Eşime karşı ilgisizim, kocamı idare edecek fikirlere ihtiyacım var...

gizem00

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
297
0
96
Aydın
kızlar evleneli bir kaç ay oldu, eşimle aramızda zaman zaman problemler oluyor ama genellikle hallediyoruz. Eşim bu durumda ne düşünür bilmiyorum ama kendi açımdan konuşayım. ben kolay kolay yapılanı unutan bir insan değilim. kinde tuttam ama bişey yaşandıysa unutamıyorum. mesela eşimle çok kötü kavga ederiz bana çok ağır konuşur. bende ona o sinirle. ama sakinleşince gelir yanıma hiç bişey yokmuş gibi öper koklar.sanki kavga eden biz değilmişiz gibi. ama ben sinirim geçse bile söylediği şeylere unutamam ve içimden ona karşı bişey yapmak gelmez.

lafın kısası ettiğimiz kavgalardan dolayı ben eşimden biraz uzaklaştım. bana akıl verin neler yapmam gerekir aramızdaki soğukluğu gidermek için. bir koca eşinden neler bekler. evliliğimi düzene sokmam gerekir. yardımlarınıza ihtiyacım var.

maalesef tartışma sırasında insanlar söylemek istemediklerini söyler,duymayı beklemedikleri şeyleri duyarlar..size tavsiye eşinizle tartışma başladığında biriniz alttan almalı ya odayı terkedin yada susup sessiz kalın..eşinize hep güler yüzle yaklaşın o sizin eşiniz bir hayat paylaşmaya başladınız..güzel şeyler yaşamak varken neden bu en güzel zamanlarınızı kendiniz ve eşiniz için zehir ediyorsunuz..unutun söylenenleri birbrinize hep sıkı sıkı sarılın..bugünün tekrarı yok,yarını ise kim görecek bilinmz.. hayat mutlu yaşanmalı..Eşinizle ve olacak çocuklarınızla mutlu,huzurlu,güzel,bereketli,uzun yıllar yaşamanız dualarımla..

bende yeni ewliyim bilemiyorum yazacaklarım nekadar doğrudur ama bizdede aynı problemler oluyor...tartışma kavganın ardından karşılıklı rencide edici cümleler kullanılıyor o bir sölese ben bin sölüyorum yeri gelince ama eşim aradan yarım saat geçmeden hiçbişey yokmuş gibi öpüp yaklaşır özür dileyelim karşılıklı ikimizde si,nirli insanlarız der herzaman...ben unutamam yaşananı ve sürekli sölerim bunu demiştin diye oda uztmayalım sinirle söledim der...ama bence erkeklerde unutmuyor öle bi zaman geliyorki içlerinde saklıyorlar tartışma esnasında bizim bile demediğimiz bi kelimeyi pat diye çalabiliyorlar yüzümüze..bence onlar içinden seçtikleri kelimelere takılıyorlar biz her kelimeye...ben bu olaya 2 ay önce son verdim böle tartışıp tartışıp biriktirdim ve 2 ay önce en son tartışmamızda sabaha kadar sürdürdüm o iş yerinde ben ewde msj üzerien msj attım ewde saat akşam 8 de başlayan kavga sabah 6 da onun artık dayanamayıp işini gücünü bırakıp ewe gelmesiyle son buldu ve kesin ve net konuştum cinnet geçirdim resmen adam gibi dinle dedim isteklerimi saydım karşılıklı özür diledik barıştık 2 aydırda tartışmıyoruz tartışmaya meğillensek bile eşim kendini ya frenliyor yada benim takılıcağım tarzda konular açmıyor...biz bayanlar onlara göre daha duygusal kırılganız bu yönümüzü çözdülermi her kavgada bunun üstüne gidiyorlar...siz tartışma esnasında eşinizin zoruna gidecek cümleler kullanıyor iseniz bırakın sinirinizi çıkardığınızı düşünün en azından altta kalmayın ama geri dönüşü olmıycak cümleler olmasın bunlar birde alındığınız takıldığınız konuşmalar varsa bu konuda sabrınız olmadığını belirtin ama aynı ewde surat asmak trip atmak dahada kötüye götürür sizi mutsuz eder...

sizde kavga sirasinda agir sözler söylüyormussunuz ..o nasil unutuyor peki? ayrica kavga ederken söylediklerinize dikkat edin ona da dikkat etmesini söyleyin.sözler daha kiricidir telafisi mümkün olmayabilir.

ılk bır sene bız de sızın gıbıydık.ayda bır cok sıddedtlı kavgalarımız olurdu.o da genelde benım regl oncesı donemıme denk gelırdı.zamanla duzelıyor canım merak etme.ben 1.5 senelık evlıyım ve duzene gırdıgımız goruyorum:nazar:hıc uzulme zamanla tadına varacaksınız evlılıgın.

cnm evliliğin ilk senesi genelde alışma evresi olduğundan genelde bu sorunlar oluyor. daha seviyeli tartışmaya calış 2 kere düşün bir kere konus demişler yapmaya eşinede yaptırmaya calış. arana soğukluk sokma

Tartışacağınızı hissettiğiniz an o ortamdan uzaklaşın. Cevap vermeyin.
Bir süre sonra o da susmasını öğrenecektir.
Sadece sabır.
Saygınızı tüketmeyin.

Tartışacağınızı hissettiğiniz an o ortamdan uzaklaşın. Cevap vermeyin.
Bir süre sonra o da susmasını öğrenecektir.
Sadece sabır.
Saygınızı tüketmeyin.

canım benim eşim çok vurduymaz. bende tam aksine . bazen evde bişey olacağı zaman ben ondan daha fazla düşünürüm. açıkcası eşim kavga etmeyi sevmem. kavgayı çıkartan hep ben olurum. çünkü dünya yıkılsa onun umrunda değil. tartışmayı hep ben çıkarttığım için hep o benden kaçar başka odaya. bende peşinden gider iice olay çıkartırım.

eşime çokta lafım yok bu kavga konusunda. bende az değilim :1::1::1: kavgaların çoğu benden dolayı çıkyor diyebilirim.

kavga meselesi alışkanlık oluyor.ısrarla kavga çıkardığınıza göre istemeden de olsa sizde alışkanlık olmuş olabilir.belki kardeşlerinizle çok kavga ediyordunuz.benim eşim de evlenmeden önce çok kavga etmiş kardeşiyle,benle bir süre kavga etmese ihtiyaç gibi dolanırdı etrafımda kavga çıkarmak için.ben de tam tersi sesizliği tekdüzeliği severim.öyle olay sevmem.onu da sakinleştirdim sonun da.zamanla o da sakin bir insan oldu.

tartisma aciliyorsa sus baska odaya git bukadar basit
onunla tartismaya girme.
ve otur konus agir sözler söylediginde cok kirdigini unutamadigini anlat..

her tartisma arkasinda düsünüp kendin esinden sogutuyorsan
zamanla bu evlilik cekilmez hale gelir ve sayginiz biter,
ama tabi birde su boyutu varki tartismada cok agir hakaretler ediyorsa
esinin saygisi zaten bitmis demektir , o zaman hak veriyorum insan istesede unutamaz cünkü beynine isler..

tartışma ortamı yaratmamaya çalış yeri geldiğinde alttan almayı susmayıda bilmeli insan ve ne olursa olsun birbirinize kötü söz söylemeyin:50:evlilikte saygı çok önemli:31:evliliğinizde huzur istiyorsanız aranızdaki saygıyı koruyun

Back
X