Eşime İtiraf Etmem Lazım Nasıl Yapayım?

Oldugu gibi anlatın.

Sonuçta bir daha el kaldırmayacagının garantisi yok.

En azından başına gelecekleri bilir de ona göre davranır...

Bence çok sevindirici bi durum. Ülkemizde böyle şeylerin peşinden gidildiğini kadının hakkının korunduğunu gösteriyor. Bunun sıkıntısına girmenize hiç gerek yok. O vurmasaydı sana doktora gitmeyecektin sonuçta. Gittin ve anlattın prosedürde işlemesi gerektiği gibi işledi. Eşine olduğu gibi anlat. Sana çıkışırsa bunun sebebinin sen değil onun olduğunu söyle.

Ne demek işlerin bu noktaya geleceğini bilseydim ayaklarımı kırardım genede doktora gitmezdim!
Bu nasıl bir düşünce siz eşinizden dayak yiyorsunuz!
Bu normal bir şey değil ki!
Ama bu yazdığınızdan anlıyorum ki siz dayağı normal bulup bu davayı öğrenmesini anormal buluyorsunuz belkide korkuyorsunuz....
Eşine durumu anlat anlat ki bir daha böyle bir şey yapmayı aklından bile geçirmesin!

Esinizin önceden bir sabikasi varmis. Anladigim kadariyla yine darp... Eger siz halinizden memnun iseniz ve esinizle devam etmek istiyorsaniz. Durumu anlatip birlikte karakola gidin. Davaci olmadiginizdan mahkeme olmayacaktir. Benim fikrim önceki davasinda bunun kücük bir darp meselesi olmadigi yönünde. Basit darp meselesi olsaydi ceza almazdi....

Ayrica durumu paylasamayacak kadar korkuyorsaniz ... Iliskinizin saglikli olmadigini düsünüyorum....

Şikayetçi olunmadığı taktirde kendi kendine nasıl dava açılabilir ki karakolda? Belki dilekçe verip kapatabiliyprsunuzdur davayı ama bence de açıkça anlatın eşinize.

canım benım bencede anlatmalısın sakladıkça olaylar buyuyecek ve daha cok ayagına dolanacak ...

eşin o senın o an için öyle gereklıydı ama sımdı mutlusunuz bende bırsey demet tatlım anlatmalısın

canım bence de eşine olduğu gibi anlatmalısın neden korkuyorsun ....zaten seni böyle koruduklarını görünce bişey yapamaz zaten eğer korkunuz şiddet görmekse tabi ...
ha yok huzurumuz bozulur diyorsanda böyle de zaten sen huzursuzsun bence anlat görsün devletin seni nasıl koruduğunu ...hem için içini de yememmiş olur şimdi başka yollardan bu gerçek karşısına çıkarsa ki çıkabilir en güzeli anlatmak :26:

Arkadaşımhem şiddet görmüşsün hemde bacaklarım kırılsaydı da gitmeseydim diyorsun. El bir kere kalktı mı bir daha olmayacak diye çok güvenme derim ben.
Birde polislere saf saf anlattım diyorsun. Seni kandırıp ağzından olmayan bir şeyimi aldı polisler.
Herşeyin bir bedeli var. Eşin bunu anlasın bence durumu olduğu gibi anlat. Umarım bir daha tekrar etmez.

Esinizin size gösterdigi bu siddetin ilk olmadigini düsünüyorum.Ayrica ne kadar korktugunuzda ap acik belli... Sizi ne kadar vurdu ki hastaneye gittiginizde darp raporu tutuldu. Bunun ufak defek siyriklar olmadigini tahmin edebiliyorum. Ayrica siz avukatla dava acmadiginiz icin , bu rapor poliste kalacaktir. Elinizde olan bu rapor olsun. Size bir kez siddet gösteren ve bu konuda sabikasi olan ,size daha neler yapar ....

Diger bir topikte hatirladigim kadar bir bayan bosanmak istemis. Bu güne kadar darp raporu almadigi icin cok pismandi....

canım şimdi iyisiniz diye yaşanmış birşeyi yok sayamazsınız,git kızgın olmadan beni dövmüştün ya devlet dava açmış sana de,doktora gitmiştim doktor dövüldüğümü anlamış benden habersiz rapor yazmış dersin,polise şikayetçi değilim demiştim ama gene de suçun ört bas olmamış işte de ama mahcup mahcup deme bunları, o da seni suçlayacak değil,hem gülerek 'bir daha olursa hapishanelerde sürünürsün' dedin mi bu iş tamam,bir daha korkar,elini ayağını denk alsın, kimseye sonsuz güvenme, belki gene yapmaya kalkar da bu mahkeme onu korkutur,herşeyde bir hayır vardır

değerli arkadaşım cevabın için sağol

ama eşimin daha önceden sabıkası ya da darp etmişliği yok . başka bişeyden ceza da almadı. böyle anlatınca eşini savnmaya geçen asalak hatunlara benzedim farkında olmadan ben galiba ama eşimin yaptığını savunamam ben.Eşime ben şikayetçi olmadığım halde kamu davası için ceza davası açılmış diye düşünüyorum.Nitekim dosya konusuna baktığımda basit yaralama yazıyor.

dava nasil 1 sene sonra aciliyor ben onu anlamadim hukukla pek ilgim yok ama...

