Eşime karşı bişey hissetmiyorum

Mares1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2016
377
196
103
39
Merhaba ben 5 yolluk evliyim 1 çocuğum var eşimle severek uzun bi flört döneminden sonra evlendik hep baskın karakterlerdik hatta evlilikten bu yüzden korkuyorduk ama aşacağımızı düşünerek evlendik ne yazıkki aşamadık en ufak bişeyde tartışırdık hala öyleyiz pire deve olur hakaretlere bile varır öyle ki tartışmalar artık yıpratınca tamamen uzaklaştık çok konuşan karakterlerimize rağmen iletişimimiz tanemin koptu derin bi sessizlik aldı yerini ve sanırım bu duruma alıştık konuşmayı beceremediğimiz için bu durum evlilikte iyice yerleşti ve şahsen bende yerini öfkeye kırgınlığa bıraktı Birikti birikti kocaman bi dağ oldu bende.konulnca da şiddetli tartışmalar ..onda da öyledir eminim ve artık ben bişey hissetmemeye başladım dışarıda sevecen ilgili bilgili komik olan adam evde suspus. Bu durum yani benden esirgediklerini başkalarına dağıtması bana inanılmaz koydu en son ikimizin de girdiği çok önemli bi sınavda yanımda olmaması nerdeyse hiç konuşmaması bende noktayı koyan şey oldu sınav tecrübesi olan oydu Çünkü..çok zOruma gitti allahtan ikimiz kazandık ama hep yara kalacak bana destek olmaması beni yalnız bırakması iş yerindeki arkadaşları ile herşeyi paylaşması benden esirgemesi..Artık ikimiz de tamamen ayrı hayatlar kurduk kendimize ben ayrı o ayrı takılıyor ara sıra yaklaşıyor ama ben en son dayanamayıp bişey hissetmediğini söyledim iyi mi yaptım kötü mi bilmiyorum çok zoruna gitti..defalarca danışmana gidelim dedim istemedi sonuç bu .. ne yapmalıyım ben artık hiç bilmiyorum

sanırım eşinizin düzelmesi için pek bir umudu kalmamış ki terapiyi reddetmiş. Bir evladınız varmış onun evdeki huzursuzlugu daha fazla görüp etkilenmemesi açısından yolları ayırmanız daha doğru gibi görünüyor. Eğer hiçbir umut yoksa evliliğinizde

Eşiniz ne tepki verdi söyleyince.
Olmuyorsa zorlamamak lazım..

Aslinda düzelmeyecek bir durumunuz yok ..Ya oturup sakince o 5 sene önce sevdiginiz,aşık olduğunuz adamla tüm isteklerinizi! özellikle belirtiyorum isteklerinizi konuşun ..Ondan hangi duyguları istiyorsanız onları isteyin o da zaten size dökülüp isteklerini konuşacaktır..Ama sakince ,tartışmadan..

Ya da iyi bir terapiste gidip ortak noktada buluşmaya çalışın.Bunun için talepte bulunun..

Hemen hemen bir çok evlilik ilk yıllarında kopma noktasından dönüyor.

Yakından tanıdığım bir çift aynı sizin anlattığınız gibiydi 2 defa terapiste gidip devamında kendileri düzeltmeye çalışarak toparladılar ve maşallah şimdi çok çok iyiler.

Amacım. Eski konulardan vurmak değil kaliteli yorum yapmak öncelikle . En en baştan hep sorunluymus bu evlilik batan gemiye yeni üye eklemişsiniz birde yazık değil mi ? İkincisi ben sizi cok inatçı ve hırçın buldum elbette eşinizde de çok hatalar var kesinlikle . Bence boşanmak sizin için son secenek olsun bi terapiste gitmeye ne dersiniz ? Ikinizde keskin taraflarınızı torpulemeye çalışırsanız hemde

Bozuldu ve her zamanki gibi suçlayıcı bi üslubuyla kavganın içinde bulduk kendimizi..çözüm yerine her zaman tercih ettiği yol bu ne yazıkki.. konuşmuyor benimle bunu söylediğim için

