• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esime gore fuzuli olan masrafimdan kavga

Ev hanimi diye kastettikleri ki 1.5yildir ev hanimiyim ben. Kuzenlerim ev hanimiydi simdiye kadar 1 gun bile calismis degiller ki bayanin kastettigi buysa madem ki kiyaslamak istiyorsun bana gore daha cok luks yasiyorlar gercekten.

Bu mesajınız maalesef eleştirdiğim üyeninki ile benzerlik taşıyor. Yapmayın.
İhtiyaç gördügünüz şeyleri bütçeniz dogrultusunda ve öncelik sıralamanıza göre istediginiz gibi alabilirsiniz.
Bunun için maaş alıyorum/almıyorum veya şu kadar yıl çalıştım vb cümleler ile kendinizi kimseye kanıtlamanıza gerek yok.

Kizlar merhaba,

Maddi sikintilardan sonra feraha ciktik, cok sukur bende bugun malum makyaj malzemeleri satan magazadan indirim sebebi ile eksiklerimi alip 180 tl kadar harcama yaptim.

7 yillik evlilik hayatimda ilkti bu. Her zaman hesabimi kitabimi bildim esimi hicbir zaman ne kiyafet ne baska birsey icin sikintiya sokmadim ama hataymis bu. Evlenmeden once susune pusune dikkat eden birisiyim evlendikten sonra da devam etti bu ama sikintilardan dolayi alisverislere ve kuaför lere dikkat ettim hep.

Eve geldim esim harcayacagimi biliyordu. Pazar gunu evlilik yildonumumuz direkt bana bilmem ne otelde rez.yapmis onu iptal ederim demekle basladi, bende gecmis borclardan parmagimda alyansim bile kalmadi onlara sayarsin dedim. Cok alindim. Hicmi aciman yok senin dedi, ki 20 tl nin bile hesabini yaparsin disarida yiyecek olsak bazen aldirtmaz eve alisveris yaparsin dedi.

Bende dedimki zaten hesabimi kitabimi bildim simdiye kadar bana boyle soylemen agrima gitti dedim. Hani surekli harcama yapan bi kadin olsam neyse. Tabi benim sesim cok yukseldi. Cunku ortada maddi ile ilgili bir sorun yok.

Sana ayda bir kere sac boyatan her hafta manikur pedikure giden fonsuz dışarı cikmayan kadin lazim dedim.

Cok zoruma gitti bu lafi hicmi aciman yoktan kastin ne diyorum neymis efendim 2 parca seye okadar parami verilirmis, 10 parca sey aldim ben 2 parca olsa ne farkedecek ki. Ben al diyorum sana alma demiyorumki diyor bu sefer de.
Erkek milleti at gözlüğü takmış varlıklar ne aldıgına ne kadar kullanacagına kalıtelımı degılmı ucuzuna alsan kendıne neler yapacağına bakmadan fişte yazan tutara bakarlar anca bosver ıyı yapmıssın kendın calısıyosun kazanıyosun o kadar borc odemıssınız beraber sımdı almıcan ne zaman alcan

Aynen oyle ki %40 indirimli fiyatti bu ki gayette uygun magazalardan yaptim. Merak ediyorum gercekten fazla diyenler nereden yapiyor
Gayet makul ki uzun zamandır almamışsınızdır,eminim eksik kalan birşeyler dahi vardır,almadığınız/alamadığınız.
Eşinize gelince diyecek şey çok aslında ama alıştırmayın diyorum sadece,ihtiyacınız varsa alın. Hiç de umursamayın maddi anlamda zora gitmiyorsunuz tabi.

Kizlar merhaba,

Maddi sikintilardan sonra feraha ciktik, cok sukur bende bugun malum makyaj malzemeleri satan magazadan indirim sebebi ile eksiklerimi alip 180 tl kadar harcama yaptim.

7 yillik evlilik hayatimda ilkti bu. Her zaman hesabimi kitabimi bildim esimi hicbir zaman ne kiyafet ne baska birsey icin sikintiya sokmadim ama hataymis bu. Evlenmeden once susune pusune dikkat eden birisiyim evlendikten sonra da devam etti bu ama sikintilardan dolayi alisverislere ve kuaför lere dikkat ettim hep.