boşuna dememişler karı-koca arasına girilmez diye
polisler eskiden kocandır olur böyle şeyler evine dön barışın derlermiş
doğruymuş yaptıkları demekki

ARKADAŞLAR ÇOK UZUN YAZDIYSAM AFFEDİN AMA GERÇEKTEN ZOR DURUMDAYIM .
aranızda aile hukuku işlerine bakan avukatlar varsa yalvararak yardınlarını istiyorum fazla uzatmadan anlatayım.3 senelİk evliyim eşimle birbirimizi gerçekten çok severiz.
12/09/2011 tarihinde eşimle tatildeyken otelin havuz kenarında eşim sarhoştu basit bir olaydan dolayı kavga ettik ilk büyük kavgamızdı ve eşim omuzuma vurdu ben ilk defa eşimden böyle bir tepki almıştım.Öyle kötü bir an dı ki biz bu kavgadan sonra kesin boşanırız dedim.ben eşim den kaçıp arkadaşıma sığındım sinir krizleri geçiriyordum.bayılmışım beni hastaneye götürmüşler doktor sakinleştirici iğne yaptı.ama benim halimin kötü olduğunu görünce mağdur olmamam için iyi niyetle darp raporu tuttmuş ve polisleri çağırmış.polisler gelince şok oldum düştüm dedim dedimsemde dinletemedim. polisler kardeşle bacım sen bize olayı anlat şikayetçi olmassan zaten bişey olmaz dediler bende ona güvendim.olayları tek tek anlattım .eşim sarholtu beni dövdü falan ama ifademin sonunda şikayetçi olmadığımı ve barışabileceğimi yazdırdım.eşinin ifadesini almamız lazım diye tutturdular .olmaz eşim zaten sinirli eşimin nerde olduğunu telefonunu bilmiyorum dedim çıktım. istanbula ailemin yanına döndüm bir hafta sonra aileler araya girdi barıştık ve o kavgadan sonra eşimle birbirimize daha da bağlandık bir kere bile kavga etmedik. geçenlerde aldığım telefonla şok oldum eşimi arıyordu karakoldaki polis eşinizin gelip ifadesini almamız lazım dedi. ben eşime hastaneye gittiğimizi , darp raporunu ve ifade verdiğimi anlatmadım.hiçbrşeyden haberi yok. ama şimdi haberi olursa sen beni nasıl şikayet edersin doktordan rapor alırsın der ban olan güvenide sarsılır sonucunda boşanırız çünkü eşimi geyt iyi tanıyorum.bunları anlatmak gibi bir durumum söz konusu bile olamaz.ben de ilçemde bulunan toplum destekli polis merkezine giderek olayın tamamını anltaıp yardım istedim sağolsunlar dinlediler bizim elimizden bişey gelmez ama eşimi ifadeye çağıran savcılığa hitaben dilekçe yazalım belki savcı şikayeçi olmadığını ve davandan vazgeçtiğini kaydım düştüm yazarsan takipsizlik kararı verebilir dediler .yazdık dün gönderdik.ama diken üstündeyim benim şikayetimi geri çekmemle savcılık takipsizlik verir mi ? verilmez se ben eşime olayları anlatsam ve ifade verse yeterli mi.? hakkında kamu davası açılır mı hapis cezası veya para cezası alırmı ?

bu iki olay aynı değilmi?

Son düzenleme:

canım arkadaşım

eşimle üçüncü seneyi doldurduk , burda bunca şeyi yazarken samimi olmaya çalışıyorum ve yardım istiyorum yazdılarıma itimat ediniz
eşim daha önce bana hiç şiddet uygulamadı, o olaydan sonra inankı ilişkimiz değişti ve birbirimize zamk gibi bağlandık.eşim beni sever bende onu severim .Eşim benim omuzuma vurdu ve sadece koyu renkli morluk olştu. canım yanmadımı yani tabi ki yandı ama, bi yerim kırılmadı, sıyrılmadı ,çizilmedi olsa söylerim.illa olması mı lazım? hayır. vurması değil elini kaldırması bile yeterli beni kırması için ama oldu işte .. Darp raporunu doktor bana bile vermedi . bunun sonucu fiziki bir tahribat yaşamamış olsamda eşimdle barışnan kadar ruhi tahribatı anlatmaya kelimeler yetmez. Nihayetinde şimdi mutluyum ,devletimin kadınları kendisinden fazla düşünmesi beni mutlu etmedi değil , ama huzurum bozulcak diye bencillik ediyorum işte ben . eşim ne dicek suçlu bişey demeye hakkı yok demez de .Ama ben huzursuz olucam. nasıl anlatılır bu canım ya?

ufak bir itme ve havuzda kolunuz morardi....Hastanelik oldunuz .... ne diyeyim .... acikcasi olaylar pek mantikli gelmedi... Araniz iyiyse simdi neden böyle basit bir darp olayini esinizle paylasamiyorsunuz ki bunu size yapan esiniz....

Son düzenleme:
polise dövdü demişsin. acaba o sinirle, olayı olduğundan daha fazla gösterip, şimdi de ortaya çıkar diye eşine mahçup olmaktan korkuyo olabilir misin?

hoş, bikere omzuna vursa da aynı da işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…