• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esime ev isini zorla yaptiriyorum artik..sinir oldumm

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Ya kizlar Allah aşkına. Ben kadinim diye dogustan sanssizmiyim ya. Su an cok ofkeliyim zaten esimle de kavga ettim. Ilk zamanlarda yapiyordu söylediklerimi artik hic sallamiyor. Tişörtü cikartip yere atiyor. Kirli sepeti yani basinda halbuki. Aksam dusa girmis atleti pijamasi çamasir makinesinin ustunde. Yemek yemis tabagi salonda kanepenin ustunde. Ok anlıyorum tamam bizim kulturde dogulularda erkek pek is yapmaz diyor. Ilk zamanlar en azindan gayreti vardi simdi o da yok. Ben niye disarda calisitorum ki o zaman. Yanlis anlasilmasin ama sabah altida kalkiyorum evi toplayip ise gidiyorum aksam altida geliyorum hurraaa yemege giris. Cunku beyimiz ac. Ayin on besindede eve 3500 tl maas getir aile butcesine katkida bulun. Allah icin parayi saga sola harcamiyor borclarimizi oduyoruZ . Neyse onu hallet bu sefer baska biswy. Ya bir yıllık evliyim ama yeminle yoruldum artik ya
Esimi annesi bana yardımcı olacagi sekilde yetistirmemis ya
Birazda sorumsuz ya bazen cok bunaliyorum vallahi pisman oldugum oliyo bazen evlendigime..
EDIT SON DURUM :

Evet kizlar dedigim gibi esimi aldim karsima konustum .
Artik evlendin ve burasi annenin evi gibi olamaz bunu sende biliyorsun . Annen ev hanimiydi vakti vardi ama sen artik calisan bir bayanla evlisin dedim. Ben hem ise hem eve yetisemiyorum. Sana uc secenek sunuyorum birinde anlasalim dedim 1- eve yardımcı alalim benim icin ve maasimin belli bi kismini ona ayıralım . 2- ben devlet memeuruyum ama yinede olmuyo ben istifa edeyim o zaman senden hic bir is beklemeyecegim. 3- elini tasin altina koy ve bana yardımcı ol...........
Esim once geveledi ben dagitmiyorumki evi ben yardımcı zaten oluyorum ki sana fln.. ama ben hazirlikliydim canlar tek tek önüne sayip koydum herşeyi.
Çamaşır makinesinin üstündeki atletinden girdim elime toz bezi almam demesinden çıktım. Afalladi ama biraz dusundu sonra hakli oldugumu soyledi. Ve yarin ilk isinin tüm evi silip süpürmek olacagini, bu soylediklerimin aslında hic farkinda olmadigini ve unuttugunu soyledi.
Ona guvendigimi soyledim ve beni hayal kırıklığına ugratmayacagina inandigimi soyledim. Beni sevdigini , ilerde bi bebegimiz olursa benim eve geldigimde sadece bebekle ilgilenmemi, kendisinin herşeyi halledebilecegini soyledi. ...
Demekki neymis olabiliyormus
..sesimi cikattmasam hic seslenmeyecekti. Demem o ki ; ara sira kazan kaldirmak lazim kizlar.
Konuma yorum yapan herkese teşekkür ederim
Ozellikle akil verenlere ;)))

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kizlar Allah aşkına. Ben kadinim diye dogustan sanssizmiyim ya. Su an cok ofkeliyim zaten esimle de kavga ettim. Ilk zamanlarda yapiyordu söylediklerimi artik hic sallamiyor. Tişörtü cikartip yere atiyor. Kirli sepeti yani basinda halbuki. Aksam dusa girmis atleti pijamasi çamasir makinesinin ustunde. Yemek yemis tabagi salonda kanepenin ustunde. Ok anlıyorum tamam bizim kulturde dogulularda erkek pek is yapmaz diyor. Ilk zamanlar en azindan gayreti vardi simdi o da yok. Ben niye disarda calisitorum ki o zaman. Yanlis anlasilmasin ama sabah altida kalkiyorum evi toplayip ise gidiyorum aksam altida geliyorum hurraaa yemege giris. Cunku beyimiz ac. Ayin on besindede eve 3500 tl maas getir aile butcesine katkida bulun. Allah icin parayi saga sola harcamiyor borclarimizi oduyoruZ . Neyse onu hallet bu sefer baska biswy. Ya bir yıllık evliyim ama yeminle yoruldum artik ya
Birazda sorumsuz ya bazen cok bunaliyorum vallahi pisman oldugum oliyo bazen evlendigime..

