maddi durumu iyi olup da üstü dökülen çocuk ben görmedim, yaptığınız şey kıskançlık, benim eşim benim kardeşlerime telefon alacağı zaman aman dedim çok pahalı olmasın hayatım, bana yurtdısından telefon almak istedi benim vardı o zaman, bana gerek yok canım dedim, erkek kardeşime alcam o zaman çok güzel telefon dedi, çok iyi olur dedim ve çok sevindim, ve kaynım da yenge beğendiysen sen kullan dedi ben yok benim var dedim, şimdi bazen abisi bazen o kullanıyor, diyorum güya kardeşine aldın ortak kullanıyorsunuz gülüyor, bir insanın kardeşinden daha yakın bir dostu varmıdır konu sahibi?
ayrıca öz kardeşi olmasına gerek yok hiç tanımadığım bir arkadaşı kirasını ödeyemiyordu ve bizde ev kredisi ödüyoruz eşim bana sordu borç istedi sence vermelimiyim? ben tanımıyorum ama dedim iyi bir insansa ve gerçekten kirası için istiyorsa (içki kumar falan olmasın diye sordum) gönderelim hemen dedim, ve ben internetten gönderdim havaleyi, 1 ay falan oldu ödemezsede ödemesin dedim 3 kuruş parayla kimse batmaz kimse de zengin olmaz. ben nasıl olsa evimdeyim deyip vicdanım rahat uyuyamam çünkü, siz de kendi çocuklarınızın üşümezken başkasının çocukları üşüyünce içiniz acımıyor belli ki vicdanınız nerde bilemiyorum. bana cevap olarak durumları çok iyi yazmayın durumu iyi diyelim ve çocuklarına değer verip bir eşya almıyorsa bu babalarının sorunu amcası olarak ufaklıkları düşünmek o kadar insanca ki, eşiniz de bencilliğinizin farkında ve açıkca söylemiş.
eşinin abisi olmasaydı ve başka bir insan olsaydı yardım ettiği kişi demek ki neler diyecektin, bencilliğinize son verin, çocuklarınız onlardan üstün olsun istiyorsunuz ya bu kıyafette değil ahlakta terbiyede ve iyilikte olsun, içinde insan olmayan elbiseler olarak yetiştirmeyin çocuklarınızı, Allah akıl fikir versin.