Merhabalar,
içimde bir sıkıntı var kızlar.
Bir senelik evliyim ve biz eşim ile son iki aydır ilişkiye giremiyoruz. Sorun sertleşme sorunu. Doktordan randevu aldık. Randevumuz 4 hafta sonra. Eşim bu konu yüzünden çok mahcup ve üzülüyor. Olur böyle şeyler diyorum, sadece biz böyle bir durum yaşamıyoruz diyorum. Vardır bunda bir hikmet. Eşime bir nevi destek olmak istiyorum. Diğer yandan ise, iki aydır ilişkiye girememek beni azda olsa bunaltmaya başlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Benimle aynı durumu yaşamış olanlar var mı?
Sabirla beklemeniz lazim. Önunuzde uzun yillar var, bol bol iliskiye girersiniz.
Önemli olan tedaviye yanaşmasi. Bazi erkekler tedavi olmaktan kaciyor.
Her zaman yaninda oldugunu hiss ettirmeniz yeter ona.
Biz yasadik canim
Ciddi bi sorun bulunmadi ve belki stresten olabilir demisti. Sonra esime bir recete yazdi eczaneden aldiki bi tokabildiginiz lastik siyah toka ve bunu penise tak demis.eger o zaman sorun yoksa gecici bindurum demisti. Gercektende onu takinca damarlari skiyor diye mi neydi ise oldu valla
erkekler bizden daha farklı. biz ne kadar destek olduğumuzu söylesek ve belli etsek de o stresten kurtulamıyorlar. kadınlar destek görünce daha hızlı rahatlıyor. belki bu kadar destek olmanız bile onu strese sokuyor olabilir. neticede ilkel beyniyle hala karısına yetmek ve eksiksiz olmak isteyen bir erkek.Toka mı? Çok ilginç, işe yarıyor ise ama neden olmasın.
Bende stresten olduğunu diye tahmin ediyorum.
Asıl durum şu:
Eşimin azosperm diye bir rahatsızlığı var. Menisinde sperm bulunamıyor yani. Evlenmeden önce benim bundan haberim oldu. Konuyu annemle konuştuk ve annem “yoktan yaratan Allah nasip ederse olur, nasibinde yok ise kimle evlenirsen evlen olmaz zaten“ dedi. Ben eşimin evlenme teklifini kabul ettim ve bugüne kadar güzel bir evlilik sürdürüyoruz.
Çocuk için bir tüp bebek merkezine gitmemiz şart. Evlenmeden önce eşim bana sen ne zaman hazır isen gideriz dedi. Elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım dedi. Evliliğimizin ilk aylarındada bu konuyu kendisi sıkça dile getirdi. Benim açımdan henüz erkendi ama. Daha yeni evliyiz, düzenimiz daha yeni yeni oturmaya başladı.
Ben kendiliğimden bu konuya hiç girmiyordum. Taa ki iki ay önce, seneye, yani iki yılımızı doldurduktan sonra, doktora görünelim mi diye konuya hafiften girmek istedim.
Eşim olur dedi, sen nasıil istersen. Ama ne oldu ise, o günden sonra oldu. Eşimin sertleşme sorunu o günden sonra başladı. Bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ki ben eşimi bu konuyla ilgili hiç baskı yapmadım. Çocuk konusunu hep kendisi açardı. Ben bir kere açtım ve artık nasıl bir etki yaptı ise bilemedim
Eşimi seviyorum, güzel bir yol ile ona yardımcı olmak istiyorum. Diğer bir yandanda ben yoruluyorum. Benimde içimde korkular oluşuyor. Ya gerçekten hiç anne olamazsam? Ya eşimin sertleşme sorunu ortadan kalkmaz ise?
erkekler bizden daha farklı. biz ne kadar destek olduğumuzu söylesek ve belli etsek de o stresten kurtulamıyorlar. kadınlar destek görünce daha hızlı rahatlıyor. belki bu kadar destek olmanız bile onu strese sokuyor olabilir. neticede ilkel beyniyle hala karısına yetmek ve eksiksiz olmak isteyen bir erkek.
bence doktora gidene dek bu konuyu açmayın. rutininize devam edin. yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi de yakınlaşırsanız öncesinde tahrik edecek, hoşuna gidecek küçük cilveler ve oyunlar yapın.
minnet hissetmenize gerek yok ki. beraber bir hayat kurmuşsunuz, eminim sizde farklı konularda fedakarlık göstermişsinizdir.Yorumunuz için teşekkürler. Belkide sorun gerçekten eşime fazla destekci olmamda
Evlendikten sonra eşim benim ailem ile yaşadığım şehire taşındı. Kendi ailesi bize 1,5 saatlık mesafede kalıyor. Benim için yeni bir şehire taşındığı için ve yeni bir işe başladığı için kendimi eşime karşı nasıl desem, minnetar hissediyorum. Bunun için elimden geldiği kadar ona destekci olmaya çalışıyorum. Bu kadar destek dedğiniz gibi bir erkeğin fıtratına ters gelebilir. Bunu göz önünde bulunduracağım
Toka mı? Çok ilginç, işe yarıyor ise ama neden olmasın.
Asıl durum şu:
Eşimin azosperm diye bir rahatsızlığı var. Menisinde sperm bulunamıyor yani. Evlenmeden önce benim bundan haberim oldu. Konuyu annemle konuştuk ve annem “yoktan yaratan Allah nasip ederse olur, nasibinde yok ise kimle evlenirsen evlen olmaz zaten“ dedi. Ben eşimin evlenme teklifini kabul ettim ve bugüne kadar güzel bir evlilik sürdürüyoruz.
Çocuk için bir tüp bebek merkezine gitmemiz şart. Evlenmeden önce eşim bana sen ne zaman hazır isen gideriz dedi. Elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım dedi. Evliliğimizin ilk aylarındada bu konuyu kendisi sıkça dile getirdi. Benim açımdan henüz erkendi ama. Daha yeni evliyiz, düzenimiz daha yeni yeni oturmaya başladı.
Ben kendiliğimden bu konuya hiç girmiyordum. Taa ki iki ay önce, seneye, yani iki yılımızı doldurduktan sonra, doktora görünelim mi diye konuya hafiften girmek istedim.
Eşim olur dedi, sen nasıil istersen. Ama ne oldu ise, o günden sonra oldu. Eşimin sertleşme sorunu o günden sonra başladı. Bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ki ben eşimi bu konuyla ilgili hiç baskı yapmadım. Çocuk konusunu hep kendisi açardı. Ben bir kere açtım ve artık nasıl bir etki yaptı ise bilemedim
Eşimi seviyorum, güzel bir yol ile ona yardımcı olmak istiyorum. Diğer bir yandanda ben yoruluyorum. Benimde içimde korkular oluşuyor. Ya gerçekten hiç anne olamazsam? Ya eşimin sertleşme sorunu ortadan kalkmaz ise?
Sizi cok iyi anliyorum. Ama böyle düsünmeyin sizin gibi olan insanlrda var ve illaki bi cözüm bulunuyor. Teknoloji cok gelisti ve gelisiyor merak etmeyin. Cocuk iside yani nasipse hicbirsey engel olamazToka mı? Çok ilginç, işe yarıyor ise ama neden olmasın.
Asıl durum şu:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?