benım erkek kardeşimde böyle hatta ötesinde
diyoruz ki evlenen kız bize demediğini bırakmaz
bizi laf getirirsin biraz alış diyoruz inanılmaz dagınık
off senin yazıyı okunca bida fırçalayasım geldi

malesef aynı durumdayız bende 10 aydır evliyim herşeye yetişmeye çalışıyorum bişey yapmasını yardım etmesini isteyince kavga çıkıyor, yetiştiremediğimde kendimi yetersiz hissediyordum ama artık bıraktım o kadar dert etmeyi gömleklerim neden ütülenmedi diye sorduğunda yardım etseydin onlarda ütülenirdi benim enerjim bu kadarına yetti diyorum :ssz:

malesef aynı durumdayız bende 10 aydır evliyim herşeye yetişmeye çalışıyorum bişey yapmasını yardım etmesini isteyince kavga çıkıyor, yetiştiremediğimde kendimi yetersiz hissediyordum ama artık bıraktım o kadar dert etmeyi gömleklerim neden ütülenmedi diye sorduğunda yardım etseydin onlarda ütülenirdi benim enerjim bu kadarına yetti diyorum :ssz:

Beni anlayan birilerinin olmasi guzel ya. Gecen bizdede ayni kavga oldu
Ben utuleyeyimde giyeyim baei millet evdeki kadin mi demesin dedi. Bende evdeki gunde on iki saat calisip eve para getiriyor dersin dedim.
Kavga ediyoruz bana diyo ki yapma o zaman.. ya bende bu daginiklikta yasamak istemiyorum bu pislikte yasamak zorunda miyim.

Beni anlayan birilerinin olmasi guzel ya. Gecen bizdede ayni kavga oldu
Ben utuleyeyimde giyeyim baei millet evdeki kadin mi demesin dedi. Bende evdeki gunde on iki saat calisip eve para getiriyor dersin dedim.
Kavga ediyoruz bana diyo ki yapma o zaman.. ya bende bu daginiklikta yasamak istemiyorum bu pislikte yasamak zorunda miyim.

onlara göre öyle evi haftalarca temizlemesem farketmez o yapmıyo bende yapmasam olurmuş ama giyecek hiç bişeyi kalmadımı sormayı biliyo yıkandımı diye annesi işte öğretmemiş sanki hep o yanında olacak. ben hiç kasmıyorum artık bide böyle deneyeyim bakalım :6:

Annelerinin ortalama 20-25 senedir onları bu şekilde yetiştirdiğini düşünürsek, bu kişileri eşinin 1 senede değiştirebileceği düşüncesi bence fazla iyimser. Onlar açısından bakın biraz, sonuçta siz o dağınıklık içinde yaşamak istemiyorsunuz ve zorunda mıyım diye düşünüyorsunuz. İnsan karakterini kolay kolay başkalarına adapte edemiyor değil mi? Zamanla olacak şeyler biraz da. Onun güvenini "annesi gibi/kadar" kazandığınızda sizin ne dediğinizi de dikkate alacaktır bence. Ama bunun için iyi bir planlama ve sabır gerek.

Çok yorucu bir durum , anlayabiliyorum seni.
Yardım etmemesi çok kötü, nereye kadar yetişeceksin ki...annesiyle konuşsan, en azından çıtlatsan belki uyarır eşini.Ne diyeyim bilemedim şimdi...
Kafasına vura vura yaptırmaktan başka çare yok canım.o yapana kadar söyleneceksin rahat vermeyeceksin ancak o şekilde yapar belki...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Benimkide ayni sadece market alisverisi yapar..başka hicbiseye el.sürmez üstelik daginik mi daginik şuan salondan yatak odasindan topladigim kiyafetlerini üst üste attim topla diye eminimki yatagin üstüne atmistir

fabrıka cıkısı hatalı dıyosun yani..

garantısı geçmeden servıse yolla,elınde kalır yoksa..