Çok söyledim ama umursamaz davranması beni de hırçınlaştırdı sayfalarca mektup yazdım cevap bile vermedi görmek duymak bi sorun varmış gibi davranmak istemiyor yok sayıyor yani

Çok söyledim ama umursamaz davranması beni de hırçınlaştırdı sayfalarca mektup yazdım cevap bile vermedi görmek duymak bi sorun varmış gibi davranmak istemiyor yok sayıyor yani
O zaman yapacak bişey yok malesef .çünkü çocuklar gergin ortamı hissederler. Çocuğunuza daha sağlıklı bir ortam sunmak en doğrusu . Eşinizle son kez kararlı konuşun derim

Defalarca söyledim evden gitmesini belki bunun bize iyi geleceğini ama onu da yapmıyor önemsemiyor yada yok sayıyor anlamış değilim bana saygısı yok sanırım ne yapacağımı bilmiyorum ama inanın öfkeden söylemiyorum gerçekten hayatımda olmaması sanırım daha iyi benim için.. çözüm üretilmeyince sorun önemsenmeyimce birbirimize baktığımızda öfkemiz artıyor mesafeler artıyor ..

Defalarca denedik hep karşı saldırıya geçti hep ben “biz” dedikçe o “sen” dili kullandı üst perdeden bakmaktan hiç vazgeçmedi işin kötüsü duygularımı önemsemiyor varsa yoksa kendi istekleri kendi yaşadıkları kendi mağduriyeti .. ben artık çok sıkıldım yoruldum aynı evde olmak bile bana sıkıcı gelmeye başladı hayatımda var ama yok aslında..

Karşı taraf çözüm konusunda kapalı olunca sorunlar çözülmeden kalıyor. Madem eşiniz evden gitmeyi reddediyor siz mi gitseniz bir süre. İkinizde hem kendinizi hem kafanızı dinlemiş olursunuz. Ayrıyken nasıl olduğuna bir bakın.

Daha 5 yıllık bir evlilik ama tepkiler çok ağır.
Peki sizce eşinizin sizi kaybetme korkusu var mı yok mu ?onu az çok anlarsınız.

Neden aynı evın ıcınde ıkı yabancı kalasınız kı? Aynı sartlar altında ev arkadası da edınebılırsınız. Evlılıgın şahdamarı yok nasıl nefes alsım bu saatten sonra bıten bıtmıstır zaten

12 yıl katlanırken ne değişti de katlanamaz oldunuz?

Burada tek sizin gözünüzden yazılmış bi ilişki var. Mesela kocanızdaymış gibi tüm suçlar.

Bir de eşinizi dinlemek lazım? Sıradan şeyler de sırf sizin dediğiniz olmadığı için artık dayanılmaz hale getirmiş olabilir misiniz eşiniz için bazı şeyleri? Çünkü evde farklı davranmaya başlamış.

Ben bi ilişkinin tek taraflı olarak bu hale geleceğini düşünmüyorum. Kendinize “Benim bu ilişkide hatalarım oldu mu?” diye sordunuz mu mesela? Sorduğunuzda da “evet olmadı” diye yanıtlayabiliyor musunuz?

Sen dili değil, ben dili kullanarak rahatsızlıklarınızı dile getirmek daha yapıcı olurdu.

Terapiste giderseniz ikiniz için de baya faydalı olur diye düşünüyorum. Çünkü şu an sorunlarınızı çözemiyorsunuz, tabi detaylı bilmiyorum ama karakterleriniz çok zıt ama birbirinizi seviyorsunuz gibi geldi. bu şekilde evliliğe devam etmek çok yıpratıcı olacak, boşansanız bosanınca da bitmeyecek sorunlar. Sonuçta çocuk var bir şekilde iletişiminiz devam edecek ama iletişim sorununuz var. Terapiste gidin diye pek yazmıyorum çünkü gerçekten çok pahalı ama sizin için elzem. eşiniz gitmiyorsa da siz gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…