulasacagim.. kira oder gibi ev sahibi olalim diye kendinizi parcaliyorsunuz yok pesinat, yok ara odeme, 20-30 yil odeyip 50 yasinda ev sahibi olup 60 yasinda ölüyor millet ikina ikina aldigi evin tadini cikartmadan..

Kira oder gibi ev sahibi olmayin, kira odeyin ustune artan parayi da gezerek tuketin.. uc gunluk dunya yahu yabancilar coluk cocuk gezsin bizim millet de en guzel zamanini kredi kapatarak gecirsin..
Aynı fikirdeyim.

Git bence de. Ben gittim çok mutluyum. Eline sağlık çocuklarına bakmış emeği çoktur Emin'im ama torununa bakıyor diye de onca şeyi sana ödetmek akıl işi değil hani. Siz giderseniz o da gelir mi. ? Kp hayatta mı?
Arada 12 saat var ucaga binemiyor.biz gelmeyelim diye oralara kaciyorsunuz,bizi istemiyorsunuz diye laf carpiyor esime(oysaki kaldigimiz yerle memleketi de 12 saat,ama buraya gelirken sorun etmiyor!)
Kp de hayatta. Kaynim vefat etmis 20 yasinda.esim tek cocuk kaldi o yuzden.

Esim de şöyle dusunuyor,
Annemlere ev yaptirdik ama o ev bize ve cocuklarimiza kalacak diyor.. (biz 3000 tl, kv demler 1000 lira oduyor )
Hem evlerinde bedavadan kaliyoruz kira vermiyoruz,hem cocuklarimiza baktilar hem de bizi dolayli yoldan ev sahibi edip miras birakacaklar diyor.
Hem kira, hem bakici parasi ver bakiyim 3000 e cikabiliyor musun isin icinden.. hem de miras birakiyorlar bize diyor.
Vallahi aklim şasiyor bazen..
Sanki ben kira vermeyelim de annenlere siginalim demisim gibi..sanki ben ev almis olsam benim cocuguma kalmayacakmis gibi..
madem bizi dusunuyorlar, iyi niyetliler o zaman onlar bizim ev almamiza yardim etseydi de bizim evimiz ayrilmis olsaydi. Bizim kalacagimiz eve yatirim yapsaydik madem. Kim kime iyilik yapiyor anlamadim.
Onlara ev alip borca giren ben, minnettar olan yine ben!

Son düzenleme:
Iki yillik evliyim ikimizde kamuda memuruz ama cesaret edip ev olayina giremedik kirada oturuyoruz. Acele etmeyin yapabiliyorsaniz 1 yil birikim yapin biraz pesinatiniz olsun. Hem kv de evini acmis kira derdiniz de yok..

Arada 12 saat var ucaga binemiyor.biz gelmeyelim diye oralara kaciyorsunuz,bizi istemiyorsunuz diye laf carpiyor esime(oysaki kaldigimiz yerle memleketi de 12 saat,ama buraya gelirken sorun etmiyor!)
Kp de hayatta. Kaynim vefat etmis 20 yasinda.esim tek cocuk kaldi o yuzden.

Esim de şöyle dusunuyor,
Annemlere ev yaptirdik ama o ev bize ve cocuklarimiza kalacak diyor.. (biz 3000 tl, kv demler 1000 lira oduyor )
Hem evlerinde bedavadan kaliyoruz kira vermiyoruz,hem cocuklarimiza baktilar hem de bizi dolayli yoldan ev sahibi edip miras birakacaklar diyor.
Hem kira, hem bakici parasi ver bakiyim 3000 e cikabiliyor musun isin icinden.. hem de miras birakiyorlar bize diyor.
Vallahi aklim şasiyor bazen..
Sanki ben kira vermeyelim de annenlere siginalim demisim gibi..sanki ben ev almis olsam benim cocuguma kalmayacakmis gibi..
madem bizi dusunuyorlar, iyi niyetliler o zaman onlar bizim ev almamiza yardim etseydi de bizim evimiz ayrilmis olsaydi. Bizim kalacagimiz eve yatirim yapsaydik madem. Kim kime iyilik yapiyor anlamadim.
Onlara ev alip borca giren ben, minnettar olan yine ben!
Çocuklarıma bir şey kalacaksa derdim oysa açarım bi banka hesabı yatırırım içine aydan aya alla allaaaa. Kv sizi eş altında tutuyo bence. Hesap kitap ayrı olacak kardeşim yoksa böyle sarıyor resmen. Baştan hata olmuş aslında o yüzden su an eşin de haklı normal hani. Uzak durmak en iyisi. Gidin bence.

Kirada oturmayı sevmemek nasıl oluyo ? Nerde oturuyosunuz bilmiyorum ama bu devirde evler o kadar pahalı ki . Ev alicam diye bir suru sikintiya giriyo insanlar gencken rahatça para harcayamiyolar.ev kiraları da pahalı gerçi. Neyse

Cekeceginiz meblaga bagli kac sene odeyeceginiz.cesit cesit kreiler var ihtiyac arac emlak.ev icin en fasla 10 yil yapiliyir

Sonra da senede zaten ancak bir kere yapabileceğimiz tatil için 1000 liramız olmaz veya pahalı gelir.

Back
X