(ılk zamanlar yapıyodu dıyosun,demekkı urun saglam fabrıka ayarlarıyla sonradan oynanmış bence)

bizim kulturde erkegin is yapmadigi zamanlarda kadin calismaz diye de birsey vardi. boyle sey mi olur hem evde calis hem iste calis hayattan ne anliyorsun?
ya isi birakacagini ya da yardimci alacagini soyle esine, paranin kesilecegi korkusuna yapar belki.

Canim zamanla olur siminti etme benim esimde daginikti dikkat etmezdi pek ben zamanla bazen sinirle bazen tatli dille yola getirdim sagolsun oda ikiletmedi yormadi beni simdi abdest alir ayaklarini kurulamadan ywrlere basmaz sirf iz oliyo diye kizdigimdan :1:bende ilk baslarda cok simtim oyle alismistim hergun sil duzendi evlenmeden evim simdi o kadar bunaltmiyorum isten geliyo yorgun nasil rahat ediyosa ona gore uyarliyorum oylwki yatk bile seriyorum koltuga uzaniyo tv keyfi yapiyo benide aliyo gogsune ohh miss :16:tek sikintim bas edemedigim coraplar ters cikar asarken duzeltmekten artik biktim dedim dedim olmadi bir oldu uc olmadi derken simdi ters asiyorum ters katlayip koyuyorum giyerken yaa askim bunlar niye ters der bende sence derim ikimizde guleriz:52:zor is sen birde calisiyosun daha bi yardimci olmak zorunda sen evin hem hanimisin hem erkegisin yukun agir ins zamanla duzwlir tatlim:47::26:

hangımızınkı yetıştırmış kı....bende ellı kere soylerım oyle yapar...ben çalışırken şöyle bı sıstem oturmuştum eşim benden erken gelıyodu.yoldayken arardım patlıcanları soy patatteslerı dogra dye mesela yapardı sağolsun.ha bırde supurge tutar bazen zorla bazen ıçınden gelır.ama şu anda karşımda akşamdan kola içtiği bardak duruyo:47: yanındada tışortu:47: buyur burdan yak....

bizim kulturde erkegin is yapmadigi zamanlarda kadin calismaz diye de birsey vardi. boyle sey mi olur hem evde calis hem iste calis hayattan ne anliyorsun?
ya isi birakacagini ya da yardimci alacagini soyle esine, paranin kesilecegi korkusuna yapar belki.

Bak bunu soyleyebilirim iste
Ya istifa edici m yada yardımcı alalim dicem

söz konusu yardımcı olmayan eşlerin annesi çalışyor mu? Çalışmayıpta herşeyi yaptıysa o zaman sizde işten ayrılın eğer annesi gibi hizmet bekliyorsa. Eğer annesi hem çalışıp hemde yaptıysa o zaman devirin değiştiğini söylersiniz. Kadın çalışsın diyoruz evet ama kadın bu sefer hem evde en dışarda çalışıyor. eşleri yardımcı olmayan kadınlar bence çalışmamalı.Siz yetişemeyince kendinizi hiç yetersiz hissetmeyin. Eğer herşeyi dört dörtlük istiyorsa beyefendide eşini dışarda çalıştırmayacak. Nasıl kıyabiliyorlar size hem evde hem dışarda canınız çıkıyordur. Bu nasıl sevgi anlamıyorum. Eğer yok çalışıcam diyorsanızda eşinize daha az para verin ve 2 günde bir eve yardımcı alın. Geldiğinizde yemek pişmiş ortalık toparlanmış olur. Kendinizi bu kadar yıpratmayın bu bencil eşler için Borcunuz varsa o düşünsün nasıl ödenicek diye. Eğer yeterince sıkışırsa zaten para vermemek için size yardımcı olmak zorunda kalıcaktır. Açıkçası bencil insanların canı biraz parası çıkınca yanıyor o zaman nasılda size yardımcı olur farkedersiniz. Kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Anneniz sizi ona hizmetçi diye doğurmadı. Evlenmenin ne manaıs kaldı o zaman. Eğer böyle bir hayat olucaksa annenize hizmetçilik yapın daha iyi en azından daha çok hakediyor.

