Eşime başka ev istiyorum demelimiyim?

BENW

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
98
0
16
İzmir
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum arkadaşlarım var ama onlara açılamıyorum. Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var , kısaca konuyu size anlatayım 10 ay oldu eşimle evleneli kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz. Sorun şu kaynanama biri oturmaya gelsin hemen bizi çağırıyor ben çalışıyorum işten yorgun geliyorum bazen gitmek istemiyorum. Kaynanam surat asıyor , eşimde kaynanama biri geldiği zaman yani bazen yapıyorum yorgun oluyorum gitmek istemiyorum bu yüzden ilk başları hep tartışıyorduk şimdi artık eşimde böyle davranışıma alıştı ama yinede arada ufak tartışmalar oluyor. Kaynanamın birde şu huyu var gezmeye gidilecek bana sormadan gidilecek kişiye haber veriyor geliyoruz diye . hemen apar topar işin yoksa hadi gel gidelim demesi beni sinirimi bozuyor . bir kere uyardım onu ya benim işim olabilir plan yapabilirim bana sormadan karar verme diye ama yine aynı ne yapayım tekrar konuşsam mı? Bir yere gidilecek onu istediği zaman illa gidilecek. Bide bayramlarda 1. gün ü eşimle biz bayramlaşma’ya çıkıyoruz akrabaları dolaşıyoruz tabi 2, günü köye gidiliyor kaynanam tarafı hep beraber toplanılıyor. 2, günüm öyle geciyor. Bu gün gidilecekse bir yere illa gidilecek. Eşimde biz bayramların 2. günü böyle hep toplanılırız diyor ama hep onların dediği oluyor. Bu bayram’da benim annemlere gidilcek hep beraber toplanılacak diyeceğim acaba eşimin tavrı ne olacak. Sizce ne yapmalıyım hep onların dediği oluyor rahat etmek istiyorum. Eşim beni çok seviyor ama bazen de böyle kaynanamdan dolayı tartışabiliyoruz Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım? Arkadaşlar yazdıklarınız için teşekkürler . yorumlarıznız okudum . sizin söyledilerinizi yapıyorum kv misafir gelince bahane uydrup gitmiyorum tabi surat asıyor bana ama ben gtmiyorum ablası ve kardeşi geliyor görüşüp kendi evime çekiliyorum böyle yapmaya devammı edeyim sanki ayıp oluyor sonuçta akraba gerçi ayda 1 görüşüyoruz hep kv nin akrabalarınla zaten hep onun akrabaları kardeşi ablası ayda 1 hep gelirler yada kv hep onlara gider beni çağırır tabi ben işim var vs uyduruyorum bazen gidiyorum. çoğunlukla hep bşiler uyduruyorum işe gdiyorum çalışıyorum zaten bde misafir gelince kv ye git .. tabi gtmiyorum evlendğimiz günden beri hep bişiler uyduruyorm bazen gdiyoruz ayıp olmasın dye görüşüp hemen evime çıkıyorum. Arkadaşlar gelin gezmesi olayım komşulara gdilecek gidilmezse ayıp olurmuş falan filan ne yapayım gideyimmi?sizde gelin gezmesi yaptınızmı aman skılıdı bu gelin gezmesinden bir türlü bitmiyor yaaa . birde yorumlarınızda ayrı eve çıkn yazmışsınız şuan ayrı eve çıkamayız ama ilerde çıkacağız yani ben istiyorum eşime geniş ev istiyorum diyorum oda ilerde diyor eşime direk ben ayrı ev istiyorum burda böyle yapamıyorum misafir geliyor annen çağırıyor vs bunları öne sürerek ayrı ev istiyorum demelimiyim? çünkü ilk başta böyle sorunlar olacağını düşünemedim sevdiğim için kabul ettim .arkadaşlar eşime direk ben ayrı ev istiyorum burda yapamıyorum demelimiyim nasıl davranmalıym yardım edin lütfen ?

