• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime İtiraf Etmem Lazım Nasıl Yapayım?

burda anlatttığın gibi anlatırsan seni anlayacaktır.Nasıl olsa öğrenecek başkasından yerine senden açıklaması ile birlikte öğrenmiş olur.

Karakolda veya savcıya ifade vermeden nasıl dava açılmış ? Bu işte yanlışlık var ya da eksik anlattınız.

Yani eşinizin ifadesini polisler ya da savcı almadan , mutlak bir yazılı ifadesi olmaksızın mahkemeye sevk edilemez hakkında dava açılamaz.. Şimdi diğer sayfada başka bir olaydan uzunca yazmışsın

" ARKADAŞLAR ÇOK UZUN YAZDIYSAM AFFEDİN AMA GERÇEKTEN ZOR DURUMDAYIM . "

Böyle bir başlıktan alıntılamış arkadaşımızın birisi. Orada savcılığın ifadeye çağırdığını yazmışsınız burada yazmamışsınız.Neyse işin doğrusu çağırmış olmasıdır.Kamu davası olduğu için şikayetçi olmamanız sadece mahkemede yargılama esnasında alacağı cezada indirim sağlar..Siz karakolda polislere verdiğiniz ifadeyi aynen eşinize anlatın , savcı karşısında hiç bir suçlamayı kabul etmesin , sorunsuz birlikte yaşadığınızı söyleyin.Ancak ortada bir darp raporu söz konusu ise eşinizin ceza alması kaçınılmaz.Tabi savcı karşısındaki tutumu ve samimiyetine göre , savcının da iyi gününe denk gelmeniz halinde belki birşeyler olabilir.Ancak darp raporu almanız ve bunun savcılığa intikal etmesi işi zorlaştırıyor.

Böyle vakaya rastladım , aynı şekilde benzer mahkemeye sevk edildi ve koca 1 ay 7 gün + iyi hal 1 ay 3 gün hapis cezası aldı.Onuda idari para cezasına çevirildi 750 TL kadar , o da daha önce sabıkası olmadığından HAGB ye tabi tutuldu yani 5 yıl suç işlemezsen bu cezayı ödemezsin , bu suçu da işlemiş sayılmazsın.

Mahkemede ceza alıp almayacağınızı hakim den başkası bilemez.Yani 40 yıllık hakimi getirsek şu kadar ceza alırsınız dese tutmayabilir.

Son düzenleme:
sen onu, dövdüğü için affetmişsin,
şimdi de o seni, şikayetçi olduğun için affedecek.
savcıya elele gidersiniz. şikayeti geri aldığını söylersin.

Boşuna dememişler karıyla kocanın arasına girilmez bak hukuk kötü oldu şimdi doktor kötü oldu. iiki peşini bırakmamış hukuk 1 de 1 10 u da bir el kaldırmasaymış çeksin cezasını.O size dayak atarken utanmamış, şimdi siz ona anlatırkenmi üzülüyorsunuz.

Son düzenleme:
Forumdakiler selam olsun arkadaşlar iki cümle de olsa yazarsanız Allah Razı olsun...

Bundan bir sene önce eşimle ilk kez kavga ettik ve bana vurdu fazla uzatmıcam ben onun yanından o an ayrılıp aile dostumun yanına gittim beni doktora götürdü sakinleştirici falan verdiler doktor eşimden dayak yediğimi anlamış ki darp raporu tuttu sonuçlarını bilseydim doktora bile gitmezdim.Darp raporu tutunca polisler geldi ve ifadeni alıcaz dendi karakola götürdüler ve anlatın sadece yazalım dediler ben ne kadar saf olacağım ki eşim sarhoştu beni dövdü şikayetçi değilim ve barışabilirim dedim.Çıktım eve geldim eşimle bir hafta olmadan barıştık.Olaydan sonra bir sene geçti ve biz bir kere bile kavga etmedik bizim için bu kavga olayı bir milad oldu daha da birbirimize bağlandık.Ama ben eşime doktoru karakol olayını anlatmadım daha doğrusu anlatamadım.Eşime şimdi Basit yaralamadan Ceza davası açılmış ve eşimin bundn haberi yok benim var.Ama bana sen bunu niye yaptın niye beni şikayet ettin der diye anlatamıyorum. İşlerin bu noktaya geleceğini bilsem bacaklarımı kırar gene de doktora gitmezdim.

Sizce eşime bu durumu nasıl anlatmalıyım? Bilerek isteyerek yapmadım ama bu eşe nasıl anlatılır ?

üzülme bence olduu gibi anlat eşine, aynen burada anlattığın gibi. sei anlar bence. hem durumun basit olmadığını, tekrar yapmaması gerektiğini de idrak eder. keşke bu davranışa marız kalan her kadın istemeden ya daisteyerek bunları yapsa ne güzel olurdu. ama olmuyor işte:(

çok ii olmuş size dokunduysa bi cezası olmalı ama ne yazikki sizdeki zihniyetle bu dayağın 2.si kapıda

IYI YAPMISSIn!! hem herseyde vardir bir hayir. Gun gelir iyikide gitmisim dersin. Kimin ne oldugu yada ne olacagi belli olmaz. Simdi iyi olur ilerde coluk cocuk olur gene huyu degisir en azindan ispaatin olur. Onada oldugu gibi anlat. Sonucta o gun o sucluydu ve sen kendini garantiye aldin oda vurmasaymis::))

kusura bakmayın da burda korkması gereken kişi siz değilsiniz
sonuçta şuan aranız düzelmiş olsa bile hatayı o yapmış
siz olduğu gibi anlatın
size kızmaya hakkı yok bu durumda

Forumdakiler selam olsun arkadaşlar iki cümle de olsa yazarsanız Allah Razı olsun...