Ay benim bu konuda ciddi tavsiyelere ihtiyacım var planlı programlı olmayı öğrenmem lazım..
Resmen bu anlattıklarınızda seneler sonra kendimi gördüm
Ben doğulu değilim ama sevgilim doğulu..
Annesi ev hanımı zaten hiç çalışma hayatı olmamış tabi evde yapacak buna hiçbirşey kalmamış ki annesi kızına bile öyle çok şeyler yaptırmıyor evdede oğullarına ne kalmış yaniii...
Şimdiye kadar buluşmalarımızda yemekler yaptı bana fln ama aşkım makarnanı özledim fln dedikçe yapmicam artık sen yap bana yemek hazıra alışıyosun evlenince sen yapçaksın hepsini diyor:53: kendine köle mi alıyosun sanki diyorum evin hanımı sensin sen yapacaksın tabi gün olur beraber hazırlarız ama hep olmaz fln diyorda hepsi traşş biliyorum ki yapmazz... ev halinide gördüm ama evlenince her yerden çorap çıkar mı tam seçemiyorum:1::1:
Ama inanın okadar iyi anlıyorum ki sizi evlilikte en büyük korkum bu evede işede yetememek:18:
Birde işim gereyi gece nöbetlerimde olucak söylenmesinden korkuyorum işte evlendik ama hatun ortada yok eve geliyorum ev boş karşılayan yok fln off:26:

söz konusu yardımcı olmayan eşlerin annesi çalışyor mu? Çalışmayıpta herşeyi yaptıysa o zaman sizde işten ayrılın eğer annesi gibi hizmet bekliyorsa. Eğer annesi hem çalışıp hemde yaptıysa o zaman devirin değiştiğini söylersiniz. Kadın çalışsın diyoruz evet ama kadın bu sefer hem evde en dışarda çalışıyor. eşleri yardımcı olmayan kadınlar bence çalışmamalı.Siz yetişemeyince kendinizi hiç yetersiz hissetmeyin. Eğer herşeyi dört dörtlük istiyorsa beyefendide eşini dışarda çalıştırmayacak. Nasıl kıyabiliyorlar size hem evde hem dışarda canınız çıkıyordur. Bu nasıl sevgi anlamıyorum. Eğer yok çalışıcam diyorsanızda eşinize daha az para verin ve 2 günde bir eve yardımcı alın. Geldiğinizde yemek pişmiş ortalık toparlanmış olur. Kendinizi bu kadar yıpratmayın bu bencil eşler için Borcunuz varsa o düşünsün nasıl ödenicek diye. Eğer yeterince sıkışırsa zaten para vermemek için size yardımcı olmak zorunda kalıcaktır. Açıkçası bencil insanların canı biraz parası çıkınca yanıyor o zaman nasılda size yardımcı olur farkedersiniz. Kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Anneniz sizi ona hizmetçi diye doğurmadı. Evlenmenin ne manaıs kaldı o zaman. Eğer böyle bir hayat olucaksa annenize hizmetçilik yapın daha iyi en azından daha çok hakediyor.

çok doğru söylüyosun geçenlerde büyük bi kavgamız olmuştu bende işten çıkıyorum o zaman ben sana hem para getirecem borç ödemek için uğraşıcam hemde kadınlık yapıp hiç bişeyini eksik etmicem yok öyle bi dünya işten çıkıcam sende hem borçları ödeyip hemde benim hiç bişeyimi eksik etmeyeceksin o zaman herşey tamam olur yemeğinde olur çamaşırında yıkanır dedim. sonrada 1 hafta izne çıktım baya korktu eve alışıp işten çıkarım diye. şimdi biraz düzeldi bakalım ne kadar sürecek.