Eve geldim esim harcayacagimi biliyordu. Pazar gunu evlilik yildonumumuz direkt bana bilmem ne otelde rez.yapmis onu iptal ederim demekle basladi, bende gecmis borclardan parmagimda alyansim bile kalmadi onlara sayarsin dedim. Cok alindim. Hicmi aciman yok senin dedi, ki 20 tl nin bile hesabini yaparsin disarida yiyecek olsak bazen aldirtmaz eve alisveris yaparsin dedi.

Bende dedimki zaten hesabimi kitabimi bildim simdiye kadar bana boyle soylemen agrima gitti dedim. Hani surekli harcama yapan bi kadin olsam neyse. Tabi benim sesim cok yukseldi. Cunku ortada maddi ile ilgili bir sorun yok.

Sana ayda bir kere sac boyatan her hafta manikur pedikure giden fonsuz dışarı cikmayan kadin lazim dedim.

Cok zoruma gitti bu lafi hicmi aciman yoktan kastin ne diyorum neymis efendim 2 parca seye okadar parami verilirmis, 10 parca sey aldim ben 2 parca olsa ne farkedecek ki. Ben al diyorum sana alma demiyorumki diyor bu sefer de.
Saçmalama yani sıkıntılarını olsa neyse de maddi sıkıntı yokken ve sen herseye dikkat eden bir kadının böyle yapması çok saçma bi konuşmayı dene derim

Simdi bu basit sorunu buraya yazdiniz, bazi kadinlar fevri cevap verip sizi gaza getirecek kinlendirecek.. Halbuki esinizle yaşadığınız bu basit cozumlu sorunu hic tanimadiginiz akıl alinir mi alınmaz mi bilmediginiz karakterdeki insanlarla paylasmasaydiniz sorununuz coktan çözüme kavusacakti...

Bu size gore basit gelebilir goreceli birsey ben buraya yazdım rahatladim, 29 yasindayim simdiye kadar kimsenin akliyla yasamadim. Ayrica Eşimle daha da uzatmadan konuyu kapattik. Ozaman bu bolum kapansin kimse birsey yazmasin, kimse birsey sormasin.

Bu mesajınız maalesef eleştirdiğim üyeninki ile benzerlik taşıyor. Yapmayın.
İhtiyaç gördügünüz şeyleri bütçeniz dogrultusunda ve öncelik sıralamanıza göre istediginiz gibi alabilirsiniz.
Bunun için maaş alıyorum/almıyorum veya şu kadar yıl çalıştım vb cümleler ile kendinizi kimseye kanıtlamanıza gerek yok.

Evet ama bu insanlar cok acimasiz, ev hanimi diye iyi evdende disariya cikmasinlar bari. Kadının dusmani gercekten kadin maalesef

Evet ama bu insanlar cok acimasiz, ev hanimi diye iyi evdende disariya cikmasinlar bari. Kadının dusmani gercekten kadin maalesef

Herkes kendi yaşadıklarından yola çıkarak yorum yapıyor.
Kişi, ev hanımı olup evden de dışarı çıkmıyorsa size de bunu tavsiye etmesi doğal.

Eğer biraz farkındalıgı yüksek biri ise zaten kendi problemlerini çözmeye yönelik de adımlar atmaya başlar.
Dolayısıyla size verecegi tavsiye de değişir.

Bu nedenle daha ileri bir adım atmışken geri bir düşünce üzerinden kimseye kendinizi ispatlamak zorunda degilsiniz diyorum.

Eşinizle problemi çözmenize sevindim. Umarım taviz vermez ve benzerlerini bir daha yaşamazsınız. Mutluluklar dilerim.

Herkes kendi yaşadıklarından yola çıkarak yorum yapıyor.
Kişi, ev hanımı olup evden de dışarı çıkmıyorsa size de bunu tavsiye etmesi doğal.

Eğer biraz farkındalıgı yüksek biri ise zaten kendi problemlerini çözmeye yönelik de adımlar atmaya başlar.
Dolayısıyla size verecegi tavsiye de değişir.

Bu nedenle daha ileri bir adım atmışken geri bir düşünce üzerinden kimseye kendinizi ispatlamak zorunda degilsiniz diyorum.

