• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime muhtaç olmamalıyım.

Zor bi psikoloji bence bu.
Çünkü ben de yıllarca babam tarafından sen güçlü bir kadın olacaksın kendi ayakları üzerinde durmayı bilen bir kadın olacaksın şeklinde büyütüldüm.
Hakkatten de öyle oldu ama sorun şu ben yardım kabul Edemez bir insana oldum sanki o güçlü kadınlıktan çıkacak hissi olur.
İş konusunda da durum aynı
Ücretsiz izne ayrılıncam bu ay son maaşım ve ben ilk defa maaşsız kalıcam.
Ne yaparım bilmiyorum.
Sanki eşim bana karşı farklılaşır hissi oluyor oysa adamın umru değil. İster çalış ister çalışma kafasında....

Ama çalışın.
Kendiniz için.

Çalışmak istemeniz normalde çalışmazsam her an aldatılırım korkusu yaşamak saçma değil mi?

Erkekler eşlerini çalışıp çalışmalarına göre aldatıyor değiller. İlk önce bu düşünceden bir kurtulun.

Kadın çalışınca tüm sorunları ortadan kalkmıyor, burada ne konular okuyoruz, çalıştığı halde eşinin her türlü şiddetine, sadakatsizliğine rağmen ayrılma cesaretini gösteremeyen.

KPSS'ye hazırlanirsınız inşallah kazanırsınız ama kazanmanızda bir ihtimal yada iş bulmanız süreç alır, psikolijniz olumsuz etkilenir bu bakış açısıyla.

Ailenizden dolayı beyniniz yanlış kodlama yapmış olmalı. Kimseye muhtaç olmamak için iş sahibi olmak güzel tabii ama hayatta her an herkes birbirine muhtaç olabilir. Katı düşünüp enerjinizi tüketmeyin. Eşinize de böyle mesaj vermeyin derim, bu onların sorumluluğu nihayetinde.

Eşiniz sizi aldatıcak ve siz ona maddi özgürlüğünüz olmadığı için muhtaç kalacaksınız gibimi hissediyosunuz. Yanlışmı okudum ya.
Neden muhtaç kalasınız ki, okumuşsunuz mühendis olmuşsunuz.
Şuan işsiz olmanız adama muhtaçmı kalmanızı gerektiriyor.
Ne kadınlar var okumadığı halde boşandıktan sonra ev temizliğine giden, merdiven silen, hasta bakan...
Kimseye muhtaç kalmayan ve çocuklarına gül gibi bakan..
Sizin dediğiniz aciz kadınların işi..
Siz gayet sapasağlam ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz. Düşünce yapınız çok değişik.

C captain price ın düz ve sert diye bahsettiğiniz yorumuna bir yandan katılıyorum. ben evlenmeden önce eşim geliri yüksekti ve çalışmasan da olur kendini kasma istediğin zaman işe girersin demesine rağmen 1 sene boyuncu işe girmeyi bekledim, işe girdikten sonra da kendi paramızla evimizi/eşyalarımızı/düğün masraflarını toparlayana kadar da bekledikten sonra evlendim.
şükür ki eşimin eline bakmıyorum.

şöyle ki madem kendi ailenizle ilgili, evliliğinizde de sizi bu şekilde etkileyen böyle travmalarınız var o zaman gerekirse 5 sene gerekirse 10 sene maddi gelirinizi elinize almadan evlenmemeliydiniz.
C captain price in yorumuna katiliyorsan onun yorumunu neden begenmedin?

Ben seni çok iyi anlıyorum aynı şekilde annemi yıllarca aldatan babam vardı. Eşim dünya iyisi bi insandır, gel gör ki güvenemiyorum. Bu da babamın bana attığı en büyük kazıklardan biri.

Ha bide çalışmayan kadınlar ( ki bu ne demek evde yatiyoruz galiba) kocasının eline falan bakmıyor evlilik böyle birşey mi o benim elime bakiyor bana muhtaç çalısmıyor diye ben donlarını yıkarken birsey diyor muyum :KK53:
Aynen Bakacak arkadasim.Koca degil mi,Erkek degil mi, bana da cocugumada bakacak.Benim sorumlulugum cocuk terbiyesi ev duzeni temizligi vs onun ki de maddi olarak isteklerimizi karsilamak...Bana bakiyorsun cok sagol ay kiyamam rolleri kesmeye gerek yok.Bakacak gorevi bu...Erkeklere ne kadar onemli bir sey yapiyormus hissi verirseniz o kadar basa kalkacaklar.Kadin calismasa dahi erkek ona bakmak zorunda...

Çalışmak için illa kpss kazanmak gerekmez madem bu kadar piskolojik savaş veriyorsun mühendislerin iş olanağı çok fazla iş ara herhangi biyere gir . Kpss yede çalışırsın bir yandan. Oda olmadımı kendi işini yapma çalışmaksa amaç iş çok yeterki istekli olsun insan

Madem bunu bu kadar kafaya takacaksınız önemsiyorsunuz neden iş sahibi olmadan evlendiniz?Diyelim 5 yıl iş bulamadım evlenmese miydim yazmışsınız bu düşüncelerinize göre evet evlenmeseymişsiniz.
Sizin durumunuzda yani çalışma meselesini bu kadar dert edinen bir insan illa iş bulur. İsteğinize, eğitim durumunuza, beklentilerinize göre bir iş bulamayabilirsiniz ne yazık ki bu ülkenin ayıbı ama çalışmak isteyene maksat sırf iş ise para kazanmaksa iş çok.
Zaten daha 3 aylık evlisiniz normal olan çocuk düşünmemek çalışın veya çalışmayın 3 ay her evlilikte çocuk düşünmek için çok erken bir süre. Çocuk sahibi olduğunuzda yine belli bir süre çalışamayacaksınız o zaman da mı kendinizi eşinize muhtaç hissedeceksiniz? Konunun içeriğiyle, söylemleriniz, yaşadığınız hayat ve istekleriniz çok çelişiyor.