şekerim sende ben gibisin..seni altlı üstlü oturarak eşin annesine hizmetçi almış..türk kaynanalarının %80 i emrivaki yapmaktan hoşlanır..hani sen gelinsinyaaa hani o eşinin anasıyaaa..her dediklerini yapmak zorunda hissttiriyorlar sana.asıl suç aslında böyle kaynanalarda değil koca olacak bu müsveddelerde.evini ayıracak koca olacaksa,madem evlenmiş.anacığından uzak kalamıyorsa evlenmesin erkekler.amaa yoook hem evlenirler hem hizmetçi yaparlar seni.ben 21 yıl bu kaynana sıkıntısını yaşadım hala yaşıyorum.sünepe koca bozuntusu biriyle evliyim.görücü usulü evlenmiştim.kalıbına bakıp adam sanmıştım.meğer görüntüye önem vermeyecekmişsin.2 çocuğum oldu bırakıp gidemedim.çocuklarımı alıp gitsem bakamazdım,çalışmıyordum.ah ben ne çektim beeefilm gibi bir evliliğim oldu.

bir nasihat olsun sana yeni evlisin sakın bir kaç yıl çocuk yapma..eline kelepçe ayaklarına prangadır çocuk..

bu konu önceden açılmamışmıydı..ben öyle hatırlıyorum:44:

Cokk korkuyorum ben de bi kac yil sonra altiustlu oturalim diye esimin baski yapmasindan...e niye bos yere kira verelim birlik oturalim o zaman olsun bitsin derim istemedigimi anlasin diye sakayla karisik..inss ters tepmez :)))

Benim esim evin tek cocug kv ve kp ayri,biz almanyada yasiyoruz ama geri dönme konusu var,egerki geri dönersem bende ayri ev isterim dedim esime ve kabul etdi... Sonucta bi yuva kurulmus kim ister kv yüzünden iyi esle kötü olmay,bence en dogal hakkin ayri ev istemek....

Son düzenleme:

evet badezuzum bende başını okudum sonunu okumadan dönüp dönüp tarihe baktım
başka bir topik yerine yanlışlıkla buna mı tıkladım diye
ama bugün açılmış virgülüne noktasına aynıydı ...
gelen cevaplardan tatmin olmamış demek ki......

Son düzenleme:

Bende aynısını düşündüm.. Kafamda baya karıştı :) Konu sahibesi eski konusunu tekrar buraya kopyalamış.. Ve o konudan sonra ne yaptığını anlatmış :) ve yine bizlerden yardım istiyor :)

öncelikle çok karışık yazmışsınız sürekli kelime tekrarlarıyla çorba olmuş.
yazınızda hem istemeyerekde olsa gidiyorum yazmışsınız hemde çoğunlukla bişeyler uyduruyorum demişsiniz buda ayrı bi karmaşa.
hiç kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz hiçbir kayınvalide de gelinini hizmetçi gibi göremez.başta kötü olmayalım diye taviz veren gelinler sonra söz hakkın yok diye yakınıyor.ya arkadaşım madem istemiyorsun git annenle güzelce konuş.anne:
zaten çalışıyorum yorgun oluyorum ben artık seninle gezemicem kusura bakma dersin.heralde oda zorla seni sürüklemez.
ayrıca bende gelinim ama bazen gelinleri anlamıyorum.çağırırsın gelmek istemez gelsede surat asar .çağırmazsın neden çağırmadı diye kurar durur.
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırken hiçbir kayınvalide gelinine eziyet etmek istemez bence arkadaşım.

her geçen gün yeni bi moda başlıyo..
bakalım amacı neymiş

''amacı neymiş ve yazınız corba'' olmuş yorumları yazılmış Benm sadece isteğim dertleşmek o gün yazdığm yazı aceleyle ve üzüntüyle yazıldı arkadaşlar ben sadece ne yapıcağımı bilemedim dertleşecek kimsem olmadğı için buraya yazıyorum Beni yanlış anlamayın lütfen

İnsanları anlamak zor gerçekten.
Evladın bir insanla hayatını birleştiriyor.Onunla mutlu,ona aşık.Sen evladının aşık olduğu o insanı zor duruma sokmaktan başka bir şey yapmıyorsun.
Şu hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri planın başka biri tarafından alt üst olması.Sana sorulmadan,danışılmadan hakkında alınan kararlar.
Bence son bir kere daha uyar.Ama bunu sıklıkla devam ettiriyorsa sınırını bilmesi lazım.Sonuçta çalışıyormuşsun yorgun bitkin bir şekilde eve gelip bir de gezmelere gitmek zorunda değilsin kimse için.Bahane bahane de nereye kadar üretebilirsin bence bu konuyu tatlı bir dille konuş bir daha olursa.

Şu evlilik iki kişi arasında oluyor.
Ama ne huzursuzluk geliyorsa o kaynanalardan, yakın akrabalardan falan geliyor.
Bu nasıl bişi böyle............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…