Bazen kendimi dunyaya sadece yemek yapmak evi toplamak ise gitmek ve onu memnun etmek icin gelmisim gibi hissediyorum. .
Ben senin hizmetcin degilim dedigimde aman be ne cene varmis oluyor hemen adim feminist oluyor. Evet annesi ev hamimi ve hayati boyunca hic calismamis. O cok iyi ev hanimi esime gore ama ben
Hic onun gozunde nerdeyim bilmiyorum.
Ev islerini de üstlenmek zorunda oldugumu saniyor. Yoksa kotu oluyorum ona gore. Ne yapacagimi bilmiyorum. Bazen koseye sıkıştırilmis hissediyorum. . Aileme anlatamam. Arkadaşlarimla paylassam amaaan bizimki de oyle cevabini veriyorlar.
Saskinim
Uzgunum hayal kırıklığına ugratilmis hissediyorum

Bazen kendimi dunyaya sadece yemek yapmak evi toplamak ise gitmek ve onu memnun etmek icin gelmisim gibi hissediyorum. .
Ben senin hizmetcin degilim dedigimde aman be ne cene varmis oluyor hemen adim feminist oluyor. Evet annesi ev hamimi ve hayati boyunca hic calismamis. O cok iyi ev hanimi esime gore ama ben
Hic onun gozunde nerdeyim bilmiyorum.
Ev islerini de üstlenmek zorunda oldugumu saniyor. Yoksa kotu oluyorum ona gore. Ne yapacagimi bilmiyorum. Bazen koseye sıkıştırilmis hissediyorum. . Aileme anlatamam. Arkadaşlarimla paylassam amaaan bizimki de oyle cevabini veriyorlar.
Saskinim
Uzgunum hayal kırıklığına ugratilmis hissediyorum

ne diyeceğimi bilemedim inanki. yazdım yazdım sildim. Çok üzülmüşsün belli. Allah yardımcın olsun. Böyle erkeklerden Allah hepimizi korusun. Ne hayallerle evleniyorsun eline koskoca bir hayal kırıklığı geçiyor. Herşeye seni mecbur ediyorlar sanki sen onun hizmeti için yaratılmışsın. Böyle adamlar yüzünden evlenme düşüncesinden uzaklaşıyorum.

Bu şekilde hayat geçmez bir şekilde yoluna koyman gerekiyor. Baştan nasıl alıştırırsan ilerde öyle gider. Şimdi zamanla düzelir diye sabretmekte çok tehlikeli bu sefer alışıyorlar eskiden böyle demiyodun sen yok sen çok başkaldırmaya başladın oluyor. Gerçekten ya işten ayrılın yada maaşınızı eşinize vermeyin kendinize yardımcı tutun. O size acımıyorsa sizde ona acımayın. MAdem ev işlerini kadın yapar diyecek kadar gelenekçi o zaman sizde aynı gelenekçi tutumda kadının çalışmaması gerektiğini söyleyin. Allah yardımcınız olsun.

çok doğru söylüyosun geçenlerde büyük bi kavgamız olmuştu bende işten çıkıyorum o zaman ben sana hem para getirecem borç ödemek için uğraşıcam hemde kadınlık yapıp hiç bişeyini eksik etmicem yok öyle bi dünya işten çıkıcam sende hem borçları ödeyip hemde benim hiç bişeyimi eksik etmeyeceksin o zaman herşey tamam olur yemeğinde olur çamaşırında yıkanır dedim. sonrada 1 hafta izne çıktım baya korktu eve alışıp işten çıkarım diye. şimdi biraz düzeldi bakalım ne kadar sürecek.

ah bu adamlar ahh. bunları tehdit etmeden birşey yaptırabilsek keşke. Üstelik birde hamilesiniz. Eşiniz eskiye dönse bile siz tutumunuzu bozmayın eninde sonunda alışmak zorunda kalıcak. Ama siz zamanla düzelir diye bekleyip sabrederseniz bu sefer rahata alışcak bigün cinnet geçirdiğinizde sen eskiden böyle değildin değiştin demeye başlıcak. Laftan anlamayanı sopa paklar misali. İnsan gibi konuşunca anlamıyorlar insanı böyle zorla kötü fena yapmaya uğraşıyorlar.

Bütün kızlarımız lütfen sevgi adı altında kendinizi ezdirmeyin. Eşleriniz sizi sizin onları sevdiği kadar sevmiyor demekki bu kadar sorumluluk yüklüyor. Sizde eşimi seviyorum yapmalıyım diye kendinizi yıpratmayın. Olan hep kadınlara oluyor kadın yıpranıyor yoruluyor sonra beyefendiler yok sen benimle ilgilenmiyorsun yok sen çöktün en artık başkasını seviyorum deyiveriyorlar.

Back
X