Ne olursa olsun kpss çalis Kazan bunun eşine güvenle alakası yok bak daha iki gün önce kaynım eltimi aldattı ve eltim evi terk etti 13 yıllık evliler iki çocuk var ve kadın şuan calismiuor özel sektörde nereye kadar ailesinin yanına gitti ama onlarda zor durimda ve kaynım asla aladatack tipte bitki de değildi çok seviyor di ve eltim çok güzel bı kadındır yanı.. ama kaldı ortada zor hayat ya kimseye güven olmuyor
13 yılını verip ortada mi kaldı evinden niye gitti ki eltinizin yerinde olanlar ne var ne yok alır adamdan,üzücü olmuş.

Ha bide çalışmayan kadınlar ( ki bu ne demek evde yatiyoruz galiba) kocasının eline falan bakmıyor evlilik böyle birşey mi o benim elime bakiyor bana muhtaç çalısmıyor diye ben donlarını yıkarken birsey diyor muyum :KK53:
Evlendikten sonra ilk 4 yıl çalıştım,4 yıldır da evdeyim, kendimi kocasının eline bakan, muhtaç kadın gibi hiç hissetmedim. Burada okuduğum konulardan sonra bende mi bir gariplik var diye düşündüm bir ara hatta 😅 ama yok yani çalışmıyorum diye eşime kendimi muhtaç hissedecek yada eşim onu hissettirecek en ufak bir tavır sergileyecek olsa ne anladım ben bu evlilikten. 🤷

Bi de atanamayinca ölürüm sananlar var yani devlette calisinca mutluluktan havalara uçuracak gibi memurluk.
Arkadaşım senelerce ugrasti evde asosyal bi sekilde ders calisti 7.senede atandı. Atandığı yıl da aldatildi .Boyle saçma seyler düşünmeyin meslegini seven çalışsın sevmeyen evinde çalışsın kocaya çocuğa ağırlık versin.

Evlendikten sonra ilk 4 yıl çalıştım,4 yıldır da evdeyim, kendimi kocasının eline bakan, muhtaç kadın gibi hiç hissetmedim. Burada okuduğum konulardan sonra bende mi bir gariplik var diye düşündüm bir ara hatta 😅 ama yok yani çalışmıyorum diye eşime kendimi muhtaç hissedecek yada eşim onu hissettirecek en ufak bir tavır sergileyecek olsa ne anladım ben bu evlilikten. 🤷
Kk da öyle bir algı var çalışmayanları yerden yere vurmaya bayılıyorlar :KK66: kocaları eline bakıyor gibi hissettiriyorsa bilemicem :27:

Ben anliyorum sizi ilk evlendigimde doktora bursum riske girmisti ve esim ben kalacagim icin yasadigimiz ulkedeki sirketle sozlesmesini uzatmisti. Ben de o zaman kendimi cok kotu hissetmistim her seyi mahvettim diye. Sonra her sey yoluna girdi ama hala is ilanlarinda gozum, herhangi bir sorunda B planim olsun diye. Bu kariyer odakli bir insan olmaktan kaynakli diye dusunuyorum, siz de evlilik birligi icinde olmasaniz da calismadan kendinizi kotu hissederdiniz.

Hayat sartlarınının bu kadar zorlaştığı bir dönemde,erkek kadına niye bakmak zorunda bir türlü anlamıyorum.Hastalık olur ,boşanma olur,Allah korusun ölüm olur.. Kim bakacak bu kadınlara ? Demekki hem bugünleri hem de gelecekleri garanti altına alınıyor.
Konu sahibi umarım atanırsınız ya da gönlünüze göre bir iş bulursunuz.Karamsar olmayın.Her zaman aynı durumlar aynı sonuçları doğurmaz..

Saçma ve klişe olacak ama misal adriana lima on numara fizik güzellik para kadında ama o da aldatıldı üstelik kpssye bile hazırlanmamıştır kendisi sdfghjk
Adamın aklı uçkuruna kaçtıysa sen doktormuşsun başbakanmışsın milletvekilimişsin ne farkeder adam niyeti bozmuşsa.

Düşünceniz garip geldi bana. 10 senelik kötü bir evlilikte 3 çocuklu olup iş bulamıyor olsanız "aldatılırsam ne yaparım, çocuklar var, iş yok, birikim yok" diye dertlenmenizi bir nebze anlarım ama daha 3 aylık evlisiniz. Ki dediğim durumda bile olsanız bir yolu bulunur.

Ben de kadınların çalışması gerektiğini düşünüyorum. Gücümün yettiği yaşlara kadar da çalışacağım.
Ama herhangi bir sebeple çalışmıyor olsaydım bile eşime muhtaç hissetmezdim.

Mesleğiniz var, aileniz var, sağlıklısınız gücünüz var.
Boşandınız diye aç açıkta kalacak haliniz yok.
Kedi yavrusu değilsiniz, adam sizi sokaktan sahiplenip gelmedi sonuçta.

İnsanın başına her an her şey gelebilir ve her şeyin bir çözümü bulunur. İhtimalleri düşünerek hayatı kendinize zehir etmenizin bir anlamı yok.

Back
X