Bundan bir sene önce eşimle ilk kez kavga ettik ve bana vurdu fazla uzatmıcam ben onun yanından o an ayrılıp aile dostumun yanına gittim beni doktora götürdü sakinleştirici falan verdiler doktor eşimden dayak yediğimi anlamış ki darp raporu tuttu sonuçlarını bilseydim doktora bile gitmezdim.Darp raporu tutunca polisler geldi ve ifadeni alıcaz dendi karakola götürdüler ve anlatın sadece yazalım dediler ben ne kadar saf olacağım ki eşim sarhoştu beni dövdü şikayetçi değilim ve barışabilirim dedim.Çıktım eve geldim eşimle bir hafta olmadan barıştık.Olaydan sonra bir sene geçti ve biz bir kere bile kavga etmedik bizim için bu kavga olayı bir milad oldu daha da birbirimize bağlandık.Ama ben eşime doktoru karakol olayını anlatmadım daha doğrusu anlatamadım.Eşime şimdi Basit yaralamadan Ceza davası açılmış ve eşimin bundn haberi yok benim var.Ama bana sen bunu niye yaptın niye beni şikayet ettin der diye anlatamıyorum. İşlerin bu noktaya geleceğini bilsem bacaklarımı kırar gene de doktora gitmezdim.

Sizce eşime bu durumu nasıl anlatmalıyım? Bilerek isteyerek yapmadım ama bu eşe nasıl anlatılır ?

canım eşine anlat ama burda anlattığın bir noktayı vurgulayarak. doktor sna darp raporu yazdığı için anlatmak zorunda kalmışsın ve şikayetçi olmamışsın. bu arada o esnada eşinin bilgilerini falan istedilermi şikayetçi olmadığına göre yazılı bir belge olmayabilirmi acaba pek anlamam bu işlerden ama

dövmeyecekmiş işte neden korkuyorsun anlat

Son düzenleme:
Nerdeyse bir zamanlar dayak yiyip hastanelik olan siz
sizi döven esinizden özür dileyerek bu durumu nasil kapatacaginizi mi düsünüyorsunuz?
Birde beni asla affetmez yazmissiniz burdaki "AFFETMEZ"i anlayamadim, sükretmeli bence esiniz.

Polis ve doktor size esinizden hatta ve hatta sizden daha fazla deger veriyor.

Adalet sistemimizin doğru işleyeceği tutmuş.
Kısmet :)

Ne guzel soylemissiniz .Adalet sisteminin dogru isleyecegi tutmus.Dayak yiyip kocamdan sikayetci degilim,barisabilirim diyenin kocasina dava acilir.Agzi ,burnu kirilmis buna ragmen buyuk bir cesaretle (takdir ediyorum o bayanlari) sikayetci olup,devletten korunmayi talep eden kadinlar 2gun sonra sokak ortasinda kocalari tarafindan bicaklanip oldurulur.Bende bu adalet sistemini anlamiyorum...

Merhaba Canim, öncelikle sen bu durumdan nekadar hosnut olmasanda, devletin bir sene sonra bile olsa böyle bir isin pesine düsüp birakmamasi güzel birsey tabii.
sonra esine anlatmaya gelince, oldugu gibi anlat, sana kizmaya hic hakki yok, eger kizarsada ona güzel bir sekilde sana vurdugunu ve senin hastahaneye bile gitmek zorunda kaldigini, seni piskolojik olarak nekadar kötü bir duruma soktugunu hatirlat...kendisi masum degil ki senin yaptigina kizmaya hakki yok, belki ilk basta kizabilir hafif, sen sikayetci olmadigin icin pek birsey cikacagini sanmam davadan...Ayrica anlattigina göre, polisler sorunca zaten hemen esinden sikayetci olmadigini vs. söylemissin!! gidip direk sikayet etmemissin ki...
bence bunlari hatirlatarak anlat olani biteni esine, nekadar beklersen okadar kötü olur, cünki nekadar gec ögrenirse okadar sok olur....
Üzülme sen, unutma, tekrar ediyorum esinde masum degilmis o gün...! :20:
bizi sonucla ilgili haberdar edersen sevinirim...
Selamlar

Ohh çok güzel olmuş,inşallah cezasını da çeker.
Ne kadar ezilip büzülüyorsunuz size bir daha vurmayacağına dair garantiniz mi var ?
Az daha gaza gelseniz özür dileyeceksiniz adamdan size vurduğu için ?
Ben çok sevindim bu sonuca,inşallah neticelenir.
Cezası neyse çeker.

Ne kadar kolay affetmissiniz, icinizde silmissiniz herseyi.

Herseyin bir bedeli var. Siz her ne kadar zamkla bagli olsaniz bile esinizde dayak potansiyeli var demek ki.

En azindan korkar, ileride dogabilecek bir tartismada elini tekrar kaldirmaya cesaret edemez.

Evet devlet seni senden daha çok düşünüyor . Sen hastaneye gidiyorsun darp raporu alacak kadar yaralanıyorsun ve şimdi vicdan azabı çekip kırılseydıda gitmeseydim diyorsun bu şahsi dava olmakdan çıkıp kamu davası olmuş arkadaşım sen şikayetçi olmamışsn yazık diyorum başka hiç bir şey demiyorum tamam barışabilirsiniz affetmiş olabilirsin ama sonuçlarına katlanmasına sakın engel olma. Eşinede söyle beni hastaneye götürdüler doktora darp raporu yazmış diye durumun o zamanlar ne kadar ciddi olduğunu anlamamışsınız bence bir kadın olarak üzgünüm

Back
X