Eşinizle problemi çözmenize sevindim. Umarım taviz vermez ve benzerlerini bir daha yaşamazsınız. Mutluluklar dilerim.

Cok tesekkurler

Eski isyerime bi kere musteri gelip gidiyordu. Kadin cok guzel ve kaliteli giyiniyordu ve ne zaman gorsek profesyonel makyaj ve yeni yapilmis sacla gezerdi. Daha kendi gelmeden parfum kokusu gelirdi kimbilir ne kullaniyorsa (isinden dolayi prezentabl olmak zorunda). Bizim ustalardan biri demis ki "bu kadinsa bizim evdekiler ne". Bu lafi benim kulagima geldi. Ustaya Brad diye hitap etmeye basladim. Bu bastan anlamadi sonra sordu niye Brad diyorsun diye. Ben de dedim ki "falan hanimi begenip esine bu da kadin mi dedigine gore sen de Brad Pitt olmalisin" tabi kopuyo millet. Sonra dedim ki farzet ki kadin tuttu seninle evlendi. Maasin 1 haftalik fonune yetmez. Kadinin kullandigi canta senin 3 maasin. Ayrica esine o kadar masraf yap bakalim bu kadindan daha guzel oluyor mu olmuyor mu. Bu kizardi tabii cevapta veremiyor. Herkeste bana hak verdi aynen kapasiten yetmez falan demeye basladilar. Sanki guzel ve bakimli kadinlar o sekilde doguyor ya...

Iyi demissin vallah agzina saglik

Bende 1.5 yil oncesine kadar çalışıyordum. Hemde oyle sabah 8 aksam 6 degil. Bolca mesaili bir sekilde. Hiçte katilmiyorum ama.
Konu eskide kaldı sanırım ama yazmadan geçemedim ben yorumumu size hak verdiğim için yazmıştım alıntıladığım yorumu görürseniz anlarsınız

erkekler ve tehditleri. iptal ederim sunu yaparım bunu yaparım bilmem ne. korkuyorum ya ileride simdiki gibi rahat olamazsam, bu sıkıntıları yasarsam diye. kalbim sıkıstı okurken ben daha gecen gun bir rimel aldım 180 tlye. en iyisi hic evlenmemek :(
en sevmedigim sey maddiyat icin birbirini kırmak, bana esim öyle bir sey dese herhalde günlerce aglardım... allah askına ya, 180 tl sizden daha mı degerli, hem de yıldönümünüz geliyormus, kalbinizi kırmıs, cok üzüldüm gercekten :(

erkekler ve tehditleri. iptal ederim sunu yaparım bunu yaparım bilmem ne. korkuyorum ya ileride simdiki gibi rahat olamazsam, bu sıkıntıları yasarsam diye. kalbim sıkıstı okurken ben daha gecen gun bir rimel aldım 180 tlye. en iyisi hic evlenmemek :KK43:
en sevmedigim sey maddiyat icin birbirini kırmak, bana esim öyle bir sey dese herhalde günlerce aglardım... allah askına ya, 180 tl sizden daha mı degerli, hem de yıldönümünüz geliyormus, kalbinizi kırmıs, cok üzüldüm gercekten :KK43:
ben de bugün biten durulanmayan saç kremime 34 tl verdim hacı şakir sabun neyime yetmiyordu değil mi ha ha

Erkekler ve kadınlar arasındaki ilgi alanı farkından kaynaklanıyor. Onlara göre bizim aldıklarımız fuzuli çünkü ne işe yaradığını dahi doğru düzgün bilmiyorlar. Biz de aynı şeyin kavgasını verdik geçen gün. Doğum için fotoğrafçı ayarladım ki fiyatı çok uyguna geldi ama eşimin dırdırından geçilmedi. Ne gerek varmış fotoğrafa kendisi action cam ile girecekmiş doğuma vs vs. bir telefona 5000 tl verir ama fotografa 700 tl çok fazla gelir. Yani o 180 tllik makyaj malzemeleri yerine 1800 tlye telefon ya da bilgisayar alsaydın bunca kavga gürültü edilmezdi. Bu yüzden napıyoruz; duymamazlıktan gelip yaptığımızdan, aldığımızdan geri kalmıyoruz;)

Back
X